Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Απρ 27, 2026 11:05 am

Αν εχουμε κλεισει ροντεν, δεν ερχεται ο Ντιαλο, λογικο. Δεδομενου οτι και ο Παπ ενα 7λεπτο στο 3 θα μπορει να το βγαλει του χρονου δεν χωρανε ολοι αυτοι. Καλυτερα να επικεντρωθουμε σε ποιοτικο 4

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:

Δευ Απρ 27, 2026 11:16 am

Εγώ, πάντως, με ΜακΙντάιρ στο 1 - Ρόντεν στο 3 - Μάικ στο 4, είμαι καλυμμένος. Νομίζω πως είναι μεγάλη αναβάθμιση, χωρίς να φέρνει τα πάνω κάτω σε όλη την ομάδα. Θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε.
Το μόνο που έχω δίλημμα είναι για τον άσσο, αν θα κρατήσουμε τον Τζόσεφ, ώστε να έχουμε ΜακΙντάιρ-Γουόκαπ-Τζόσεφ (η φτηνή λύση) ή θα αφήσουμε Τζόσεφ και θα πάρουμε Ρόμπινσον με τον Γουόκαπ να περνάει τρίτος άσσος (η ακριβότερη και καλύτερη λύση).

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Απρ 27, 2026 11:54 am

halldor έγραψε:
Εγώ, πάντως, με ΜακΙντάιρ στο 1 - Ρόντεν στο 3 - Μάικ στο 4, είμαι καλυμμένος. Νομίζω πως είναι μεγάλη αναβάθμιση, χωρίς να φέρνει τα πάνω κάτω σε όλη την ομάδα. Θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε.
Το μόνο που έχω δίλημμα είναι για τον άσσο, αν θα κρατήσουμε τον Τζόσεφ, ώστε να έχουμε ΜακΙντάιρ-Γουόκαπ-Τζόσεφ (η φτηνή λύση) ή θα αφήσουμε Τζόσεφ και θα πάρουμε Ρόμπινσον με τον Γουόκαπ να περνάει τρίτος άσσος (η ακριβότερη και καλύτερη λύση).
Είμαι σύμφωνος στο πρώτο σκέλος του σχολίου.

Για τους άσσους, προσωπικά δε θα με εκπλήξει (ούτε θα με χαλάσει) να πάμε με 4άδα του χρόνου, έχοντας τους CMM-Robinson-Walkup-Joseph. Βάσει προϊστορίας και απόλυτου αριθμού αγώνων, δεν θα είναι και πάρα πολλές οι φορές που θα έχουμε ταυτόχρονα και τους 4 διαθέσιμους.

Φυσικά το παραπάνω σενάριο προϋποθέτει ότι Τομας και Ιωσήφ θα δεχτούν να παίζουν λίγα λεπτά (ειδικά ο πρώτος αρκετά λιγότερα σε σχέση με όλες τις άλλες χρονιές του σε εμάς), και σε ένα ρόλο μπαλαντέρ.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Απρ 27, 2026 11:58 am

steph.larry έγραψε:
halldor έγραψε:

Για τους άσσους, προσωπικά δε θα με εκπλήξει (ούτε θα με χαλάσει) να πάμε με 4άδα του χρόνου, έχοντας τους CMM-Robinson-Walkup-Joseph. Βάσει προϊστορίας και απόλυτου αριθμού αγώνων, δεν θα είναι και πάρα πολλές οι φορές που θα έχουμε ταυτόχρονα και τους 4 διαθέσιμους.

Φυσικά το παραπάνω σενάριο προϋποθέτει ότι Τομας και Ιωσήφ θα δεχτούν να παίζουν λίγα λεπτά (ειδικά ο πρώτος αρκετά λιγότερα σε σχέση με όλες τις άλλες χρονιές του σε εμάς), και σε ένα ρόλο μπαλαντέρ.
Θα ηθελα να δω λιγο το rotation

CMM-Rob-Walkup-Joseph
Dorsey-Fournier
Ward-Rhoden-Παπ

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Απρ 27, 2026 12:05 pm

Τόσο hype για τον Ροντέν?

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:

Δευ Απρ 27, 2026 12:27 pm

reignman έγραψε:
steph.larry έγραψε:

CMM-Rob-Walkup-Joseph
Dorsey-Fournier
Ward-Rhoden-Παπ
Από τη μεριά μου, πιστεύω πως rotation με 4 άσσους δεν μπορεί να κάνει ούτε ο Ιησούς Χριστός! Αυτό που θα μου άρεσε είναι, ΜακΙντάιρ και Ρόμπινσον να μοιράζονται τη θέση και ανάλογα των αναγκών και της φόρμας τους ο ένας να παίζει λίγο παραπάνω από τον άλλο. Τον Γουόκαπ θα τον έβαζα μόνο στην αρχή της σεζόν, μέχρι να εγκλιματιστούν οι άλλοι δύο, και σταδιακά θα τον περνούσα τρίτο άσσο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται -δηλαδή, να παίζει σε τραυματισμούς ή σε ειδικές καταστάσεις ή όποτε κάποιος από τους άλλους δύο δεν τραβάει).
Ντόρσεϊ και Φουρνιέ, όπως και φέτος, αλλά χωρίς ποτέ να συνυπάρχουν ταυτόχρονα στο παρκέ. Λίγο χρόνο παραπάνω στον Ντόρσεϊ και μετά αναλόγως του παιχνιδιού.
Στο 3 ο χρόνος να μοιράζεται στα ίσια σε Γουόρντ και Ρόντεν και μετά αναλόγως απόδοσης και φόρμας. Ο Παπ αναγκαστικά θα περιοριστεί πολύ (κάτι σαν Πρι στα τελευταία του).
Επίσης, σε περιπτώσεις τραυματισμών ή άλλων απουσιών, ο Ρόμπινσον και ο Ρόντεν θα μπορούν να παίξουν και στο 2, ο Φουρνιέ να παίξει και στο 3, ο Παπ να παίξει και στο 4.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Δευ Απρ 27, 2026 12:48 pm

Μπαρτζώκας έγραψε:Για τους παίκτες του Ολυμπιακού στην κορυφαία πεντάδα της EuroLeague: «Κατά βάση είναι επειδή ήμασταν πρώτοι. Συνήθως αποθεώνεται το επιθετικό ταλέντο σε αυτές τις καταστάσεις. Ο Ντιαλό δεν είναι σε καμία πεντάδα. Το θέμα είναι ποιος βάζει τη μπάλα στο καλάθι, κάτι που είναι κόντρα σε αυτό που θέλουν να επιβάλλουν οι προπονητές»
τον λιγουρεύεται :banana:

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Δευ Απρ 27, 2026 12:50 pm

reignman έγραψε:
steph.larry έγραψε:

CMM-Rob-Walkup-Joseph
Dorsey-Fournier
Ward-Rhoden-Παπ
Όντως μοιάζει άλυτη εξίσωση, με το πιο χτυπήτο φάουλ να είναι πως έχουμε υπερ-αριθμία στα guard, χωρίς όυτε 1 ποιοτικό combo 1-2 (στυλ keenan evans προ τραυματισμών).

Αλλά ξέροντας λίγο την νοοτροπία της ομάδας και τα δείγματα γραφής της (τα ελλατώματα στον σχεδιασμό κτλ), για αυτό λέω πως δεν μου κάνει εντύπωση αυτό το σενάριο. Και δεν με χαλάει αφου πάμε πάλι να συμπληρώσουμε παζλ και δεν ξεκινάμε χτίσιμο από το 0 (πχ μόνο Dorsey-Walkup-Ward σίγουροι για διαφορετικούς ρόλους), που θα ήταν πιο απλή συνθήκη.

Ακόμα όμως και χωρίς ολική επαναφορά, σε ένα παράλληλο σύμπαν πόσο γαμάτο θα ήταν ένα:

PG/SG: Keenan Evans υγιής ( ή αντίστοιχης ικανότητας combo)
PG: CMM ή Walkup - Joseph (ή Walkup αν πάρεις τον CMM)
SG: Dorsey
SG/SF: Fournier - Rhoden
SF: Ward - Παπ (επικουρικός ρόλος κυριώς, τύπου Πρι την τελευταία του χρονιά)

Αυτό είναι 100% πιο ορθολογικό για να ξεκινήσεις τη σεζόν.

Jeight

euroleague
Reactions:

Δευ Απρ 27, 2026 12:56 pm

big_lebowski έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2026 12:05 pm
Τόσο hype για τον Ροντέν?
Μονος του οχι αλλα σε συνδυασμο με ward ανεβαζει κατακορυφα την αθλητικοτητα που ειναι απο τα πιο σημαντικα asset στην συγχρονη ευρωλιγκα ενω εχει και τιμιο στατικο σουτ. Ολα ειναι συνδυασμος χαρακτηριστικων, ειμαι κατα στο να κρινοτναι οι παικτες με ξερους αριθμους.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Απρ 27, 2026 1:07 pm

Δε τον κρίνω με βάση τα νούμερα,δεν έγραψα κάτι για τα νούμερα του
Ο Ward πχ από πέρσι μου φαινόταν εξαιρετική περίπτωση (ψηλο μπασκετικό iq).Περίπου ίδια νούμερα ειχε
O Ροντεν δε μου γεμίζει το μάτι ούτε έχω δει κάτι ιδιαίτερο.

Jeight

euroleague
Reactions:

Δευ Απρ 27, 2026 1:13 pm

big_lebowski έγραψε:
Ο Ward πχ από πέρσι μου φαινόταν εξαιρετική περίπτωση (ψηλο μπασκετικό iq).Περίπου ίδια νούμερα ειχε
Ειναι καλο potential με χαρακτηριστικα που ειναι απαραιττα πλεον στην ευρωλιγκα. Δεν σκιζω και το βρακι μου αλλα μια χαρα επιλογη ειναι.

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Δευ Απρ 27, 2026 2:02 pm

big_lebowski έγραψε:
Απλά είναι μια βελτιωμένη έκδοση prime McKissic, ενώ παράλληλα έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει στο peak του.
Πλάκα πλάκα σε περίπτωση που πάει ο Walkup τρίτος στην σειρά τον PG, θα μπορεί να παίζει ένα 7-8 λεπτό άκρως ποιοτικά ή και καλύτερα από την σεζόν 22-23 αφού κακά τα ψέμματα τον έχουμε ρέψει 4 χρόνια.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Απρ 27, 2026 2:29 pm

big_lebowski έγραψε:
Ο ροντεν εχει για με α το πιο ψηλο ποτενσιαλ απο ολα τα 3αρια που κυκλοφορουν αυτη την στιγμη εκτος Ντιαλο, Μπραιαντ, Οσμαν. Τα εχει ολα.
Αυτο που δεν εχει εινα η ευρωπαικη εμπειρα που αποκτα φετος ενω δεν ηρθε απο την αρχη της σεζον δηλαδη νακανει προετοιμασια. Ο Γουορντ ειχε 4 χρονια ηδη σε ευρωπαικο στυλ παιχνιδιου μην μπερδευεσαι. Δεν σημαινει οτιβθα πιασεινοπως πχ δεν επιασε ο Σορτς και ο Μαλεντον στην μεταβαση αλλα ειναι εξαιρετικη περιπτωση

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Δευ Απρ 27, 2026 2:31 pm

Βρε σεις ειλικρινά περιμένετε ο Θωμάς με κόουτς τον Μπαρτζωκα να περάσει 3ος και να παιζει 5-8λ;

Ήδη το έγραψαν το στόρι. Ο Θωμάς ζήτησε μείωση του χρόνου του ώστε να συντηρηθεί απο του χρόνου, ζητώντας να παιζει 15-18λ. Ε αυτα θα παιζει

Ο Θωμάς λογικά θα ξεκινάει και θα τρέχει ολη τη 1η περίοδο ώστε να φορτώσει καλάθια ο Σασα. Δεν θυσιάζει τέτοιους αυτοματισμους

Τη 2nd unit θα την τρέχει ο όποιος PG έρθει.
Ας υποθέσουμε οτι είναι ο CMM

Στο 2ο ημίχρονο ο Μπαρτζωκας αρχίζει τα μπασταρδεματα ανάλογα με το ποιος θα τελειώνει το ματς.

Αν δείτε πέραν του ενος PG αυτος το πιθανότερο δεν θα φάει χρονο του Γουοκαπ αλλα του Φουρνιε. Εκτός αν πάρουμε επιπέδου Γιουροκαπ που εγώ το στηρίζω 100%.

Επίσης Μπαρτζωκας είναι αυτός. Μην ξαφνιαστείτε, το ξαναγραφω, αν ο 4ος PG του χρόνου μπατζεταριστεί ο Κιναν

Άβαταρ μέλους
EL_Insider

junior
Reactions:

Δευ Απρ 27, 2026 3:45 pm

TuTiS έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2026 2:02 pm
big_lebowski έγραψε:
Απλά είναι μια βελτιωμένη έκδοση prime McKissic, ενώ παράλληλα έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει στο peak του.
Πλάκα πλάκα σε περίπτωση που πάει ο Walkup τρίτος στην σειρά τον PG, θα μπορεί να παίζει ένα 7-8 λεπτό άκρως ποιοτικά ή και καλύτερα από την σεζόν 22-23 αφού κακά τα ψέμματα τον έχουμε ρέψει 4 χρόνια.
Ιεροσυλία να συγκρίνεις τον Ροντέν με τον μακισικ και όχι μόνο αυτό να τον βγάζεις και βελτιωμένη έκδοση. Τι έχει να επιδείξει ο συγκεκριμένος; Ημαρτον δηλ 😁

Επίσης όπως λέει και ο φίλος παραπάνω σταματήστε με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι ο Θωμάς θα εξαφανιστεί ουσιαστικά από το rotation ιδίως αν ο Μπαρτζώκας συνεχίσει και του χρόνου. Εννοείται θα παίζει κανονικά τα λεπτά του και λογικά θα ξεκινάει και τα ματς. Όπως έχω ξαναπεί 2-3 μεταγραφές λογικά θα κάνουμε και θα εξαρτηθούν και πως θα πάει η χρονιά. Μόνο αν αποτύχουμε παταγωδώς θα δούμε περισσότερες.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”