Euroleague 2025-2026, Νέα, επικαιρότητα και Οfftopic

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Φεβ 11, 2026 5:07 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Τετ Φεβ 11, 2026 4:38 pm
Πρωτοπορεί και πάλι η κυβέρνηση μας στον ψηφιακό έλεγχο.... Η φτώχεια θέλει QR code.
Θα σου πω κάτι ως άνθρωπος που έχω αφιερώσει τις σπουδές μου και το επάγγελμα μου στην προστασία της ιδιωτικότητας. Στα γήπεδα είχαμε συστηματική βία, ατιμωρησία και φυσικά τις ομάδες να σφυρίζουν αδιάφορα όταν έρπεπε να επιβάλουν κανόνες. Είναι χρήσιμοι οι βλαμμένοι. Όταν έχεις επαναλαμβανόμενα περιστατικά τραυματισμών και δολοφονιών, το κράτος δεν μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει. Δεν θέλω να κρίνω συγκεκριμένες κυβερνήσεις και γεγονότα εδώ. Είναι βασική υποχρέωση του κράτους η εγγύηση της σωματικής ακεραιότητας του καθενός*. Χωρίς αυτήν, δεν υπάρχει καν πλαίσιο ελευθερίας.

Το να ταυτοποιείται ο θεατής δεν είναι από μόνο του "ψηφιακός ολοκληρωτισμός". Η ελευθερία μπορεί να περιοριστεί όταν προκαλεί βλάβη σε άλλους. Αν ένα μέτρο στοχεύει στο να αποτρέψει τη βλάβη τρίτων, δεν είναι αυθαίρετη καταπίεση είναι εφαρμογή της αρχής της μη-βλάβης**.

Τώρα, υπάρχει σοβαρή συζήτηση για το πώς εφαρμόζεται αυτό. Το πώς η τεχνολογία μπορεί να κανονικοποιήσει τον έλεγχο είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και βάσιμη ανησυχία. Αν όμως αναλωνόμαστε στο αν κάθε ταυτοποίηση είναι το Panopticon τότε δεν θα βρούμε καμία απάντηση. Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι: είναι αναλογικό το μέτρο; είναι περιορισμένο στον σκοπό; υπάρχουν εγγυήσεις για τη χρήση των δεδομένων;

Αν οι ομάδες επί χρόνια δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να ελέγξουν τη βία, τότε η ταυτοποίηση εισόδου είναι πολύ πιο ήπιο μέτρο από το να κλείνουν τα γήπεδα ή να απαγορεύεται η παρουσία φιλάθλων. Η ουσία είναι αν θέλουμε γήπεδα όπου ο καθένας μπορεί να πάει με το παιδί του χωρίς να φοβάται. Αν ναι, τότε πρέπει να υπάρχει μηχανισμός ευθύνης. Και ο μηχανισμός ευθύνης (σε αυτή την περίπτωση) προυποθέτει κάποιου είδους ταυτοποίηση.

Τώρα φυσικά αν τα δεδομένα τα κρατάνε για όσο γουστάρουν, τα διασταυρώνουν με άσχετες βάσεις ή τα χρησιμοποιούν για σκοπούς εκτός από την ασφάλεια των αγώνων τότε μαζί σου, πρέπει να αλλάξει.

* Η ελάχιστη προϋπόθεση κοινωνικής συμβίωσης είναι η ασφάλεια.
** Αυτό δεν ισχύει πάντα και γενικά, έχω γράψει και papers σχετικά με το πως όταν ένα μέτρο υποχρεώνει το να δίνεις προσωπικά δεδομένα ή μηνύματα στο όνομα της ασφάλειας με τρόπο που υπονομεύει κρυπτογράφηση και ιδιωτικότητα, τότε η πρακτική αυτή είναι ουσιαστική παραβίαση των θεμελιωδών ελευθεριών. Αυτό δεν αντιβαίνει σε αυτό που συζητάμε για το μέτρο στα γήπεδα όσο αυτό είναι αναλογικό και με νομικές εγγυήσεις.

Εικόνα
Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Τετ Φεβ 11, 2026 5:16 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Φεβ 11, 2026 5:07 pm
Redoctor_33 έγραψε:
Τετ Φεβ 11, 2026 4:38 pm
Πρωτοπορεί και πάλι η κυβέρνηση μας στον ψηφιακό έλεγχο.... Η φτώχεια θέλει QR code.
Θα σου πω κάτι ως άνθρωπος που έχω αφιερώσει τις σπουδές μου και το επάγγελμα μου στην προστασία της ιδιωτικότητας. Στα γήπεδα είχαμε συστηματική βία, ατιμωρησία και φυσικά τις ομάδες να σφυρίζουν αδιάφορα όταν έρπεπε να επιβάλουν κανόνες. Είναι χρήσιμοι οι βλαμμένοι. Όταν έχεις επαναλαμβανόμενα περιστατικά τραυματισμών και δολοφονιών, το κράτος δεν μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει. Δεν θέλω να κρίνω συγκεκριμένες κυβερνήσεις και γεγονότα εδώ. Είναι βασική υποχρέωση του κράτους η εγγύηση της σωματικής ακεραιότητας του καθενός*. Χωρίς αυτήν, δεν υπάρχει καν πλαίσιο ελευθερίας.

Το να ταυτοποιείται ο θεατής δεν είναι από μόνο του "ψηφιακός ολοκληρωτισμός". Η ελευθερία μπορεί να περιοριστεί όταν προκαλεί βλάβη σε άλλους. Αν ένα μέτρο στοχεύει στο να αποτρέψει τη βλάβη τρίτων, δεν είναι αυθαίρετη καταπίεση είναι εφαρμογή της αρχής της μη-βλάβης**.

Τώρα, υπάρχει σοβαρή συζήτηση για το πώς εφαρμόζεται αυτό. Το πώς η τεχνολογία μπορεί να κανονικοποιήσει τον έλεγχο είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και βάσιμη ανησυχία. Αν όμως αναλωνόμαστε στο αν κάθε ταυτοποίηση είναι το Panopticon τότε δεν θα βρούμε καμία απάντηση. Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι: είναι αναλογικό το μέτρο; είναι περιορισμένο στον σκοπό; υπάρχουν εγγυήσεις για τη χρήση των δεδομένων;

Αν οι ομάδες επί χρόνια δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να ελέγξουν τη βία, τότε η ταυτοποίηση εισόδου είναι πολύ πιο ήπιο μέτρο από το να κλείνουν τα γήπεδα ή να απαγορεύεται η παρουσία φιλάθλων. Η ουσία είναι αν θέλουμε γήπεδα όπου ο καθένας μπορεί να πάει με το παιδί του χωρίς να φοβάται. Αν ναι, τότε πρέπει να υπάρχει μηχανισμός ευθύνης. Και ο μηχανισμός ευθύνης (σε αυτή την περίπτωση) προυποθέτει κάποιου είδους ταυτοποίηση.

Τώρα φυσικά αν τα δεδομένα τα κρατάνε για όσο γουστάρουν, τα διασταυρώνουν με άσχετες βάσεις ή τα χρησιμοποιούν για σκοπούς εκτός από την ασφάλεια των αγώνων τότε μαζί σου, πρέπει να αλλάξει.

* Η ελάχιστη προϋπόθεση κοινωνικής συμβίωσης είναι η ασφάλεια.
** Αυτό δεν ισχύει πάντα και γενικά, έχω γράψει και papers σχετικά με το πως όταν ένα μέτρο υποχρεώνει το να δίνεις προσωπικά δεδομένα ή μηνύματα στο όνομα της ασφάλειας με τρόπο που υπονομεύει κρυπτογράφηση και ιδιωτικότητα, τότε η πρακτική αυτή είναι ουσιαστική παραβίαση των θεμελιωδών ελευθεριών. Αυτό δεν αντιβαίνει σε αυτό που συζητάμε για το μέτρο στα γήπεδα όσο αυτό είναι αναλογικό και με νομικές εγγυήσεις.
Η τάση των κυβερνωντων είναι προς το πανοπτικον. Και όσο εντείνεται η οικονομικοκοινωνικη παρακμή (συνολικά στη δύση, ο Κυριάκος απλώς υποδύεται τον πρωτοπορο γιατί δεν έχει το άλλο να προβάλει) θα εντείνεται και η τάση προς το πανοπτικον.

Το "αστείο" είναι ότι αυτά που προσφέρει/ελέγχει το καθεστώς βαίνουν όλο και μειουμενα.

Αποκλείει τον οπαδό απτό γήπεδο. Από μια ομάδα που πλέον αποτελείται από εναλλασσόμενους μισθοφόρους σε έναν υπερδιαβλημενο πρωταθλητισμό μαρκίζα στοιχηματικων εταιριών. Η δυνατότητα ταύτισης με τα παλικάρια της εκάστοτε ομάδας γίνεται όλο και πιο αδύνατη.

Τι να πας τα παιδιά σου σαυτο το ασφαλές και αποστειρωμενο γήπεδο; Για να μοστραρεις τα ηχομονωνοτικα ακουστικά τους;

Αντίστοιχα μπλόκαρε τους λογαριασμούς των φορτηγατζηδων ο Κυριάκος του Καναδά. Και βγαίνανε και λέγανε οι φορτηγατζηδες ε δεν έγινε και κάτι άδειοι ήταν.

Να δούμε σε λίγο αν θα μπορουν να προσφέρουν και τα βασικά τα δυτικά κράτη σε επίπεδο διατροφής και ασφάλειας. Η επιστροφή στις κωμοπόλεις ή και τα χωρια με τους μπαχτσεδες φαντάζει καλύτερη λύση απτό να ψωμολυσαει η πλειοψηφία για ένα 1000ρικο ενώ ο πληθωρισμος κάνει πάρτυ.

Είναι η αντίφαση ότι όταν έρχεται η κρίση/πτώση μπορεί να σκεφτεί η ηγεσία ότι η λύση θαναι ο έλεγχος. Αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με τον έλεγχο. Αν έχεις ικανοποιημένο τον λαό δεν χρειάζεται το πανοπτικον εν ολίγοις.

*** Βέβαια αν η κοινωνική επιθυμία είναι δουλειά 9-5
, νετφλιξακι και efoodακι το παιχνίδι είναι χαμένο έτσι κι αλλιώς

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Φεβ 11, 2026 5:50 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Η τάση των κυβερνωντων είναι προς το πανοπτικον. Και όσο εντείνεται η οικονομικοκοινωνικη παρακμή (συνολικά στη δύση, ο Κυριάκος απλώς υποδύεται τον πρωτοπορο γιατί δεν έχει το άλλο να προβάλει) θα εντείνεται και η τάση προς το πανοπτικον.

Το "αστείο" είναι ότι αυτά που προσφέρει/ελέγχει το καθεστώς βαίνουν όλο και μειουμενα.

Αποκλείει τον οπαδό απτό γήπεδο. Από μια ομάδα που πλέον αποτελείται από εναλλασσόμενους μισθοφόρους σε έναν υπερδιαβλημενο πρωταθλητισμό μαρκίζα στοιχηματικων εταιριών. Η δυνατότητα ταύτισης με τα παλικάρια της εκάστοτε ομάδας γίνεται όλο και πιο αδύνατη.

Τι να πας τα παιδιά σου σαυτο το ασφαλές και αποστειρωμενο γήπεδο; Για να μοστραρεις τα ηχομονωνοτικα ακουστικά τους;

Αντίστοιχα μπλόκαρε τους λογαριασμούς των φορτηγατζηδων ο Κυριάκος του Καναδά. Και βγαίνανε και λέγανε οι φορτηγατζηδες ε δεν έγινε και κάτι άδειοι ήταν.

Να δούμε σε λίγο αν θα μπορουν να προσφέρουν και τα βασικά τα δυτικά κράτη σε επίπεδο διατροφής και ασφάλειας. Η επιστροφή στις κωμοπόλεις ή και τα χωρια με τους μπαχτσεδες φαντάζει καλύτερη λύση απτό να ψωμολυσαει η πλειοψηφία για ένα 1000ρικο ενώ ο πληθωρισμος κάνει πάρτυ.

Είναι η αντίφαση ότι όταν έρχεται η κρίση/πτώση μπορεί να σκεφτεί η ηγεσία ότι η λύση θαναι ο έλεγχος. Αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με τον έλεγχο. Αν έχεις ικανοποιημένο τον λαό δεν χρειάζεται το πανοπτικον εν ολίγοις.

Δεν διαφωνώ πως ιστορικά (ειδικά σε περιόδους κρίσης) οι κυβερνήσεις τείνουν να επεκτείνουν τον έλεγχο. Και υπάρχει μία μόνιμη (δίκαιη) ανησυχία για το πώς η εξουσία χρησιμοποιεί τεχνολογίες επιτήρησης. Επίσης έχεις δίκιο πως η οικονομική παρακμή συχνά συνοδεύεται από μεγαλύτερη αυστηρότητα στη "διοίκηση".

Όμως δεν είναι όλα για το ίδιο τσουβάλι. Είναι εντελώς άλλο πράγμα η γενικευμένη, αδιάκριτη επιτήρηση του πληθυσμού και άλλο η στοχευμένη ταυτοποίηση εισόδου σε έναν συγκεκριμένο χώρο όπου υπάρχει αποδεδειγμένο ιστορικό σοβαρής βίας.

Ένα ακόμα σημείο που συμφωνώ είναι πως αν η εξουσία χρησιμοποιεί την "ασφάλεια " για να καλύψει ευρύτερη πολιτική ανεπάρκεια, τότε μπαίνουμε σε επικίνδυνες περιοχές. Η κρίση δεν λύνεται με έλεγχο. Λύνεται με θεσμική επάρκεια και κοινωνική εμπιστοσύνη. Εκεί έχεις δίκιο. Όμως δεν μπορούμε να πάμε από το ότι υπάρχει γενική παρακμή, και το ότι οι κυβερνήσεις έχουν ροπή προς έλεγχο => κάθε συγκεκριμένο μέτρο είναι αυταρχικό. Αυτό είναι λογικό άλμα.

Όταν μπαίνεις σε αεροπλάνο, δίνεις ένα σωρό στοιχεία. Δεν νομίζω είναι δόκιμο να πεις "Μου ζήτησαν διαβατήριο για να πετάξω, με καταπιέζουν". Όταν οδηγείς έχεις δίπλωμα, πινακίδες κλπ. Δεν νομίζω πως είναι πανόπτικον. Στον ελεγκτή στο λεωφορείο δείχνεις κάρτα με στοιχεία και φωτό. Δεν ξέρω πόσο βολικό θα ήταν να υλοποιήσουμε anonymous credentials για το 409 μέσα στου Παπάγου.

Γενικά συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τους φόβους σου. Διαφωνώ όμως στο αν κάθε μορφή ταυτοποίησης είναι το ίδιο πράγμα. Το αν ένα μέτρο είναι προβληματικό θα το κρίνουμε από το αν είναι αναλογικό, αν είναι περιορισμένο στο συγκεκριμένο θέμα, αν υπάρχει διαφάνεια και χρονικός περιορισμός, αν υπάρχει δυνατότητα δικαστικού ελέγχου;

Αν η απάντηση είναι όχι, τότε είμαι μαζί σου. Αν όμως είναι ναι τότε απλά μιλάμε για επιβολή κανόνων σε χώρο που είχε μετατραπεί σε ρινγκ.

Το επιχείρημα "αν έχεις ικανοποιημένο τον λαό δεν χρειάζεσαι έλεγχο" δεν ξέρω από που προκύπτει πάντως. Δεν νομίζω πως είναι ιστορικά ακριβές. Ακόμη και οι πιο σταθερές και εύπορες κοινωνίες έχουν μηχανισμούς επιβολής κανόνων.

Εικόνα
Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Τετ Φεβ 11, 2026 6:02 pm

@asteri

Εννοώ υπέρμετρο έλεγχο.

Το ΑΜΚΑ στο γήπεδο για μένα είναι πρόγευση περαιτέρω ελέγχου.

Σίγουρα δεν χρειάζεται. Άμα θες επιβάλλεις εξοντωτικές ποινές όταν γίνονται επεισόδια *

Λύσεις υπάρχουν και χωρίς ΑΜΚΑ. Ήδη τα εισιτήρια είναι απαγορευτικά για την πλειοψηφία κιόλας

Το govwallet, οι κάμερες, η υποχρεωτική χρήση κινητού για οτιδήποτε είναι κινήσεις προς το πανοπτικον.

* Στις θύρες των φανατικών ακόμα μπαίνουν και χωρίς εισιτήριο πάντως.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Φεβ 11, 2026 6:24 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Τετ Φεβ 11, 2026 6:02 pm
@asteri

Εννοώ υπέρμετρο έλεγχο.

Το ΑΜΚΑ στο γήπεδο για μένα είναι πρόγευση περαιτέρω ελέγχου.

Σίγουρα δεν χρειάζεται. Άμα θες επιβάλλεις εξοντωτικές ποινές όταν γίνονται επεισόδια *

Λύσεις υπάρχουν και χωρίς ΑΜΚΑ. Ήδη τα εισιτήρια είναι απαγορευτικά για την πλειοψηφία κιόλας

Το govwallet, οι κάμερες, η υποχρεωτική χρήση κινητού για οτιδήποτε είναι κινήσεις προς το πανοπτικον.

* Στις θύρες των φανατικών ακόμα μπαίνουν και χωρίς εισιτήριο πάντως.
Ότι αυτοί που κάνουν επεισόδια πολύ συχνά μπαίνουν χωρίς εισιτήριο πράγματι ισχύει και είναι θέμα.

Γενικότερα όμως το να μπορεί το εισιτήριο να είναι μόνο στο wallet που είναι απολύτως προσωπικό (εκτός αν είσαι πρόθυμος να δώσεις τους κωδικούς taxis σου σε άλλον) αποκλείει το γνωστό φαινόμενο του να παίρνει πχ ένας σύνδεσμος 100 εισιτήρια, να τα μοιράζει στα μέλη του ανώνυμα και μετά να μη ξέρει κανένας ποιος ήταν που.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Παρ Φεβ 13, 2026 9:51 am

Redoctor_33 έγραψε:

Δεν διαφωνώ ιδιαίτερα, έως συμφωνώ με τα περισσότερα αλλά θα εστιάσω σε ένα διαφορετικό κομμάτι. Η επιστροφή στις μικρές πόλεις και χωριά με τους μπαχτσέδες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. να πω λίγο την οπτική μου, έχω μεγαλώσει σε χωριό, έχω αναμνήσεις αλλά και ιστορίες από τους παππούδες μου και γιαγιάδες πόσο σκληρά έπρεπε να μοχθούν για να είναι στα πάντα αυτάρκεις. Είχαμε κότες, κουνέλια, κατσίκες, πηγαίνα-ω στα χωράφια ακόμα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Το να παράξεις τα δικά σου πράγματα στον κήπο σε κλίμακα που θα μπορείς να είσαι διατροφικά αυτάρκεις και όχι π.χ να έχει μια ντοματιά που θα βγάλει όλες κι όλες μερικές ντομάτες. θέλεις χωράφια, νερό, λιπάσματα, φάρμακα, ευνοϊκό καιρό, θέλει μια τεχνογνωσία που πολλοί δεν έχουν, μπορείς να βγεις να μαζέψεις αγριόχορτα αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν να τα αναγνωρίσουν ή να βρουν χοχλιούς ή ασκορβουλάκους, δεν έχουν τα δικά τους χωράφια ή αν τα έχουν είναι ρημαγμένα. Η επιστροφή σε αυτό που περιγράφεις θα είναι ένα βίαιο σοκ, και η επιστροφή στο χωριό δεν σου εξασφαλίζει καμία διατροφική επάρκεια και αν δεν έχεις δουλειά γενικότερα αυτάρκεια σε ρουχισμό, στέγαση και πάει λέγοντας.

Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Παρ Φεβ 13, 2026 5:22 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 13, 2026 9:51 am
Redoctor_33 έγραψε:

Δεν διαφωνώ ιδιαίτερα, έως συμφωνώ με τα περισσότερα αλλά θα εστιάσω σε ένα διαφορετικό κομμάτι. Η επιστροφή στις μικρές πόλεις και χωριά με τους μπαχτσέδες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. να πω λίγο την οπτική μου, έχω μεγαλώσει σε χωριό, έχω αναμνήσεις αλλά και ιστορίες από τους παππούδες μου και γιαγιάδες πόσο σκληρά έπρεπε να μοχθούν για να είναι στα πάντα αυτάρκεις. Είχαμε κότες, κουνέλια, κατσίκες, πηγαίνα-ω στα χωράφια ακόμα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Το να παράξεις τα δικά σου πράγματα στον κήπο σε κλίμακα που θα μπορείς να είσαι διατροφικά αυτάρκεις και όχι π.χ να έχει μια ντοματιά που θα βγάλει όλες κι όλες μερικές ντομάτες. θέλεις χωράφια, νερό, λιπάσματα, φάρμακα, ευνοϊκό καιρό, θέλει μια τεχνογνωσία που πολλοί δεν έχουν, μπορείς να βγεις να μαζέψεις αγριόχορτα αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν να τα αναγνωρίσουν ή να βρουν χοχλιούς ή ασκορβουλάκους, δεν έχουν τα δικά τους χωράφια ή αν τα έχουν είναι ρημαγμένα. Η επιστροφή σε αυτό που περιγράφεις θα είναι ένα βίαιο σοκ, και η επιστροφή στο χωριό δεν σου εξασφαλίζει καμία διατροφική επάρκεια και αν δεν έχεις δουλειά γενικότερα αυτάρκεια σε ρουχισμό, στέγαση και πάει λέγοντας.
Συμφωνώ ότι χάνεται η λαϊκή σοφία. Νταξει θα μας τα μάθει το ΑΙ (λοοοολ). Υπάρχει και η μέση λύση της κωμόπολης πάντως. Και το βασικό είναι αν θα καταρρεύσει τελείως το σύστημα bullshit jobs των πόλεων τι θα γίνει.
Είναι ένας Αμερικανορωσος Dmitry Orlov, που έχει γράψει για την κατάρρευση τηςΕΣΣΔ και την πιθανολογούμενη Αμερικανική. (Θεωρούσε ότι είχε ήδη δικαιωθεί με την κατάρρευση του 2008 αλλά η ολική κατάρρευση πήρε παράταση μεσω του μαζικού τυπωματος χρήματος)

Και ότι οι σοβιετικοί ήταν πιο έτοιμοι λόγω προϋπαρχόντων δομών να διαχειριστούν την ολική κατάρρευση του καθεστώτος. Ρόλο σαυτο έπαιξαν και οι ντατσες, πού μάλλον ήταν κοινωνικοί μπαχτσεδες στην εξοχή αν το πιάνω καλά.

Τεσπά αν έρθει η κατάρρευση θα υπάρχει αρκετό χάος. Πιθανώς τα παιδιά των πόλεων (εμείς δηλαδή) να δυσκολευτουμε αρκετά στην προσαρμογή και να αναζητούμε πάλι το κράτος να μας σώσει (μα που είναι;)

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρ Φεβ 13, 2026 6:48 pm

Ιν αδερ νιους ,ντοπε ο Οσετκοφσκι

https://www.ethnos.gr/sports/article/39 ... eligradioy

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Φεβ 13, 2026 7:03 pm

berry έγραψε:

Ώπα, τον τσάκωσαν τον ποντικό ! :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Φεβ 13, 2026 7:17 pm

berry έγραψε:

Το εντυπωσιακό είναι ότι μιλάμε για δείγμα του...2023.

Πως και ελέγχθηκε τώρα άραγε.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Παρ Φεβ 13, 2026 7:19 pm

pan24 έγραψε:
Παρ Φεβ 13, 2026 7:17 pm
berry έγραψε:

Το εντυπωσιακό είναι ότι μιλάμε για δείγμα του...2023.

Πως και ελέγχθηκε τώρα άραγε.
Δεν είναι και τόσο παράξενο, κρατιούνται δείγματα και οταν αναπτυχθούν τεχνικες νεες εξετάζονται ξανά. Εχουν αφαιρεθεί έτσι Ολυμπιακά μετάλλια

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Φεβ 13, 2026 7:29 pm

μονο εγω πιστευω οτι σχεδον ολοι που κανουν πρωταθλητισμο κουμπωνουν καποιου ειδος αναβολικο?Στο κροσφιτ που ασχολουμαι παντως ειναι ολοι τιγκα..οποτε αμφιβαλλω οτι παικτες που παιζουν στο τσ λ στην μπαλα η στην ευρωλιγκα,καλα μην πουμε για το ΝΒΑ... ειναι καθαροι..

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Παρ Φεβ 13, 2026 8:12 pm

Εντάξει μπάφο είχε κάνει. Δεν το λες και ντόπα

tarp7

champion
Reactions:

Παρ Φεβ 13, 2026 8:27 pm

Καλά εδώ γέμισαν με βιταμινες και πρωτεινες τα σουπερμάρκετ , που δεν είναι και τόσα αθώα

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Παρ Φεβ 13, 2026 8:59 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Φεβ 13, 2026 7:29 pm
μονο εγω πιστευω οτι σχεδον ολοι που κανουν πρωταθλητισμο κουμπωνουν καποιου ειδος αναβολικο?Στο κροσφιτ που ασχολουμαι παντως ειναι ολοι τιγκα..οποτε αμφιβαλλω οτι παικτες που παιζουν στο τσ λ στην μπαλα η στην ευρωλιγκα,καλα μην πουμε για το ΝΒΑ... ειναι καθαροι..
Είναι όμως άλλο το πλαίσιο, στο κροσφιτ που κάνεις δεν ελέγχονται οι αθλητές, γιατροί, προπονητές κλπ από την WADA. Η Euroleague ακολουθεί την FIBA και έχει το πλαίσιο anti-doping της WADA. Το ότι όσοι κάνουν πρωταθλητισμό προσπαθούν δεν σημαίνει ότι μπορούν κιόλας να το κάνουν ανεξέλεγκτα.

Πληροφοριακά μια που το πιάσαμε το Μάιο θα έχουμε μια διοργάνωση που θα είναι για αθλητές που χρησιμοποιούν ουσίες για να αυξήσουν την απόδοση τους (όχι τελείως ελεύθερα) Enhanced Games https://www.enhanced.com/
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις επιδόσεις τους, ήδη απ' ότι ξέρω έχει γίνει ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ στο κολύμπι στα 50 μέτρα. Διάφορες ομοσπονδίες έχουν προσπαθήσει να απαγορεύσουν την συμμετοχή σε μέλη τους, κάτι που μάλλον θα γενήσει και νομικούς αγώνες.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”