Slow horses 7 έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 08, 2025 2:19 pm
Dimmitz έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 08, 2025 10:52 am
Πως ακριβώς κάναμε την ομάδα χειρότερη; Θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω ειλικρινά.
1. Η ομάδα πήρε επιτέλους τριάρι ποιοτικό για να μην βλέπουμε άλλο τον συμπαθή Παπανικολάου να ταλαιπωρείται στα γεράματα.
2. Η ομάδα πήρε τον καλύτερο διαθέσιμο 2ο ψηλό στην αγορά συγκριτικά πάντα με τους ψηλούς που αποκτήθηκαν από τους ανταγωνιστές μας αυτό το καλοκαίρι.
3. Η ομάδα επιτέλους έχει δώσει ενεργό ρόλο στον Μιλου, ο οποίος εξελίσσεται σε παίκτη πρωταγωνιστή- κολώνα της ομάδας και κάνει χρόνια αντίστοιχη του Λεσορ την χρονιά που πήραν την κούπα.
4. Η ομάδα παίζει χωρίς τον καλύτερο της παίκτη - star που ήταν κομβικός πέρυσι και ήταν ο λόγος που παίξαμε ωραίο μπάσκετ και βρήκαμε πρώτοι στην ρέγκουλαρ.
5. Ο Μπαρτζώκας δεν είναι ο Χάρυ Πότερ ούτε έχει κανένα μαγικό ραβδάκι. Μην τρελένεστε. Ελλείψει Φαλ η μότιον έχει πάει στον βρόντο (δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να παίξουμε μότιον μέχρι στιγμής), που ήταν το σύστημα που βρίζετε όλοι, αλλά έκανε την ομάδα να παίζει όμορφο στα μάτια μπάσκετ τουλάχιστον στην ρέγκουλαρ. Πότε ακριβώς να προλάβει να σεταρει την ομάδα ή να της μάθει να παίξει κάτι διαφορετικό όταν δεν έχουν χρόνο ούτε για προπόνηση;
6. Ο Ντιλικινά είναι κακή μεταγραφή, αλλά δεν είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα δεν αποδίδει στην επίθεση. Ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη Φαλ - Παπ από την αρχική πεντάδα που έπαιζαν την μότιον του Μπι με κλειστά μάτια.
Κάθε ομάδα όταν κάνει δομικές αλλαγές (βλ. Ρεάλ με Σέρχιο - Ρούντι) είτε από επιλογή είτε από ανάγκη (εμείς χάσαμε Φαλ και ο Παπ φαίνεται ότι πάει για ρόλο Πρίντεζη στην τελευταία του σεζόν) θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να παρουσιάσει κάτι φρέσκο και ελκυστικό στο μάτι.
Λίγο ώπα με την κριτική που ασκείτε οι προπονητές του κάναμε και πάνω από όλα υπομονή…
Ηρεμία πρώτα από όλα…..το «προπονητής του καναπέ» και άλλες κλισέ τέτοιου τύπου εκφράσεις δεν νομίζω οτι σε χαρακτηρίζουν, όσο νευριασμένος και να εΐσαι, ή όσο και να διαφωνείςαπό τα γραφόμενα μας! ( προφανώς θεωρώ ότι το λες ΚΑΙ για εμένα, καθώς με συμπεριλαμβάνεις στο ποστ σου). Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά όπως ακριβώς τα αριθμείς κιόλας, σου απαντώ σε ήρεμο πάντα τόνο:
1)Συμφωνώ . Όμως, με το χέρι στην καρδιά, πώς εσύ λοιπόν αξιολογείς την μέχρι τώρα χρησιμοποίηση του?? Σε ικανοποιεί ότι την πρώτη χρονιά, έπειτα από μία 5 ετία που είπαμε όλοι μας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έχουμε 2 SF στην ομάδα, ο κόουτς παλεύει να χωρέσει με το ζόρι και Φουρνιέ και Ντόρσει στο 2-3??? Ειδικά στο χαμένο παιχνίδι με την Μονακό που ο Ward ήταν ΥΠΕΡΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ( καταλαβαίνεις φαντάζομαι γιατί) , εμείς εκεί……..25 λεπτά χωρίς 3άρι
2) Μήπως οι ανταγωνιστές μας τελικά πήραν καλύτερους ψηλούς, βλ. Οτούρου και απλά εμείς γυροφέρναμε αριστερά και δεξιά στο Λάς Βέγκας μή ξέροντας τί θέλουμε?? Έχοντας χάσει ήδη και 2 ψηλούς σου υπενθυμίζω, την λύση Χολ μόνο ενδεδειγμένη δεν την λες!!! Πολύ φιλότιμος , αλλά τρία επίπεδα τακτικά κάτω για ομάδα τύπου Ολυμπιακού ( πιστεύω να το βλέπεις…..)
3) Τον παίκτη που ήταν ήδη με το ένα πόδι εκτός Πειραιά, προ τραυματισμού Φαλ!!! Δείγμα και αυτό σωστού προπονητικού σχεδιασμού??? Ή μήπως υπερβάλω πάλι?
4) Εδώ συμφωνώ……..όμως είναι άμεση συνέπεια των μπερδεμένων ρόλων στην περιφέρεια καθόσον ΚΑΙ Ντόρσει ΚΑΙ Φουρνιέ στο ίδιο σχήμα , απλά δεν βγαίνει! Μου φαίνεται ότι δημιουργήσαμε χωρίς λόγο το δικό μας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ on ball πακέτο τύπου Ναν-Σορτς, έτσι για να μην ζηλεύουμε!!!!
5) Εγώ ο ίδιος έχω πει ότι ο Γιώργος μαζί με τον Ζοτς είναι οι καλύτεροι tacticians της Ευρωλίγκας! Αν όμως εσύ θεωρείς ότι ο Γιώργος προ Caunas είναι ο ίδιος με τον τωρινό…..οκ δικαίωμα σου. Εγώ θεωρώ ότι ο κύκλος του έκλεισε , τον αγαπάω , είδα μπασκετάρα κατά περιόδους, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουνε μαζευτεί πολλά τα fails αδερφέ!!! Για τον Ολυμπιακό μιλάμε, όχι την Asvel……..
6). Ο Νιλικινά είναι ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ μεταγραφή. Αυτός που είναι τραγικός, είναι ο σχεδιασμός στη θέση των pg που ούτε ένας από τους 4 ( 3 πλέον καθώς ο Lee είναι μόνιμα DNP) , δεν μπορεί να σουτάρει μετά από ντρίμπλα. Είναι δομικό το θέμα και δεν φταίει κανένας Νιλικινά και κανένας Γουόκαπ
Υγ: Όλα στα γράφω με πολύ καλή προαίρεση, καθόσον είναι η άποψη μου και μόνο!! Απλά θεωρώ ότι σε μια καλοπροαίρετη κριτική ( και ειδικά η δική μου ΝΑΙ είναι καλοπροαίρετη, διότι την πονάω την ομάδα μπάσκετ) εκφράσεις τύπου προπονητές καναπέ κτλ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ……..
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