Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μάιος 06, 2026 2:41 pm

Πάντως στην κατάσταση που είναι ο τζοσεφ και αν πούμε ότι δεν μπορείς να πάρεις καλύτερο του μακινταιρ εγώ είμαι κομπλέ με ένα ρόστερ

Μακινταιρ τζοσεφ γουοκαπ
Ντορσει φουρνιε
Ντιαλό γουορντ
Βεζε Πίτερς
Μιλου ταρικ χολ

2 μεταγραφές και τέλος , στο 4 απέναντι σε παίκτες τύπου χειζ θα βάζεις τον Ντιαλό

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Μάιος 06, 2026 2:42 pm

Ρεεε2 τα έχουμε πει για τον Φρανσίσκο, πράσινα θα φοράει και την επόμενη χρονιά

Nα ρωτήσω και τον Σπανο σήμερα ?,κλασσικά στα court seats θα ειναι δίπλα δίπλα με στασινοπουλο :twisted:

Υγ δε ξέρω μήπως πάρουμε κ ψηλο πακέτο από τον ίδιο,κάτι έχει ακουστεί.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μάιος 06, 2026 2:46 pm

Αν ο ΠΑΟ παει για γκαρντ τυπου Σισκο για 4η συνεχομενη χρονια τοτε ειναι ανεπιδεκτος μαθησεως. Τον επομενο Bryant θα επρεπε να ψαχνει

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Μάιος 06, 2026 2:47 pm

shaq7 έγραψε:
Πάντως στην κατάσταση που είναι ο τζοσεφ και αν πούμε ότι δεν μπορείς να πάρεις καλύτερο του μακινταιρ εγώ είμαι κομπλέ με ένα ρόστερ

Μακινταιρ τζοσεφ γουοκαπ
Ντορσει φουρνιε
Ντιαλό γουορντ
Βεζε Πίτερς
Μιλου ταρικ χολ

2 μεταγραφές και τέλος , στο 4 απέναντι σε παίκτες τύπου χειζ θα βάζεις τον Ντιαλό
Ωραίο ροστερακι, αρκετά μπαρτζωκιστικο :D
Αρκεί να μείνει ο κοουτς, με άλλον δεν νομίζω να δουλέψει τόσο

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τετ Μάιος 06, 2026 2:50 pm

Ε καλά για να φύγει ο μπαρτζωκας πρέπει να πάμε άπατοι στο φ4 και όπως έκοψα τους αφους και να χάσουμε 0-3 το πρωτάθλημα οπότε δεν δίνω και πολλές πιθανότητες να φύγει

Με Σπανούλη πάμε με φρανσισκο ρομπινσον και τα ξέρετε

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Τετ Μάιος 06, 2026 3:00 pm

tokalytero3d έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Μακινταιρ τζοσεφ γουοκαπ
Ντορσει φουρνιε
Ντιαλό γουορντ
Βεζε Πίτερς
Μιλου ταρικ χολ

Υπάρχει προπονητής στην Ευρωλίγκα που θα έβλεπε αυτό το ρόστερ και θα έλεγε "μμμ... δε μου κάνει και πολύ"; :D

Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Μάιος 06, 2026 3:06 pm

shaq7 έγραψε:

Μακινταιρ τζοσεφ γουοκαπ
Ντορσει φουρνιε
Ντιαλό γουορντ
Βεζε Πίτερς
Μιλου ταρικ χολ

Θα ερθει ακομη ενας γκαρντ 100%

Αλλα ουτε εμενα με χαλαει καθολου. Ο Αλεκος πηρε κα αυτος τα πανω του μετα το ντεφορμαρισμα του. Γενικα οι γυμναστες εχουν κανει φοβερη δουλεια φετος. Ουτε παρα πολλους μυικους τραυματισμους ειχαμε ειδικα σε παικτες που προπονηθηκαν απο τηνν ομαδα(Ταιρικ, Νιλικικινια πχ ειχαν κανει προετοιμασια με αλλη ομαδα) ενω ο Μιλου ειχε καταγμα, ο Μορρις διαστρεμα και ο Γουορντ οστικο οιδημα. Οι οσφυαλγιες ειναι στα πλαισια χρονιων προβληματων.

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Τετ Μάιος 06, 2026 3:08 pm

big_lebowski έγραψε:
Τετ Μάιος 06, 2026 2:42 pm
Ρεεε2 τα έχουμε πει για τον Φρανσίσκο, πράσινα θα φοράει και την επόμενη χρονιά

Nα ρωτήσω και τον Σπανο σήμερα ?,κλασσικά στα court seats θα ειναι δίπλα δίπλα με στασινοπουλο :twisted:

Υγ δε ξέρω μήπως πάρουμε κ ψηλο πακέτο από τον ίδιο,κάτι έχει ακουστεί.
Πολύ πιθανό για να αντικαταστήσει το διαβατήριο του Τολιοπούλου, να έρθει ο Παπαγιάννης που ψυθιρίζεται…

Gkstavros

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan

Τετ Μάιος 06, 2026 3:08 pm

shaq7 έγραψε:

Μακινταιρ τζοσεφ γουοκαπ
Ντορσει φουρνιε
Ντιαλό γουορντ
Βεζε Πίτερς
Μιλου ταρικ χολ

Τέλειο ρόστερ είναι και έχεις για βοήθεια Νιλικίνα , Παπ, Μακ , Φαλ , Λαρε και Νετζιπόγλου. Ο Μόρρις φεύγει και αν μείνει ο Εβανς μόνο για κανένα θαύμα χωρίς να περιμένουμε τίποτα απο εκείνον.

