Off topic NBA

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Φεβ 20, 2026 2:46 pm

SteveNashidis έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 12:19 pm
Rookie Draft Tournament η λύση για τις συνεχόμενες ήττες.
Αντί για ΝΒΑ Cup θα έπρεπε να έχουν αυτό να γίνει χαμός.

Να κερδίζουν οι Λέικερς με μούφα σφυρίγματα στα τελευταία δύο λεπτά να έρχεσαι εδώ να γράφεις με caps lock και 500 θαυμαστικά στα όρια του εγκεφαλικού :D :D

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Παρ Φεβ 20, 2026 2:57 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 2:46 pm
SteveNashidis έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 12:19 pm
Rookie Draft Tournament η λύση για τις συνεχόμενες ήττες.
Αντί για ΝΒΑ Cup θα έπρεπε να έχουν αυτό να γίνει χαμός.

Να κερδίζουν οι Λέικερς με μούφα σφυρίγματα στα τελευταία δύο λεπτά να έρχεσαι εδώ να γράφεις με caps lock και 500 θαυμαστικά στα όρια του εγκεφαλικού :D :D
Εικόνα

Δίνεις content Νικόλα. Όχι αστεία.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Φεβ 20, 2026 3:41 pm

Από το να κάθονται οι μισές ομάδες 5 μήνες σχεδόν, από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ας κάνουν όντως ένα μίνι τουρνουά 5-6 αγώνων που θα συμμετέχουν όσες τερμάτισαν εκτός play-off ή και εκτός play-in, όπου ο πρώτος θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες για υψηλότερο pick κτλ. Το πρακτικό βέβαια ζήτημα θα ήταν ότι αν μια ομάδα δεν έχει pick πρώτου γύρου εκείνη την χρονιά δεν έχει κανένα λόγο να κάτσει να διεκδικήσει κάτι σε αυτό το τουρνουά.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Παρ Φεβ 20, 2026 3:57 pm

Ρε συ SteveNashidis έχεις μπλέξει διαφορετικά πράγματα στην ίδια συζήτηση, δεν ξέρω σε τι να πρωτοπαραθέσω!!! :P :D Επιγραμματικά:

- Εκτιμώ πως ό,τι και να συμβεί πάλι γκρίνιες θα υπάρχουν σε ότι έχει σχέση με το draft lottery ακόμη και αν συμβεί αυτό που λέει ο φίλτατος ggr, πάλι θα έχουμε μουρμούρες.

- Ο Γιάννης κακώς μπαίνει στην ίδια κουβέντα, διότι απλά όταν πήγε στις ΗΠΑ, δεν τον ήξερε ουδείς και δεν περίμενε κανείς να προοδεύσει τόσο.

- Η λίγκα όπως σωστά αναφέρθηκε έχει πρόβλημα αντιπαλότητας. Το έχω αναφέρει στο παρελθόν, θα το γράψω ακόμη μια φορά, η φουρνιά των LeBron, Carmelo, Howard, Wade, Curry, Durant κλπ δε δημιούργησε καμμία αγωνιστική αντιπαλότητα. Υπήρξε μια πρωτοφανής "συμφιλίωση" για το σπορ που ζυμώθηκε κυρίως τα καλοκαίρια του 2007-2008 όταν και οι ΗΠΑ έπρεπε να ξεπλύνουν την αποτυχία του 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι όμορφο, θεμιτό αλλά πιστεύω ότι άφησε κατάλοιπα με τα απόνερα του να τα βλέπουμε και εν έτη 2026! Ο μόνος εκείνων των ομάδων που ήταν εκτός λογικής ήταν ο Bryant αλλά δυστυχώς για αυτόν δε βρέθηκαν συμπαραστάτες/συνεχιστές ή και όσοι βρέθηκαν τους εξώθησαν οι ομάδες τους/οι αντζέντηδες σε ανταλλαγή.

- Ο μόνος κατσούφης παίκτης στην λίγκα - που δείχνει ότι δε θέλει και πολλά με άλλους - είναι ο Brunson απλά εκείνος είναι έτσι με όλους (ακόμη και με τους συμπαίκτες του!! :lol: ).

- Εμείς πάντως οι Pistons από tanking σε tanking φτιάξαμε τη φετεινή ομάδα :twisted: . Απλά υπάρχουν ομάδες που σταθερά δε σταυρώνουν παίκτη ή έχουν πολύ κακές επιλογές στα εκτός παρκέ π.χ. οι Kings.

- Τέλος, δε θυμάμαι άλλοτε τη λίγκα να είναι τόσο άδεια σε ψηλούς (δε θέλω να σας "ξύσω" πληγές για τον Jokic :P :mrgreen: ). Οι καλές εποχές του πρωταθλήματος είχαν σταθερά τουλάχιστον 3 μεγάλους ψηλούς, τώρα τους ψάχνουμε με το κυάλι.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Παρ Φεβ 20, 2026 4:08 pm

ssoulliss έγραψε:
Ρε συ SteveNashidis έχεις μπλέξει διαφορετικά πράγματα στην ίδια συζήτηση, δεν ξέρω σε τι να πρωτοπαραθέσω!!! :P :D Επιγραμματικά:

Όλα συνοψίζονται στην φράση δεν φταίει το draft για το tanking αλλά η κουλτούρα που έχουν χτίσει την Regular Season. :)

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Παρ Φεβ 20, 2026 4:44 pm

ssoulliss έγραψε:

- Η λίγκα όπως σωστά αναφέρθηκε έχει πρόβλημα αντιπαλότητας. Το έχω αναφέρει στο παρελθόν, θα το γράψω ακόμη μια φορά, η φουρνιά των LeBron, Carmelo, Howard, Wade, Curry, Durant κλπ δε δημιούργησε καμμία αγωνιστική αντιπαλότητα. Υπήρξε μια πρωτοφανής "συμφιλίωση" για το σπορ που ζυμώθηκε κυρίως τα καλοκαίρια του 2007-2008 όταν και οι ΗΠΑ έπρεπε να ξεπλύνουν την αποτυχία του 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι όμορφο, θεμιτό αλλά πιστεύω ότι άφησε κατάλοιπα με τα απόνερα του να τα βλέπουμε και εν έτη 2026! Ο μόνος εκείνων των ομάδων που ήταν εκτός λογικής ήταν ο Bryant αλλά δυστυχώς για αυτόν δε βρέθηκαν συμπαραστάτες/συνεχιστές ή και όσοι βρέθηκαν τους εξώθησαν οι ομάδες τους/οι αντζέντηδες σε ανταλλαγή.

Εδώ θίγεται ένα σημαντικό ζήτημα και δικαίως. Όσο μεγάλοι παίχτες κι αν είναι οι James, Durant και Curry, θα πρέπει να υπολογίσουμε στην υστεροφημία τους την κακή επιρροή τους σε κάποια σημεία του αθλήματος. Ειδικά την εποχή 2016-18 , η κανονική περίοδο αλλά και τα πλέι οφ ήταν τελείως ανιαρά, αφού ξέραμε τους φιναλίστ και τον πρωταθλητή, μετά τη μετακίνηση του KD. Δεν ξέρω πώς μπορεί να ανατραπεί αυτό, γιατί έχει γαλουχηθεί έτσι και μια γενιά νέων φιλάθλων, στους οποίους αυτό φαίνεται κανονικότητα και αντιδρούν όταν ακούν για "έχθρες" κτλ. Δε διαφωνώ σε αυτά που γράφει ο Nashidis, άλλωστε πολλά τα έχω επισημάνει κι εγώ . Πρέπει όμως να βρεθεί ένας τρόπος να μην επιβραβεύεται η ήττα, σε αυτό είμαι κάθετος. Δε γίνεται να "παρκάρεις" οικειοθελώς παίχτες.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Παρ Φεβ 20, 2026 5:04 pm

ggr έγραψε:
ssoulliss έγραψε:

Εδώ θίγεται ένα σημαντικό ζήτημα και δικαίως. Όσο μεγάλοι παίχτες κι αν είναι οι James, Durant και Curry, θα πρέπει να υπολογίσουμε στην υστεροφημία τους την κακή επιρροή τους σε κάποια σημεία του αθλήματος. Ειδικά την εποχή 2016-18 , η κανονική περίοδο αλλά και τα πλέι οφ ήταν τελείως ανιαρά, αφού ξέραμε τους φιναλίστ και τον πρωταθλητή, μετά τη μετακίνηση του KD. Δεν ξέρω πώς μπορεί να ανατραπεί αυτό, γιατί έχει γαλουχηθεί έτσι και μια γενιά νέων φιλάθλων, στους οποίους αυτό φαίνεται κανονικότητα και αντιδρούν όταν ακούν για "έχθρες" κτλ. Δε διαφωνώ σε αυτά που γράφει ο Nashidis, άλλωστε πολλά τα έχω επισημάνει κι εγώ . Πρέπει όμως να βρεθεί ένας τρόπος να μην επιβραβεύεται η ήττα, σε αυτό είμαι κάθετος. Δε γίνεται να "παρκάρεις" οικειοθελώς παίχτες.
Δεν ξερω πως μπορει να μπει ο Steph σε αυτη την κατηγορια.
Θα τον εβαζα αν εφευγε και πηγαινε σε ομαδα αλλου για να παρει πρωταθληματα.
Ο KD πηγε στους GSW σαν επιβατης, εφυγε και ναυαγησε με ολα τα αλλα super teams που δημιουργηθηκαν με αυτον.
Ο Steph απο την αλλη πηρε πρωταθλημα πριν τον KD και μετα τον KD. Αυτο.

Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:

Παρ Φεβ 20, 2026 5:10 pm

Επηρέασε κι αυτός με τη νοοτροπία του. Μια χαρά του είχε έρθει όταν είχαν την υπερομάδα με τον Ντουράντ. Ούτε με τον Λεμπρον δημιούργησε καμιά ιδιαίτερη κόντρα, παρά τις συνεχείς συγκρούσεις στους τελικούς.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Παρ Φεβ 20, 2026 5:15 pm

reignman έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 5:04 pm
ggr έγραψε:

Δεν ξερω πως μπορει να μπει ο Steph σε αυτη την κατηγορια.
Θα τον εβαζα αν εφευγε και πηγαινε σε ομαδα αλλου για να παρει πρωταθληματα.
Ο KD πηγε στους GSW σαν επιβατης, εφυγε και ναυαγησε με ολα τα αλλα super teams που δημιουργηθηκαν με αυτον.
Ο Steph απο την αλλη πηρε πρωταθλημα πριν τον KD και μετα τον KD. Αυτο.
Λέει μια σοφή παροιμία ότι "μεσα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά". :D

Χαζομάρα ίσως αυτό που θα γράψω αλλά τον Durant τον πήραν για να μην ξαναχάσουν από τον Lebron. Ως ξένο σώμα τον αντιμετώπιζαν εκεί στο Bay είτε κέρδιζαν, είτε έχαναν.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Παρ Φεβ 20, 2026 5:50 pm

ssoulliss έγραψε:

- Τέλος, δε θυμάμαι άλλοτε τη λίγκα να είναι τόσο άδεια σε ψηλούς (δε θέλω να σας "ξύσω" πληγές για τον Jokic :P :mrgreen: ). Οι καλές εποχές του πρωταθλήματος είχαν σταθερά τουλάχιστον 3 μεγάλους ψηλούς, τώρα τους ψάχνουμε με το κυάλι.
Είναι πλέον πολύ δύσκολο, στην επίθεση το ποστ παιχνίδι δεν θεωρείται αποδοτικό και είναι η τελευταία επιλογή.
Στην άμυνα με τους πάντες να σουτάρουν τρίποντα και μάλιστα pull up και να τους στοχεύουν στα pnr αναγκάζοντας τους να βγαίνουν έξω συν τα τρία αμυντικά δευτερόλεπτά επίσης απαιτούν διαφορετικού είδους σέντερ απ' ότι είχαμε συνηθίσει.
Εντάξει υπάρχει ο Γιόκιτς αλλα΄είναι η εξαίρεση.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:

Παρ Φεβ 20, 2026 6:11 pm

Conan1982 έγραψε:
ssoulliss έγραψε:

Είναι πλέον πολύ δύσκολο, στην επίθεση το ποστ παιχνίδι δεν θεωρείται αποδοτικό και είναι η τελευταία επιλογή.
Στην άμυνα με τους πάντες να σουτάρουν τρίποντα και μάλιστα pull up και να τους στοχεύουν στα pnr αναγκάζοντας τους να βγαίνουν έξω συν τα τρία αμυντικά δευτερόλεπτά επίσης απαιτούν διαφορετικού είδους σέντερ απ' ότι είχαμε συνηθίσει.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Παρ Φεβ 20, 2026 6:34 pm

reignman έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 6:11 pm
Conan1982 έγραψε:

Εικόνα
Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να πεις όμως να δείξεις ότι ισχύει αυτό που είπα ή όχι;
Σε σχέση με μόλις 10 χρόνια πριν είναι σαφής η αλλαγή,
216 παίκτες τότε είχαν post up δράσεις έναντι 118 τώρα.
12 παίκτες είχαν τουλάχιστον 5 κατοχές ανά παιχνίδι μόνο 2 τώρα.
27 τουλάχιστον 3 κατοχές έναντι 9 τώρα.
Εντάξει το ότι υπήρχαν παίκτες που πάνω από το 40% των προσπαθειών τους ήταν ποστ φαίνεται εξωγήινο σήμερα.
Και δεν είναι μόνο ότι παίρνουν λιγότερες μπάλες φυσιολογικά (αφού φέτος πάνω από το 40% των προσπαθειών είναι για τρίποντο ενώ τότε υποπολλαπλάσιο), είναι και οι συχνότητες μειωμένες.

Αν δεις και τα ομαδικά στατιστικά 5 ομάδες πριν 10 χρόνια είχαν από το 10% έως το 14,3% των προσπαθειών τους σε post δράσεις, πλέον οι 5 πρώτες έχουν από το 5,5 έως το 6,5% των προσπαθειών τους!

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:

Παρ Φεβ 20, 2026 7:24 pm

θελω να πω πως το post up εχει πεθανει και λογο inefficiency. Ο Jokic και ο Embiid που στη θεωρια ειναι οι καλυτεροι post players της λιγκας σημειωνουν μολις 6.5 και 6 ποντους ανα παιχνιδι με post ups και το frequency τους ειναι ~22%.

Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:

Παρ Φεβ 20, 2026 8:51 pm

reignman έγραψε:
θελω να πω πως το post up εχει πεθανει και λογο inefficiency. Ο Jokic και ο Embiid που στη θεωρια ειναι οι καλυτεροι post players της λιγκας σημειωνουν μολις 6.5 και 6 ποντους ανα παιχνιδι με post ups και το frequency τους ειναι ~22%.
Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μου αρέσει τόσο το ΝΒΑ πλέον. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι μεγάλωσα βλέποντας ψηλούς με εξαιρετικό post up παιχνίδι, όπως οι Olajuwon, Duncan κτλ. Ακόμη και ο αγαπημένος μου Garnett είχε παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι. Καταλαβαίνω βέβαια αυτά που λέτε και ξέρω ότι ο σημερινός τρόπος παιχνιδιού δεν το ευνοεί. Άλλωστε κι εγώ επιμένω πολύ στο σουτ και στο πικ εν ρολ στα παιδιά που έχω στην ακαδημία. Αλλά μου λείπει από το παιχνίδι,δεν θέλω να πω ψέματα.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:

Παρ Φεβ 20, 2026 9:51 pm

ggr έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 8:51 pm
reignman έγραψε:
Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μου αρέσει τόσο το ΝΒΑ πλέον. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι μεγάλωσα βλέποντας ψηλούς με εξαιρετικό post up παιχνίδι, όπως οι Olajuwon, Duncan κτλ. Ακόμη και ο αγαπημένος μου Garnett είχε παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι. Καταλαβαίνω βέβαια αυτά που λέτε και ξέρω ότι ο σημερινός τρόπος παιχνιδιού δεν το ευνοεί. Άλλωστε κι εγώ επιμένω πολύ στο σουτ και στο πικ εν ρολ στα παιδιά που έχω στην ακαδημία. Αλλά μου λείπει από το παιχνίδι,δεν θέλω να πω ψέματα.
Στον βωμο του efficiency εχει γινει πολυ πιο βαρετο το παιχνιδι. Εχει χαθει η ποικιλια, σιγα σιγα πεθαινει και το mid range.
Καποτε το παιχνιδι παιζοταν απο baseline σε baseline τωρα βασικα ειναι απο τη γραμμη του τριποντου στη γραμμη του τριποντου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “NBA Γενικά”