2019-2023-Αγωνιστικά Θέματα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Neondreamer

a1greece
Reactions: 51
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Big Al
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Δεκ 08, 2020 2:38 am

Neondreamer έγραψε:
Δευ Δεκ 07, 2020 9:20 pm
ΙΜΗΟ τα τρέχοντα θέματα είναι τα εξής

^πέραν των Μακισικ-Μαρτιν δεν έχει άλλους 2way, το γράφουμε εξαρχής
^Σλου δεν είναι αυτός που θα πάρει ένα μετρίως μέτριο ρόστερ κ θα το ανεβάσει κορυφογραμμή. ΔΕ φταίει ο Κώστας γι' αυτό, αλλά οι αυλοκόλακες των αφών.
^κ΄Τζενκινς κ΄Λαρε κ΄Κονιαρ; Ούτε στο Τσ.Λιγκ αυτά
^επίθεση που σφαιροπουλίζει, στην καλύτερη των περιπτώσεων
Δε θέλω επουδενί να απαξιώσω τους Τζενκινς-Λαρε-Κόν ούτε φυσικά τους Σλου-Μπαρτζώ, ίσως ήταν λίγο αφοριστικός ο τόνος μου και κομματάκι ισοπεδωτικό το ύφος, και δε θέλω να κακολογώ την ομάδα :dribble: :bblove: .

Αυτό που απλώς λέω είναι ότι με το παιχνίδι να μεταμορφώνεται και με τον Σπαν να μην είναι ο ίδιος του 2010, δεν αρκεί πια μια πληθώρα από αμυντικογενείς μονοδιάστατους αθλητές. Υπάρχει, βέβαια, το ελαφρυντικό της απουσίας Χάρισον. Οψόμεθα.

Απεναντίας, στη φροντλάιν που σταθερώς & (σχεδόν) αδιαλείπτως είναι καλλιτέχνης ο κόουτς, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, και με τον Ζαν-Σαρλ να ανεβάζει στροφές σιγά-σιγά. Θα ρεγουλαριστεί κι ο Ελλις ξανά, μην τον φοβάστε :)

0
Weekendman

champion
Reactions: 439

Τρί Δεκ 08, 2020 10:48 am

Neondreamer έγραψε:

^Σλου δεν είναι αυτός που θα πάρει ένα μετρίως μέτριο ρόστερ κ θα το ανεβάσει κορυφογραμμή. ΔΕ φταίει ο Κώστας γι' αυτό, αλλά οι αυλοκόλακες των αφών.
Δεν θέλω να σε σοκάρω αλλά αυλοκόλακες υπάρχουν σε όλους τους οικονομικά εύρωστους, οι Αγγελόπουλοι όμως αν τους συγκρίνεις με όσους έχουν ασχοληθεί στον Ελληνικό παραγοντικό αθλητισμό δεν τους χαρακτηρίζεις κλασσικούς Ελληνικούς προέδρους. Όχι μόνο γιατί εκ του αποτελέσματος δεν εξαγοράζουν τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες του παιχνιδιού, αλλά και επειδή δεν υποστηρίζουν ανοιχτά κάποιο κόμμα για να κάνουν τις δουλειές τους, ούτε έχουν φτιάξει δημοσιογραφικούς ομίλους για να υποστηρίξουν και να μεταφέρουν την άποψη τους.

Στα θέματα του Ελληνικού κορμού δεν νομίζω να τους επηρεάζουν οι αυλοκόλακες, γουστάρουν οι ίδιοι τον Ελληνικό κορμό, σε τέτοιο βαθμό που αν για παράδειγμα ο Χένρι επένδυε σε ακίνητα πάνω από 2 εκατομμύρια στην Ελλάδα, και έπαιρνε την Ελληνική υπηκοότητα θα του έδιναν ότι ήθελε.

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1735
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: BayernMunich
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Δεκ 08, 2020 11:06 am

Neondreamer έγραψε:
Τρί Δεκ 08, 2020 2:38 am
Neondreamer έγραψε:

Δε θέλω επουδενί να απαξιώσω τους Τζενκινς-Λαρε-Κόν ούτε φυσικά τους Σλου-Μπαρτζώ, ίσως ήταν λίγο αφοριστικός ο τόνος μου και κομματάκι ισοπεδωτικό το ύφος, και δε θέλω να κακολογώ την ομάδα :dribble: :bblove: .

Αυτό που απλώς λέω είναι ότι με το παιχνίδι να μεταμορφώνεται και με τον Σπαν να μην είναι ο ίδιος του 2010, δεν αρκεί πια μια πληθώρα από αμυντικογενείς μονοδιάστατους αθλητές. Υπάρχει, βέβαια, το ελαφρυντικό της απουσίας Χάρισον. Οψόμεθα.

Απεναντίας, στη φροντλάιν που σταθερώς & (σχεδόν) αδιαλείπτως είναι καλλιτέχνης ο κόουτς, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, και με τον Ζαν-Σαρλ να ανεβάζει στροφές σιγά-σιγά. Θα ρεγουλαριστεί κι ο Ελλις ξανά, μην τον φοβάστε :)
Πάνω σ αυτό θέλω να σημειώσω τα εξής:

Στα πρώτα 7 παιχνίδια με τον Χάρισον είχαμε 76 πόντους, 35% στα τρίποντα και 5-3 νίκες. Αν εξαιρέσει δε κάποιος τα πρώτα δύο παιχνίδια με Παο και Ζαλγκίρις (με Παο είχαμε 18% στα τρίποντα!!!) τότε είχαμε 78 πόντους και 40% τρίποντα.

Στα τρία παιχνίδια που παίξαμε χωρίς τον Χάρισον είχαμε 70 πόντους με το ζόρι, 30% τρίποντο και 1-2 νίκες.

Το δείγμα ασφαλώς είναι μικρό αλλά νομίζω αρκεί να καταδείξει το πόσο κομβικός είναι ο Χάρισον φέτος. Και αυτό όχι μόνο γιατί ο ίδιος είναι καλός σουτέρ, τον φοβούνται και δεν μπορούν να ταμπουρωθούν αλλά συμμετέχει σε μεγάλο ποσοστό των plays. Όταν τραυματίστηκε δεν είχαμε ούτε τους παίκτες ούτε τον χρόνο να ανασυνταχτούμε (λόγω κορώνας). Αυτό δικαιολογεί εν μέρει την άθλια εικόνα μας στα τεέυταία παιχνίδια.

0
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1551

Πέμ Δεκ 10, 2020 10:36 pm

Τα +/- per 40 στα 12 ματς μέχρι στιγμής (ο μέσος όρος της ομάδας είναι πρακτικά στο 0, έχουμε δεχτεί συνολικά 1 παραπάνω πόντο από ότι έχουμε βάλει).

Harrison +7.79
Larentzakis +4.55
Printezis +3.68
McKissic +2.70
Vezenkov +2.30
Jenkins +1.06
Jean-Charles +0.34
Sloukas -0.37
Martin -1.14
Spanoulis -4.03
Ellis -4.43
Papanikolaou -7.33

Για τον Λαρεντζάκη είναι πολύ μικρό το δείγμα (44 λεπτά μόλις), αλλά για τους υπόλοιπους αρχίζει και διαμορφώνεται σιγά σιγά μία εικόνα. Φυσικά το συγκεκριμένο στατιστικό όσα πολλά μπορεί να σημαίνει, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, εάν το δούμε απλώς απομονωμένο.

0
austerity_blues
Reactions:

Παρ Δεκ 11, 2020 2:03 am

μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τη σημασία του συγκεκριμένου στατιστικού;

θα καταλάβαινα κάτι αντίστοιχο για συγκεκριμένες πεντάδες ας πούμε, αλλά για μεμονωμένους παίκτες τι ακριβώς καταλαβαίνουμε;

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3330
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Παρ Δεκ 11, 2020 9:45 am

austerity_blues έγραψε:

θα καταλάβαινα κάτι αντίστοιχο για συγκεκριμένες πεντάδες ας πούμε, αλλά για μεμονωμένους παίκτες τι ακριβώς καταλαβαίνουμε;
Κι εγώ δεν το "πολυσυμπαθώ" τον συγκεκριμένο δείκτη, εξαρτάται πολύ από τον χρόνο που παίζει κάποιος καθώς όσο περισσότερα λεπτά παίζει τόσο τείνει προς τον μ.ο της ομάδας καθώς και τις πεντάδες που συμμετέχει ο κάθε παίκτης. Αποτελεί πάντως μια ένδειξη του πως τα πάει η ομάδα όσο ο κάθε παίκτης είναι μέσα.

Υπάρχει πάντως και αυτό που θέλεις εσύ για τις πεντάδες:
http://www.overbasket.com/rsteams.php?t ... shteam=OLY

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν έχουν και οι άλλες ομάδες το ίδιο πρόβλημα λόγω του ότι οι οδηγίες προς τους διαιτητές είναι έτσι φέτος ή αν οι δικοί μας παίκτες είναι επιρρεπής αλλά ένα μεγάλο μέρος από τα λάθη μας είναι από τα κινητά σκριν που κάνουν οι ψηλοί μας. Σφυρίζονται διαφορετικά φέτος άραγε;

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2545
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Δεκ 11, 2020 11:33 am

Conan1982 έγραψε:
Παρ Δεκ 11, 2020 9:45 am
austerity_blues έγραψε:

Κι εγώ δεν το "πολυσυμπαθώ" τον συγκεκριμένο δείκτη, εξαρτάται πολύ από τον χρόνο που παίζει κάποιος καθώς όσο περισσότερα λεπτά παίζει τόσο τείνει προς τον μ.ο της ομάδας καθώς και τις πεντάδες που συμμετέχει ο κάθε παίκτης. Αποτελεί πάντως μια ένδειξη του πως τα πάει η ομάδα όσο ο κάθε παίκτης είναι μέσα.

Υπάρχει πάντως και αυτό που θέλεις εσύ για τις πεντάδες:
http://www.overbasket.com/rsteams.php?t ... shteam=OLY

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν έχουν και οι άλλες ομάδες το ίδιο πρόβλημα λόγω του ότι οι οδηγίες προς τους διαιτητές είναι έτσι φέτος ή αν οι δικοί μας παίκτες είναι επιρρεπής αλλά ένα μεγάλο μέρος από τα λάθη μας είναι από τα κινητά σκριν που κάνουν οι ψηλοί μας. Σφυρίζονται διαφορετικά φέτος άραγε;
Είναι αρκετά παραπλανητικό το συγκεκριμένο στατιστικό. Και τον Λεμπρόν δηλαδή αν βάλει κάποιος να παίξει με 4 από εμάς εδώ μέσα απέναντι σε μια επαγγελματική ομάδα, πολύ πιθανόν να καταλήξει με αρνητικό +/-. Αυτό σημαίνει ότι είναι κακός ο Λεμπρόν; Ίσα-ίσα. Νομίζω πιο αντιπροσωπευτικοί από τους advanced ατομικούς δείκτες είναι το offensive και το defensive rating ενός παίκτη, που είναι και πιο ανεξάρτητοι από τον χρόνο και τις πεντάδες που παίζει ο παίκτης.

Για παράδειγμα, με βάση τα παραπάνω, οι πιο αποτελεσματικοί μας παίκτες επιθετικά κατά σειρά είναι οι Σλούκας, Πρίντεζης, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης, Χάρισον και αμυντικά οι Λαρεντζάκης, Χάρισον, Βεζένκοφ, Ζαν-Σαρλς, Τζένκινς.

Για τα κινητά σκριν γενικότερα είναι έτσι η αντιμετώπιση των διαιτητών τα τελευταία 1-2 χρόνια στην διοργάνωση. Σφυρίζονται πιο εύκολα.

Ο οποίος Ζαν-Σαρλς παρεπιμπτόντως έχει αρχίσει να μου αρέσει όλο και περισσότερο. Καλύπτει τελικά εύκολα και τις δύο θέσεις αν δεν έχει να αντιμετωπίσει στο 5 πολύ ψηλούς ή δυνατούς παίκτες. Σε σχέση και με τον Βεζένκοφ έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να βάλει πιο εύκολα την μπάλα στο παρκέ ή να τελειώσει φάσεις στα 2-3 μέτρα. Δεν έχει επ'ουδενί βέβαια το σουτ για να παίξει σαν stretch 4 ή έστω να τραβιέται έξω που και πού, αλλά σε σχήματα με Πρίντεζη ή Βεζένκοφ κουμπώνει καλά αρκετές φορές.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Παρ Δεκ 11, 2020 12:11 pm

kojito έγραψε:
Ο οποίος Ζαν-Σαρλς παρεπιμπτόντως έχει αρχίσει να μου αρέσει όλο και περισσότερο. Καλύπτει τελικά εύκολα και τις δύο θέσεις αν δεν έχει να αντιμετωπίσει στο 5 πολύ ψηλούς ή δυνατούς παίκτες. Σε σχέση και με τον Βεζένκοφ έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να βάλει πιο εύκολα την μπάλα στο παρκέ ή να τελειώσει φάσεις στα 2-3 μέτρα. Δεν έχει επ'ουδενί βέβαια το σουτ για να παίξει σαν stretch 4 ή έστω να τραβιέται έξω που και πού, αλλά σε σχήματα με Πρίντεζη ή Βεζένκοφ κουμπώνει καλά αρκετές φορές.
Αν και χθες "θόλωσε" προς το τέλος και εμένα μ' αρέσει, όχι τόσο με ότι κάνει με την μπάλα αλλά οι κινήσεις του και πως κόβει μέσα στο καλάθι, δεν είναι και τόσο συχνό και δείχνει και μπασκετική αντίληψη.

0
RipCity

champion
Reactions: 347
Twitter: @ioannisdiam

Παρ Δεκ 11, 2020 1:01 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Δεκ 11, 2020 12:11 pm
kojito έγραψε:
Αν και χθες "θόλωσε" προς το τέλος και εμένα μ' αρέσει, όχι τόσο με ότι κάνει με την μπάλα αλλά οι κινήσεις του και πως κόβει μέσα στο καλάθι, δεν είναι και τόσο συχνό και δείχνει και μπασκετική αντίληψη.
Έπαιξε και μια εκπληκτική άμυνα στον Lloyd στο τελευταίο λεπτό. Τον έσβησε τελείως. Έκανε βέβαια μετά το λάθος με τον O'Bryant..

0
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1551

Παρ Δεκ 11, 2020 2:34 pm

kojito έγραψε:
Είναι αρκετά παραπλανητικό το συγκεκριμένο στατιστικό. Και τον Λεμπρόν δηλαδή αν βάλει κάποιος να παίξει με 4 από εμάς εδώ μέσα απέναντι σε μια επαγγελματική ομάδα, πολύ πιθανόν να καταλήξει με αρνητικό +/-. Αυτό σημαίνει ότι είναι κακός ο Λεμπρόν; Ίσα-ίσα.
Έχει νόημα όμως όταν το συγκρίνεις με τον μέσο όρο της ομάδας. Σε εμάς που έχουμε μέσο όρο πρακτικά 0 αυτή τη στιγμή, είναι πιο ξεκάθαρο το + και το -
Στην Μπαρτσελόνα πχ όμως, ένας παίκτης που έχει για παράδειγμα +2 (ενώ η ομάδα του έχει +5) είναι ας πούμε "αρνητικός" για αυτήν.

Μπορεί να βγει και μαθηματικά αυτό, αφαιρώντας από την τιμή του παίκτη τον μέσο όρο της ομάδας. Έτσι μπορεί να βγει και ποιος είναι ο πιο χρήσιμος παίκτης για την ομάδα του πχ, με κοινό σημείο αναφοράς από όλες τις ομάδες.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Παρ Δεκ 11, 2020 5:56 pm

benchwarmer έγραψε:
Παρ Δεκ 11, 2020 2:34 pm
Έχει νόημα όμως όταν το συγκρίνεις με τον μέσο όρο της ομάδας. Σε εμάς που έχουμε μέσο όρο πρακτικά 0 αυτή τη στιγμή, είναι πιο ξεκάθαρο το + και το -
Στην Μπαρτσελόνα πχ όμως, ένας παίκτης που έχει για παράδειγμα +2 (ενώ η ομάδα του έχει +5) είναι ας πούμε "αρνητικός" για αυτήν.

Μπορεί να βγει και μαθηματικά αυτό, αφαιρώντας από την τιμή του παίκτη τον μέσο όρο της ομάδας. Έτσι μπορεί να βγει και ποιος είναι ο πιο χρήσιμος παίκτης για την ομάδα του πχ, με κοινό σημείο αναφοράς από όλες τις ομάδες.
Ο καλύτερος μας όμως σ' αυτόν τον δείκτη έχει παίξει μόλις σε 3 διαφορετικές πεντάδες ενώ ο Παπανικολάου σε 7.

Ή άλλο παράδειγμα ο Παπανικολάου βρίσκεται στις 2 πεντάδες με το καλύτερο +/- ανά 40 λεπτά αλλά βρίσκεται και στις 2 χειρότερες.
Μάλιστα είναι σε 2 πεντάδες που έχουν η μία περίπου 15,8 ανά 40 λεπτά και η άλλη ακριβώς το ίδιο με αρνητικό πρόσημο. Τι αλλάζει; Ένας παίκτης
Σλούκας-Τζένκινς-Παπ-Ζαν Σαρλ-Χασάν η θετική, η ίδια με Έλις αντί Χασάν η αρνητική. Χωρίς να τα γράφω για να υπερασπιστώ απαραίτητα το Παπανικολάου θέλω να δείξω γιατί δεν θεωρώ τον δείκτη αξιόπιστο παρά μόνο τελείως ενδεικτικά.

0
Weekendman

champion

Κυρ Δεκ 20, 2020 10:38 pm

RipCity έγραψε:
Κυρ Δεκ 20, 2020 6:25 pm
Weekendman έγραψε:
Κυρ Δεκ 20, 2020 3:36 pm

Έχω εκφράσει την άποψη μου λίγο παραπάνω γιατί είναι νωρίς για να απαιτήσει κάποιος ανανέωση ΜακΚισικ , αν θεωρείται προσβλητικό το τελευταίο σχόλιο μου για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Τι να κάνουμε; Σε ένα Φόρουμ έχουμε κάθε δικαίωμα για σχόλιο προς τους επαγγελματίες του χώρου. Δεν τρελαίνομαι όμως με τον αυθορμητισμό ή την γκρίνια φιλάθλων. Ιδιαίτερα σε μια κυκλοθυμική φυλή σαν την Ελληνική.
Έχεις 100% το δικαίωμα να μη σου αρέσει ένας παίκτης, αλλά ο κόσμος εχει καθε δικαίωμα να γουστάρει και να ταυτίζεται με καποιο συγκεκριμένο ειδος παικτών. Πιο διαφορετικούς, οχι απαραίτητα καλύτερους. Αυτο δε δειχνει αμπαλοσυνη ή οτιδήποτε. Dunker σαν τον Μακισικ έχουμε μια δεκαετία να δούμε και ειναι λογικό να γουστάρει ο κόσμος. Στην τελική θελουμε και το θεαμα. Ναι ο El Arabi πεταει ενα γκολ/λεπτό και είναι καλυτερος για την ομάδα, αλλά μπροστά στον Giovanni δε τον βλέπω. Δε σήμαινει πως δεν καταλαβαίνει ο κόσμος, αλλα αν δε το γουστάρεις κιολας τι να το βλεπεις το ρημαδι. Μπονους για τις νικες η τα πρωταθλήματα δε θα πάρουμε εμείς πάντως.
Δεν είναι θέμα προσωπικής αντιπάθειας στον ΜακΚισικ, ο άνθρωπος συνδυάζει το δίπτυχο μεγάλης προσπάθειας και θεαματικού μπάσκετ αντικειμενικά πρέπει να τον συμπαθεί κάποιος. Οφείλουμε όμως να μην παραβλέψουμε τον Ελέφαντα στο δωμάτιο το σουτ δηλαδή σε μια ομάδα που χτίζει από μακριά. Και τα πράγματα όσο αφορά την σχέση αγάπης κόσμου προς έναν πρόσωπο και το πόσο θα ωφελήσει αυτό μια ομάδα είναι λίγο περισσότερο περίπλοκα από το να κριτικάρω υπεροπτικά την αμπάσκετη πλέμπα πίνοντας τσαι με ημίψηλο καπέλο και μονόκλ γυαλί. Ο Μπαρτζώκας το βίωσε και ο ίδιος με Λο και Ντόρσει. Σίγουρα οι 2 αυτοί παίκτες πρόσφεραν πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό με το παιχνίδι τους. Υπήρχαν όμως επίσης και τα ακόλουθα δεδομένα ο Λο έχανε με τραυματισμούς και γαστρεντερίτιδες κρίσιμα ματς ή έπαιζε τραυματίας όπως με ΤΣΣΚΑ στον τελικό του 2012. Και ο Ντόρσει ήταν ιδιόρρυθμός χαρακτήρας. Με δεδομένο όμως ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα καταριόταν όποιον έβρισκαν μπροστά τους αν ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας τους άφηνε, όπως έχουμε δει και σε άλλες φυγές παικτών που διέπρεψαν με Ολυμπιακό. Ο Μπαρτζώ ρίσκαρε και το πλήρωσε σε περιπτώσεις όπως οι Ελληνικοί Τελικοί του 2013, η σαιζόν 2013-14, και ότι έπρεπε να αντικαταστήσει τον Ντόρσει με τον Πάουελ. Έκανε λάθος που εμπιστεύτηκε αυτούς τους 2 παίκτες; Εκ των υστέρων ναι αλλά κατανοώ γιατί ήταν δύσκολο στο να έκανε κάτι διαφορετικό.

0
RipCity

champion

Κυρ Δεκ 20, 2020 10:46 pm

Weekendman έγραψε:
RipCity έγραψε:
Κυρ Δεκ 20, 2020 6:25 pm

Έχεις 100% το δικαίωμα να μη σου αρέσει ένας παίκτης, αλλά ο κόσμος εχει καθε δικαίωμα να γουστάρει και να ταυτίζεται με καποιο συγκεκριμένο ειδος παικτών. Πιο διαφορετικούς, οχι απαραίτητα καλύτερους. Αυτο δε δειχνει αμπαλοσυνη ή οτιδήποτε. Dunker σαν τον Μακισικ έχουμε μια δεκαετία να δούμε και ειναι λογικό να γουστάρει ο κόσμος. Στην τελική θελουμε και το θεαμα. Ναι ο El Arabi πεταει ενα γκολ/λεπτό και είναι καλυτερος για την ομάδα, αλλά μπροστά στον Giovanni δε τον βλέπω. Δε σήμαινει πως δεν καταλαβαίνει ο κόσμος, αλλα αν δε το γουστάρεις κιολας τι να το βλεπεις το ρημαδι. Μπονους για τις νικες η τα πρωταθλήματα δε θα πάρουμε εμείς πάντως.
Δεν είναι θέμα προσωπικής αντιπάθειας στον ΜακΚισικ, ο άνθρωπος συνδυάζει το δίπτυχο μεγάλης προσπάθειας και θεαματικού μπάσκετ αντικειμενικά πρέπει να τον συμπαθεί κάποιος. Οφείλουμε όμως να μην παραβλέψουμε τον Ελέφαντα στο δωμάτιο το σουτ δηλαδή σε μια ομάδα που χτίζει από μακριά. Και τα πράγματα όσο αφορά την σχέση αγάπης κόσμου προς έναν πρόσωπο και το πόσο θα ωφελήσει αυτό μια ομάδα είναι λίγο περισσότερο περίπλοκα από το να κριτικάρω υπεροπτικά την αμπάσκετη πλέμπα πίνοντας τσαι με ημίψηλο καπέλο και μονόκλ γυαλί. Ο Μπαρτζώκας το βίωσε και ο ίδιος με Λο και Ντόρσει. Σίγουρα οι 2 αυτοί παίκτες πρόσφεραν πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό με το παιχνίδι τους. Υπήρχαν όμως επίσης και τα ακόλουθα δεδομένα ο Λο έχανε με τραυματισμούς και γαστρεντερίτιδες κρίσιμα ματς ή έπαιζε τραυματίας όπως με ΤΣΣΚΑ στον τελικό του 2012. Και ο Ντόρσει ήταν ιδιόρρυθμός χαρακτήρας. Με δεδομένο όμως ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα καταριόταν όποιον έβρισκαν μπροστά τους αν ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας τους άφηνε, όπως έχουμε δει και σε άλλες φυγές παικτών που διέπρεψαν με Ολυμπιακό. Ο Μπαρτζώ ρίσκαρε και το πλήρωσε σε περιπτώσεις όπως οι Ελληνικοί Τελικοί του 2013, η σαιζόν 2013-14, και ότι έπρεπε να αντικαταστήσει τον Ντόρσει με τον Πάουελ. Έκανε λάθος που εμπιστεύτηκε αυτούς τους 2 παίκτες; Εκ των υστέρων ναι αλλά κατανοώ γιατί ήταν δύσκολο στο να έκανε κάτι διαφορετικό.
Δε νομίζω πως πιέστηκε λόγω κοσμου σε καμια απο τις δύο αυτές περιπτώσεις. Δεν μπορω να οδηγηθω εκει με κάποιο τροπο. Τον Ντορσι δεν τον πηρε και στην Μπαρτσελόνα και του βγηκε κι εκει φολα;

0
Weekendman

champion

Κυρ Δεκ 20, 2020 10:51 pm

RipCity έγραψε:
Weekendman έγραψε:

Δε νομίζω πως πιέστηκε λόγω κοσμου σε καμια απο τις δύο αυτές περιπτώσεις. Δεν μπορω να οδηγηθω εκει με κάποιο τροπο. Τον Ντορσι δεν τον πηρε και στην Μπαρτσελόνα και του βγηκε κι εκει φολα;
Ο Μπαρτζώκας στην πρώτη χρονιά του στον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε υπέρ του δέοντος διστακτικός στο να κάνει αλλαγές ουσιαστικά ήταν μόνο ο Περπέρογλου αντί του Κέσελ, και θα του ήταν εύκολο να διώξει 2 από τους βασικούς στυλοβάτες της προηγούμενης σαιζόν το 2011-12; Χωρίς να ξέραμε αν κάνει για Ολυμπιακό; ή μήπως το καλοκαίρι του 2013 είχε άνεση να χάσει και τον Λο μετά τους Χαινς και Παπανικολάου;

0
RipCity

champion

Κυρ Δεκ 20, 2020 11:01 pm

Weekendman έγραψε:
Κυρ Δεκ 20, 2020 10:51 pm
RipCity έγραψε:

Ο Μπαρτζώκας στην πρώτη χρονιά του στον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε υπέρ του δέοντος διστακτικός στο να κάνει αλλαγές ουσιαστικά ήταν μόνο ο Περπέρογλου αντί του Κέσελ, και θα του ήταν εύκολο να διώξει 2 από τους βασικούς στυλοβάτες της προηγούμενης σαιζόν το 2011-12; Χωρίς να ξέραμε αν κάνει για Ολυμπιακό; ή μήπως το καλοκαίρι του 2013 είχε άνεση να χάσει και τον Λο μετά τους Χαινς και Παπανικολάου;
Το θέμα είναι πως χωρίς λόγο τα βάζεις με τον κόσμο στο συγκεκριμένο. Αναίτια, αφού κανεις απλά μια υπόθεση μάλλον ανυπόστατη. Εν τω μεταξύ αυτό έλειπε αν το 13 μετά τον τελικό που του καθαρισε ήθελε να διώξει τον Λο.

Ο κόσμος πολλούς δεν ήθελε να χάσει και τους έχασε, τελικά οι περισσότεροι αντικαταστάθηκαν με χειρότερους. Όποτε συμφέρει θα κατηγορουμε για την πίεση που ασκεί; Πίεση άσκησε και για Χαινς, Χαντερ, Χακετ κτλ.

Δε μιλάμε για τον κόσμο του παρκιν εκτός αν για σενα αυτο αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία οπότε δεν υπάρχει και λόγος να συνεχίσουμε.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”