Το ότι σε κάθε φάιναλ φορ υπάρχουν 1-2 φαβορί, είναι μια παραδοχή η οποία δεν έχει κάποια λογική αφετηρία. Θα μπορούσε να υπάρξει φάιναλ φορ πχ με ένα ξεκάθαρο φαβορί, με δύο, με τρία, με κανένα. Αυτό είναι αυταπόδεικτο σχεδόν. Φτιάξε μια τετράδα με ισοδύναμες ομάδες και έχεις αυτόματα ένα Φ4 χωρίς φαβορί. Αντίστοιχα με 3 ισοδύναμες κτλ.coach blue έγραψε: ↑Παρ Μάιος 01, 2026 9:57 pmΩπα .Stam Tziant έγραψε: ↑Παρ Μάιος 01, 2026 8:31 pm
Τώρα σε απάντηση και στον coach blue. Δε βρίσκω το λόγο που πρέπει να εντοπίσει κανείς αυτό το ΕΝΑ φαβορί και να περιμένει ΜΟΝΟ την κούπα από αυτό. Υπάρχουν και οι υπόλοιποι πως να το κάνουμε. Δε μπορεί δηλαδή να έχει σημαντικές πιθανότητες κατάκτησης και ο Παναθηναϊκός και η Φενέρ και ο Ολυμπιακός; Βάζω πιο πίσω τις υπόλοιπες (τη Ρεάλ κυρίως λόγω απώλειας Ταβάρες, αλλιώς θα την είχα κι αυτή μέσα). Πρέπει ντε και καλά να το παίξουμε ιστορία χωρίς θα, μα και μου και όταν. Είναι μπάσκετ.
Σε καθε φαιναλ φορ 1-2 ειναι τα φαβορι . Δεν ειναι περισσοτερα . Δεν εχουν ολοι απο 25% . Να ξερουμε τι λεμε .
Θεωρω λοιπον την φενερ φαβορι στον δικο μας ημιτελικο και τον παναθηναικο στον αλλο .
Αν ο ολυμπιακος καταφερει και το παρει θα ειναι μια ευχαριστη εκπληξη .
Ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει την δικη του αξιολογηση .
Ο γιατρος για παραδειγμα μου λεει : Ειμαστε η καλυτερη ομαδα και θα το σηκωσουμε. Τελεια και παυλα .
Αυτο δειχνει σιγουρια οτι ο ολυμπιακος θα το παρει .
Οπως σιγουρια υπηρχε και περυσι οτι θα δουμε Ελληνικο τελικο .
Οπως σιγουρια υπαρχει και φετος στις διαφορες μπασκετικες εκπομπες οτι θα δουμε Ελληνικο τελικο .
Αν δεν γινει ομως να παραδεχτουμε οτι ο αντιπαλος ηταν καλυτερος και οτι μαλλον εμεις υπερεκτιμησαμε καποια πραγματα .
Οχι ειμασταν ατυχοι , ηταν ενα κακο παιχνιδι , ειχαμε τραυματιες κλπ κλπ .
Δεν μπορω να γραψω πιο απλα αυτο που θελω να πω .
Δεν επανερχομαι σε αυτο . Κουρασαμε τους υπολοιπους .
Τώρα πράγματι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τη δική του αξιολόγηση των "φαβορί". Δε χρειάζεται να συμφωνήσουμε όλοι στο ποιο/ποια είναι. Δεν είναι ωστόσο υποχρεωτικό να βγάλει και κάποιος ένα φαβορί και να περιμένει από αυτό την κούπα.
Εγώ συμφωνώ ότι αν χάσεις παραδέχεσαι την ανωτερότητα του αντιπάλου και πας παρακάτω. Αλλά αυτό δεν σχετίζεται με την κουβέντα για τα φαβορί ούτε στο ελάχιστο.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο