Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Ιαν 18, 2026 7:46 pm

tokalytero3d έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 7:39 pm
Παιδιά σίγουρα υπάρχει βελτίωση στην ομάδα τον τελευταίο καιρό αλλά κυρίως στην χημεία της επίθεσης, πως κυκλοφορεί η μπάλα, βρέθηκαν σε κάποιο βαθμό ρολοι κλπ. Εγώ στην άμυνα μας βλέπω ακόμη αργούς με κακές αποστάσεις, μέτριοι στις αλλαγές και στην ατομική. Ούτε ιδιαίτερη σκληραδα βλέπω ακόμη. Σορρυ που χαλάω το κλίμα αλλά αυτά βλέπω.
Γουόρντ Τζόουνς σε πρώτη φάση και Μακισικ μορρις σε δεύτερη θα βοηθήσουν σε όλα αυτά.
Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί και γρηγοροι στην άμυνα. Μπροστά η κυκλοφορία θα βελτιώνεται όσο αποκτάμε χημεία. Μόνος αστερίσκος όταν θα μας δειρουν/μπλοκάρουν/πιεσουν να είμαστε έτοιμοι για διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ντόρσεϊ, Μόρρις, Τζόουνς θα δώσουν την ατομική προσπάθεια θέλω να πιστεύω και ειδικά ο Φουρνιε.
Δεν είμαστε ούτε στο 50% από αυτό που μπορούμε.
Και στην άμυνα υπάρχει βελτίωση……..απλά η πραγματικά ολοφάνερη αμυντική τρύπα του 4 θα επιχειρηθεί να κλείσει με αλχημείες. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η απόκτηση του Τζόουνς λόγω πολύ καλού αμυντικού ενστίκτου του συγκεκριμένου στα αμυντικά switch αλλά και η μόνιμη παρουσία ενός 3 αριού σε όλες τις πεντάδες!!! Είτε ο Ward είτε ο Παπ , όσο πεσμένος και να είναι, δεν γίνεται να απουσιάζουν από καμία πλέον πεντάδα! Πάντως υπάρχει σαφής βελτίωση και στην άμυνα πλέον……και συμφωνώ μαζί σου, υπάρχει πολύ μεγάλη δυναμική για περαιτέρω βελτίωση!

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιαν 18, 2026 7:48 pm

στην αμυνα ειμαστε κακοι ακομα..αλλα τωρα με γουορντ ταρικ μορις +μπονους μακισικ στανταρ θα δουμε βελτιωση.επισης θεωρω οτι υπαρχει και θεμα διαθεσης στην αμυνα,ξερουν οτι ειναι πολλα τα ματς και κλεβουν..

απο τις 5δες μας η μονη ευαλωτη θεση στην αμυνα ειναι το 4..δεν εγινε και κατι,ακομα και ετσι μπορουμε να εχουμε απο τις καλυτερες αμυνες στην διοργανωση οταν παιξουμε πληρεις.

Christofis

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 18, 2026 7:58 pm

BillyPao έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 7:18 pm
Christofis έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 6:52 pm

1ον Μπορεις να αναζητησεις τα post μου ενα μηνα πριν που ελεγα οτι σιγουρα θα ειμαστε αλλη ομαδ αμετα τις γιορτες οταν ακομη και οι στηρικτακηδες αρχιζαν να χανουν την υπομονη τους.

2ον Χανεις την ουσια αυτου που εγραψα. Δεν γιναμε καλυτερη ομαδα γιατι ευθυγραμμιστηκαν τα αστεα αλλα γιατι η δουλεια παικτων και προπονητη ειναι οπως παντα στο υψηλοτερο επιπεδο. Αυτο που ειπα ειναι οτι ο σχεδιασμος ηταν λανθασμενος γιατι μπηκαμε με Γουοκαπ και Εβανς στα γκαρντ με βεβαρημενο ιστορικο και ο παικτης που πηραμε χανε συχνα αγωνες. Γιατι βασιστηκαμε στον αγαπημενο μου Νικολα και απο πισω εναν παικτη που κανει καλα για 2-3ος. Αρα ηταν σοβαρα τα λαθη καθως αν ο Γουοκαπ υποτροπιαζε στη μεση θα ελενες χωρις γκαρντ που ναμπορει να υποστηριξε τονπαιχνιδι που παιζουνε, ενω αν ελειπε περισσοτερπυς αγωνες ο Μιλου η αμυνα μας θα εμπαζε απο παντου. Αρα λεω μηπως ευθυγραμμιστηκαν τα αστρα και ενω οι παικτες σε σημεια κλειδια και μια διετια τραυματιζονται χωρις σταματημο, μηπως λεω φανηκαμε τυχεροι που ο Γουομαπ παιζει χωρις θεμα και ο Μιλου δεν εβγαλε καποιο μικρο τραυματισμο.

3ον Οτι ο Ολυμπιακος ειναι ομαδα με αρχη μεση και τελος την τελευταια πενταετια σεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις οπως και οτι στην αρχη της σεζον αυτο που παρουσιασε η ομαδα δεν ηταν μπασκετ Ολυμπιακου. Αλλα επειδη η δουλεια εινα κατι που φαινεται τελικα η ομαδα κασαφερε και το γυρισε κανσε πολυ καλο σημειο μεσα στη χρονια.

4ον Οτι η ομαδα εχει τους πιο αχαριστους οπαδους το ξερουμε εδω και χρονια και σε αυτο οφειλεται το ποδοσφαιρικο τμημα που καλλιεργειεη τοσα χρονια στον μεσο οπαδο οτι δεν εγινε τιποτα αν αποτυχω εγω στην ευρωπη φτανει να εχει αποτυχει περισσοτερο ο Παο κΆι εγω να παιρνω τοπρωτάθλημα. Η τελευταια ευρωλιγκα του Παο και ενω ο Ολυμπιακος την τελυταια δεκαετια ηταν σε πολυ καλυτερο επιπεδο απο τον αντιπαλο του στοιχισε παρα πολυ στην ψυζοαυνθεση του μεσου Ολυμπιακου που τον εχει κανει να εχει χασει καθε υπομονηνκαι σε καθε στραβη να φερνει την καταστροφη
Συγγνώμη που παρεμβαίνω φίλε Χριστοφή, με το συμπάθειο κιόλας αλλά πιο αχάριστοι οπαδοί από αυτούς του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν παγκοσμίως. Μπες και διάβασε τα σχόλια για τον προπονητή που μας έφερε το 7ο και δε χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο.
Καλα πιο αχαριστοι οπαδοι απο τους ελληνες οπαδους και ειδικα αυτπυς των αιωνιων δεν υπαρχουν

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιαν 18, 2026 7:59 pm

Christofis έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 7:58 pm
BillyPao έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 7:18 pm

Συγγνώμη που παρεμβαίνω φίλε Χριστοφή, με το συμπάθειο κιόλας αλλά πιο αχάριστοι οπαδοί από αυτούς του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν παγκοσμίως. Μπες και διάβασε τα σχόλια για τον προπονητή που μας έφερε το 7ο και δε χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο.
Καλα πιο αχαριστοι οπαδοι απο τους ελληνες οπαδους και ειδικα αυτπυς των αιωνιων δεν υπαρχουν
Δεν έχεις καθόλου άδικο.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης

Κυρ Ιαν 18, 2026 8:03 pm

golitog7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 5:08 pm
Εμένα θα με πειράξει αν χάσω πάλι στον ημιτελικό ή στον τελικό. Πήγαμε τόσες φορές φ4, άλλη μια συμμετοχή εμένα δεν μου αρκεί. Πιστεύω, και σ αυτό δεν έχω άλλαξε ακόμα γνώμη, ότι μας λείπει αυτό που θα σ δώσει το κύπελλο. Μας λείπει ο παίκτης που θα πάρει τη μπάλα κα θα σου βάλει το καλάθι στη μούρη όταν τίποτα άλλο δε θα δουλεύει.
Δεν τον βλέπω αυτόν τον παίκτη. Ίσως ο Ντορσευ αλλά δεν είμαι 100 σίγουρος. Ο Μορις δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας τέτοιος.
Τέτοιους παίκτες έχουμε, και είναι ο Ντόρσεϊ και ο Φουρνιέ αποδεδειγμένα.
Τέτοιος μπορεί να είναι και ο Μόρρις, αν και αυτόν δεν τον πήραμε για αυτόν τον ρόλο (αφού είπαμε πως τέτοιους έχουμε), αλλά για στρατηγό στο παρκέ (και αυτό θα φανεί, και θα πειστούν και οι άπιστοι).

Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers

Κυρ Ιαν 18, 2026 8:06 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 7:26 pm
Redfly έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 5:26 pm

Φίλε , είπα να γράψω γιατί διαβάζω διάφορα τις τελευταίες μέρες , οπότε θα σχολιάσω...
Είναι έτσι όπως τα λές. Το θέμα είναι, όπως βλέπω πλεον , δε θα χαλαστούν όλοι αν χάσουμε σε ημιτελικό ή τελικό.. Ίσως είναι της άποψης καλύτερα να είμαστε φ4, παρά να μην είμαστε , έχοντας δεδομένο ότι με αλλαγές στην ομάδα, δε υπάρχει πιθανότητα να πάμε ποτέ ξανά σε φ4...(υπερβάλω εδω).
Η αλήθεια, για μενα πάντα, είναι ότι το πλάνο του Μπαρτζώκα σε πάει φ4, αλλά δε φέρνει τόσο εύκολα τη κούπα στην ομάδα. Ακόμα και αν ο γιουλ το έχανε τότε, πάλι το ίδιο θα έλεγα. Το πλάνο του μπαρτζώκα δεν εφαρμόζεται εύκολα, απέναντι σε δυνατές ομάδες, και σε νοκ αουτ ματς. To είδαμε, το ξαναείδαμε το μάθαμε. Κάποιοι θέλουν να το ξαναδουν. Με βάση λοιπον το ροστερ που έχουμε τη δεδομένη στιγμή, πάλι το ίδιο θα γίνει...Είμαστε χειρότεροι στη θέση 1, είμαστε καλύτεροι στο 3 και στο 5. Έχουμε και έναν ντόρσει που ίσως να μπορεί να ανταποκριθεί σε τελικους, έχει πέσει ο Φουρνιέ, αλλά αυτόν δε τον φοβάμαι... Οπότε τι?? Νομιζω ότι επειδή , ενώ ο ίδιος ο κοουτς ήθελε να αλλάξει το στυλ της ομάδας, δε τα κατάφερε λόγω της θέσης 1 και των προβληματων που προέκυψαν (δε το σχολιάζω αυτό τώρα), και επικεντρώνεται στα γνωστά παλιά συστήματα..και βλέπουμε αυτό που βλέπουμε τώρα. Στο φ4 όμως, αν δε δουμε κάτι διαφορετικό, θα υπάρχει πρόβλημα. Ελπίδες πλέον, μόνο να είναι on fire o Ντορσει, και ο Φουρνιε... για τους άλλους ξέρω, δεν έχω ελπίδα. Ο Μορις ήταν η κρυφή μου ελπίδα, αλλά πλέον δε προλαβαίνει.

και γι αυτό που λέει ο shaq7... ο ντορσει δεν είναι οτι δε κάνει για τη θέση 1... τον θεωρώ επικίνδυνο για τη θέση 1....ακατάλληλο πως να σας το πω...
Φίλε μου σεβαστή η άποψη σου, αλλά με δυστυχώς με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Απαντάω σε σένα και ταυτόχρονα σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η κούπα είναι αυτοσκοπός, και οτιδήποτε άλλο είναι 100% αποτυχία.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει να βλέπω καλό και ποιοτικό μπάσκετ. Αυτό το σύστημα του Μπαρτζώκα το καταφέρνει πολύ καλά όταν μπουν οι κατάλληλες σταθερές και δουλευτεί η ομάδα. Όταν βλεπω τα δύο ελικόπτερα Ταιρίκ και Χολ να πηδάνε και να σπάνε τις μπασκέτες, τον Σάσα να παίζει σαν MVP και να έχει αρχίσει να μοιράζει και ασίστ αλλά Γιόκιτς, τον Ντόρσει να πυροβολεί από παντού, τον Φουρνιέ να δείχνει χαρακτήρα ηγέτη, τον Ward να τρέχει πάνω κάτω σαν το μηχανάκι, καυλώνω πώς το λένε.

Χίλιες φορές να φτάνω στην πηγή και να μην πίνω νερό, αλλά να είμαι μέσα στις 3 καλύτερες ομάδες της λίγκας κατά την διάρκεια όλης της σεζόν, παρά να πάρω μια κούπα και να παρουσιάζω τα φετινά χάλια του ΠΑΟ, ο οποίος αν συνεχίσει έτσι θα παλέψει για τα play in.

Αυτό δεν το έχω δει ποτέ και δεν θα το δω ποτέ όσο είναι ο Μπαρτζώκας προπονητής. Θέλω οι ομάδες μου και οι ομάδες που παρακολουθώ να έχουν βάθος και να είναι προϊόν δουλειάς και όχι Gallacticos, φέρε τους καλύτερους να παίξουν και θα κερδίσουμε από το ταλέντο.

Γι αυτό προτιμώ να βλέπω τον Ουόκαπ, από το να έχω στον άσο κάποιον που παίζει για την πάρτη του και κάνει ποικιλίες. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Φίλε μου καλά έκανες και απάντησες, θα πω και εγώ τα αυτονοητα , απλά για να υπάρχει η άποψη εδω.
Πιστεύω ότι όλοι θέλουν να βλέπουν ωραίο μπασκετ. Και συνήθως οι ομάδες που σηκώνουν την κούπα, παίζουν ωραίο μπασκετ και μαζί με αυτές, μπορεί να παίζουν ωραίο μπασκετ και άλλες ομάδες. Αλλά επειδή παίζουμε σε μια λιγκα με στόχο τη κουπα, προφανώς μου αρέσει η ομάδα να βάζει καταρχάς στόχο το να σηκώσει τη κουπα, και κατά δεύτερον να το πετυχαίνει όποτε μπορεί. Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι, υπάρχει πρόβλημα, και αυτό συζητάμε τώρα. Δεν έχει νόημα να δουμε τα λάθη που έγιναν προ εποχής Μπαρτζώκα. Εγώ βλέπω μία αλλαγή στο πλάνο της ομάδας ως προς το μπατζετ απο πέρσι το καλοκαίρι, κατανοώ ότι δε πέτυχε η μετάβαση στο νέο αυτό πλάνο λόγω της ιστορίας με τον Εβανς και τα λάθη που έγιναν, αλλά στα μάτια μου βλέπω ότι η προσπάθεια που γίνεται , είναι για να πάρουμε τη κούπα και όχι απλά για να παίζουμε ωραίο μπασκετ. Αυτό το είχαμε και με τα 10 εκ μπατζετ που είχαμε στο πρόσφατο παρελθον. Οπότε το σωστό είναι να μαθαίνουμε τους στόχους της ομάδας και να τη κρίνουμε με βάση αυτούς. Το τι θέλει προσωπικά ο καθένας, μπορούμε σαφώς να το συζητάμε, αλλά πρέπει να καταλαβαίνουμε τη διαφορά αυτή που αναφέρω. Υπαρχει εδω και χρόνια στην ομάδα ο κορμός για να πετύχουμε τους στόχους μας, ... όταν θα έρθει η εποχή που δε θα τον έχουμε, ας δούμε τότε όποιοι θέλουμε βέβαια - εγώ είμαι μέσα σε αυτούς - άλλα πράγματα που μας ικανοποιουν σαν θεατές.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Κυρ Ιαν 18, 2026 8:31 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 7:32 pm
Εγώ θεωρώ ότι μάλλον το υπερψυρίζουμε το όλο θέμα!!! Μόνο τυφλός ή φανατισμένος υπερβολικά αν ήταν κάποιος μας, δεν μπορούσε να παραδεχτεί το πόσο άθλιο σε εισαγωγικά ( ποιοτικά πάντα εννοώ και ανεξάρτητα αποτελεσμάτων) μπάσκετ βλέπαμε το πρώτο τρίμηνο, όχι λόγω φόρμας, τραυματισμών και λοιπών συγκυριών, αλλά λόγω πλήρους μπερδέματος των ρόλων στην ομάδα , καθώς γινόντουσαν πράγματα από το καλοκαίρι που απλά, λιτά και χωρίς περαιτέρω δικαιολογίες, ήταν για τους περισσότερους από εμάς που ακολουθούμε την ομάδα χρόνια ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ , ακατανόητα για το πολύ υψηλό προπονητικό επίπεδο του Μπι!!! Μόλις γίνανε οι αυτονόητες προσαρμογές, αλλά και οι απαραίτητες προσθήκες στην ομάδα , που ομολογουμένως μας έκατσαν και κουτί όσον αφορά την παικτική αξία των νεοεισερχομένων……η ομάδα ξεκίνησε να ρολάρει. Και ρολάρει πραγματικά…….με έκτη ταχύτητα!!! Τώρα το αν κάποιοι εδώ βγάλανε ολυμπιακομετρα τους προηγούμενους μήνες και μέτραγαν……ποσώς με απασχολεί !!! Εδώ υπήρχε τυπάκος που είπε σε εμένα ότι κατηγορώ τους Αφούς μόνιμα!!!…..για τέτοια τρόλ μιλάμε!!! Anyway……που θέλω να καταλήξω:
1) η ομάδα πλέον που βλέπουμε εΐναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ bc!!
2) Σαφώς και δεν ξέρουμε που θα μας βγει το φετινό, όμως πλέον δικαιούμαστε να ελπίζουμε
3) Δύο τρεις ομάδες εφέτος είναι αρκετά επίπεδα πάνω από τις περυσινές του Άμπου Ντάμπι!!!
Υγ: Υπομονή, μακρυά το κυριότερο από τραυματισμό σε Θωμά και Νίκο………και όλα θα πάνε καλά!!!…..και να μην πάνε, τουλάχιστον θα χάσουμε παίζοντας μπάσκετ και όχι τον τύπου μπάσκετ πονόματο που παίζαμε το πρώτο τρίμηνο!!!
Σόρρυ για το σεντόνι Κυριακάτικα!!!
Δεν νομίζω πως υπήρχε κανείς από όλους εμάς που γράφουμε στα του Ολυμπιακού, που να έλεγε ότι το μπάσκετ που παίζαμε το πρώτο τρίμηνο ήταν ικανοποιητικό. Αυτό όλοι το έβλεπαν και όλοι το έλεγαν. Υπήρχαν, όμως, δυο κατηγορίες σχολιαστών εδώ μέσα:
Αυτοί που έλεγαν συνεχώς σε καθημερινή βάση "που πας ρε Καραμήτρο", "με τέτοιους άσσους δεν πάμε πουθενά", "η χρονιά φαίνεται πως πάει χαμένη", "να φύγει αυτός και να φύγει ο άλλος", "δεν φτουράει ο Βεζένκοφ για τα λεφτά που παίρνει, κολλάει ένσημα ο Φουρνιέ" και άλλα χαριτωμένα.
Και αυτοί που έλεγαν ότι η ομάδα ψάχνεται ακόμα, ότι ο κόουτς ξέρει τι πρέπει να κάνει για να έχει έτοιμη την ομάδα όταν πρέπει, ότι πρέπει να γίνουν στοχευμένες και υπομονετικές μεταγραφικές κινήσεις.
Εκ του αποτελέσματος, μέχρι στιγμής, περισσότερο σωστοί ήταν οι δεύτεροι, αφού όλοι βλέπουμε ότι η ομάδα άρχισε ήδη να ρολάρει.

Και εδώ διαφωνώ λίγο μαζί σου: Στο ότι ξεκίνησε να ρολάρει η ομάδα ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ οι προσθήκες που έγιναν (Μόρρις και Τζόουνς). Η ομάδα ξεκίνησε να ρολάρει με το ίδιο υλικό που η παραπάνω πρώτη κατηγορία σχολιαστών έλεγε καθημερινά ότι δεν πάμε πουθενά. Και αυτό είναι επιτυχία του προπονητή και όλων των παικτών που ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο. Δεν άλλαξε διά μαγείας, αλλά με σκληρή και συστηματική δουλειά, όταν πολλοί (και εδώ μέσα) έκραζαν χωρίς να ξέρουν.
Όταν, μάλιστα, ενσωματωθούν ο Τζόουνς (άμεσα) και ο Μόρρις (σε λίγο καιρό), τότε η ομάδα θα δείξει σπουδαία πράγματα.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 18, 2026 8:52 pm

Redfly έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 8:06 pm
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 7:26 pm

Φίλε μου σεβαστή η άποψη σου, αλλά με δυστυχώς με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Απαντάω σε σένα και ταυτόχρονα σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η κούπα είναι αυτοσκοπός, και οτιδήποτε άλλο είναι 100% αποτυχία.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει να βλέπω καλό και ποιοτικό μπάσκετ. Αυτό το σύστημα του Μπαρτζώκα το καταφέρνει πολύ καλά όταν μπουν οι κατάλληλες σταθερές και δουλευτεί η ομάδα. Όταν βλεπω τα δύο ελικόπτερα Ταιρίκ και Χολ να πηδάνε και να σπάνε τις μπασκέτες, τον Σάσα να παίζει σαν MVP και να έχει αρχίσει να μοιράζει και ασίστ αλλά Γιόκιτς, τον Ντόρσει να πυροβολεί από παντού, τον Φουρνιέ να δείχνει χαρακτήρα ηγέτη, τον Ward να τρέχει πάνω κάτω σαν το μηχανάκι, καυλώνω πώς το λένε.

Χίλιες φορές να φτάνω στην πηγή και να μην πίνω νερό, αλλά να είμαι μέσα στις 3 καλύτερες ομάδες της λίγκας κατά την διάρκεια όλης της σεζόν, παρά να πάρω μια κούπα και να παρουσιάζω τα φετινά χάλια του ΠΑΟ, ο οποίος αν συνεχίσει έτσι θα παλέψει για τα play in.

Αυτό δεν το έχω δει ποτέ και δεν θα το δω ποτέ όσο είναι ο Μπαρτζώκας προπονητής. Θέλω οι ομάδες μου και οι ομάδες που παρακολουθώ να έχουν βάθος και να είναι προϊόν δουλειάς και όχι Gallacticos, φέρε τους καλύτερους να παίξουν και θα κερδίσουμε από το ταλέντο.

Γι αυτό προτιμώ να βλέπω τον Ουόκαπ, από το να έχω στον άσο κάποιον που παίζει για την πάρτη του και κάνει ποικιλίες. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Φίλε μου καλά έκανες και απάντησες, θα πω και εγώ τα αυτονοητα , απλά για να υπάρχει η άποψη εδω.
Πιστεύω ότι όλοι θέλουν να βλέπουν ωραίο μπασκετ. Και συνήθως οι ομάδες που σηκώνουν την κούπα, παίζουν ωραίο μπασκετ και μαζί με αυτές, μπορεί να παίζουν ωραίο μπασκετ και άλλες ομάδες. Αλλά επειδή παίζουμε σε μια λιγκα με στόχο τη κουπα, προφανώς μου αρέσει η ομάδα να βάζει καταρχάς στόχο το να σηκώσει τη κουπα, και κατά δεύτερον να το πετυχαίνει όποτε μπορεί. Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι, υπάρχει πρόβλημα, και αυτό συζητάμε τώρα. Δεν έχει νόημα να δουμε τα λάθη που έγιναν προ εποχής Μπαρτζώκα. Εγώ βλέπω μία αλλαγή στο πλάνο της ομάδας ως προς το μπατζετ απο πέρσι το καλοκαίρι, κατανοώ ότι δε πέτυχε η μετάβαση στο νέο αυτό πλάνο λόγω της ιστορίας με τον Εβανς και τα λάθη που έγιναν, αλλά στα μάτια μου βλέπω ότι η προσπάθεια που γίνεται , είναι για να πάρουμε τη κούπα και όχι απλά για να παίζουμε ωραίο μπασκετ. Αυτό το είχαμε και με τα 10 εκ μπατζετ που είχαμε στο πρόσφατο παρελθον. Οπότε το σωστό είναι να μαθαίνουμε τους στόχους της ομάδας και να τη κρίνουμε με βάση αυτούς. Το τι θέλει προσωπικά ο καθένας, μπορούμε σαφώς να το συζητάμε, αλλά πρέπει να καταλαβαίνουμε τη διαφορά αυτή που αναφέρω. Υπαρχει εδω και χρόνια στην ομάδα ο κορμός για να πετύχουμε τους στόχους μας, ... όταν θα έρθει η εποχή που δε θα τον έχουμε, ας δούμε τότε όποιοι θέλουμε βέβαια - εγώ είμαι μέσα σε αυτούς - άλλα πράγματα που μας ικανοποιουν σαν θεατές.
Μα προφανώς και θέλω την κούπα (ήμουν από τους τυχερούς να είμαι μέσα στο O2 Arena με την Ρεάλ γιατί εμένα Αγγλία τότε), και όλη σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο. Το δείχνει το body language των παικτών με μπροστάρη τον Φουρνιέ άλλωστε.

Απλά για μένα η διαφορά είναι η εξής: είναι άλλο πράγμα να χάνεις με κατεβασμένα τα χέρια όπως έγινε πρόπερσι και πέρυσι με κακό μπάσκετ, και είναι άλλο πράγμα να παίζεις ωραία, αλλά επειδή δεν παίζεις μόνος σου, να χάσεις στις λεπτομέρειες από έναν εξίσου καλό (ή ανώτερο αντίπαλο) σε μόνο παιχνίδι.

Ε το δεύτερο σενάριο δεν θα με πείραζε. Ας πούμε ότι πάμε τελικό με Φενέρ ή Μονακό, για μένα εκεί το παιχνίδι είναι 50-50. Τις θεωρώ και τις δύο πολύ αξιόλογες ομάδες. Αν παίξουμε καλά και χάσουμε σε ένα παιχνίδι θρίλερ, θα στεναχωρηθώ πολύ, αλλά δεν θα βγω να πω ότι η ομάδα είναι αποτυχημένη και όλα τα σχετικά.

Slow horses 7

euroleague
Reactions:

Κυρ Ιαν 18, 2026 9:07 pm

Leon Man έγραψε:
Slow horses 7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 7:32 pm
Εγώ θεωρώ ότι μάλλον το υπερψυρίζουμε το όλο θέμα!!! Μόνο τυφλός ή φανατισμένος υπερβολικά αν ήταν κάποιος μας, δεν μπορούσε να παραδεχτεί το πόσο άθλιο σε εισαγωγικά ( ποιοτικά πάντα εννοώ και ανεξάρτητα αποτελεσμάτων) μπάσκετ βλέπαμε το πρώτο τρίμηνο, όχι λόγω φόρμας, τραυματισμών και λοιπών συγκυριών, αλλά λόγω πλήρους μπερδέματος των ρόλων στην ομάδα , καθώς γινόντουσαν πράγματα από το καλοκαίρι που απλά, λιτά και χωρίς περαιτέρω δικαιολογίες, ήταν για τους περισσότερους από εμάς που ακολουθούμε την ομάδα χρόνια ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ , ακατανόητα για το πολύ υψηλό προπονητικό επίπεδο του Μπι!!! Μόλις γίνανε οι αυτονόητες προσαρμογές, αλλά και οι απαραίτητες προσθήκες στην ομάδα , που ομολογουμένως μας έκατσαν και κουτί όσον αφορά την παικτική αξία των νεοεισερχομένων……η ομάδα ξεκίνησε να ρολάρει. Και ρολάρει πραγματικά…….με έκτη ταχύτητα!!! Τώρα το αν κάποιοι εδώ βγάλανε ολυμπιακομετρα τους προηγούμενους μήνες και μέτραγαν……ποσώς με απασχολεί !!! Εδώ υπήρχε τυπάκος που είπε σε εμένα ότι κατηγορώ τους Αφούς μόνιμα!!!…..για τέτοια τρόλ μιλάμε!!! Anyway……που θέλω να καταλήξω:
1) η ομάδα πλέον που βλέπουμε εΐναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ bc!!
2) Σαφώς και δεν ξέρουμε που θα μας βγει το φετινό, όμως πλέον δικαιούμαστε να ελπίζουμε
3) Δύο τρεις ομάδες εφέτος είναι αρκετά επίπεδα πάνω από τις περυσινές του Άμπου Ντάμπι!!!
Υγ: Υπομονή, μακρυά το κυριότερο από τραυματισμό σε Θωμά και Νίκο………και όλα θα πάνε καλά!!!…..και να μην πάνε, τουλάχιστον θα χάσουμε παίζοντας μπάσκετ και όχι τον τύπου μπάσκετ πονόματο που παίζαμε το πρώτο τρίμηνο!!!
Σόρρυ για το σεντόνι Κυριακάτικα!!!
Δεν νομίζω πως υπήρχε κανείς από όλους εμάς που γράφουμε στα του Ολυμπιακού, που να έλεγε ότι το μπάσκετ που παίζαμε το πρώτο τρίμηνο ήταν ικανοποιητικό. Αυτό όλοι το έβλεπαν και όλοι το έλεγαν. Υπήρχαν, όμως, δυο κατηγορίες σχολιαστών εδώ μέσα:
Αυτοί που έλεγαν συνεχώς σε καθημερινή βάση "που πας ρε Καραμήτρο", "με τέτοιους άσσους δεν πάμε πουθενά", "η χρονιά φαίνεται πως πάει χαμένη", "να φύγει αυτός και να φύγει ο άλλος", "δεν φτουράει ο Βεζένκοφ για τα λεφτά που παίρνει, κολλάει ένσημα ο Φουρνιέ" και άλλα χαριτωμένα.
Και αυτοί που έλεγαν ότι η ομάδα ψάχνεται ακόμα, ότι ο κόουτς ξέρει τι πρέπει να κάνει για να έχει έτοιμη την ομάδα όταν πρέπει, ότι πρέπει να γίνουν στοχευμένες και υπομονετικές μεταγραφικές κινήσεις.
Εκ του αποτελέσματος, μέχρι στιγμής, περισσότερο σωστοί ήταν οι δεύτεροι, αφού όλοι βλέπουμε ότι η ομάδα άρχισε ήδη να ρολάρει.

Και εδώ διαφωνώ λίγο μαζί σου: Στο ότι ξεκίνησε να ρολάρει η ομάδα ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ οι προσθήκες που έγιναν (Μόρρις και Τζόουνς). Η ομάδα ξεκίνησε να ρολάρει με το ίδιο υλικό που η παραπάνω πρώτη κατηγορία σχολιαστών έλεγε καθημερινά ότι δεν πάμε πουθενά. Και αυτό είναι επιτυχία του προπονητή και όλων των παικτών που ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο. Δεν άλλαξε διά μαγείας, αλλά με σκληρή και συστηματική δουλειά, όταν πολλοί (και εδώ μέσα) έκραζαν χωρίς να ξέρουν.
Όταν, μάλιστα, ενσωματωθούν ο Τζόουνς (άμεσα) και ο Μόρρις (σε λίγο καιρό), τότε η ομάδα θα δείξει σπουδαία πράγματα.
H παρουσία του Μόρις αδερφέ…..όσο μικρή και να φαινόταν, επικάλυψε πάρα πολλές αδυναμίες του περιφερειακού ( και όχι μόνο) spacing που ταλαιπωρούσε σην ομάδα , αλλά το σημαντικότερο που έκανε είναι να δώσει ΠΟΛΥΤΙΜΟ χρόνο ξεκούρασης και να αποφορτίσει από το τεράστιο βάρος ευθυνών που είχαμε επιβαρύνει τον Γουόκαπ!!! Δες προσεκτικά την τέταρτη περίοδο στο ΟΑΚΑ!!! Δεν υπήρχε, κατά την αποψη μου πάντα, να έκανες αντίστοιχη τέτοια περίοδο χωρίς την παρουσία του Μόρις!! Επίσης δεν αναφέρεις …..κακώς τον Νιλικίνα στις προσθήκες!!! Ναι δεν είναι ο Jason Kidd, όμως σε μια πολύ καλή ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό εργαλείο!!

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Κυρ Ιαν 18, 2026 9:31 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Leon Man έγραψε:

H παρουσία του Μόρις αδερφέ…..όσο μικρή και να φαινόταν, επικάλυψε πάρα πολλές αδυναμίες του περιφερειακού ( και όχι μόνο) spacing που ταλαιπωρούσε σην ομάδα , αλλά το σημαντικότερο που έκανε είναι να δώσει ΠΟΛΥΤΙΜΟ χρόνο ξεκούρασης και να αποφορτίσει από το τεράστιο βάρος ευθυνών που είχαμε επιβαρύνει τον Γουόκαπ!!! Δες προσεκτικά την τέταρτη περίοδο στο ΟΑΚΑ!!! Δεν υπήρχε, κατά την αποψη μου πάντα, να έκανες αντίστοιχη τέτοια περίοδο χωρίς την παρουσία του Μόρις!! Επίσης δεν αναφέρεις …..κακώς τον Νιλικίνα στις προσθήκες!!! Ναι δεν είναι ο Jason Kidd, όμως σε μια πολύ καλή ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό εργαλείο!!
Επίτηδες δεν έβαλα τον Ντιλικίνα στην παραπάνω απάντηση στο ποστάρισμά σου, γιατί θυμάμαι πόσο δεν τον πήγαινες τον παίκτη και είπα να μη σε τσιτώσω !!!
Θυμάμαι που έλεγες πως θα πιούμε το πικρό ποτήρι με Νιλικίνα, πως η απόκτησή του ήταν κίνηση απελπισίας και πανικού κλπ.
Τώρα, φαίνεται πως βελτιώθηκε και αυτός και τον βλέπεις σαν ένα πολύ καλό εργαλείο.

Slow horses 7

euroleague
Reactions:

Κυρ Ιαν 18, 2026 9:35 pm

Leon Man έγραψε:
Slow horses 7 έγραψε:

Επίτηδες δεν έβαλα τον Ντιλικίνα στην παραπάνω απάντηση στο ποστάρισμά σου, γιατί θυμάμαι πόσο δεν τον πήγαινες τον παίκτη και είπα να μη σε τσιτώσω !!!
Θυμάμαι που έλεγες πως θα πιούμε το πικρό ποτήρι με Νιλικίνα, πως η απόκτησή του ήταν κίνηση απελπισίας και πανικού κλπ.
Τώρα, φαίνεται πως βελτιώθηκε και αυτός και τον βλέπεις σαν ένα πολύ καλό εργαλείο.
Τεράστιο λάθος κάνεις……βρες μου ποστάρισμα που έλεγα αυτά που γράφεις για τον Νιλικίνα!!! Προφανώς με άλλον με μπέρδεψες…….για πικρά ποτήρια και πικροδάφνες δεν μίλησα εγώ αδερφέ πάντως!!
Και πραγματικά στενοχωριέμαι σε αυτά που έγραψες ότι είπα για τον συγκεκριμένο, διότι ο ίδιος μου είχες κάνει 👍 σε πρόσφατη ερώτηση μου σε όσους θάβανε τον παίκτη αν τελικά είναι χρήσιμος ή όχι!!!
Για να σε βοηθήσω κιόλας, 9 Ιανουαρίου ήταν μετά το παιχνίδι με την Μπάγερν το σχόλιο μου…….

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Κυρ Ιαν 18, 2026 9:52 pm

Ανεξάρτητα πάντως αν μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο και ποιος το είπε κίνηση απελπισίας αν όχι και πανικού ήταν για να μην μείνουμε γυμνοί στον άσσο.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Κυρ Ιαν 18, 2026 9:55 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Leon Man έγραψε:

Τεράστιο λάθος κάνεις……βρες μου ποστάρισμα που έλεγα αυτά που γράφεις για τον Νιλικίνα!!! Προφανώς με άλλον με μπέρδεψες…….για πικρά ποτήρια και πικροδάφνες δεν μίλησα εγώ αδερφέ πάντως!!
Και πραγματικά στενοχωριέμαι σε αυτά που έγραψες ότι είπα για τον συγκεκριμένο, διότι ο ίδιος μου είχες κάνει 👍 σε πρόσφατη ερώτηση μου σε όσους θάβανε τον παίκτη αν τελικά είναι χρήσιμος ή όχι!!!
Για να σε βοηθήσω κιόλας, 9 Ιανουαρίου ήταν μετά το παιχνίδι με την Μπάγερν το σχόλιο μου…….
Πραγματικά, τεράστιο λάθος, και ζητάω συγγνώμη...
Το έψαξα τώρα, που το είπες, και είδα ότι αυτό με τα πικρά ποτήρια το είπε ο AO DAFNIS.
Και πάλι, σου ζητάω συγγνώμη, λάθος μου. Θα πρέπει να είμαι περισσότερο σίγουρος, όταν γράφω κάτι. Δεν ξέρω πώς είχα την εντύπωση πως ήσουν εσύ.
Μάλλον Αλτσχάιμερ !!!

Slow horses 7

euroleague
Reactions:

Κυρ Ιαν 18, 2026 10:02 pm

Leon Man έγραψε:
Κυρ Ιαν 18, 2026 9:55 pm
Slow horses 7 έγραψε:

Πραγματικά, τεράστιο λάθος, και ζητάω συγγνώμη...
Το έψαξα τώρα, που το είπες, και είδα ότι αυτό με τα πικρά ποτήρια το είπε ο AO DAFNIS.
Και πάλι, σου ζητάω συγγνώμη, λάθος μου. Θα πρέπει να είμαι περισσότερο σίγουρος, όταν γράφω κάτι. Δεν ξέρω πώς είχα την εντύπωση πως ήσουν εσύ.
Μάλλον Αλτσχάιμερ !!!
Έλα βρε αδερφέ, συμβαίνουν αυτά!!! Ίσα ίσα που είσαι και παντελονάτος που το διαπίστωσες και το ανέφερες…..ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Κυρ Ιαν 18, 2026 10:12 pm

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπαρτζώκας έχει κάνει δουλίτσα για να στρώσει η ομάδα και αυτή φαίνεται το τελευταίο διάστημα με δύο τρόπους:

Πρώτον και σημαντικότερον από την ίδια την ομάδα μέσα στο παρκέ!
Δεύτερον, από τις διακριτικές κωλοτουμπίτσες που βλέπουμε στο νήμα. Από τα «καθυστερημένοι διώξτε τη μετριάτζα» έχουμε πάει στο «κάνει δουλίτσα ο μαν, στην τελική δείτε τα χάλια δίπλα με τον Αταμάν ή παραδίπλα με την Αταγούμαν»... :cool:

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”