ΠΑΟΚ - Νέα και Μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant-Kawhi Leonard
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Απρ 30, 2026 7:02 am

kojito έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 10:30 pm
PeristeriBCfan έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 9:25 pm

Κοίτα, προσωπικά δεν έχω εικόνα του αλλά με βάση τα νούμερα που γράφει ακόμη στην Ιαπωνία, θεωρώ πως είναι μια εξαιρετική επιλογή σαν 2ος έχοντας το διαβατήριο κι μην έχοντας άλλες εναλλακτικές στο "5". Τις αδυναμίες που είχε κι παλιά (πχ ελεύθερες βολές) τις έχει ακόμη, αλλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος Έλληνας στους ψηλούς που να μπορεί να σταθεί σε ένα Χ επίπεδο.
Θα ήταν καλύτερος όμως από έναν Κώστα Αντετοκούμπο για δεύτερος; Υποθετικά μιλώντας βέβαια, τώρα λόγω του Σιάο και της εμπλοκής του στον Άρη δεν νομίζω να πήγαινε κανένας από τους αδερφούς Αντετοκούμπο να παίξει στον ΠΑΟΚ.

Ένα ρόστερ πάντως σαν το κάτω :

1. Ξένος, Μήτρου-Λονγκ, Μπαζίνας
2. Ξένος, Λαρεντζάκης/Τολιόπουλος
3. Ξένος, Χαραλαμπόπουλος ή Μαντζούκας (δεν νομίζω να συνεχίσει στο NCAA αυτός, αλλά δεν ξέρω και σε τι κατάσταση είναι λόγω του προβλήματος υγείας)
4. Ξένος, Χουγκάζ
4-5. Ξένος
5. Ξένος, Όγκαστ

+ Περσίδης, ένας Έλληνας κοντός και ένας ξένος ακόμα στους ψηλούς σαν 7ος

για Ελλάδα είναι πολύ καλό, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν τερματίσει 3ος. Και για Eurocup ή BCL λογικά θα ήταν ανάμεσα στα 4-5 πρώτα φαβορί.
Ο Κώστας Αντετοκούμπο είναι εξαιρετικός rim protector αν κι ασταθής/επιρρεπής στα φάουλ, αλλά αφού δεν πρόκειται να βρεθεί στον ΠΑΟΚ για διάφορους λόγους(όπως ανέφερες), ο Ογκαστ είναι μια χαρά για 2ος(εάν θέλουν αναγκαστικά έναν γηγενή center).

Δεν ξέρω εάν θα κοιτάξουν κι τον Καραγιαννίδη για 3ο(βέβαια τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΟΣΦΠ), αλλά τα διάφορα καλά ονόματα στους Έλληνες θα αργήσουν να φανούν εάν θα είναι διαθέσιμα (Λαρεντζάκης,Τολιοπουλος,Νετζηπογλου κλπ).

Από την στιγμή που το budget δεν θα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, ίσως θελήσουν να κάνουν το μπαμ με τον Πουλακιδα (αν φυσικά ενδιαφέρεται κι ο ίδιος να έρθει).

Favorite players: Kobe Bean Bryant
xavier

Honorary
Reactions:

Πέμ Απρ 30, 2026 7:41 am

δε νομιζω οτι οι ελληνες κανουν την διαφορα, που θα καθορισει την καταταξη μια ομαδας στο ελληνικο πρωταθλημα.
οκ, μπορει να δειχνουν ενα ταβανι, αλλα στην πραγματικοτητα θα προχωρησει η ομαδα που θα βρει χημεια στους ξενους της.
ενα ενοχλητικο με τις περιπτωσεις που ακουγονται για τον παοκ, ειναι οτι κοιτανε παρα πολυ σε παιχτες 34-35+ που σιγα σιγα ξοφλανε απο την ευρωλιγκα και ειναι ελαχιστες οι ομαδες , προθυμες να συνεχισουν να τους δινουν μεγαλα συμβολαια.
για μια ομαδα που θελει να χτιστει για να διεκδικησει πραγματα στα επομενα χρονια, δεν ειμαι σιγουρος οτι κοιτωντας τοσο βραχυπροθεσμα και παιρνοντας παιχτες κυριως για να γινει ντορος, να δημιουργησουν εντυπωσει κτλ, ειναι το φρονιμο.

λεγοντας ολα αυτα, αν το μπατζετ ειναι πραγματικα απεριοριστο και μιλαμε για ελληνες, η 1η επιλογη θα ηταν ο καλαθης.
αν και φαινεται να παραμενει στην παρτιζαν, γιατι προφανως δεν υπηρξε προσεγγιση.

ο πουλακιδας δεν εχει παρει ελληνικο διαβατηριο ακομα και λενε πως θα δυσκολευτει. γενικα μεχρι να αρχισουν να επιστρεφουν οι ελληνες απο τα κολλεγια, που θα παρει 2-3 χρονια ακομα, οι επιλογες ειναι περιορισμενες.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πέμ Απρ 30, 2026 9:01 am

xavier έγραψε:
δε νομιζω οτι οι ελληνες κανουν την διαφορα, που θα καθορισει την καταταξη μια ομαδας στο ελληνικο πρωταθλημα.
οκ, μπορει να δειχνουν ενα ταβανι, αλλα στην πραγματικοτητα θα προχωρησει η ομαδα που θα βρει χημεια στους ξενους της.
ενα ενοχλητικο με τις περιπτωσεις που ακουγονται για τον παοκ, ειναι οτι κοιτανε παρα πολυ σε παιχτες 34-35+ που σιγα σιγα ξοφλανε απο την ευρωλιγκα και ειναι ελαχιστες οι ομαδες , προθυμες να συνεχισουν να τους δινουν μεγαλα συμβολαια.
για μια ομαδα που θελει να χτιστει για να διεκδικησει πραγματα στα επομενα χρονια, δεν ειμαι σιγουρος οτι κοιτωντας τοσο βραχυπροθεσμα και παιρνοντας παιχτες κυριως για να γινει ντορος, να δημιουργησουν εντυπωσει κτλ, ειναι το φρονιμο.

λεγοντας ολα αυτα, αν το μπατζετ ειναι πραγματικα απεριοριστο και μιλαμε για ελληνες, η 1η επιλογη θα ηταν ο καλαθης.
αν και φαινεται να παραμενει στην παρτιζαν, γιατι προφανως δεν υπηρξε προσεγγιση.

ο πουλακιδας δεν εχει παρει ελληνικο διαβατηριο ακομα και λενε πως θα δυσκολευτει. γενικα μεχρι να αρχισουν να επιστρεφουν οι ελληνες απο τα κολλεγια, που θα παρει 2-3 χρονια ακομα, οι επιλογες ειναι περιορισμενες.
Δεν υπάρχει πραγματικά απεριόριστο μπάτζετ πουθενά, ούτε καν στην Ευρωλίγκα.
Πρακτικά απεριόριστο για το επίπεδο που παίζεις ναι, αλλά ακόμα και ο Έλον Μάσκ να είναι ιδιοκτήτης δε θα είχε πχ μπάτζετ 30 εκατομμύρια σε ομάδα Eurocup δεν έχει λογική ούτε νόημα.

Κατά τα λοιπά, αυτή τη παγίδα με τα μεγάλα ονόματα-βετεράνους όλες οι ομάδες τουλάχιστον στη χώρα μας την περνάνε όταν αποκτούν ξαφνικά λεφτά.
Το ίδιο πάθαινε για χρόνια και η ΑΕΚ, και ο Άρης στην αρχή φέτος κλπ.

Ο ΠΑΟΚ αν έχει στόχο να φτάσει πράγματι Ευρωλίγκα, έχει βασικά 2 δρόμους.
Ο ένας είναι να ακολουθήσει τον δρόμο της Βαλένθια δηλαδή με σταδιακά βήματα, να φτιάξει γήπεδο, να επενδύσει σε υποδομές, εξελίξιμους παίκτες και τα σχετικά και να ανέβει.
Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της Μονακό δηλαδή πλούσιος ιδιοκτήτης που βάζει λεφτά.

Αυτό είναι περισσότερο θέμα άποψης για το μπάσκετ οχι τόσο θέμα οικονομικής δυνατότητας, πχ ο ιδιοκτήτης της Βαλένθια είναι ίσως ο πιο πλούσιος από όλους τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες με κάποια δις περιουσία. Θα μπορούσε να το κάνει pay to win σαν διάφορους άλλους νεόπλουτους, δε το έκανε.

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Απρ 30, 2026 9:06 am

Και παίκτες ονόματα θέλει μια ομάδα, για να γίνει γνωστή και να ακουστει στα μανατζερικα γραφεία και στα μίντια. Με σύνεση όμως και μέτρο. 1-2 παίκτες που έχουν όρεξη να βοηθήσουν αγωνιστικά.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Πέμ Απρ 30, 2026 9:24 am

PeristeriBCfan έγραψε:
Κυρ Απρ 26, 2026 2:44 pm
berry έγραψε:
Κυρ Απρ 26, 2026 2:11 pm
Εκλεισαν Ναζ Μητρου Λονγκ

https://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... troy-longk
Η καλύτερη δυνατή επιλογή για παίκτη με διαβατήριο σε βασική θέση στο σύγχρονο μπάσκετ. Δεν ξέρω μήπως κοιτάξουν κι τον Ζακ Ογκαστ στο "5" που κι αυτός έχει διαβατήριο αλλά έχει "ψιλοξεχαστει" στα ρεπορτάζ afaik.
AΥτος ο Marcus Tsoglanis που μας ζαλιζαν καποιοι να τον παρουμε στον Ολυμπιακο, που ναυαγησε και στην Α2 παιζει ακομα ή το εκοψε? Ας τον παρει ο παοκ να το σηκωσουνε!

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Πέμ Απρ 30, 2026 9:26 am

kojito έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 2:20 pm
PeristeriBCfan έγραψε:
Κυρ Απρ 26, 2026 2:44 pm

Η καλύτερη δυνατή επιλογή για παίκτη με διαβατήριο σε βασική θέση στο σύγχρονο μπάσκετ. Δεν ξέρω μήπως κοιτάξουν κι τον Ζακ Ογκαστ στο "5" που κι αυτός έχει διαβατήριο αλλά έχει "ψιλοξεχαστει" στα ρεπορτάζ afaik.
Σε τι κατάσταση είναι αυτός; Νομίζω εδώ και 2-3 χρόνια παίζει στην Ιαπωνία και γενικά από τότε που έφυγε από τον ΠΑΟ έχει φθίνουσα πορεία. Ίσως για δευτεροτρίτο πεντάρι λόγω διαβατηρίου να έκανε, αλλά όχι για κάτι παραπάνω.

Από Έλληνες όπως φαίνεται οι μόνοι που έχουν αρκετές πιθανότητες να συνεχίσουν του χρόνου είναι ο Χουγκάζ και ο Περσίδης (με πιο περιορισμένο ρόλο όμως). Έχει κλείσει ο Μήτρου-Λονγκ, κλεισμένος θεωρείται και ο Μπαζίνας από τον Προμηθέα, ενώ θα κάνουν προσπάθεια και για τουλάχιστον έναν εκ των Τολιόπουλου-Λαρεντζάκη αν δεν συνεχίσουν σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ αντίστοιχα. Μαζί με έναν ακόμα στους ψηλούς για συμπληρωματικό ρόλο, μια χαρά Ελληνικό κορμό μπορεί να φτιάξει. Έχει γραφτεί ακόμα και για τον Στογιάκοβιτς jr. σε περίπτωση που αποφασίσει να έρθει προς Ευρώπη, αλλά δεν νομίζω να έχει πολύ βάση.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF

Πέμ Απρ 30, 2026 5:00 pm

xavier έγραψε:
Ισχύει ότι οι ξένοι κάνουν την διαφορά, αλλά και οι Έλληνες χρειάζονται σε τέτοιες ομάδες. Όταν φτιάχνεις ομάδα για να παίζει σε δύο διοργανώσεις είναι μέγα λάθος να ρίξεις όλο το χρήμα στους 6-7 ξένους και μετά να πάρεις 4-5 Έλληνες β' διαλογής απλά και μόνο για να συμπληρώσεις το ρόστερ. Έτσι την πάτησε και ο Πανιώνιος φέτος που έφτιαξε ένα πολύ ρηχό ρόστερ, παρόμοια πήγαν να την πατήσουν λίγο κάποιες φορές και η ΑΕΚ με τον Άρη.

Βέβαια δεν νομίζω ότι για μια ομάδα με τις φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ ο στόχος είναι η 3η θέση στο πρωτάθλημα. Δεν είναι κάτι που θα πανηγυριστεί. Ακόμα απέχει από το να χτυπήσει ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, αλλά ο στόχος του είναι λογικά ένας ευρωπαϊκός τίτλος, άντε ίσως και το Κύπελλο αν κάτσει καλή κλήρωση.

Τώρα με βάση τα ονόματα που χτυπάει, μου θυμίζει η αλήθεια είναι λίγο τον Ολυμπιακό των πρώτων χρόνων των Αγγελόπουλων είναι η αλήθεια. Που έπαιρνε ονόματα για να κάνει ντόρο. Ίσως άλλωστε κι αυτός να είναι ο στόχος του, να κάνει δυναμικό μπάσιμο. Βέβαια είναι και λίγο περίεργη η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα οπαδού, δεν νομίζω ότι οι ΠΑΟΚτζηδες θα έδειχναν την ίδια θέρμη και ενθουσιασμό αν έβγαινε ο Μυστακίδης και έλεγε ότι έχω τόσα εκατομμύρια διαθέσιμα αλλά δεν θέλω να τα ρίξω άμεσα, έχω πενταετές πλάνο ώστε να ξεκινήσουμε από χαμηλά και να ανεβούμε, θα φτιάξουμε νεανικό ρόστερ δίνοντας βάση και σε ακαδημίες, νεαρούς Έλληνες κτλ.

Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Δευ Μάιος 04, 2026 1:05 pm

https://paoktoday.gr/basket/ntarious-to ... -tou-paok/

Ενα απο τα χιλιαδες ηχηρα ονοματα που θα ακουστουν ειναι και αυτο του......Νταριους Τομπσον !!

Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Δευ Μάιος 04, 2026 4:54 pm

gspara έγραψε:
Δευ Μάιος 04, 2026 1:05 pm
https://paoktoday.gr/basket/ntarious-to ... -tou-paok/

Ενα απο τα χιλιαδες ηχηρα ονοματα που θα ακουστουν ειναι και αυτο του......Νταριους Τομπσον !!
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε πάρει το μάτι μου στο Twitter πως έχει κλείσει στην Ολίμπια Μιλάνο μαζί με τους Χολ και Πίτερς.

Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Τετ Μάιος 06, 2026 3:36 pm

Eκλεισε το ντιλ με Καλαθη για 2 ετη κοντα στα 2m συνολικα !!

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Μάιος 06, 2026 5:17 pm

gspara έγραψε:
Τετ Μάιος 06, 2026 3:36 pm
Eκλεισε το ντιλ με Καλαθη για 2 ετη κοντα στα 2m συνολικα !!
Σοβαρή κίνηση αν αποκτηθεί όντως.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Μάιος 08, 2026 3:39 pm

https://www.sport24.gr/basket/paok-i-ka ... u-kentrou/

μπράβο στον ΠΑΟΚ, η νέα διοίκηση δείχνει ότι το έχει πάρει ζεστά το πράγμα.

μου κάνει εντύπωση που θα είναι έτοιμο νέο προπονητικό 8.000 τ.μ. σε 5-6 μήνες αλλά δεν είμαι μηχανικός για να ξέρω.

και επειδή βρισκόμαστε στο τόπικ των μεταγραφών, κινήσεις όπως ο Καλάθης, ο Κλάιμπερν, ο Μπράουν είναι ιδανικές για να τον κάνουν φαβορί για το Γιούροκαπ ώστε να μπει στην Ευρωλίγκα από του παραχρόνου.

το στοίχημα θα είναι να αρχίσει να χτίζει ομάδα για το μετά και για αυτό μάλλον θα χρειαστεί παίκτες statement, όπως είχε κάνει η Παρτίζαν πριν κάποια χρόνια με Πάντερ και Λεντέι. παίκτες σε καλή ηλικία που θα μπορούσαν να βρουν καλό συμβόλαιο και στην Ευρωλίγκα.

εγώ ξέρετε τι θα έκανα; πρόταση 4 μύρια στον Φρανσίσκο και θα έχτιζα την ομάδα γύρω του. τρελή υπεραξία μεν αλλά σε βάζει για τα καλά στο κάδρο ως σοβαρό παίκτη, ειδικά αν θες να κυνηγήσεις και άδεια franchise. κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε η Χάποελ με το Μίσιτς.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Μάιος 08, 2026 4:04 pm

yawn.brigade έγραψε:

μου κάνει εντύπωση που θα είναι έτοιμο νέο προπονητικό 8.000 τ.μ. σε 5-6 μήνες αλλά δεν είμαι μηχανικός για να ξέρω.

και επειδή βρισκόμαστε στο τόπικ των μεταγραφών, κινήσεις όπως ο Καλάθης, ο Κλάιμπερν, ο Μπράουν είναι ιδανικές για να τον κάνουν φαβορί για το Γιούροκαπ ώστε να μπει στην Ευρωλίγκα από του παραχρόνου.

το στοίχημα θα είναι να αρχίσει να χτίζει ομάδα για το μετά και για αυτό μάλλον θα χρειαστεί παίκτες statement, όπως είχε κάνει η Παρτίζαν πριν κάποια χρόνια με Πάντερ και Λεντέι. παίκτες σε καλή ηλικία που θα μπορούσαν να βρουν καλό συμβόλαιο και στην Ευρωλίγκα.

εγώ ξέρετε τι θα έκανα; πρόταση 4 μύρια στον Φρανσίσκο και θα έχτιζα την ομάδα γύρω του. τρελή υπεραξία μεν αλλά σε βάζει για τα καλά στο κάδρο ως σοβαρό παίκτη, ειδικά αν θες να κυνηγήσεις και άδεια franchise. κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε η Χάποελ με το Μίσιτς.
Ναι όμως η Χαποελ έπαιζε ήδη ΕΛ. Δεν γίνεται (μάλλον) να πείσεις τον Φρανσισκο να πάει να παίξει Γιουροκαπ.

Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Μάιος 08, 2026 4:07 pm

nikolas_asteri έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

Ναι όμως η Χαποελ έπαιζε ήδη ΕΛ. Δεν γίνεται (μάλλον) να πείσεις τον Φρανσισκο να πάει να παίξει Γιουροκαπ.
Αν έχεις λεφτά, όλα γίνονται πιο εύκολα. Δε λέω για τον Φρανσίσκο συγκεκριμένα, αλλά πιστεύω ότι με την ανάλογη υπεραξία θα βρεθούν παίκτες για να παίξουν στο EuroCup.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Μάιος 08, 2026 4:12 pm

nikolas_asteri έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

γι' αυτό έβαλα 4 εκατομμύρια :P

ισχύει ότι δε θα είναι εύκολο να τον πείσεις, ίσως να είναι και αδύνατο αν και δε γνωρίζουμε πόσο money oriented παίκτης είναι. αλλά ας μην είναι ο Φρανσίσκο, ας είναι ο Λεντέι (που το έχει ξανακάνει) και καναδυό ακόμα τέτοιου επιπέδου. φαντάζομαι δε θα είναι τόσο δύσκολο να βρεις 2-3 Αμερικάνους που θα θελήσουν να παίξουν ένα χρόνο στο Γιούροκαπ παίρνοντας λεφτά που δε θα βρουν αλλού.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΠΑΟΚ”