Συμφωνώ πλήρως. Πάντως, ακόμη κι αν χάνουμε, είναι η αγαπημένη μου σειρά του πρώτου γύρου. Έχει δυνατές μονομαχίες, καλές άμυνες και φουλ σκληραδα σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού. Είναι το μπάσκετ που μου άρεσε να παίζω και μου αρέσει να βλέπω. Δε με νοιάζει αν δεν έχει υψηλά σκορ, αρκεί που βλέπω πάθος και ένταση σχεδόν σε κάθε κατοχή.ssoulliss έγραψε: ↑Τρί Απρ 28, 2026 3:59 pm
Magic-Pistons 94-88 (3-1)
Απόλυτα δίκαια οι Magic κέρδισαν έστω και δύσκολα, έστω και με αίμα κ' άμμο. Το παιχνίδι ήταν συνεχώς ντέρμπι, πάντοτε όμως ο ρυθμός ήταν υπό τον έλεγχο των γηπεδούχων όπου με μπροστάρη τον Wagner έδειχναν να πατούν πιο καλά. Ο Γερμανός τραυματίστηκε περίπου στα μέσα τξς 3ης περίοδου - μάλλον δεν είναι κάτι σοβαρό και έγινε προληπτικά - το παιχνίδι πήγε φάση-φάση, με μπόλικο ξύλο και πολύ αστοχία.
Κρίσιμο σημείο ότι ο Cain που πήρε τη θέση του Wagner στην πεντάδα, ουσιαστικά μας έβαλε ταφόπλάκα σε όποια προσπάθεια να βρούμε λύσεις στην επίθεση και χάρισε το στιγμιότυπο της σεζόν. Ο Bane πάλι στο τέλος έκρινε τον αγώνα με το μεγάλο του τρίποντο και οι Pistons έμειναν άποντοι τα 5 τελευταία λεπτα (μόνο με βολές ερχόταν σκορ). Αφού και ο σταθερά καλός Harris με το τόσο μπασκετικό ξύλο που είχε πέσει, δεν μπόρεσε να βοηθήσει.
* Είχαμε 20 λάθη και 29 φάουλ τα διπλάσια λάθη και 8 παραπάνω φάουλ από τους αντιπάλους μας. Κάτι που το γνωρίζουμε από την αρχή ότι οι Magic είναι μια ομάδα που ψάχνει τις επαφές για να πάει στις προωπικές βολές.
* Είχαμε 18 κοψίματα (πρέπει να είναι σύγχρονο ρεκόρ) ουσιαστικά χωρίς αντίκρυσμα.
* Ο Cunningham ήταν πελαγωμένος, χωρίς καθαρό μυαλό αλλά τα πολλά λάθη τα κάνει κατά βάση στη ροή ρου αγώνα. Έχει π.χ. πάσες στον αιφνιδιασμό στα πόδια του συμπαίκτη ή στην εξέδρα.
* Στα play-offs του 2003, τότε ήμασταν πάλι το #1 και οι Magic το #8 είχαν τον Hill που ήταν εκτός όλη τη σεζόν και για ηγέτη τον McGrady. Η σειρά πήγε στο 1-3 και τότε με ακριβώς την ίδια διακύμανση και σαν φινάλε το 4-3 υπέρ μας. Τότε είχαμε την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα το 2004, πλην του Rasheed που ήρθε την επόμενη σεζόν.
* Αν περάσουν οι Magic, εμείς θα μπούμε στη μαύρη λίστα των ομάδων που ηττήθηκαν από το #8. Υπάρχουν 6 ομάδες που το έκαναν στο παρελθόν και φέτος μπορεί να έχουμε και έβδομη.
Μου φαίνεται δύσκολο να περάσουμε. Η ομάδα του 2003 είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον T - Mac, οι υπόλοιποι ήταν ρολιστες που δεν μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Οι φετινοι Magic δεν είναι ίδιο . Όποιος περάσει πάντως, ας μας κάνει τη χάρη να αποκλείσει το Κλίβελαντ ή το Τορόντο. Να γλυτώσουμε από δύο αδιάφορες ομάδες.
Υ.Γ. Το κάρφωμα του Cain στον Duren μου θύμισε το αντίστοιχο του Pippen στον Ewing το 1994, σε λίγο πιο ήπια έκδοση βέβαια.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο