ΑρχικάStam Tziant έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 01, 2025 6:31 pmΗ ομάδα του 23 ήταν η ομάδα του 23. Ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ο χρόνος περνάει οι παίκτες αλλάζουν, μεγαλώνουν, έρχονται νέοι. Ο Φαλ του 23 δεν υπάρχει, ο Παπανικολάου του 23 δεν υπάρχει, ούτε ο Γουόκαπ είναι ο Γουόκαπ του 23. Ωραία, αλλάζουμε, αλλά γιατί δεν βελτιονόμαστε; Μπορείς να σκεφτείς μια ομάδα που έχει διαρκή βελτίωση μέσα στα χρόνια; Να βελτιώνεται κάθε χρόνο ανεξαιρέτως; Εγώ προσωπικά όχι. Σε κανένα σπορ, σε καμία λίγκα. Αν κάποιοι δυσκολεύονται να αποδεχτούν ότι αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα και στην ομάδα που υποστηρίζουν είναι άλλο θέμα. Αλλά θα συμβεί. Το να βελτιώσεις τον Παναθηναϊκό του 23 είναι εύκολο. 17ος ήταν. Φέρνεις κορυφαίο προπονητή, φέρνεις κορυφαίους παίκτες, βελτιώθηκε. Πόσο εύκολο ήταν για τον Παναθηναϊκό να βελτιώσει την ομάδα του 24; Πέρσι δεν το κατάφερε. Φέτος το ως τώρα δείγμα δεν είναι θετικό. Πόσο εύκολο είναι για τη Φενέρ να βελτιώσει την περσινή ομάδα της; Μάλλον όχι και τόσο απ' ότι φαίνεται. Για την Ρεάλ που επίσης πρωταγωνιστούσε τα προηγούμενα χρόνια; Ήταν εύκολο να βελτιωθεί πέρσι και φέτος; Και για να μην αφήσω εκτός την εξαιρετική Μονακό που μου αρέσει πολύ σαν ομάδα. Ας υποθέσουμε ότι είναι η χρονιά της φέτος, το παίρνει, πάνε όλα τέλεια (που μόνο βέβαιο δεν είναι). Θα είναι εύκολο να βελτιωθεί του χρόνου με τον Τζέιμς να μεγαλώνει, τον Μίροτιτς και τον Τάις το ίδιο; Θα της είναι εύκολο να βελτιωθεί αν ο Ντιαλό κάνει κανένα άλμα στο ΝΒΑ;papp7 έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 01, 2025 5:41 pmΔηλαδή από την ομάδα του 2023 που έπιασε ταβάνι και ήταν ο καλύτερος Ολυμπιακός που έχουμε δει άσχετα που δεν πήρε το Ευρωπαϊκό, θα έρθω 2 μήνες πριν από το 2026 να δω τι κάνουν οι Φενερ,Παναθηναικός,Μονακο που ήταν πίσω μου και με προσπέρασαν γιατί βελτιώθηκαν/εξελίχθηκαν και μπράβο τους, ενώ εγώ την ίδια ώρα αποφάσισα από το καλοκαίρι του 2023 να πυροβολώ τα πόδια μου ; Τι γίνεται , είναι κολλητική η σύγχυση του Κοουτς ;
Και για να πάμε στον Ολυμπιακό συγκεκριμένα. Από το καλοκαίρι του 23 και μετά έχουν γίνει πάρα πολλές αστοχίες. Θες Γκος στη θέση Σλούκα; Θες Μπραζντέικις-Σίκμα; Θες Βιλντόζα-Λι; Αστοχίες όσες θες. Έχουν γίνει και καλές κινήσεις όπως ο Φουρνιέ, ο Γουόρντ, ο Μιλουτίνοφ. Εγώ στις καλές κινήσεις θα έβαζα πρώτη απ' όλες μία βέβαια, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ όπως προοριζόταν. Εννοώ τον Κίναν Έβανς, πριν τραυματιστεί στο γόνατο. Αν έπρεπε να κρίνω συνολικά τις αποφάσεις που πάρθηκαν, το recruitment κτλ., θεωρώ πως όταν έχεις περισσότερες κακές, απ' ότι καλές κινήσεις, δε μπορείς να θεωρείσαι επιτυχημένος. Η ομάδα σαν ομάδα ωστόσο εγώ δε βλέπω να έχει πέσει από την ελίτ μέσα σε αυτά τα χρόνια. Θα πει κανείς σιγά το κατόρθωμα. Διαφωνώ. Μακάρι η Εφές να ήταν ομάδα Φ4 αυτή τη στιγμή. Θα το ήθελε πολύ. Το ίδιο και η Μπαρτσελόνα, το ίδιο και η Ρεάλ. Πολλές ομάδες που πρωταγωνίστησαν τα προηγούμενα χρόνια θα ήθελαν να είναι ακόμα στην ελίτ. Οπότε σαν γενικό απολογισμό εγώ θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός σαν οργανισμός έχει κάνει πολλά λάθη εκ του αποτελέσματος (ειδικά από το 23 και μετά), είχε και ατυχίες που συντέλεσαν σε αυτό. Αλλά στα θετικά θα του δώσω ότι παραμένει μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.
Το point είναι άλλο και δεν έχουν ειπωθεί στο ποστ μου αυτά που λες και απαντάς . Η τοποθέτηση που έκανα ήταν ξεκάθαρη, ήμουν στο σωστό σημείο το 2023(αυτό έχει να κάνει με τη δόμηση και την απόδοση) αποφάσισα να βγάλω τα ματιά μου για τους χψ λόγους που έχουν χιλιο ειπωθεί και σήμερα 3 σεζόν μετά που συνεχίζω να πριονίζω τα πόδια μου, αντί να δω τι φταίει και τι διορθώνεται πάω στη γενίκευση ''Ε κοίτα και η τάδε ομάδα έχει πρόβλημα, δεν έχει μπει καλά κτλ."
Δεύτερον μιλάω για την ομάδα μου που τυγχάνει να είναι ο Ολυμπιακός, αν με ενδιαφέρει κάποια άλλη θα πάω να μιλήσω για αυτή στο αντίστοιχο νήμα. Αν εμένα μου λείπει top class άσσος και αθλητικό 4-5αρι, τι σημασία έχει να αναφερθούμε στα δομικά προβλήματα ή την αποδόση που αντίστοιχα μπορεί να έχει η χ,ψ ομάδα ; Δεν έχει.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο