Conan1982 έγραψε: ↑Παρ Δεκ 11, 2020 9:45 am
austerity_blues έγραψε: ↑Παρ Δεκ 11, 2020 2:03 am
μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τη σημασία του συγκεκριμένου στατιστικού;
θα καταλάβαινα κάτι αντίστοιχο για συγκεκριμένες πεντάδες ας πούμε, αλλά για μεμονωμένους παίκτες τι ακριβώς καταλαβαίνουμε;
Κι εγώ δεν το "πολυσυμπαθώ" τον συγκεκριμένο δείκτη, εξαρτάται πολύ από τον χρόνο που παίζει κάποιος καθώς όσο περισσότερα λεπτά παίζει τόσο τείνει προς τον μ.ο της ομάδας καθώς και τις πεντάδες που συμμετέχει ο κάθε παίκτης. Αποτελεί πάντως μια ένδειξη του πως τα πάει η ομάδα όσο ο κάθε παίκτης είναι μέσα.
Υπάρχει πάντως και αυτό που θέλεις εσύ για τις πεντάδες:
http://www.overbasket.com/rsteams.php?t ... shteam=OLY
Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν έχουν και οι άλλες ομάδες το ίδιο πρόβλημα λόγω του ότι οι οδηγίες προς τους διαιτητές είναι έτσι φέτος ή αν οι δικοί μας παίκτες είναι επιρρεπής αλλά ένα μεγάλο μέρος από τα λάθη μας είναι από τα κινητά σκριν που κάνουν οι ψηλοί μας. Σφυρίζονται διαφορετικά φέτος άραγε;
Είναι αρκετά παραπλανητικό το συγκεκριμένο στατιστικό. Και τον Λεμπρόν δηλαδή αν βάλει κάποιος να παίξει με 4 από εμάς εδώ μέσα απέναντι σε μια επαγγελματική ομάδα, πολύ πιθανόν να καταλήξει με αρνητικό +/-. Αυτό σημαίνει ότι είναι κακός ο Λεμπρόν; Ίσα-ίσα. Νομίζω πιο αντιπροσωπευτικοί από τους advanced ατομικούς δείκτες είναι το offensive και το defensive rating ενός παίκτη, που είναι και πιο ανεξάρτητοι από τον χρόνο και τις πεντάδες που παίζει ο παίκτης.
Για παράδειγμα, με βάση τα παραπάνω, οι πιο αποτελεσματικοί μας παίκτες επιθετικά κατά σειρά είναι οι Σλούκας, Πρίντεζης, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης, Χάρισον και αμυντικά οι Λαρεντζάκης, Χάρισον, Βεζένκοφ, Ζαν-Σαρλς, Τζένκινς.
Για τα κινητά σκριν γενικότερα είναι έτσι η αντιμετώπιση των διαιτητών τα τελευταία 1-2 χρόνια στην διοργάνωση. Σφυρίζονται πιο εύκολα.
Ο οποίος Ζαν-Σαρλς παρεπιμπτόντως έχει αρχίσει να μου αρέσει όλο και περισσότερο. Καλύπτει τελικά εύκολα και τις δύο θέσεις αν δεν έχει να αντιμετωπίσει στο 5 πολύ ψηλούς ή δυνατούς παίκτες. Σε σχέση και με τον Βεζένκοφ έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να βάλει πιο εύκολα την μπάλα στο παρκέ ή να τελειώσει φάσεις στα 2-3 μέτρα. Δεν έχει επ'ουδενί βέβαια το σουτ για να παίξει σαν stretch 4 ή έστω να τραβιέται έξω που και πού, αλλά σε σχήματα με Πρίντεζη ή Βεζένκοφ κουμπώνει καλά αρκετές φορές.