Ακριβώς αυτό. Η χρονιά κατ' αρχάς για την κάθε ομάδα κρίνεται αποτυχημένη ή πετυχημένη βάσει στόχων. Κάθε χρόνο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Και κάθε χρόνο πιστεύω ότι στόχος είναι να πρωταγωνιστούμε στην Ευρώπη. Στη φιλοσοφία των Αφών, αυτό επιτυγχάνεται όταν είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί σε regular season και playoff.
Να πω και το εξής. Σκεφτείτε λίγο τη δυνατότητα επίδρασης ενός προπονητή σε μια σειρά αγώνων best of 5 με την ίδια μονάδα VS δυο μονών αγώνων εναντίων δυο διαφορετικών ομάδων.
Δεν υπάρχει χρόνος να δουλέψεις τον αντίπαλο όπως στις σειρές αγώνων, που και μια προσέγγιση να έχεις στραβή, ο προπονητής την προσεγγίζει διαφορετικά και έχει επίδραση στο αποτέλεσμα.
Όλοι μας "διψάμε" για την κούπα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι στο επίπεδο της Ευρωλίγκας το να είσαι τόσο καθολικά ανώτερος ώστε να μην έχει ο αντίπαλος πιθανότητα να σε κερδίσει σε μονό παιχνίδι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Ειδικά όταν αγωνίζονται οι 4 καλύτερες ομάδες της χρονιάς.
Δεν ξέρω αν θα κρίνω εγώ προσωπικά τον Μπαρτζώκα επιτυχημένο ή όχι. Κλείνω προς το επιτυχημένο αλλά underachieved γιατί θεωρώ ότι βάσει απόδοσης η ομάδα έπρεπε να έχει κερδίσει την κούπα του 23 την οποία χάσαμε εν μέρει από κακή δική του προσέγγιση στον τελικό (μαζί με πολλά άλλα που έχουμε χιλιοαναλύσει).
Πέρυσι παρόλο το μπάτζετ δεν θεωρώ ότι πήγαμε ως φαβορί, οι ομάδες ήταν πολύ πιο ισορροπημένες και ακόμα και η πρωτιά στην κανονική περίοδο δεν ήταν όσο καθαρή ήταν το '23.
Σε σειρές αγώνων όμως είναι απολύτως επιτυχημένος αν εξαιρέσεις αυτή στο πρωτάθλημα με το 2-0 σε 2-3 το 2024, η οποία πόνεσε, έτσουξε, αλλά σωρευτικά σε Ευρώπη και ΕΛλάδα είανι πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα.
Για να κλείσω, η επιλογή θα γίνει με κριτήρια φετινά θεωρώ. Και δεν θα είναι το κριτήριο αν σήκωσε ή όχι την Ευρωλίγκα.
ΥΓ: Με το ελάχιστο μπάσκετ που καταλαβαίνω και τα γράφω εδώ γιατί δεν έχουμε συστηθεί φορουμιακά, έχοντας παίξει σε όλα τα αναπτυξιακά επίπεδα μέχρι εφηβικό, και παρακολουθώντας από την Εθνική του '89 (το 87 δεν το θυμάμαι), έχω δει ότι κάνει πολλά λάθη στο κοουτσάρισμα σε real time, έχει κολλήμματα, αλλά φίλε, είναι καλός προπονητής έχοντας σοβαρή επίδραση στην ομάδα του.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο