Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

manhac

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Ιαν 19, 2026 3:56 pm

Knoxville έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 3:36 pm
Οφείλω να ομολογήσω ότι κάθεται πολύ άσχημα στο μάτι να βλέπεις Χ αριθμό ανθρώπων να κάνουν κριτική (θετική και αρνητική) για τους παίκτες, τον προπονητή και τον τρόπο που παίζουν, ακόμα και για τα διοικητικά και μεταγραφικά θέματα... και να βλέπεις ένα σχετικά μικρό γκρουπάκι ανθρώπων να κάνει κριτική στους συνφορουμήτες για την κριτική την οποία ασκούν.

Εάν δε η κριτική που ασκούν δεν ακολουθεί την γραμμή αυτού του μικρού γκρουπ... αντιμετωπίζονται ως εχθροί του κράτους...
Με κάτι αλλοπρόσαλλα σχόλια γεμάτα ειρωνία, τύπου για μεταγραφές "οπαδών", για Βαλκανίλα και Ελληνάρες και άλλα τέτοια τσιτάτα...

Θέλω να γράψω νηφάλια αλλα δυσκολεύομαι να βρω λέξεις που να μην θεωρηθούν προσβλητικές οπότε θα το λήξω το μήνυμα κάπως απότομα εδώ.

Ίσως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να δουν λίγο τι θα γίνει? Εάν υπάρχουν κανόνες να τηρούνται και αν δεν υπάρχουν ίσως θα έπρεπε να θεσπιστούν?
Εδώ υπάρχουν χρήστες που όταν διαφωνούν με μία άποψη βάζουν emoji με ειρωνικά γελάκια κλπ ασυστόλως.

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιαν 19, 2026 3:58 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 3:44 pm
Εντωμεταξύ οι 3/4 που μου έρχονται το 90% των ποστ τους είναι να προσπαθούν να την πούνε σε κάποιον συμφορουμιτη..αλλιώς δεν γράφουν :lol:
Mου έκανε παράθεση ένας απο αυτούς και ή το διέγραψε ο ίδιος ή το διέγραψαν οι διαχειριστές.

Το αστείο γράφεται μόνο του.

ΑΑΑΑ έκανε παράθεση με άλλο προφίλ. Το αστείο γράφεται μόνο του λέμε.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιαν 19, 2026 4:06 pm

Μα για μένα δεν έχει αλλάξει κάτι, πέρα από τα δεδομένα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν (προσθήκες, προσαρμοστικοτητα Μπαρτζώκα, καλύτερο μπάσκετ τελευταία) εγώ επιμένω πως χωρίς καλό πλει μεικερ και άμυνα δεν είμαστε για 4αδα-6αδα. Δεν έχω πει ποτέ με την έννοια που το λες ότι δεν πάμε πουθενά.

Εσείς είστε μερικοί εδώ μέσα που παθιαζεστε μετά από έναν αγώνα. Είτε παίξουμε καλά είτε άσχημα.
Εγω ήμουν αυτός που στήριζε Φουρνιε Βεζενκοφ Μιλουτινοφ όταν γραφοντουσαν εδώ μέσα τέρατα.

Μην μου λες εμένα τώρα, που γενικά είμαι μετριοπαθής ανθρωπος πέρα από την πλάκα που κάνουμε.

Εσείς δείτε που κοροϊδεύετε τους γκρινιάρηδες και είστε απλά παλαμακηδες

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Ιαν 19, 2026 4:10 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 3:24 pm
coach blue έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 12:42 pm
Με λιγα ματς καλου μπασκετ επεστρεψαν τα ας πουμε επιθετικα ποσταρισματα προς οσους εκαναν κριτικη παροτι στο 99% η κριτικη ηταν οχι μονο ηπια αλλα και απολυτως δικαιολογημενη μιας και αφορουσε πολυ συγκεκριμενα πραγματα οπως τον αχταρμα στους ρολους , μεταγραφες παικτων που δεν κανουν για αυτο που αποκτηθηκαν κλπ .
Πριν μερικούς μήνες ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε καλά. Υπήρχαν προβλήματα στο παιχνίδι και στην εικόνα της ομάδας, και κάποια κενά τα οποία ήταν οφθαλμοφανή. Εκείνη τη στιγμή (t_0) ασκήθηκε κριτική. Δεν ήταν από όλους "νηφάλια" και "σωστή" αλλά ήταν κριτική στο (τότε) παρόν με βάση αυτό που έβλεπαν τα μάτια του καθενος.

Τώρα που η ομάδα παίζει καλά (t_1), έχει εμφανιστεί το "σας τα λέγαμε", "η ομάδα ξέρει", "ευτυχώς που δεν σας άκουσε" και φυσικά οι σχετικές ειρωνίες από διάφορους (μερικοί στο 5ο τους account). Μόνο που αυτό όμως δεν απαντά στην κριτική που έγινε τότε, αλλά απλά χρησιμοποιεί το σημερινό αποτέλεσμα για να ακυρώσει εκ των υστέρων την διαφωνία. Το ότι μια επιλογή βγήκε δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ρίσκο. Το ότι κάπως βρέθηκε να γίνει Κούγκι η Παρτιζάν και να καταλήξει ο Ταιρικ στον Ολυμπιακό δεν γίνεται να το αποδίσουμε σε "σωστό προγραμματισμό". Και το ότι κάποιος αμφισβήτησε τότε μια κατάσταση δεν σημαίνει ότι ήθελε κακό στην ομάδα ή ότι "δεν ξέρει μπάσκετ". Δεν γίνεται να κρίνουμε μόνο με βάση το αποτέλεσμα, γιατί τότε οποιαδήποτε κουβέντα από πριν είναι άχρηστη.

Επίσης μετά γίνεται και ένας αγώνας να πείσει ο ένας τον άλλο ότι "α εγώ το ήξερα ότι θα βελτιωθούμε, το έλεγα" ή "ο χρήστης Χ ήταν τουλάχιστον νηφάλιος στην κρίση του, δεν έφερνε την καταστροφή" προσπαθώντας να καταφέρουμε τι ακριβώς; Να αποδείξουμε ότι κάποιος είχε δίκιο εκ των υστέρων; Ότι κάποιος ήταν λιγότερο "γκρινιάρης" από κάποιον άλλο; Αυτό όμως δεν προσθέτει τίποτα στη συζήτηση για την ομάδα. Η κριτική που γινόταν (στην ουσία της) ήταν σωστή. Απλά πλέον για κάποιο λόγο έχει επικρατήσει να βαφτίζουμε κωλοτούμπα όποιον αναθεωρεί με βάση τα καινούρια δεδομένα (όπως κάθε σόφρων άνθρωπος που παρακολουθεί μια δυναμική κατάσταση και όχι ένα στατικό γεγονός θα έπρεπε να κάνει ). Αν δεν επιτρέπεται να αλλάξεις άποψη όταν αλλάζει η εικόνα, τότε η μόνη "σωστή" στάση είναι να διαλέξεις αφήγημα από την αρχή και να το υπερασπίζεσαι μέχρι τέλους, ανεξαρτήτως πραγματικότητας και μετά να ελπίζεις ότι θα σε δικαιώσει το αποτέλεσμα.

Κάτι άλλο που μπερδεύει συστηματικά τη συζήτηση και θα το δείτε και στα Παο τοπικς είναι η εύκολη ταμπέλα του "μηδενισμού". Κάθε φορά που ασκείται κριτική, ειδικά σε κακή περίοδο, σκάει μύτη το πρώτα το "ξέρετε εσείς και δεν ξέρει ο προπονητής" ακολουθούμενο από το το "αυτό δεν είναι κριτική, είναι μηδενισμός". Και δεν μπορούν κάποιοι να κατανοήσουν ότι αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται. Το να λες πχ ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στη δημιουργία, στην άμυνα στο τρίποντο, στον τρόπο που παίζει άμυνα στο πικ εν ρολ, στην transition άμυνα, στο rebound κλπ δεν είναι μηδενισμός. Είναι καταγραφή μίας πραγματικότητας. Μηδενισμός θα ήταν να λες ότι "ό,τι κι αν γίνει δεν αλλάζει τίποτα". Αυτά συνήθως συγχέονται σκόπιμα, αλλά περισσότερο από ευκολία νομίζω παρά από δόλο. Το έχω γράψει και πιο παλιά αλλά αν βαφτίσεις κάθε διαφωνία "μηδενισμό" τότε δεν χρειάζεται να απαντήσεις στην ουσία της. Ακυρώνεις τον συνομιλητή και ξεμπερδεύεις. Είναι ένας τρόπος να κλείνεις τη συζήτηση χωρίς να την κάνεις.

Προφανώς υπάρχει και κακή κριτική. Υπάρχουν υπερβολές, ισοπεδωτικά ποστ, και συναισθηματικές αντιδράσεις. Αλλά το να τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακί δεν προσφέρει τίποτα ουσιώδες.
Φίλε μου είναι πολύ ωραία, πολύ ώριμα και πολύ ρομαντικά αυτά που γράφεις.

Προφανώς και υπήρχαν (και ακόμα υπάρχουν) σοβαροί λόγοι για να ασκήσεις κριτική στον Μπαρτζώκα και στην διοίκηση. Τα λάθη έγιναν και έχουν γραφτεί στον ρου της Ιστορίας. Αυτό δεν αλλάζει.

Εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι στο κομμάτι της κριτικής και του μηδενισμού. Κάποιος χρήστης που νιώθει ότι έχει κάθε δίκιο με το μέρος του (πχ για το θέμα του Έβανς που ο Μπι τα έκανε μαντάρα) να βγει να κράξει προπονητή και οπαδούς.

Η διαφορά είναι ότι ο ένας χρήστης θα κάνει κριτική και ο άλλος απλά θα μηδενίσει τους μέτριους παίκτες που έχει ήδη το ρόστερ, τον προπονητή και πάει λέγοντας. Για μένα εκεί φαίνεται και η ποιότητα του κάθε ανθρώπου. Οταν νιώθεις ότι έχεις κάθε δικαίωμα να κράξεις, το πως το κάνεις δείχνει πολλά. Τουλάχιστον στην δική μου σφαίρα.

Κάτι τελευταίο: το ότι εγώ πχ μπορούσα να κάνω υπομονή να δω ποιον άσο και ψηλό θα φέρουν γιατί ήταν δεδομένο ότι το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν σημαίνει ότι ο κάθε συμφορουμήτης θα έπρεπε να κάνει και αυτός υπομονή.

Καλά κάνανε όσοι δεν είχαν υπομονή και κριτικάρανε σαν να μην υπάρχει αύριο. Αλλο κριτική, άλλο ισοπέδωση όμως.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Δευ Ιαν 19, 2026 4:13 pm

Dimmitz έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 3:54 pm
tokalytero3d έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 2:59 pm
Εντωμεταξυ, το θέμα με τον πλει μεικερ που θα μοιράζει το παιχνίδι, θα δημιουργεί η θα εκτελεί όταν κολλάει η ομάδα και που δεν θα τον παίζουν αντερ δεν έχει λυθεί ουσιαστικά ακόμα αφού ο Μόρρις δεν πρόλαβε να παίξει. Οπότε η ομάδα βελτιώθηκε χωρίς αυτό που για τους περισσότερους ήταν η νούμερο 1 αιτία;

Παιδιά εγώ προτείνω να έχουμε λίγη υπομονή γενικά και στην απογοήτευση και στον ενθουσιασμό.

Και όχι η κριτική δεν ήταν καλοπροαίρετη, αντιθέτως γενική ισοπέδωση γινόταν (απαντάω και στον κόουτς μπλε).

Τουλάχιστον αυτοί που μηδενίζανε ας έχουν τα &@ να το παραδεχτούν, μην μας το πλασάρουν ότι σιγά καλέ τι είπαμε, καλοπροαίρετη κριτική και όλα τα σχετικά.
Γραφω οτι η κριτικη στο 99% ηταν ηπια ( για να μην εχουμε κοντρες ) και σε συγκεκριμενα πραγματα .
Δεν γραφω πουθενα για καλοπροαιρετη η οχι γιατι αυτο αφορα χρηστες και δεν θα μπω στην διαδικασια να κρινω για ποιον λογο γραψει ο καθενας αυτα που γραφει .

Σιγουρα παντως καποια ποσταρισματα που αφορουν προσωπικες αντιπαραθεσεις δεν θεωρουνται καλοπροαιρετα :)

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Δευ Ιαν 19, 2026 4:23 pm

nikolas_asteri έγραψε:
coach blue έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 12:42 pm
Με λιγα ματς καλου μπασκετ επεστρεψαν τα ας πουμε επιθετικα ποσταρισματα προς οσους εκαναν κριτικη παροτι στο 99% η κριτικη ηταν οχι μονο ηπια αλλα και απολυτως δικαιολογημενη μιας και αφορουσε πολυ συγκεκριμενα πραγματα οπως τον αχταρμα στους ρολους , μεταγραφες παικτων που δεν κανουν για αυτο που αποκτηθηκαν κλπ .
Πριν μερικούς μήνες ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε καλά. Υπήρχαν προβλήματα στο παιχνίδι και στην εικόνα της ομάδας, και κάποια κενά τα οποία ήταν οφθαλμοφανή. Εκείνη τη στιγμή (t_0) ασκήθηκε κριτική. Δεν ήταν από όλους "νηφάλια" και "σωστή" αλλά ήταν κριτική στο (τότε) παρόν με βάση αυτό που έβλεπαν τα μάτια του καθενος.

Τώρα που η ομάδα παίζει καλά (t_1), έχει εμφανιστεί το "σας τα λέγαμε", "η ομάδα ξέρει", "ευτυχώς που δεν σας άκουσε" και φυσικά οι σχετικές ειρωνίες από διάφορους (μερικοί στο 5ο τους account). Μόνο που αυτό όμως δεν απαντά στην κριτική που έγινε τότε, αλλά απλά χρησιμοποιεί το σημερινό αποτέλεσμα για να ακυρώσει εκ των υστέρων την διαφωνία. Το ότι μια επιλογή βγήκε δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ρίσκο. Το ότι κάπως βρέθηκε να γίνει Κούγκι η Παρτιζάν και να καταλήξει ο Ταιρικ στον Ολυμπιακό δεν γίνεται να το αποδίσουμε σε "σωστό προγραμματισμό". Και το ότι κάποιος αμφισβήτησε τότε μια κατάσταση δεν σημαίνει ότι ήθελε κακό στην ομάδα ή ότι "δεν ξέρει μπάσκετ". Δεν γίνεται να κρίνουμε μόνο με βάση το αποτέλεσμα, γιατί τότε οποιαδήποτε κουβέντα από πριν είναι άχρηστη.

Επίσης μετά γίνεται και ένας αγώνας να πείσει ο ένας τον άλλο ότι "α εγώ το ήξερα ότι θα βελτιωθούμε, το έλεγα" ή "ο χρήστης Χ ήταν τουλάχιστον νηφάλιος στην κρίση του, δεν έφερνε την καταστροφή" προσπαθώντας να καταφέρουμε τι ακριβώς; Να αποδείξουμε ότι κάποιος είχε δίκιο εκ των υστέρων; Ότι κάποιος ήταν λιγότερο "γκρινιάρης" από κάποιον άλλο; Αυτό όμως δεν προσθέτει τίποτα στη συζήτηση για την ομάδα. Η κριτική που γινόταν (στην ουσία της) ήταν σωστή. Απλά πλέον για κάποιο λόγο έχει επικρατήσει να βαφτίζουμε κωλοτούμπα όποιον αναθεωρεί με βάση τα καινούρια δεδομένα (όπως κάθε σόφρων άνθρωπος που παρακολουθεί μια δυναμική κατάσταση και όχι ένα στατικό γεγονός θα έπρεπε να κάνει ). Αν δεν επιτρέπεται να αλλάξεις άποψη όταν αλλάζει η εικόνα, τότε η μόνη "σωστή" στάση είναι να διαλέξεις αφήγημα από την αρχή και να το υπερασπίζεσαι μέχρι τέλους, ανεξαρτήτως πραγματικότητας και μετά να ελπίζεις ότι θα σε δικαιώσει το αποτέλεσμα.

Κάτι άλλο που μπερδεύει συστηματικά τη συζήτηση και θα το δείτε και στα Παο τοπικς είναι η εύκολη ταμπέλα του "μηδενισμού". Κάθε φορά που ασκείται κριτική, ειδικά σε κακή περίοδο, σκάει μύτη το πρώτα το "ξέρετε εσείς και δεν ξέρει ο προπονητής" ακολουθούμενο από το το "αυτό δεν είναι κριτική, είναι μηδενισμός". Και δεν μπορούν κάποιοι να κατανοήσουν ότι αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται. Το να λες πχ ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στη δημιουργία, στην άμυνα στο τρίποντο, στον τρόπο που παίζει άμυνα στο πικ εν ρολ, στην transition άμυνα, στο rebound κλπ δεν είναι μηδενισμός. Είναι καταγραφή μίας πραγματικότητας. Μηδενισμός θα ήταν να λες ότι "ό,τι κι αν γίνει δεν αλλάζει τίποτα". Αυτά συνήθως συγχέονται σκόπιμα, αλλά περισσότερο από ευκολία νομίζω παρά από δόλο. Το έχω γράψει και πιο παλιά αλλά αν βαφτίσεις κάθε διαφωνία "μηδενισμό" τότε δεν χρειάζεται να απαντήσεις στην ουσία της. Ακυρώνεις τον συνομιλητή και ξεμπερδεύεις. Είναι ένας τρόπος να κλείνεις τη συζήτηση χωρίς να την κάνεις.

Προφανώς υπάρχει και κακή κριτική. Υπάρχουν υπερβολές, ισοπεδωτικά ποστ, και συναισθηματικές αντιδράσεις. Αλλά το να τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακί δεν προσφέρει τίποτα ουσιώδες.
Νομίζω φίλε Νικόλα δεν πάει ακριβώς έτσι. Νομίζω γίνεται μια μικρή παρεξήγηση αναφορικά με το τι αμφισβητούσε ο καθένας. Fact είναι ότι η ομάδα έπαιζε χάλια. Επίσης fact είναι ότι και ο κόουτς το αναγνώριζε αυτό (δεν είπε ποτέ δλδ τι μαλακίες λέτε, εδώ παίζουμε μπασκετάρα και είστε τυφλοί). Το παραδέχονταν, το απέδιδε σε συγκεκριμένα πράγματα και υποστήριζε ότι με τον καιρό και αφού μαζευτεί η ομάδα θα παίξει καλά και θα πάρει τα πάνω της.
Άρα η κριτική χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες οι οποίες πάνω κάτω ταυτίζονταν και με την θέση στο αντίστοιχο poll "έκλεισε ή όχι ο κύκλος του Β"

1. Ολόκληρωτική, σε φάση παίζουμε χάλια, έκλεισε ο κύκλος του B, το ρόστερ είναι ξεζουμισμένο και σιγά σιγά να φεύγει ο Β (και η αφεντιά μου ανεβοκατέβαινε σε αυτό το κύμα για να μη βγάζω την ουρά μου απ έξω)

2. Μερική, σε φάση ναι παίζουμε χάλια όμως έχουμε καλό προπονητή, μας έχει πάνμτα στον αφρό δώστε του χρόνο και μαζί με τις επιστροφές και τις μεταγραφές θα τις βρει τις λύσεις. Πρωτοπαλίκαρο του ρεύματος ο Dimnitz.

Οι σασταλεγάκηδες απευθύνονται στους πρώτους, τους μηδενιστές. Έτσι το εκλαμβάνω εγώ δλδ. Απλώς με το πέρασμα του χρόνου ξεχνάς ποιος υποστήριζε ακριβώς τι και τους τσουβαλιάζεις όλους.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιαν 19, 2026 4:40 pm

golitog7 έγραψε:
Νομίζω φίλε Νικόλα δεν πάει ακριβώς έτσι. Νομίζω γίνεται μια μικρή παρεξήγηση αναφορικά με το τι αμφισβητούσε ο καθένας. Fact είναι ότι η ομάδα έπαιζε χάλια. Επίσης fact είναι ότι και ο κόουτς το αναγνώριζε αυτό (δεν είπε ποτέ δλδ τι μαλακίες λέτε, εδώ παίζουμε μπασκετάρα και είστε τυφλοί). Το παραδέχονταν, το απέδιδε σε συγκεκριμένα πράγματα και υποστήριζε ότι με τον καιρό και αφού μαζευτεί η ομάδα θα παίξει καλά και θα πάρει τα πάνω της.
Άρα η κριτική χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες οι οποίες πάνω κάτω ταυτίζονταν και με την θέση στο αντίστοιχο poll "έκλεισε ή όχι ο κύκλος του Β"

1. Ολόκληρωτική, σε φάση παίζουμε χάλια, έκλεισε ο κύκλος του B, το ρόστερ είναι ξεζουμισμένο και σιγά σιγά να φεύγει ο Β (και η αφεντιά μου ανεβοκατέβαινε σε αυτό το κύμα για να μη βγάζω την ουρά μου απ έξω)

2. Μερική, σε φάση ναι παίζουμε χάλια όμως έχουμε καλό προπονητή, μας έχει πάνμτα στον αφρό δώστε του χρόνο και μαζί με τις επιστροφές και τις μεταγραφές θα τις βρει τις λύσεις. Πρωτοπαλίκαρο του ρεύματος ο Dimnitz.

Οι σασταλεγάκηδες απευθύνονται στους πρώτους, τους μηδενιστές. Έτσι το εκλαμβάνω εγώ δλδ. Απλώς με το πέρασμα του χρόνου ξεχνάς ποιος υποστήριζε ακριβώς τι και τους τσουβαλιάζεις όλους.
Θα διαφωνήσω με τη σειρά μου για τον εξής λόγο που ίσως να μην έχω εξηγήσει σωστά.

Η ομάδα 1 που γράφεις, μπορεί να στηρίζεται σε γεγονότα. Δηλαδή το να πεις «δεν πάμε πουθενά με ένα PG», να πεις «με δεύτερο τον Χολ δεν θα κάνουμε τίποτα», και τελικά να πεις «ο προπονητής δεν φαίνεται να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος, ίσως πρέπει να χαιρετίσει» δεν είναι κάτι μεμπτό. Είναι η αντίδραση σε αυτά που βλέπεις. Είναι η γνώμη σου με βάση την πληροφορία που έχεις *εκείνη τη στιγμή* (και μερικά priors). Αν τώρα ξαφνικά ο προπονητής πάρει PG από το ΝΒΑ και πάει και πάρει και τον καλύτερο διαθέσιμο ψηλό, ε αλλάζεις γνώμη *γιατί έχεις καινούρια πληροφορία*. Δεν είναι ούτε κακό, ούτε παρεξηγήσιμο. Πχ κι εγώ λέω ότι όπως παίζει ο Παναθηναϊκός *τώρα* δεν θα κάνει τίποτα. Ε τώρα αν αύριο ο Χολμς αρχίσει και παίζει σαν Λεσόρ και ο Σορτς γίνει Κρις Πολ, θα αλλάξω γνώμη. Λογικό δεν είναι;

Το δεύτερο γκρουπ που αναφέρεις στηρίζεται σε κάποια θρησκευτική σχεδόν προσήλωση τύπου «Τσιλ ξέρουν αυτοί τι κάνουν» και απλά *ίσως* να επιβεβαιωθούν από το αποτέλεσμα. Βέβαια αν δεν δικαιωθούν τότε θα το γυρίσουν σε «ε καλά κάθε χρόνο θέλετε να πρωταγωνιστούμε;» και «καλά ποιος άλλος θα παίξει την μπασκεταρα του 2023;» κλπ αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα :)

Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιαν 19, 2026 4:54 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 4:40 pm
golitog7 έγραψε:

Θα διαφωνήσω με τη σειρά μου για τον εξής λόγο που ίσως να μην έχω εξηγήσει σωστά.

Η ομάδα 1 που γράφεις, μπορεί να στηρίζεται σε γεγονότα. Δηλαδή το να πεις «δεν πάμε πουθενά με ένα PG», να πεις «με δεύτερο τον Χολ δεν θα κάνουμε τίποτα», και τελικά να πεις «ο προπονητής δεν φαίνεται να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος, ίσως πρέπει να χαιρετίσει» δεν είναι κάτι μεμπτό. Είναι η αντίδραση σε αυτά που βλέπεις. Είναι η γνώμη σου με βάση την πληροφορία που έχεις *εκείνη τη στιγμή* (και μερικά priors). Αν τώρα ξαφνικά ο προπονητής πάρει PG από το ΝΒΑ και πάει και πάρει και τον καλύτερο διαθέσιμο ψηλό, ε αλλάζεις γνώμη *γιατί έχεις καινούρια πληροφορία*. Δεν είναι ούτε κακό, ούτε παρεξηγήσιμο. Πχ κι εγώ λέω ότι όπως παίζει ο Παναθηναϊκός *τώρα* δεν θα κάνει τίποτα. Ε τώρα αν αύριο ο Χολμς αρχίσει και παίζει σαν Λεσόρ και ο Σορτς γίνει Κρις Πολ, θα αλλάξω γνώμη. Λογικό δεν είναι;

Το δεύτερο γκρουπ που αναφέρεις στηρίζεται σε κάποια θρησκευτική σχεδόν προσήλωση τύπου «Τσιλ ξέρουν αυτοί τι κάνουν» και απλά *ίσως* να επιβεβαιωθούν από το αποτέλεσμα. Βέβαια αν δεν δικαιωθούν τότε θα το γυρίσουν σε «ε καλά κάθε χρόνο θέλετε να πρωταγωνιστούμε;» και «καλά ποιος άλλος θα παίξει την μπασκεταρα του 2023;» κλπ αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα :)
Το "δεν πάμε πουθενά με τον Χολ" ή αντίστοιχα σε μας "δεν πάμε πουθενά με τον Ομέρ" δεν είναι κριτική, γιατί δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα σε αυτή την πρόταση που να δικαιολογεί αυτή την άποψη. Κριτική είναι να λες π.χ. ότι πιστεύεις πως ο Χ παίκτης πρέπει να παίζει λιγότερο γιατί έχει αμυντικές αδυναμίες και εκτίθεται. Επίσης η κριτική πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σε μια κατάσταση, π.χ. απουσίες, κούραση κλπ. και όχι να γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη καμία παράμετρος. Π.χ. υπήρχαν αγώνες που ο Σαμοντούροφ ήταν τραυματίας και γράφανε μερικοί "γιατί δεν βάζει τον Σαμοντούροφ ο Αταμάν". Μα πώς να τον βάλει αφού ήταν τραυματίας; Τέτοια σχόλια λοιπόν δεν είναι κριτική, δείχνουν ή άγνοια της κατάστασης (ότι ο παίκτης είναι τραυματίας) ή πρόθεση να κατηγορηθεί άδικα ο προπονητής. Φυσικά υπάρχουν και οι μηδενιστές και "σταλεγάκηδες" που προτιμούν να μην τα πηγαίνει καλά η ομάδα προκειμένου να βγουν μετά ως "δικαιωμένοι" σε αυτά που έλεγαν, αλλά θέλει ολόκληρο ποστ για να αναλύσω αυτή την κατηγορία.

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιαν 19, 2026 5:10 pm

Λαμπρά όλα…….δεν είναι καιρός να ανοίξει τώρα ένα ΠΟΣΤ με τα επερχόμενα παιχνίδια της ομάδας μας στην hellweek για ανάλυση?? Κομβικά παιχνίδια, χωρίς δικαίωμα γκέλας δυστυχώς…….πιστεύω όλα τα περί κριτικής όσο και να αναλυθούν δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη!! Οπότε…..πάμε στα φρέσκα κουλούρια!!!

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 19, 2026 6:01 pm

golitog7 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Κοιτα αντικατοπτριζει την κατασταση εν μερει.

Βασικα εγω θεωρω οτι δεν ηταν μονο αυτα τα δυο ακρα. Εγω αλλα και πολλα αλλα παιδια αυτο που λεγαμε και συνεχιζουμε να λεμε ειναι οτι το το φετινο καλοκαιρι εγιναν καποιες σπασμωδικες κινησεις που δεν ειχαν καμια λογικη τουλαχιστον για ομαδα με το ψηλο μπατζετ. Αυτο που το εκανε ακομη χειροτερο ηταν το κακο μπασκετ που επαιξε η ομαδα, καποιες ακυρες δηλωσεις του προπονητη για τυχον μεταγραφες (που εγιναν τελικα και αποδεικτηκε οτι ειχαν αναγνωριστει απο το τιμ πιο εγκαιρα αλλα για καποιο λογο καθυστερησαν καιβαυτο δεν στοιχησε πολυ τουλαχιστον που με την ατυχια που μας δερνει θα πονταρες το αντιθετο) και καποιες κινησεις που εγιναν και δεν καρποφορησαν λογω καποιων λαθος χειρισμων παιδαριωδους χαρακτηρα.
Εγω παντως το εχω πει κιολας οτι για μενα μονο και μονο για το μπασκετ που εχω δει επι Μπαρτζωκα και η αγαπη του για την ομαδα για μενα εχει κερδισει το δικαιωμα να είναι στον παγκο οσο αντεχει και ναμπει και στο νεο γηπεδο ως προπονητης.
Παρολή την κριτικη σε λογικα ή μη πλαισια εγω δεν ειδα αφορισμους.
Επισης για λεμε και τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη ευτο που βλεπουμε τα τελευταια παιχνιδια ειναι οτι ο κοουτς που μονο χαζος δεν ειναι άποφασισε να αφησει τα πειραματα και να βρει δοκιμα σχηματα. Δουλεα του ειναι και για αυτο αξιζει να παρει τα ευσημα. Οπως και δουλεια του ηταν να ακουσει την κριτικη που την ακουσε, την δεχτηκε και την εστρεψε προς οφελος του(απο τα αποτελεσματα το λεω). Γενικα δεν χρειαζονται στηρικτακηδες και σταλεγακηδες. Ο καθε ενας εχει δικαιωμα να εκφρασει την αποψη του εφοσον την εκφραζει κοσμια σεβομενους τους συνομιλητες του.

Επισης αυτο που θελω να τονισω οτι η καθε μεταγραφη πρεπει να κρινεται για αυτο που αποκτηθηκε. Ο χολ αν αποκτηθηκε ως δευτερο πρωτος ψηλος δεν κανει για τον τροπο παιχνιδιου μας καθως υστερει πολυ αμυντικα. Ομως για δευτεροτριτος ειναι οντως πολυτιμος. Ο Νιλικινια με Γουοκαπ και Λι ειναι μεταγραφη για τα πανηγυεια. Ο νιλικινια με Γουοκαπ, Καλο εβανς ή Μορις ειναι υπερχρησιμος

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Ιαν 19, 2026 6:14 pm

Να προσθέσω και την ψυχολογική κατάσταση του κοουτς, εγώ όταν τον είχα δει τον Σεπτέμβριο στα φιλικά να είναι σε τρομερή πίεση,.να τα βάζει με διαιτητές,θεούς και δαίμονες είχα πει ως εδώ είναι, για το καλό της ομάδας και του ίδιου πρέπει να αποχώρησει. Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει από τότε αλλά φέτος μου φαίνεται πιο ήρεμος.

kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Δευ Ιαν 19, 2026 6:22 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 6:14 pm
Να προσθέσω και την ψυχολογική κατάσταση του κοουτς, εγώ όταν τον είχα δει τον Σεπτέμβριο στα φιλικά να είναι σε τρομερή πίεση,.να τα βάζει με διαιτητές,θεούς και δαίμονες είχα πει ως εδώ είναι, για το καλό της ομάδας και του ίδιου πρέπει να αποχώρησει. Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει από τότε αλλά φέτος μου φαίνεται πιο ήρεμος.
Ευχαριστούμε που δεν κλείσατε το τόπικ!

Έχει ανέβει και ο Ουόκαπ ή είναι η ιδέα μου; Εύστοχος, άνετος...μπράβο! Μακάρι να έχει και συνέχεια όλο αυτό!

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Δευ Ιαν 19, 2026 6:42 pm

Knoxville έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 3:36 pm
Οφείλω να ομολογήσω ότι κάθεται πολύ άσχημα στο μάτι να βλέπεις Χ αριθμό ανθρώπων να κάνουν κριτική (θετική και αρνητική) για τους παίκτες, τον προπονητή και τον τρόπο που παίζουν, ακόμα και για τα διοικητικά και μεταγραφικά θέματα... και να βλέπεις ένα σχετικά μικρό γκρουπάκι ανθρώπων να κάνει κριτική στους συνφορουμήτες για την κριτική την οποία ασκούν.

Εάν δε η κριτική που ασκούν δεν ακολουθεί την γραμμή αυτού του μικρού γκρουπ... αντιμετωπίζονται ως εχθροί του κράτους...
Με κάτι αλλοπρόσαλλα σχόλια γεμάτα ειρωνία, τύπου για μεταγραφές "οπαδών", για Βαλκανίλα και Ελληνάρες και άλλα τέτοια τσιτάτα...

Θέλω να γράψω νηφάλια αλλα δυσκολεύομαι να βρω λέξεις που να μην θεωρηθούν προσβλητικές οπότε θα το λήξω το μήνυμα κάπως απότομα εδώ.

Ίσως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να δουν λίγο τι θα γίνει? Εάν υπάρχουν κανόνες να τηρούνται και αν δεν υπάρχουν ίσως θα έπρεπε να θεσπιστούν?
εγώ προσωπικά επιλέγω να απέχω αυτό το πανηγυράκι σασταλεγάκηδων και επαρμένων μέσα Γενάρη με 16 αγωνιστικές ακόμα

Επέλεξα για διάφορους λόγους (όχι όλοι σχετικοί με την ομάδα) ότι είναι προτιμότερο από τη στιγμή που έγιναν οι απαραίτητες προσθήκες και έκλεισε το ροστερ με θετικό πρόσημο , όλη αυτή η κριτική που κάναμε δεν έχει λόγο να συνεχιστεί σε όλα τα τόπικ , είναι περίοδος δουλειάς, καθώς βρισκόμαστε στη στροφή πριν την τελική ευθεία και καλύτερα να τα λέμε σε κάθε ματς που παρακολουθούμε, βήμα βήμα

Τώρα αν κάποιοι αυτό το θεωρούν "κρυβόμαστε στο λαγούμι και θα βγούμε στα αρνητικά" και "κωλοτούμπες" είναι πρόβλημα τους

οι οπαδοί του Ολυμπιακού ειδικά θα πρέπει μετά από 4 Φ4 να μάθουν να μην ξανοίγονται πολύ Γενάρη μήνα , ιδιαιτέρως όταν ο αιώνιος έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στο νέο έτος

Ταμείο θα γίνει 17/04/2026 αρχικά που θα τελειώσει η ρεγκιουλαρ, σύμφωνα με την κατάταξη μας . Ακολούθως μετά τα playoffs κοκ ή όπου τέλος πάντων λήξει το ταξίδι μας

Βέβαια ούτε ταμείο δεν έχει πολύ νόημα να κάνεις πλέον καθώς δεν θα τα βρούμε ποτέ μεταξύ μας και τις περισσότερες φορές κοροϊδευόμαστε με δικηγορίστικα τρικ του στυλ" πότε είπε ο μπρόεδρος ότι πάμε για την κούπα" και "αν πάιξουμε μπασκετάρα δεν πειράζει να χάσουμε 5ο σερι Φ4" ¯\_(ツ)_/¯

Ουσιαστικά κάποιοι δεν θέλουν να ασκείται κριτική για κανένα από κανένα και σε καμία φάση της σεζόν

Εγώ δηλώνω παραίτηση από αυτό το shitfest

Περιμένω με αισιοδοξία να δω τα ματς με Μακαμπι και Εφες , βήμα βήμα και αν κάτι μου αρέσει θα πω πολλά μπράβο όπως με Παρτιζαν και αν κάτι δεν μου αρέσει ζητώ συγνώμη αλλά η άποψη μου θα εκφραστεί :sorry:

Πείτε τα εσείς :welcome:

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Coach Periklis την Δευ Ιαν 19, 2026 6:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
glenrice90

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιαν 19, 2026 6:58 pm

Έχουν γίνει πολύ σωστά δομημένες κριτικές εδώ μέσα , αλλά ελάτε τώρα , το 80% είναι συναισθηματικά κρεσεντα απελπισίας και στο βάθος ένα καφενείο. Που μαγκιά σας να τα γράφετε αυτά να ξεθυμαινετε, αλλά μη θιγεστε κιόλας μετα και χρησιμοποιείτε τη λέξη "κριτική" γι'αυτό τα μοιρολογια

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος glenrice90 την Δευ Ιαν 19, 2026 6:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιαν 19, 2026 6:59 pm

Jeight έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 6:42 pm
"δεν εχω καμια προσδοκια για φετος, θα παρακολουθω τα παιχνιδια χωρις αγχος (τοτε δεν εισαι Ολυμπιακος κατ εμε),
lmfao ρε μπαγασα.

Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”