Συμμαχία ΝΒΑ με FIBA για Ευρωπαϊκή Λίγκα vs Euroleague

Συντονιστής: Captains

tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Οκτ 08, 2025 1:43 pm

GK_23 έγραψε:
Τετ Οκτ 08, 2025 12:40 pm
tarp7 έγραψε:
Τετ Οκτ 08, 2025 12:06 pm
Ο Λιόλιος θα πάει αντίθετα στον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που την άλλη μέρα που θα το κάνει θα πάει άκλαυτος; 'Αλλο προμηθέας άλλο ομοσπονδία.

Το ότι ήταν χαμηλής ποιότητας το φετινό ευρωμπάσκετ μάλλον και οι υπόλοιποι εδώ στο φόρουμ που το έγραφαν άλλη διοργάνωση θα παρακολουθήσαμε.

Απουσίες nbaers Γουεμπανιάμα, Γκομπέρ, Σαμπόνις από πότε είναι μικρά ονόματα ; Ντι Βιντσέντσο, οι βρεετανοί νβαερς χρόνια δεν παίζουν στην εθνική τους, Μάξι Κλέμπερ, Αϊζέια Χάρτενσταϊν, κλπ + ότι κάποιοι που πήγαν δεν έπαιξαν σ όλα τα παιχνίδια, χώρια τους ευρωλιγκάτους που δεν πήγαν είτε δεν γούσταραν είτε επειδή έκαναν τους τραυματίες χωρίς καμία επίπτωση. Σε ποιό άλλο άθλημα οι παίκτες πηγαίνουν στις εθνικές τους ομάδες όποτε γουστάρουν;
Ποιος άλλος έγραψε ότι ήταν χαμηλής ποιότητας το Ευρωμπάσκετ που παρακολουθήσαμε; Το φετινό EuroBasket ήταν ίσως καλύτερο από αυτό του 2022, πιο ανταγωνιστικό σίγουρα.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες που αραδιάζεις δεν είναι καν μέλη των εθνικών τους ομάδων. Ποιοι Βρετανοί NBAers, ποιος Kleber και ποιος Di Vincenzo :roll: Ο Di Vincenzo δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με την εθνική Ιταλίας, ο Kleber έχει φάει "πόρτα" από την εθνική του, ο Hartenstein είναι εκτός εθνικής εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Wembanyama ανάρρωνε από σοβαρό πρόβλημα υγείας το καλοκαίρι.

Τι δουλειά έχει επίσης η FIBA να τιμωρήσει τους παίκτες που δεν πάνε στις εθνικές τους ομάδες; Στους ποδοσφαιριστές που δεν θέλουν να παίζουν με την εθνική τους ομάδα, βάζει κάποια τιμωρία η UEFA και η FIFA; Είδες να τιμώρησε κανένας τον Φορτούνη; Τον Lewandowski που δεν πήγαινε στην εθνική Πολωνίας τους τελευταίους μήνες, ποιος τον τιμώρησε;

Πως ακριβώς θα πάει άκλαφτος ο Λιόλιος; Μου το εξηγείς; Ελέγχουν κάπως την εκλογή του οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ; Επίσης δεν έγραψα εγώ πουθενά ότι ο Λιόλιος, ως μεμονωμένο άτομο, θα πάει αντίθετα σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ.

Μπορεί εσένα να μην σου αρέσει αλλά τα γεγονότα και οι ειδήσεις δείχνουν ότι αυτό που ξεκίνησε η FIBA με το NBA, σε επίπεδο συζητήσεων, πριν από 7-8 μήνες, δείχνει σιγά-σιγά να μεταμορφώνεται σε κάτι πιο χειροπιαστό. Τα όσα αναφέρεις παραπάνω για εθνικές ομάδες, ευρωμπάσκετ, τιμωρίες κλπ είναι παντελώς αδιάφορα με το θέμα του thread. Δεν εκφράζουμε προτίμηση για κάποια από τις δύο πλευρές εδώ, απλά σχολιάζουμε τα γεγονότα. Όταν ολόκληρη Real, μέτοχος της ECA και ιδρυτικό μέλος της EuroLeague, διαπραγματεύεται απευθείας με το NBA και όχι συλλογικά, μέσω της διοίκησης της EuroLeague, τότε κάτι δεν πάει και πολύ καλά με την EuroLeague.
μάλλον δεν ήμουν ο μόνος που βλέπαμε άλλο τουρνουά
quote=berry post_id=254832 time=1757746127 user_id=814]
Δεν το βλεπω σαν υπέρβαση
Απο την αρχή λέγαμε Σερβία,Γερμανία,Γαλλία και ίσως Τουρκία και μετά το χαος
Το επίπεδο των υπολοίπων ηταν χαμηλό
Εκαναν χαρακίρι οι Σερβογαλλοι και κάπως ετσι φτάσαμε να διεκδικούμε μεταλλιο.
Ευτυχώς έπαιξαν σταθερά με συνέπεια σουπερ Γιάννη και καλή άμυνα και φτάσαμε ως εδώ
[/quote]
Μα δεν λέω κι εγώ για το λιόλιο προσωπικά εσύ τον ανέφερες, εγώ για την ομοσπονδία έγραψα παραπάνω.
Στα υπόλοιπα δεν απαντώ έχουμε τελείως διαφορετικές απόψεις δεν έχει νόημα η συνέχιση της συζήτηση και εγώ γεγονότα σχολιάζω.
ο χρόνος θα δείξει ποιός έχει δίκιο

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tarp7 την Τετ Οκτ 08, 2025 1:51 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Τετ Οκτ 08, 2025 1:46 pm

Με συμπαθάτε για το μπάσιμο :D όμως έχω να επισημάνω ορισμένα πράγματα:

- Ο φίλος spectator που ζει χρόνια στο νησί, σε άλλο τόπικ που συζητούσαμε, μου τόνισε - και δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω - ότι το μπάσκετ στα σχολεία στη χώρα (εκεί ζει) είναι το #2 σπορ, με αυτό ασχολούνται τα παιδιά όταν δεν παίζουν μπάλα. Το πρόβλημα λοιπόν στο νησί είναι άλλο, είναι ίσως η προβολή του μπάσκετ, η έλλειψη κουλτούρας τους στα λοιπά γνωστά ομαδικά σπορ και η δίψα για νική, δηλαδή εφόσον δεν είσαι στους κορυφαίους το κράτος δεν ασχολείται μαζί σου σε αντιμετωπίζει ως χομπίστα. Επομένως αν δεν είχαν διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012, ίσως τα πράγματα τώρα να ήταν ακόμη πιο άσχημα π.χ. να μην υπήρχε εθνική ομάδα ή να μην κατέβαινε πάντα ή να μην υπήρχε λίγκα. Νομίζω ότι ο Daniel Clark (ο ξανθομάλλης ψηλός) που ασχολείται πλέον με τα διοικητικά στο νησί, βγήκε στη γύρα για λεφτά για την εθνική και για πόρους που αφορούν το βρετανικό μπάσκετ.

- Σκεφτείτε ότι τα unisgned draft picks, οι παίκτες που τα δικαιώματα τους ανήκουν σε ομάδες του ΝΒΑ εδώ και χρόνια, παίκτες που προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς και παίκτες που οι μάνατζερ τους δραστηροποιούνται κυρίως στις ΗΠΑ θα τροφοδοτήσουν τις ομάδες αυτές. Παραδείγματος χάριν αν φέτος υπήρχε η λίγκα αυτή ο Topic αντί να παίζει στη θυγατρική των Thunder θα έρθει να παίξει στην Ευρώπη. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Milutinov που έχουν τα δικαιώματα του οι Spurs και έμενε ελεύθερος θα υπέγραφε σε κάποια αντίστοιχη ομάδα και όχι σε κάποια της ECA.

- Καταλαβαίνω το θυμικό των φίλων που γράφουν στο φόρουμ, αντιλαμβάνομαι ότι μεγαλώσαμε με συγκεκριμμένες ομάδες να κυριαρχούν στο μπάσκετ όμως αυτή τη στιγμή θα πρέπει να γίνει μια αλλαγή μήπως και το άθλημα ενωθεί. Προσωπικά δε βλέπω καμμιά διάθεση από την ECA τα τελευταία χρόνια παρά μόνο σπασμωδικές κινήσεις. Έχω γράψει αιχμηρά ότι το ενδιαφέρον του αθλήματος θα πρέπει να φύγει από τη γύρω μας περιοχή για το καλό του σπορ. Αυτά. :)

Άβαταρ μέλους
nikolakias

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Tim Duncan, Steve Nash
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: San Antonio

Τετ Οκτ 08, 2025 2:47 pm

Κάτι που δεν ξέρω αν έχει θιχτεί αλλά νομίζω, έτσι κι αλλιώς, πως έχει νόημα να λέγεται, ως αντίλογος στις κορόνες περί ενοποίησης του μπάσκετ είναι ότι οι μόνοι που έχουν να βλαφθούν είναι, εν προκειμένω, οι Ευρωπαίοι – όχι προφανώς σε οικονομικό επίπεδο (όπου, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, το θεμέλια για την ανεξαρτησία και αυτάρκεια της λίγκας ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν) αλλά όσον αφορά στο ευρωπαϊκό μπασκετικό DNA. Όσο οι ομάδες (και άρα οι αγώνες) θα αυξάνονται τόσο το εδώ physical play και οι κλειστές άμυνες θα αποθαρρύνονται για καλύτερη συντήρηση των παικτών σε βάθος χρόνου, κάτι που θα μετατοπίσει, μοιραία, το εδώ μπάσκετ στα στάνταρ του NBA, με τη γνωστή χαλαρότητα μεσούσης της σεζόν και με τα γάλατα να σφίγγουν στα playoffs. Διότι το "every game matters" (που είναι αυτό που υποτίθεται διαφοροποιεί την Ευρωλίγκα από το NBA ως προϊόν) από τη μια και το άνοιγμα της λίγκας τόσο από άποψη συμβολαίων ομάδων όσο και παικτών ως πλαίσια δεν συμβιβάζονται, είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα και κάποιο πρέπει, αναγκαστικά, να φύγει από την εξίσωση – ήδη οι τραυματισμοί παικτών στην Ευρωλίγκα, υπό το υπάρχον πλαίσιο, βρίσκονται σε ανοδική πορεια, κάτι που μόνο αναμένεται να οξυνθεί στο μέλλον. Αυτά χωρίς να αναφέρουμε καν ότι η plug n' play μετακίνησιμότητα παικτών από τη μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη που ορισμένοι ευαγγελίζονται προϋποθέτει εκατέρωθεν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, κάτι που επίσης σημαίνει μερική ή ολική αλλοτρίωση του πώς παίζεται το μπάσκετ εδώ. Από κει και πέρα, βέβαια, καταλήγουμε στο γνωστό "περί ορεξεως" – προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να βλέπω παιχνίδια χαμηλού σκορ στα οποία, ωστόσο, κάθε κατοχή θα μετράει παρά να βλέπω μεν θέαμα αλλά με ελάχιστα διακυβευματα και πάθος από τους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το ότι το NBA προσπαθεί με το έτσι θέλω να κάνει αποικία του την Ευρωλίγκα δε νομίζω πως μπορούν εύκολα να αρνηθούν είτε οι υπέρμαχοι της ομογενοποίησης είτε οι επικριτές της.

Spectator

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας -Sheffield Hatters

Τετ Οκτ 08, 2025 3:38 pm

ssoulliss έγραψε:
Με συμπαθάτε για το μπάσιμο :D όμως έχω να επισημάνω ορισμένα πράγματα:

- Ο φίλος spectator που ζει χρόνια στο νησί, σε άλλο τόπικ που συζητούσαμε, μου τόνισε - και δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω - ότι το μπάσκετ στα σχολεία στη χώρα (εκεί ζει) είναι το #2 σπορ, με αυτό ασχολούνται τα παιδιά όταν δεν παίζουν μπάλα. Το πρόβλημα λοιπόν στο νησί είναι άλλο, είναι ίσως η προβολή του μπάσκετ, η έλλειψη κουλτούρας τους στα λοιπά γνωστά ομαδικά σπορ και η δίψα για νική, δηλαδή εφόσον δεν είσαι στους κορυφαίους το κράτος δεν ασχολείται μαζί σου σε αντιμετωπίζει ως χομπίστα. Επομένως αν δεν είχαν διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012, ίσως τα πράγματα τώρα να ήταν ακόμη πιο άσχημα π.χ. να μην υπήρχε εθνική ομάδα ή να μην κατέβαινε πάντα ή να μην υπήρχε λίγκα. Νομίζω ότι ο Daniel Clark (ο ξανθομάλλης ψηλός) που ασχολείται πλέον με τα διοικητικά στο νησί, βγήκε στη γύρα για λεφτά για την εθνική και για πόρους που αφορούν το βρετανικό μπάσκετ.

Βασικα η κατασταση ειναι σαλατα :banghead:

Νομιζω καποιος νομιζω ηδη ποσταρε για αυτη τη συναντηση: https://www.gov.uk/government/news/nba- ... -in-the-uk

Ε , ο πρωθυπουργος ανακοινωσε αμεσως μετα οτι ο τροπος που θα επενδυσει ειναι σε multi sport indoor centers ( βασικα παλι για να βρουν καπου να προπονηθουν οι παικτες θα πρεπει να παλευουν να διωχνουν αυτους του badminton και του netball). Για να κλεισεις ενα κλειστο εδω να ριξει σουτακια το παιδι σου ( δεν εχει ηλιο και συχνα) θα δωσεις τουλαχιστον 35 λιρες την ωρα kαι πρεπει να παλεψεις να το βρεις ελευθερο απο τα αλλα "αθληματα" - ε αυτο δεν το καταλαβαινει η κυβερνηση :drunk:

Εδω καλα καλα δεν εχουν αποφασισει ακομα αν και τι εγχωριο πρωταθλημα θα εχουν και επεμβαινει η FIBA :hoho:
https://www.yorkshirepost.co.uk/sport/o ... ks-5348865

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τετ Οκτ 08, 2025 3:57 pm

Φρέσκο (σημερινό) άρθρο της καταλανικής Mundo Deportivo σχετικά με τη συνάντηση στη Γενεύη :bball:

https://www.mundodeportivo.com/balonces ... ropeo.html

Και ένα πολύ πρόσφατο tweet της EuroLeague, η οποία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τελευταία αρκετά το hashtag #BornNotBuilt

Προφανώς ούτε το timing αλλά ούτε και το hashtag είναι τυχαίο :roll:

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Τετ Οκτ 08, 2025 4:09 pm

πολλα μπραβο στις ρεαλ μπαρτσελονα φενερ που δεν μασανε απο τους γνωστους εκβιασμους της λιγκας και δεν υπογραφουν

διασπαση τωρα

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τετ Οκτ 08, 2025 7:52 pm

nikolakias έγραψε:
Τετ Οκτ 08, 2025 2:47 pm
Κάτι που δεν ξέρω αν έχει θιχτεί αλλά νομίζω, έτσι κι αλλιώς, πως έχει νόημα να λέγεται, ως αντίλογος στις κορόνες περί ενοποίησης του μπάσκετ είναι ότι οι μόνοι που έχουν να βλαφθούν είναι, εν προκειμένω, οι Ευρωπαίοι – όχι προφανώς σε οικονομικό επίπεδο (όπου, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, το θεμέλια για την ανεξαρτησία και αυτάρκεια της λίγκας ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν) αλλά όσον αφορά στο ευρωπαϊκό μπασκετικό DNA. Όσο οι ομάδες (και άρα οι αγώνες) θα αυξάνονται τόσο το εδώ physical play και οι κλειστές άμυνες θα αποθαρρύνονται για καλύτερη συντήρηση των παικτών σε βάθος χρόνου, κάτι που θα μετατοπίσει, μοιραία, το εδώ μπάσκετ στα στάνταρ του NBA, με τη γνωστή χαλαρότητα μεσούσης της σεζόν και με τα γάλατα να σφίγγουν στα playoffs. Διότι το "every game matters" (που είναι αυτό που υποτίθεται διαφοροποιεί την Ευρωλίγκα από το NBA ως προϊόν) από τη μια και το άνοιγμα της λίγκας τόσο από άποψη συμβολαίων ομάδων όσο και παικτών ως πλαίσια δεν συμβιβάζονται, είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα και κάποιο πρέπει, αναγκαστικά, να φύγει από την εξίσωση – ήδη οι τραυματισμοί παικτών στην Ευρωλίγκα, υπό το υπάρχον πλαίσιο, βρίσκονται σε ανοδική πορεια, κάτι που μόνο αναμένεται να οξυνθεί στο μέλλον. Αυτά χωρίς να αναφέρουμε καν ότι η plug n' play μετακίνησιμότητα παικτών από τη μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη που ορισμένοι ευαγγελίζονται προϋποθέτει εκατέρωθεν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, κάτι που επίσης σημαίνει μερική ή ολική αλλοτρίωση του πώς παίζεται το μπάσκετ εδώ. Από κει και πέρα, βέβαια, καταλήγουμε στο γνωστό "περί ορεξεως" – προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να βλέπω παιχνίδια χαμηλού σκορ στα οποία, ωστόσο, κάθε κατοχή θα μετράει παρά να βλέπω μεν θέαμα αλλά με ελάχιστα διακυβευματα και πάθος από τους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το ότι το NBA προσπαθεί με το έτσι θέλω να κάνει αποικία του την Ευρωλίγκα δε νομίζω πως μπορούν εύκολα να αρνηθούν είτε οι υπέρμαχοι της ομογενοποίησης είτε οι επικριτές της.
Το έχω θίξει κι εγώ αρκετές φορές το θέμα αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν βλέπω γενικότερα σωτηρία.
Η Ευρωλίγκα από μόνη της εκεί το πάει, δεν χρειάζεται το ΝΒΑ, όλο και περισσότερους αγώνες για χάρη των εσόδων, όλο περισσότερες αλλάγες που "αλλοιώνουν" το πως παιζόταν το μπάσκετ για χάρη των υψηλότερων σκόρ (με χαρακτηριστικό παράδειγμα το φάουλ πάνω στην προσπάθεια για σουτ) και φυσικά το ότι γίνεται ένα κλειστό κλαμπ.
Η FIBA από την άλλη στην προσπάθεια της να πάρει το χέρι είναι έτοιμη να απαρνηθεί στην ουσία τον ρόλο της να δεχθεί μια λίγκα που θα είναι και υπό την αιγίδα της με ομάδες που θα εκπροσωπούν όχι ομάδες από μέρη που ενδιαφέρονται για το άθλημα και υπάρχουν αλλά καθαρά με βάσει εμπορικά κριτήρια και με το τυράκι ότι μερικές ομάδες θα προκύπτουν από τα εθνικά πρωταθλήματα. Προσωπικά δεν βλέπω πως θα αναπτυχθεί το άθλημα ούτε στην μια ούτε στην άλλη περίπτωση.

Αναρωτιέμαι επίσης τι ακριβώς έχει γίνει με τον Μπερτομέου, τι έχασαν η Ρεάλ, η Φενέρ, η Μπάρτσα και τι ακριβώς ζητούν τώρα από τους υπόλοιπους μετόχους την Ευρωλίγκα, γιατί προφανώς πιέζουν για κάτι.
Εγώ δεν πιστεύω στο ευρωπαϊκό ΝΒΑ, δεν πιστεύω βασικά ότι θα αποφέρει τέτοια έσοδα που να είναι συμφέρον. Είναι εκτίμηση. Πάντως μια Ευρωλίγκα υποθετικά με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Εφές, Γαλατά, Μακάμπι, Χαποέλ, ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Ντουμπάι, Ζαλγκίρις, Μιλάνο, Μπασκόνια, Βαλένθια, Μπολόνια συν 2 άλλες ομάδες μια χαρά ανταγωνιστική θα είναι, με παραδοσιακά ντέρμπι, με ομάδες με κοινό και ιστορία έναντι των Ρεάλ, Μπάρτσα που θα παίζουν με ομάδες δημιουργημένες στο Λονδίνο, Μάντσεστερ, Ρώμη και δεν ξέρω που άλλου.

Ακόμα καλύτερα πιστεύω ότι η μείωση των ομάδων θα κάνει καλό, για μένα το ιδανικό φορμάτ είναι με 16 ομάδες, με 30 αγώνες, λιγότερες διπλές αγωνιστικές, περισσότερη προετοιμασία, περισσότερη σημασία στο κάθε παιχνίδι. (το ίδιο φυσικά ισχύει και για την μεριά της Φιμπα-ΝΒΑ).

tarp7

champion
Reactions:

Τετ Οκτ 08, 2025 10:08 pm

Πάντως στην Βρετανία ακούμε για Μάντσεστερ κλπ , η καλύτερη βρετανική ομάδα και δημοφιλέστερη( στη πραγματικότητα κι όχι στα χαρτιά ) η Λόντον Λάιονς είναι με την ECA. Ίσως της δοθεί και μία θέση στην Ευρωλίγκα του χρόνου (που δεν πολύ συμφωνώ)

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τετ Οκτ 08, 2025 10:30 pm

tarp7 έγραψε:
Τετ Οκτ 08, 2025 10:08 pm
Πάντως στην Βρετανία ακούμε για Μάντσεστερ κλπ , η καλύτερη βρετανική ομάδα και δημοφιλέστερη( στη πραγματικότητα κι όχι στα χαρτιά ) η Λόντον Λάιονς είναι με την ECA. Ίσως της δοθεί και μία θέση στην Ευρωλίγκα του χρόνου (που δεν πολύ συμφωνώ)
Οι Newcastle Eagles ειναι οι πιο χαρντκορ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Πέμ Οκτ 09, 2025 12:01 am

GK_23 έγραψε:
Φρέσκο (σημερινό) άρθρο της καταλανικής Mundo Deportivo σχετικά με τη συνάντηση στη Γενεύη :bball:

https://www.mundodeportivo.com/balonces ... ropeo.html

Και ένα πολύ πρόσφατο tweet της EuroLeague, η οποία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τελευταία αρκετά το hashtag #BornNotBuilt

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως η Γιούρολιγκ έκανε στην Φίμπα ακριβώς οτι πάει να της κάνει το ΝΒΑ τώρα...

Μπόρν νοτ μπίλτ μάι άς.

gourgou

a1greece
Reactions:

Πέμ Οκτ 09, 2025 8:03 am

GK_23 έγραψε:
Τετ Οκτ 08, 2025 11:22 am

Το NBA φαίνεται επίσης να έχει αποδεχθεί την πλήρη δικαιοδοσία της FIBA στο μπασκετικό οικοσύστημα εκτός ΗΠΑ κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ομάδες του NBA έχουν ουσιαστικά σταματήσει να παίζουν φιλικά ματς με τις ομάδες της EuroLeague από τον Οκτώβριο του 2016. Το μοναδικό φιλικό ματς ομάδας του NBA με ομάδα της EuroLeague μετά την παραπάνω ημερομηνία ήταν αυτό των Mavs με τη Real στις 10/10/2023.
Το ΝΒΑ είναι γνωστόν τοις πάσι ότι υποτιμάει όλες τις διεθνείς διοργανώσεις της FIBA. Και όχι μόνο τις υποτιμάει αλλά τις θεωρεί περιττές και επικίνδυνες για την σωματική καταπόνιση των παιχτών του. Αν ήταν στο χέρι του θα τις είχε καταργήσει.

Πέρσυ έπαιξαν οι Μπλέιζερς με την Ουλμ που είναι στο "άρμα" της Euroleague. Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με κάποιου είδους βέτο του ΝΒΑ απέναντι στις ομάδες τις Euroleague, αλλά περισσότερο με το χρονοδιάγραμμα των διοργανώσεων και την προετοιμασία των ομάδων. Κάποτε η Ευρωλίγκα ξεκινούσε 12 Οκτωβρίου, ενώ τώρα ξεκινάει 10 ημέρες νωρίτερα, όπου συμπίπτει με τα preseason games του ΝΒΑ.

GK_23 έγραψε:
Τετ Οκτ 08, 2025 11:22 am

Θα επιμείνω σε ότι έγραψα χθες. Αν το NBA καταφέρει και πάρει τις 4 αυτές ομάδες της EuroLeague με το μέρος του και ταυτόχρονα χτίσει ένα core 8-10 ομάδων που αντιπροσωπεύουν μεγάλες αγορές της δυτικής Ευρώπης, τότε θα έχουμε "άγριες" εξελίξεις :roll:
Νομίζω υπάρχει μία παρεξήγηση στην έννοια των μεγάλων αγορών και λανθασμένα ταυτίζεται όπως αυτή νοείται στις ΗΠΑ, όπου η κάθε ομάδα στην ουσία εκπροσωπεί και μία πολιτεία. Δεν μπορώ να καταλάβω και αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει τι σημαίνει μεγάλη αγορά (για το μπάσκετ πάντα) και ποιες είναι οι προσδοκίες. Γιατί προσωπικά ούτε την Λυών που ολόκληρη η μητρόπολη έχει 2,5 εκ κατοίκους θεωρώ μεγάλη αγορά, αλλά και στην περίπτωση του Βερολίνου σε καμιά περίπτωση ο Γερμανός όσα έσοδα και αν έχει δεν θα επενδύσει πέρα του προγραμματισμού του, λεφτά σε παίχτες. Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο που τα έσοδα είναι πολλαπλάσια, δεν πρόκειται να γίνει στο μπάσκετ.

Όσον αφορά το φετινό Ευρωμπάσκετ, είμαι από αυτούς που το θεωρούν όχι απλά από τα χειρότερα, αλλά το χειρότερο. Διοργάνωση Euro με 24 ομάδες δεν βγαίνει ούτε στο ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ είναι εγκληματικό. Οι 40άρες και 50άρες του πρώτου γύρου και η συμμετοχή ομάδων όπως η Κύπρος και Μεγ. Βρετανία είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί όλο το κύρος της διοργάνωσης. Είναι σαν να βλέπαμε σε τελική φάση ποδοσφαίρου να παίζει το Λιχτενστάιν και το Λουξεμβούργο. Και επειδή ασχολούμε με τη στοιχηματική βιομηχανία (και συγκεκριμένα με το μπάσκετ) τα τελευταία 15 χρόνια μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον του κόσμου μειώθηκε πάρα πολύ νωρίς και οι διασταυρώσεις στην τελική φάση δεν βοήθησαν καθόλου.
ssoulliss έγραψε:

- Σκεφτείτε ότι τα unisgned draft picks, οι παίκτες που τα δικαιώματα τους ανήκουν σε ομάδες του ΝΒΑ εδώ και χρόνια, παίκτες που προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς και παίκτες που οι μάνατζερ τους δραστηροποιούνται κυρίως στις ΗΠΑ θα τροφοδοτήσουν τις ομάδες αυτές. Παραδείγματος χάριν αν φέτος υπήρχε η λίγκα αυτή ο Topic αντί να παίζει στη θυγατρική των Thunder θα έρθει να παίξει στην Ευρώπη. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Milutinov που έχουν τα δικαιώματα του οι Spurs και έμενε ελεύθερος θα υπέγραφε σε κάποια αντίστοιχη ομάδα και όχι σε κάποια της ECA.

- Καταλαβαίνω το θυμικό των φίλων που γράφουν στο φόρουμ, αντιλαμβάνομαι ότι μεγαλώσαμε με συγκεκριμμένες ομάδες να κυριαρχούν στο μπάσκετ όμως αυτή τη στιγμή θα πρέπει να γίνει μια αλλαγή μήπως και το άθλημα ενωθεί. Προσωπικά δε βλέπω καμμιά διάθεση από την ECA τα τελευταία χρόνια παρά μόνο σπασμωδικές κινήσεις. Έχω γράψει αιχμηρά ότι το ενδιαφέρον του αθλήματος θα πρέπει να φύγει από τη γύρω μας περιοχή για το καλό του σπορ. Αυτά. :)
Τον Τόπιτς και τον κάθε Τόπιτς που έχει συμβόλαιο 5 εκ. δεν πρόκειται να τον αφήσει καμία ομάδα ΝΒΑ , και αυτό γιατί θα πρέπει να τον δουλέψουν οι ίδιοι και να τον "χτίσουν" όπως αυτοί θέλουν αλλά και γιατί είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που έχει αξία. Ο Μιλοτίνοφ αντίστοιχα θα προτιμήσει μία ομάδα όπου θα πάρει τα περισσότερα και αν αυτά είναι από ομάδες εκτός ΝΒΑ θα πάει εκεί. Και στην τελική όπως έγραψα και παραπάνω εκτός από Φενέρ, Ρεάλ και Μπαρτσα ?? δεν βλέπω να υπάρχουν ιδιοκτήτες που να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Την μεγαλύτερη ζημιά στο παγκόσμιο μπάσκετ την κάνει το ΝΒΑ. Και δυστυχώς όσο γιγαντώνεται τόσο η FIBA θα στρουθοκαμηλίζει και θα προσπαθεί να κάνει διργανώσεις τις πλάκας και τόσο θα μειώνεται το ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα.

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Οκτ 09, 2025 10:15 am

GK_23 έγραψε:
Kαι ένα πολύ πρόσφατο tweet της EuroLeague, η οποία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τελευταία αρκετά το hashtag #BornNotBuilt

Στο επόμενο retweet να περιμένουμε να δούμε τον DPG να σκούζει;

Ελπίζω να μην κινηθεί σε τέτοια μήκη κύματος η διαφημιστική εκστρατεία της ΕL γιατί θα φανεί σα να παραδέχεται πως δεν μπορεί να κερδίσει εντός τως 4ων γραμμών, οπότε πάει να το πάρει με ανταρτοπόλεμο στις εξέδρες. Προτιμώ την προσέγγιση των παιδιών εδώ που μίλησαν για το every game matters.

Κι εμένα μου αρέσει η δική μας γηπεδική ατμόσφαιρα, αλλά κακά τα ψέματα απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο κοινό. Δεν ξέρω τί ισχύει σε άλλες χώρες όπως Τουρκία, Σερβία αλλά εγώ που θέλω να πάω με το παιδί με προβληματίζει το εντατικό μάθημα ελληνικών που θα κάνει (ξέρω ξέρω, "κι εγώ που πήγαινα τί έπαθα"). Ε ας πάει πρώτα σχολείο για να τα εμπεδώσει καλά και μετά γήπεδο για μια πρακτική εφαρμογή.

tarp7

champion
Reactions:

Πέμ Οκτ 09, 2025 10:51 am

Ευγενές αέριο έγραψε:
Πέμ Οκτ 09, 2025 10:15 am
GK_23 έγραψε:
Kαι ένα πολύ πρόσφατο tweet της EuroLeague, η οποία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τελευταία αρκετά το hashtag #BornNotBuilt

Στο επόμενο retweet να περιμένουμε να δούμε τον DPG να σκούζει;

Ελπίζω να μην κινηθεί σε τέτοια μήκη κύματος η διαφημιστική εκστρατεία της ΕL γιατί θα φανεί σα να παραδέχεται πως δεν μπορεί να κερδίσει εντός τως 4ων γραμμών, οπότε πάει να το πάρει με ανταρτοπόλεμο στις εξέδρες. Προτιμώ την προσέγγιση των παιδιών εδώ που μίλησαν για το every game matters.

Κι εμένα μου αρέσει η δική μας γηπεδική ατμόσφαιρα, αλλά κακά τα ψέματα απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο κοινό. Δεν ξέρω τί ισχύει σε άλλες χώρες όπως Τουρκία, Σερβία αλλά εγώ που θέλω να πάω με το παιδί με προβληματίζει το εντατικό μάθημα ελληνικών που θα κάνει (ξέρω ξέρω, "κι εγώ που πήγαινα τί έπαθα"). Ε ας πάει πρώτα σχολείο για να τα εμπεδώσει καλά και μετά γήπεδο για μια πρακτική εφαρμογή.
to κακό είναι ότι αυτοί που κάθονται στα court seats(ακριβότερες θέσεις) είναι χειρότεροι από τους άλλους που θεωρητικά είναι οι πιο μορφωμένοι και φραγκάτοι

McRae

sophomore
Reactions:

Πέμ Οκτ 09, 2025 10:57 am

Παντως το ¨Born not Built" ως σλογκαν τη χρονια που εχουν βαλει στη λιγκα την Dubai BC μονο ως τρολαρισμα μπορει να το εκλαβει κανενας.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Πέμ Οκτ 09, 2025 12:57 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τετ Οκτ 08, 2025 4:09 pm
πολλα μπραβο στις ρεαλ μπαρτσελονα φενερ που δεν μασανε απο τους γνωστους εκβιασμους της λιγκας και δεν υπογραφουν

διασπαση τωρα
Εσένα ως φίλο του ευρωπαικού μπάσκετ και εν προκειμένω του Παο πως θα σε οφελείσει? Θες να μας πεις γιατί είσα τόσο φανατικά υπέρ του σχίσματος?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωταθλήματα, Αγώνες, Παίκτες Διεθνών Πρωταθλημάτων”