Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Νοέμ 18, 2025 10:03 am

Ο Χέιζ που λέει και ο φίλος πιο πάνω φαίνεται όντως άρρωστη παιχτάρα σε τρομερή ηλικία και με τρομερό κορμί. Η αδυναμία του στο σουτ (εντάξει δεν είναι και Benn Simmons) δεν νομίζω ότι είναι και τόσο σημαντική την δεδομένη στιγμή και με τόσο καυτό Ντόρσει. Πόσο πιθανό όμως είναι να τον πάρουμε? Με πόσα λεφτά πιστεύετε ότι θα ερχότανε? Δεν είναι λίγο νωρίς να εγκατακείψει την ιδέα του ΝΒΑ. Σκεφτείτε είναι μόλις 24 και επιλέχτηκε πολύ ψηλά, αν θυμάμαι καλά στο 7.

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Τρί Νοέμ 18, 2025 10:14 am

Κι εγώ πιστεύω ότι ο Hayes παίζει να ναι το καλύτερο prospect απ' όλους. Αφενός όμως δεν το θεωρώ τόσο πιθανό να έρθει Ευρώπη, αφετέρου και να έρθει παίζει να θέλει απλά να βρει τρόπο να επιστρέψει απέναντι.

Το σουτ βέβαια το θεωρώ πολύ σημαντικό θέμα, ειδικά εφόσον υπάρχουν ήδη Walkup & Ntilikina. Το να προκαλούμε όλες τις άμυνες να παίζουν under δεν θα το αντέξει ο ψυχισμός μας.

Christofis

allstar
Reactions:

Τρί Νοέμ 18, 2025 10:23 am

shaq7 έγραψε:
Δευ Νοέμ 17, 2025 10:55 pm
o ζερβας λεει αυτος της βιλερμπαν ειναι σταντ μπαι οποτε θελουμε τον παιρνουμε,ο ρομπινσον της παρι προταθηκε..ο φλυν ειναι στοχος αλλα αποτι καταλαβα πανακριβος..υπαρχει εντονη φημολογια και για παικτη απο ισπανια.

Αρα ιδεα δεν εχουν και απλα πετανε ονοματα.
Ποιος ζερβας; Εμενα διαβαζει και τα λεει μαλλον. Για γουατσον οτι ειναι σταντ μπαι διαβασατε πρωτα εδω. Για παιξτη απο Ισπανια χωρις να ξερω κατιναπο τη δικη μου πηγη υπαρχει εντονη φημολογια απο χθες βραδυ οντως αλλα και για αυτο ζητανε τον ουρανο με τα αστρα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Christofis την Τρί Νοέμ 18, 2025 10:35 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Τρί Νοέμ 18, 2025 10:32 am

papp7 έγραψε:
Τρί Νοέμ 18, 2025 7:06 am
Γενικά όπως είναι το ρόστερ, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Εγώ αν και θα ήθελα Χειζ τον οποίο τον έχω σε εκτίμηση από την Ulm και τον συζητάγαμε από τότε με τον basket72 ( να είσαι καλά φιλαράκι όπου και να βρίσκεσαι), με τους Γουοκαπ,Ντιλικινα,Λι και ειδικά αν ο Κόουτς σκέφτεται να τον βάζει μαζί με Γουόκαπ για να έχει 2 χειριστές (όπως έκανε με Γουόκαπ-Σλούκα και Γουόκαπ-Γκος) νομίζω κουτουλάει. Από την άλλη βέβαια τσεκάρει τα πιο πολλά κουτάκια, είναι ικανότατος δημιουργός,έχει το σκοράρισμα με ένα ερωτηματικό στο τρίποντο στο οποίο έχει θεματάκια,είναι καλός στην άμυνα δεν πιέζει απλά τον αντίπαλο χειριστή, ξέρει να κινείται στο χώρο, κατεβάζει ριμπάουντ , θα πάει στο μπλοκ. Αν αντί για Λι και Ντιλικίνα , είχα ένα pg/combo που τουλάχιστον να μπορεί να σε απειλεί από το spot up, θα έλεγα ναι. Τώρα δεν ξέρω.Αν έχεις σκοπό να τον βάλεις στην 1η 5αδα με σχήμα Χειζ-Ντορσει-Γουορντ-Βεζε-Μιλου ή έστω στη 2η με σχήμα Χειζ-Φουρνιέ-Σακ/Παπ-Πιτερς-Χολ γίνεσαι πιο λειτουργικός, έχεις πιο ισορροπημένες 5αδες.
Οι άλλοι που ακούγονται όπως ο Φλιν ή ο Γουάτσον από τη μια μπορεί να τους βάλει μαζί με τον αγαπημένο του Γουόκαπ από την άλλη τι ζητάμε ως ομάδα από αυτούς τους παίκτες ; Θα τους δώσουμε τη μπάλα στα χέρια με ελευθερία ; Θα τους βάλουμε στη γωνία να κάνουν τον Κάνααν ;
Νιώθω σαν το καπέλο στο Χάρι Πότερ που του έλεγε ''But where to put you ?"
Ok αν θέλει all around παίκτη , να τον χρησιμοποιεί όπως τον Γκος ας πάει για Χειζ.
Αν θέλει πιο καθαρόαιμο σκόρερ με κίνδυνο να γίνει Κάνααν (ΓΥΡΝΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ!ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ) ας πάει για Γουάτσον.
O Canaan σε καμία ομάδα του στην Ευρωλίγκα δεν είχε κάποιο άλλο ρόλο πέραν του (εξαιρετικού) σουτέρ. Το ύψος του τον δυσκόλευε αρκετά να πάει σε ντράιβ με συνέπεια ή να πάρει contested shots απέναντι σε ψηλότερο αντίπαλο.

Δημιουργικότητα δεν είχε ουσιαστικά καθόλου. Και PnR να έπαιζε μοναδικό του μέλημα ήταν αν βρει χώρο να σηκωθεί για pull up, πράγμα που τον έκανε προβλέψιμο. Εξαιρετικός σουτέρ, "ενοχλητικός" αμυντικός, αλλά μέχρι εκεί. Και ξαναλέω αυτά τα έδειξε σε όλες τις ομάδες του, όχι μόνο στον Ολυμπιακό.

Δεν νομίζω λοιπόν να τίθεται θέμα να έρθει o Flynn για να κάνει τον Canaan (φύγαμε από το να κάνει τον Walkup επιτέλους). Γιατί δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Canaan, είναι άλλου τύπου παίκτης.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τρί Νοέμ 18, 2025 10:47 am

Stam Tziant έγραψε:

O Canaan σε καμία ομάδα του στην Ευρωλίγκα δεν είχε κάποιο άλλο ρόλο πέραν του (εξαιρετικού) σουτέρ. Το ύψος του τον δυσκόλευε αρκετά να πάει σε ντράιβ με συνέπεια ή να πάρει contested shots απέναντι σε ψηλότερο αντίπαλο.

Δημιουργικότητα δεν είχε ουσιαστικά καθόλου. Και PnR να έπαιζε μοναδικό του μέλημα ήταν αν βρει χώρο να σηκωθεί για pull up, πράγμα που τον έκανε προβλέψιμο. Εξαιρετικός σουτέρ, "ενοχλητικός" αμυντικός, αλλά μέχρι εκεί. Και ξαναλέω αυτά τα έδειξε σε όλες τις ομάδες του, όχι μόνο στον Ολυμπιακό.

Δεν νομίζω λοιπόν να τίθεται θέμα να έρθει o Flynn για να κάνει τον Canaan (φύγαμε από το να κάνει τον Walkup επιτέλους). Γιατί δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Canaan, είναι άλλου τύπου παίκτης.
Δεν ξέρω για κάποιον λόγο πάντα πίστευα ότι ο Κάνααν είχε τον χειρισμό και την ικανότητα να μπαίνει μέσα αλλά για κάποιον λόγο το απόφευγε, δεν είναι θέμα ότι δεν μπορούσε. Πάντως το δυνατό του σημείο όπου είχε εξαιρετικά ποσοστά ήταν να πάρει την μπάλα και να σουτάρει. Εκεί ταίριαζε και κάποιος παίκτης με προσωπική φάση να κουμπώνει μαζί του, όταν έπαιζαν overplay τον Πίτερς και τον Κάνααν να υπήρχε κάποιος να πάρει την μπάλα και να μπει μέσα εκμεταλευόμενος τους χώρους.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:27 am

Slow horses 7 έγραψε:
Τρί Νοέμ 18, 2025 2:28 am
Rivers15 έγραψε:
Τρί Νοέμ 18, 2025 2:07 am

Δεν νομιζω πως θα παρει παικτη χωρις ευρωπαικη εμπειρια. Θα μου ειναι τεραστια εκπληξη.
Απο κει και περα ευρωλιγκατο (με buyout) μπορουμε να παρουμε μεχρι 5 Γεναρη.
Νομιζω το πλανο ειναι να αποκτηθει παικτης αμεσα, εκτος αν δεν βρισκει κανεναν.
Αδερφέ επαναλαμβάνω, αν είναι να πάρει παίκτη τύπου Γκλυν Γουότσον και καταντήσει ο μέγιστος ο Γιώργαρος τον καλοκαιρινό σχεδιασμό στα point guard που προέβλεπε στα χαρτιά τριπλέτα Γουόκαπ - Μπαμπ (ή αντίστοιχου τύπου παίκτη ) συν Έβανς, να τον μετατρέψει Νοέμβρη μήνα σε Γουόκαπ -Ντιλικίνα -Γουότσον , τότε λυπάμαι που θα το πω, αλλά ίσως οι πρόεδροι θα πρέπει να αρχίσουν να φιλοτεχνούν την καλοκαιρινή τιμητική αναμνηστική πλακέτα προς τον απερχόμενο προπονητή!!!…….ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι πάνω από όλους!!!
Θεωρω το πιανουμε λαθος για πολλους λογους:
1. Δεν ξερεις αν θα βρει καλυτερο του Γουοτσον. Και δεν ξερω ποιον θεωρει ο καθενας καλυτερο του Γουοτσον κ γιατι. Διαβαζω για τον Τζόουνς-Γκαρσια ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι θεωρειται point guard ο συγκεκριμενος. Σε καθε περιπτωση ο καλυτερος παικτης ειναι παντα αυτος που κανει τη δουλεια του προπονητη.
2. Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις παικτων που στο παρελθον ηρθαν απο τα αζητητα και παιξαν μπασκεταρα. Βεβαια ο κοουτς εχει χασει επαφη με αυτο εδω και καιρο.
3. Το τι πηγε στραβα το καλοκαιρι το εχουμε αναλυσει κ νομιζω ολοι συμφωνουμε πανω-κατω πως εχει γινει προχειροδουλεια. Τωρα σουμα θα κανουμε τον Ιουνιο. Δεν ειμαι κ πολυ αισιοδοξος με τα τωρινα δεδομενα ομως δεν θα κρινω μια μεταγραφη εκ των προτερων. Αρκει να μην ειναι καποιος που ειναι τραυματιας το 1/3 της σεζον, οπως ο Ντιλικινα.
Υπομονη, ειδικα αν οντως θεωρουμε οτι εχει χαθει η χρονια οπως γραφεται απο αρκετους, μονο upside μπορει υπαρχει. Στη χειροτερη απλα θα χαθει η χρονια. :)

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:29 am

Conan1982 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

Δεν ξέρω για κάποιον λόγο πάντα πίστευα ότι ο Κάνααν είχε τον χειρισμό και την ικανότητα να μπαίνει μέσα αλλά για κάποιον λόγο το απόφευγε, δεν είναι θέμα ότι δεν μπορούσε. Πάντως το δυνατό του σημείο όπου είχε εξαιρετικά ποσοστά ήταν να πάρει την μπάλα και να σουτάρει. Εκεί ταίριαζε και κάποιος παίκτης με προσωπική φάση να κουμπώνει μαζί του, όταν έπαιζαν overplay τον Πίτερς και τον Κάνααν να υπήρχε κάποιος να πάρει την μπάλα και να μπει μέσα εκμεταλευόμενος τους χώρους.
Πάντως υπάρχουν αρκετές σεζόν στην καριέρα του που το ποσοστό του στα δίποντα είναι μικρότερο από το ποσοστό του στα τρίποντα.

Rivers15

nba
Reactions:

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:30 am

Conan1982 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

Ισως να ηταν κ θεμα προηγουμενων τραυματισμων και ηλικιας. Ο Κανααν αν θυμαμαι καλα ειχε σοβαρο τραυματισμο στο nba κ μετα τον τραυματισμο του πηρε την κατω βολτα κ ηρθε προς ευρωπη μερια.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:35 am

O κανααν τα έβγαζε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Ρωτήστε και τον βεζενκοφ που το καλύτερο εφισιενσυ το είχε σε πεντάδες μαζί με τον κανααν.

Άνοιγε το γήπεδο χωρίς να ζητάει μπάλες. Ακόμα και 0/10 να είχε καμία άμυνα δεν ρίσκαρε να μην έχει παίκτη επάνω του.

Δεν αντικατασταθηκε.επι της ουσίας. Ούτε αυτός....

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:39 am

Conan1982 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

Δεν χρειαζεται να το δει κανεις ολο, στα πρωτα 4-5 λεπτα καταλαβαινεις αν μπορουσε με την ντριμπλα του να παει οπου θελει.

Τον αστραγαλο του νομιζω ειχε σπασει στο Phoenix.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος reignman την Τρί Νοέμ 18, 2025 11:44 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rivers15

nba
Reactions:

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:41 am

coach blue έγραψε:
O κανααν τα έβγαζε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Ρωτήστε και τον βεζενκοφ που το καλύτερο εφισιενσυ το είχε σε πεντάδες μαζί με τον κανααν.

Άνοιγε το γήπεδο χωρίς να ζητάει μπάλες. Ακόμα και 0/10 να είχε καμία άμυνα δεν ρίσκαρε να μην έχει παίκτη επάνω του.

O Ντορσει ποιον αντικατεστησε; :roll:

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:44 am

golitog7 έγραψε:
Τρί Νοέμ 18, 2025 10:03 am
Ο Χέιζ που λέει και ο φίλος πιο πάνω φαίνεται όντως άρρωστη παιχτάρα σε τρομερή ηλικία και με τρομερό κορμί. Η αδυναμία του στο σουτ (εντάξει δεν είναι και Benn Simmons) δεν νομίζω ότι είναι και τόσο σημαντική την δεδομένη στιγμή και με τόσο καυτό Ντόρσει. Πόσο πιθανό όμως είναι να τον πάρουμε? Με πόσα λεφτά πιστεύετε ότι θα ερχότανε? Δεν είναι λίγο νωρίς να εγκατακείψει την ιδέα του ΝΒΑ. Σκεφτείτε είναι μόλις 24 και επιλέχτηκε πολύ ψηλά, αν θυμάμαι καλά στο 7.
Μπορεί το ιδανικό φιτ να είναι ο Watson, αλλά άμα πας να πάρεις παίκτη από την Βιλερμπάν για αντι-Έβανς θα είναι το απόλυτο επικοινωνιακό φιάσκο.

Αν διαβάσετε λίγο το άρθρο του Σταύρου στο sport24, θα διαπιστώσετε ότι αυτά που γράφονται και οι απαιτήσεις που έχει ο σύλλογος τέλη Νοέμβρη είναι αστείες.

Δεν ξέρω πως την έχουν δει και μάλλον νομίζουν ότι είμαστε οι prime Bulls μετά από 3peat, αλλά θέλουν ο παίκτης που θα έρθει να:

1. Είναι playoff caliber
2. Να έχει πνευματική σκληράδα και να παίζει άμυνα
3. Να θέλει να δεσμευτεί άνω του 6μηνου
4. Να είναι καλό παιδί και να έχει την άφησα του Καραπιάλη στο δωμάτιο του.

Αντικειμενικά ακόμα και μετά το φιάσκο του Μπάτλερ, υπάρχουν περιπτώσεις εκεί έξω που είναι αξιόλογες (Χέιζ, Πέιν). Αυτό το περιμένω NBA το ακούω βερεσέ. Αν θες να τους φέρεις τους φέρνεις. Τα σκας και τους κλείνεις μέχρι το καλοκαίρι, όπως έγινε με Ναν. Ελεγχόμενο ρίσκο δλδ. Γιατί ο παίκτης που θα έρθει θα πρέπει να κλειστεί με 3ετες; Και αν βγει παλτό και δεν προσαρμοστεί ποτέ θα τον φάμε στην μούρη σαν τον Λι;

Από Ευρώπη είναι λογικό να μας ζητάνε τον ουρανό με τα άστρα. Εδώ η Παρτιζαν αξίωσε και πήρε buy out για παίκτη που είχε για διώξιμο και ήταν και τέλη Σεπτέμβρη. Νοέμβρη μήνα και πρωτοκλασάτο, η ομάδα του θα θέλει την μάνα και τον πατέρα της.

Εντωμεταξύ γιατί να δώσεις 800κ buy out κάπου και να μην τα δώσεις σε συμβόλαιο που θα κάνεις σε Αμερικανο. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

By the way, ακούστηκε ότι μας προτάθηκε ο Robinson, το λέω επειδή κάποιος είχε αναφέρει ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο με Παρί και σιγά μην μας την δώσει.

Ο Χέιζ πράγματι είναι η καλύτερη επιλογή μακράν από τον δεύτερο.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:47 am

Πες τότε ήταν και πιο αθλητικός αλλά και όταν ήρθε στα μέρη μας, είχε εξαιρετικό χειρισμό, σπάνια θυμάμαι να χάνει την μπάλα πάνω στην ντρίμπλα (όχι ότι δεν έκανε λάθη), απλώς απέφευγε να μπαίνει μέσα, ίσως να είναι ιδέα μου.
Το άλλο χαρακτηριστικό ήταν ότι ήταν εξαιρετικός όταν τον έπαιζαν με πλάτη, είχε τόσο δυνατά πόδια και κορμό που δεν μπορούσαν να τον σπρώξουν βαρύτεροι και ψηλότεροι παίκτες. Όπως καταλαβαίνετεω μ' άρεσε ο παίκτης. :D

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:50 am

Conan1982 έγραψε:
Τρί Νοέμ 18, 2025 11:47 am
Πες τότε ήταν και πιο αθλητικός αλλά και όταν ήρθε στα μέρη μας, είχε εξαιρετικό χειρισμό, σπάνια θυμάμαι να χάνει την μπάλα πάνω στην ντρίμπλα (όχι ότι δεν έκανε λάθη), απλώς απέφευγε να μπαίνει μέσα, ίσως να είναι ιδέα μου.
Το άλλο χαρακτηριστικό ήταν ότι ήταν εξαιρετικός όταν τον έπαιζαν με πλάτη, είχε τόσο δυνατά πόδια και κορμό που δεν μπορούσαν να τον σπρώξουν βαρύτεροι και ψηλότεροι παίκτες. Όπως καταλαβαίνετεω μ' άρεσε ο παίκτης. :D
Mε avatar τον ψηστη δεν εισαι και η επιτομη της αξιοπιστιας :P

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Τρί Νοέμ 18, 2025 11:52 am

coach blue έγραψε:

Επιθετικά ο φετινός Ντόρσεϊ κάνει όσα έκανε ο Κάνααν και 5 πράματα παραπάνω. Το efficiency του Βεζένκοφ δε νομίζω ότι έπεσε λόγω Κάνααν. Άλλωστε και τη σεζόν 21-22 και τη σεζόν 24-25, χωρίς Κάνααν, ο Βεζένκοφ ήταν το ίδιο efficient. Αν κάποια απώλεια παίκτη φαίνεται να έχει κοστίσει (ως τώρα τουλάχιστον) στον Σάσα, είναι αυτή του Φαλ.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”