Βενεζουέλα, εξελίξεις, κατάσταση, γνώμες

Συντονιστής: Captains

manhac

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Ιαν 10, 2026 7:44 pm

Coach Periklis έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 7:40 pm
manhac έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 7:29 pm

Ειναι δικτάτορας τελικά ή όχι ο Μαδούρο ?
έχω τοποθετηθεί σε αυτό...

στο συγκεκριμένο τοπικ έχουμε , για μένα εσφαλμένα, βάλει στη συζήτηση 2 εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες στο ζύγι

για μένα δεν θα έπρεπε

οι ΗΠΑ ξέρουμε όλοι γιατί έχουν επέμβει και είναι ξεκάθαρο ότι έχουν παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο (το οποίο μάλλον και μας έληξε για παντός)

και είναι άλλο το τι καθεστώς διακυβέρνησης είχε ο Νικολάς Μαδούρο
Το περιγράφεις αλλά δικτάτορα δεν τον λες (νομίζω). Στο ζύγι μπαίνουν όλα.

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 10, 2026 7:55 pm

Coach Periklis έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 7:40 pm
manhac έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 7:29 pm

Ειναι δικτάτορας τελικά ή όχι ο Μαδούρο ?
έχω τοποθετηθεί σε αυτό...

στο συγκεκριμένο τοπικ έχουμε , για μένα εσφαλμένα, βάλει στη συζήτηση 2 εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες στο ζύγι

για μένα δεν θα έπρεπε

οι ΗΠΑ ξέρουμε όλοι γιατί έχουν επέμβει και είναι ξεκάθαρο ότι έχουν παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο (το οποίο μάλλον και μας έληξε για παντός)

και είναι άλλο το τι καθεστώς διακυβέρνησης είχε ο Νικολάς Μαδούρο
Αυτές οι δύο πραγματικότητες συνδέονται μεν, προσχηματικά δε. Πως αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μια αλλαγή καθεστώτος με τη βοήθεια εξωτερικής επέμβασης;
βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 7:39 pm
... Αυτά τα δύο ήταν εντελώς αλληλένδετα μέχρι πρότινος. Η Μασάδο και οι χορηγοί της στην ολιγαρχία με αυτό το πρόσχημα ζήταγαν αμερικανική επέμβαση στη χώρα, όχι γιατί ήταν και είναι πάντα πρόθυμοι να παραδώσουν -με το αζημείωτο- την ανεξαρτησία της χώρας και τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της στις ΗΠΑ και τις πετρελαϊκές τους. Ήρθε ο Τραμπ και τους έστειλε όλους κουβά λέγοντας την αλήθεια, για τους δικούς του κυνικούς λόγους φυσικά (που έχουν αναφερθεί ήδη), όχι γιατί τον έπιασε ο πόνος να παρουσιάσει έντιμα την πραγματικότητα. Και έχουμε την αστεία κατάσταση αυτός που διέδιδε το ψέμα (ΗΠΑ κλπ) να έχει αλλάξει τροπάριο και οι καταναλωτές του ψέματος να επιμένουν. Καλά, εδώ κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει άγιος Βασίλης και έχουν ξεπεράσει το 5ο έτος της ηλικίας τους πριν πολλές δεκαετίες... :o

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιαν 10, 2026 8:01 pm

manhac έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 7:23 pm
Leon Man έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 7:20 pm

Ας υποθέσουμε (υπόθεση εργασίας) ότι ο Μαδούρο είναι δικτάτορας.
Ας υποθέσουμε (άλλη υπόθεση εργασίας) ότι κακώς οι ΗΠΑ μπουκάρανε στη Βενεζουέλα.

Κατά τη γνώμη σου, ποιό από τα δύο παραπάνω "κακά" είναι πιο σημαντικό για την ανθρωπότητα και αξίζει να ασχολούμαστε περισσότερο για αυτό;

Η υποτιθέμενη δικτατορία σε μια μεμονωμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής ή ή υποτιθέμενη άδικη και παράνομη επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ;;;

Χωρίς "ναι, μεν, αλλά" ποιό από τα δύο είναι περισσότερο επικίνδυνο για τον κόσμο ολόκληρο ;
Το δεύτερο.
Κι αφού πιο σημαντικό είναι το δεύτερο, τότε γιατί καθόμαστε και συζητάμε συνέχεια για το αν είναι δικτάτορας ο Μαδούρο; και όχι πόσο επικίνδυνες είναι οι ΗΠΑ για την ειρήνη στον κόσμο;

manhac

a1greece
Reactions:

Σάβ Ιαν 10, 2026 8:12 pm

Leon Man έγραψε:
manhac έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 7:23 pm

Το δεύτερο.
Κι αφού πιο σημαντικό είναι το δεύτερο, τότε γιατί καθόμαστε και συζητάμε συνέχεια για το αν είναι δικτάτορας ο Μαδούρο;
Γιατί δεν είπαμε ότι είναι ασήμαντο το πρώτο και γιατί το τόπικ είναι Βενεζουέλα, εξελίξεις, κατάσταση, γνώμες. Στο δεύτερο συμφωνούμε επίσης όλοι, ενώ στο δεύτερο όχι. Εγώ θα ήθελα να μου πει ο κόουτς Περικλής που ζει εκεί αν όντως το θεωρεί δικτάτορα ή όχι (ίσως να είχα δεύτερες σκέψεις τότε), όπως και αν βγήκαν κάτοικοι της Βενεζουέλας και πανηγύριζαν με τη σύλληψη Μαδούρο και τη πτώση του καθεστώτος.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manhac την Σάβ Ιαν 10, 2026 8:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Σάβ Ιαν 10, 2026 8:22 pm

manhac έγραψε:
Leon Man έγραψε:

Κι αφού πιο σημαντικό είναι το δεύτερο, τότε γιατί καθόμαστε και συζητάμε συνέχεια για το αν είναι δικτάτορας ο Μαδούρο;
Γιατί δεν είπαμε ότι είναι ασήμαντο το δεύτερο και γιατί το τόπικ είναι Βενεζουέλα, εξελίξεις, κατάσταση, γνώμες. Στο πρώτο συμφωνούμε επίσης όλοι, ενώ στο δεύτερο όχι. Εγώ θα ήθελα να μου πει ο κόουτς Περικλής που ζει εκεί αν όντως το θεωρεί δικτάτορα ή όχι (ίσως να είχα δεύτερες σκέψεις τότε), όπως και αν βγήκαν κάτοικοι της Βενεζουέλας και πανηγύριζαν με τη σύλληψη Μαδούρο και τη πτώση του καθεστώτος.

Το πρώτο είναι πρώτο ή το δεύτερο είναι πρώτο ή το πρώτο είναι δεύτερο ή ..........................

Εικόνα

manhac

a1greece
Reactions:

Σάβ Ιαν 10, 2026 8:25 pm

Leon Man έγραψε:
manhac έγραψε:

Γιατί δεν είπαμε ότι είναι ασήμαντο το δεύτερο και γιατί το τόπικ είναι Βενεζουέλα, εξελίξεις, κατάσταση, γνώμες. Στο πρώτο συμφωνούμε επίσης όλοι, ενώ στο δεύτερο όχι. Εγώ θα ήθελα να μου πει ο κόουτς Περικλής που ζει εκεί αν όντως το θεωρεί δικτάτορα ή όχι (ίσως να είχα δεύτερες σκέψεις τότε), όπως και αν βγήκαν κάτοικοι της Βενεζουέλας και πανηγύριζαν με τη σύλληψη Μαδούρο και τη πτώση του καθεστώτος.

Το πρώτο είναι πρώτο ή το δεύτερο είναι πρώτο ή το πρώτο είναι δεύτερο ή ..........................

Εικόνα

Είμαι του δημοτικού, γράψε λάθος.

Γιατί δεν είπαμε ότι είναι ασήμαντο το πρώτο (το αν είναι δικτάτορας ή όχι) και γιατί το τόπικ είναι Βενεζουέλα, εξελίξεις, κατάσταση, γνώμες. Στο δεύτερο (περί Τραμπ)συμφωνούμε επίσης όλοι, ενώ στο πρώτο όχι. Εγώ θα ήθελα να μου πει ο κόουτς Περικλής που ζει εκεί αν όντως το θεωρεί δικτάτορα ή όχι (ίσως να είχα δεύτερες σκέψεις τότε), όπως και αν βγήκαν κάτοικοι της Βενεζουέλας και πανηγύριζαν με τη σύλληψη Μαδούρο και τη πτώση του καθεστώτος.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manhac την Σάβ Ιαν 10, 2026 8:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Ιαν 10, 2026 8:33 pm

manhac έγραψε:
Leon Man έγραψε:

Εικόνα

Γιατί δεν είπαμε ότι είναι ασήμαντο το πρώτο (το αν είναι δικτάτορας ή όχι) και γιατί το τόπικ είναι Βενεζουέλα, εξελίξεις, κατάσταση, γνώμες. Στο δεύτερο (περί Τραμπ)συμφωνούμε επίσης όλοι, ενώ στο δεύτερο όχι. Εγώ θα ήθελα να μου πει ο κόουτς Περικλής που ζει εκεί αν όντως το θεωρεί δικτάτορα ή όχι (ίσως να είχα δεύτερες σκέψεις τότε), όπως και αν βγήκαν κάτοικοι της Βενεζουέλας και πανηγύριζαν με τη σύλληψη Μαδούρο και τη πτώση του καθεστώτος.
Πάμε άλλη μία :D

Εικόνα
manhac

a1greece
Reactions:

Σάβ Ιαν 10, 2026 8:44 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 8:33 pm
manhac έγραψε:

Γιατί δεν είπαμε ότι είναι ασήμαντο το πρώτο (το αν είναι δικτάτορας ή όχι) και γιατί το τόπικ είναι Βενεζουέλα, εξελίξεις, κατάσταση, γνώμες. Στο δεύτερο (περί Τραμπ)συμφωνούμε επίσης όλοι, ενώ στο δεύτερο όχι. Εγώ θα ήθελα να μου πει ο κόουτς Περικλής που ζει εκεί αν όντως το θεωρεί δικτάτορα ή όχι (ίσως να είχα δεύτερες σκέψεις τότε), όπως και αν βγήκαν κάτοικοι της Βενεζουέλας και πανηγύριζαν με τη σύλληψη Μαδούρο και τη πτώση του καθεστώτος.
Πάμε άλλη μία :D
Πονηρίδη είσαι ο άνθρωπος μου τελικά

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Σάβ Ιαν 10, 2026 9:46 pm

Αυτές οι δύο πραγματικότητες συνδέονται μεν, προσχηματικά δε. Πως αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μια αλλαγή καθεστώτος με τη βοήθεια εξωτερικής επέμβασης;

ο τραμπ και η αμερικη δεν χρειαζονται δικαιολογιες
το ειπε ξεκαθαρα δεν υπολογιζει το διεθνες δικαιο υπολογιζει μονο την δικη του ηθικη
οπως και οτι εκανε οτι εκανε για τα ελεγχει τα πετρελαια και για να σταματησει τα ναρκωτικα

τα ειπε ξεκαθαρα ο τραμπ δεν κρυφτηκε

προφανως και πρεπει να υπαρχει μια δικαιολογια μια αφορμη αλλα αυτη απασχολει ολους τους αλλους εκτος απτους αμερικανους

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:

Σάβ Ιαν 10, 2026 10:28 pm

τουλουμπα έγραψε:

το ειπε ξεκαθαρα δεν υπολογιζει το διεθνες δικαιο υπολογιζει μονο την δικη του ηθικη
οπως και οτι εκανε οτι εκανε για τα ελεγχει τα πετρελαια και για να σταματησει τα ναρκωτικα

προφανως και πρεπει να υπαρχει μια δικαιολογια μια αφορμη αλλα αυτη απασχολει ολους τους αλλους εκτος απτους αμερικανους
Οι προσχηματικές δικαιολογίες ίσχυαν πριν κάνει την κίνησή του στη Βενεζουέλα ο Τραμπ. Μετά από αυτήν άλλαξε η κασέτα και ισχύει (και καλά) το δίκαιο του ισχυρού και τα λοιπά... Δημοκρατία και ναρκωτικά ήταν στο προηγούμενο σινγκλ (A και B side) και λένε ότι πούλησε σαν ζεστό ψωμί στα δισκοπωλεία. Το νέο σινγκλ που κυκλοφόρησε -μόνο στο σποτιφάι- μιλάει για τα πετρέλαια αλλά δεν τραβάει. Ο κόσμος προτιμά το παλιότερο στυλ που ήταν πιο παραμυθένιο και έβγαζε συναίσθημα! :lol:

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Σάβ Ιαν 10, 2026 10:44 pm

Σάβ Ιαν 10, 2026 10:28 pm
τουλουμπα έγραψε:

Οι προσχηματικές δικαιολογίες ίσχυαν πριν κάνει την κίνησή του στη Βενεζουέλα ο Τραμπ. Μετά από αυτήν άλλαξε η κασέτα και ισχύει (και καλά) το δίκαιο του ισχυρού και τα λοιπά... Δημοκρατία και ναρκωτικά ήταν στο προηγούμενο σινγκλ (A και B side) και λένε ότι πούλησε σαν ζεστό ψωμί στα δισκοπωλεία. Το νέο σινγκλ που κυκλοφόρησε -μόνο στο σποτιφάι- μιλάει για τα πετρέλαια αλλά δεν τραβάει. Ο κόσμος προτιμά το παλιότερο στυλ που ήταν πιο παραμυθένιο και έβγαζε συναίσθημα! :lol:

Σύμφωνα με το αξίωμα που διατύπωσε πρώτος ο master-mind του Γ' Ράιχ (ο Γιόζεφ, ντε): Λέγε, λέγε ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει.

Μετά από τόσα χρόνια αντικομμουνιστικής προπαγάνδας σε όλα τα επίπεδα, σε ολόκληρο τον χορτασμένο δυτικό κόσμο, δεν είναι παράξενο που πάντα θα υπάρχουν αυτιά πρόθυμα να ακούσουν και να δεχτούν όποιο σινγκλ λανσάρει ο Μεγάλος Τραγουδιστής.

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:

Σάβ Ιαν 10, 2026 11:04 pm

Leon Man έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 10:44 pm
Σύμφωνα με το αξίωμα που διατύπωσε πρώτος ο master-mind του Γ' Ράιχ (ο Γιόζεφ, ντε): Λέγε, λέγε ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει.

Μετά από τόσα χρόνια αντικομμουνιστικής προπαγάνδας σε όλα τα επίπεδα, σε ολόκληρο τον χορτασμένο δυτικό κόσμο, δεν είναι παράξενο που πάντα θα υπάρχουν αυτιά πρόθυμα να ακούσουν και να δεχτούν όποιο σινγκλ λανσάρει ο Μεγάλος Τραγουδιστής.
Έχω την εντύπωση ότι οι μελωδίες ακούγονται διαφορετικά αν η κοιλιά είναι τουμπανιασμένη απ' το φαΐ και αλλιώς αν είναι από την πείνα. Τώρα που μας υπόσχονται ότι πλησιάζουν επιτέλους οι παλιές καλές εποχές και τα φέρετρα θα ρέουν, με τις σημαίες επάνω και μέσα τους ήρωες από τα πεδία της τιμής, τα σινγκλ θα πρέπει να έχουν πολύ δυνατές μελωδίες, κάτι σε ρυθμό εμβατηρίου για να κουρνιάζουν σαν πουλάκια οι ξενηστικωμένοι φιλόμουσοι στην αγκαλιά του Μορφέα και να ονει-ρεύονται εθνικά μεγαλεία. :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Σάβ Ιαν 10, 2026 11:31 pm

Η νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης για το 2025 άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να απονείμει το βραβείο στον Τραμπ. Η απάντηση του Νορβηγικού Ινστιτούτου.

https://www.news247.gr/kosmos/i-matsado ... apanta-to-

αυτη ειναι μια καλη κυρια θα παει μπροστα :peace:

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Ιαν 10, 2026 11:44 pm

τουλουμπα έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 11:31 pm
Η νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης για το 2025 άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να απονείμει το βραβείο στον Τραμπ.
Αφού έχει καλύτερο βραβείο ο άρχοντας*:

Εικόνα

*ίσως να είναι λίγο obscure η παραπομπή αλλά αν δεν έχετε δει arrested development, το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Κυρ Ιαν 11, 2026 12:05 am

Αυτό είναι το βραβείο Νόμπελ ειδική παραγγελία για τον Τραμπ:

Εικόνα

Απάντηση