Μόνο φοβάμαι ότι με Ντιαλό ίσως κάψουμε λίγο τον Γουόρντ που τον πιστεύω πολύ αλλά θα δείξει..

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τετ Μάιος 06, 2026 3:27 pm

Christofis έγραψε:
Τετ Μάιος 06, 2026 3:06 pm
shaq7 έγραψε:

Μακινταιρ τζοσεφ γουοκαπ
Ντορσει φουρνιε
Ντιαλό γουορντ
Βεζε Πίτερς
Μιλου ταρικ χολ

Θα ερθει ακομη ενας γκαρντ 100%

Αλλα ουτε εμενα με χαλαει καθολου. Ο Αλεκος πηρε κα αυτος τα πανω του μετα το ντεφορμαρισμα του. Γενικα οι γυμναστες εχουν κανει φοβερη δουλεια φετος. Ουτε παρα πολλους μυικους τραυματισμους ειχαμε ειδικα σε παικτες που προπονηθηκαν απο τηνν ομαδα(Ταιρικ, Νιλικικινια πχ ειχαν κανει προετοιμασια με αλλη ομαδα) ενω ο Μιλου ειχε καταγμα, ο Μορρις διαστρεμα και ο Γουορντ οστικο οιδημα. Οι οσφυαλγιες ειναι στα πλαισια χρονιων προβληματων.
Και ποτε θα παίζει ο 4ος γκαρντ; Στο δύο είμαστε τσιμεντο..στον ασσο έχεις μακινταιρ που θα παίζει 25λ και άλλους δυο που μπορούν να παίζουν 20λεπτα ο καθένας

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Μάιος 06, 2026 5:20 pm

Stam Tziant έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:

Υπάρχει προπονητής στην Ευρωλίγκα που θα έβλεπε αυτό το ρόστερ και θα έλεγε "μμμ... δε μου κάνει και πολύ"; :D
Δεν λέω αυτό, απλά κυρίως τα γκαρντ ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού του Μπαρτζώκα. Δεν το λέω για κακό ακριβώς το αντίθετο, θεωρώ ότι θα ήταν πολύ καλό ρόστερ για να δουλέψει το σύστημα του κοουτς.
Ο Σπανούλης πχ θα πήγαινε με δύο γκαρντ στυλ Φρανσίσκο και τον Γουοκαπ πιστεύω και ίσως ένα πιο αμυντικό 4αρι

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Τετ Μάιος 06, 2026 6:45 pm

tokalytero3d έγραψε:
Τετ Μάιος 06, 2026 5:20 pm
Stam Tziant έγραψε:

Δεν λέω αυτό, απλά κυρίως τα γκαρντ ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού του Μπαρτζώκα. Δεν το λέω για κακό ακριβώς το αντίθετο, θεωρώ ότι θα ήταν πολύ καλό ρόστερ για να δουλέψει το σύστημα του κοουτς.
Ο Σπανούλης πχ θα πήγαινε με δύο γκαρντ στυλ Φρανσίσκο και τον Γουοκαπ πιστεύω και ίσως ένα πιο αμυντικό 4αρι
Καταλαβαίνω πως το λες. Διαφωνώ ωστόσο. Θεωρώ ότι πολλές φορές λανθασμένα ταυτίζουμε προπονητές με παίκτες που είχαν σε προηγούμενες ομάδες τους και θεωρούμε ότι τέτοιους θα θέλουν και στις επόμενες. Σε ένα βαθμό μπορεί να ισχύει, τις περισσότερες φορές όμως οι προπονητές προσαρμόζονται στο υλικό που έχουν.

Ο Σπανούλης έχει πάει Ολυμπιακούς Αγώνες με Καλάθη/Γουόκαπ στο 1-2 δίπλα στον Γιάννη που υποτίθεται θέλει σουτέρ να του ανοίγουν το γήπεδο. Λες να μασήσει στο να βάλει CMM δίπλα σε Ντόρσεϊ, Σάσα επειδή δεν είναι Φρανσίσκο;

Ο Μπαρτζώκας πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό είχε στις ομάδες του Σπανούλη, Ντιλέινι, Ράις, Σβεντ. Αν με κάποιο τρόπο αναλάμβανε τώρα τον Ολυμπιακό μετά τη θητεία του στη Χίμκι, θα λέγαμε πως θα θέλει έναν Σβεντ.

Το έχουμε γενικά λίγο απλοϊκά στο μυαλό μας αλλά έχει αποδειχθεί πως κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή για κάθε προπονητή και πως το ρόστερ που φτιάχνει βασίζεται και στις επιλογές που ήδη έχει στην ομάδα του.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μάιος 06, 2026 6:50 pm

Ο Μπαρτζωκας θελει ασο που να ειναι point of attack defender γι8α να βραχυκυκλωνει τον αντιπαλο χειριστη και να παιζει shadow σε drop αμυνα απο το 5 (Μιλου η Φαλ). Σε προηγουμενες ομαδες του επαιζε αλλη αμυνα για παραδειγμα στην πρωτη του θητεια του στον Ολυμπιακο επαιζει πολυ hedge με Σερμαντινι αν θυμαστε μερικοι.

Οσο εχει Μιλου και παιζει το 5 drop αμυνα θα θελει ασο εξολοθρευτη για να μπορει να κολλαει στον γκαρντ οπως ο Γουοκαπ η ο Γκος. Γι αυτο πηρε Μακ ινταιρ αν θεωρησουμε τις φημες πραγμτικτοητα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τετ Μάιος 06, 2026 7:37 pm

ο μακινταιρ ειναι ο ασσος εξολοθρευτης?

Για το τι παιζει ο σπανουλης και ο οποιοσδηποτε προπονητης σε εθνικη με το τι θελει σε ομαδα που μπορει να διαλεξει αυτος τους παικτες δεν νομιζω οτι εχει σχεση..Προφανως θα μπορουσε να προπονησει οποιοδηποτε ροστερ του δωσεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα προτιμουσε να φερει συγκεκριμενους παικτες δικης του επιλογης.

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Τετ Μάιος 06, 2026 8:18 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Μάιος 06, 2026 7:37 pm
ο μακινταιρ ειναι ο ασσος εξολοθρευτης?

Για το τι παιζει ο σπανουλης και ο οποιοσδηποτε προπονητης σε εθνικη με το τι θελει σε ομαδα που μπορει να διαλεξει αυτος τους παικτες δεν νομιζω οτι εχει σχεση..Προφανως θα μπορουσε να προπονησει οποιοδηποτε ροστερ του δωσεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα προτιμουσε να φερει συγκεκριμενους παικτες δικης του επιλογης.
Απλά λέω ότι στο μυαλό μας το "δικής του επιλογής" είναι αυτό που είχε στις προηγούμενες ομάδες του. Παρόλα αυτά οι προπονητές δεν προσπαθούν να αντιγράψουν τις προηγούμενες ομάδες τους στις επόμενες. Προσαρμόζονται πρώτον στο τι βρίσκουν και δεύτερον στο τι υπάρχει στην αγορά.

Με απλά λόγια πες ότι έρχεται αύριο ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό. Βρίσκει έναν Σάσα Βεζένκοφ στο 4 που έχει ελληνικό διαβατήριο, είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, έχει συμβόλαιο μέχρι το 29 και έχει συγκεκριμένες αρετές και αδυναμίες. Βρίσκει έναν Ντόρσεϊ που επίσης έχει διαβατήριο, είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ με συγκεκριμένες αρετές και αδυναμίες. Στόχος του είναι να τους πλαισιώσει με παίκτες που ταιριάζουν στις αρετές τους και καλύπτουν τις αδυναμίες τους. Όχι να αντιγράψει το ρόστερ που είχε στη Μονακό.

Στη Μονακό είχε τον Μπλόσομγκεϊμ στο 4 (γιατί αυτόν βρήκε), το οποίο είναι πολύ διαφορετική συνθήκη από το να έχεις τον Σάσα. Αντίστοιχα οι γκαρντ που έπαιζαν στο 2 (δίπλα στον Τζέιμς) είχαν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Ντόρσεϊ.
Για αυτό λέω πως κάθε δουλειά είναι διαφορετική. Στο κάτω κάτω η φιλοσοφία ενός προπονητή έγκειται σε πιο θεμελιώδη πράγματα και όχι στα χαρακτηριστικά που θα έχει ο άσσος, το 2, το 4 κτλ. Η φιλοσοφία έγκειται στο pace, στο flow που θες να έχει η επίθεσή σου, στο είδος των σουτ που θες να παίρνει η ομάδα σου (ή να δίνει αντίστοιχα στην άμυνα), στο miss-match hunting κτλ.

Εν κατακλείδι η άποψη ότι κάθε προπονητής θέλει τους παίκτες του, είναι μια άποψη που και στο μπάσκετ και σε άλλα σπορ, αν παρατηρήσεις θα δεις ότι ισχύει σε πολύ μικρό βαθμό ιστορικά. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι προπονητές κρίνουν κάθε δουλειά διαφορετικά, κάθε ρόστερ που αναλαμβάνουν διαφορετικά και προσαρμόζονται στις συνθήκες που συναντούν. Και συνήθως αυτοί πετυχαίνουν κιόλας. Αυτοί που πάνε σαν την καλή χαρά να εφαρμόσουν ένα πολύ συγκεκριμένο μοντέλο παντού, συνήθως πάνε άκλαφτοι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”