Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μάιος 14, 2026 11:13 am

Στο draft Combine του NBA στο Σικάγο βρίσκεται ο Αντρέι Στογιάκοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε δηλώσεις και μίλησε σχετικά με το μέλλον του και την Εθνική ομάδα που πρόκειται να επιλέξει.
Συγκεκριμένα ο γιος του Πέτζα, τόνισε πως όταν έρθει η στιγμή να επιλέξει ποια Εθνική θα εκπροσωπήσει θα το κάνει, εφόσον έχει συναντηθεί, τόσο με ανθρώπους από την ελληνική ομοσπονδία όσο και από τη σέρβικη.
Θα συναντηθώ και με τις δύο εθνικές ομάδες. Εάν νιώθω ότι είμαι έτοιμος για τη σωστή απόφαση, θα την πάρω σύντομα. Διαφορετικά, θα συνεχίσω να περιμένω. Γνωρίζω ότι υπάρχουν προκριματικοί αγώνες το καλοκαίρι και η Ελλάδα και η Σερβία ενδιαφέρονται να παίξω με αυτές. Αλλά εάν πρόκειται για την παραμονή μου στο NCAA είτε για τη συμμετοχή στο NBA, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρωθώ στην ανάπτυξη και στην πρόοδο μου, αντί να παίξω για μια εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή. Τότε αυτό θα αποφασίσω».
https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/ ... -ti-serbia

Και πιο θα είναι το κριτήριο του, όποιος του δώσει τα περισσότερα;

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Τρί Ιούλ 21, 2026 11:02 am

https://www.skai.gr/news/sports/giannis ... ton-nbaers
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στο «Anestea the Podcast», εξήγησε αρχικά το θέμα της ασφάλισης που αφορά τους NBAers στα «παράθυρα»: «Είμαι ο μόνος NBAer. Και ο Θανάσης. Επειδή δεν το ξέρει πολύς κόσμος αυτό, για να πας στην Εθνική, πρέπει να πληρώσεις μια ασφάλεια για να παίξεις. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για τους αθλητές που παίζουν Ευρωλίγκα. Είναι διαφορετικός ο νόμος, αλλά για τους παίκτες του NBA που έχουν μεγάλα συμβόλαια, γιατί αν πάω εγώ και τραυματιστώ όσο παίζω στη FIBA, να μπορεί η ασφάλεια να καλύπτει το συμβόλαιο που έχω με τους Μπακς ή τώρα με τους Μαϊάμι Χιτ. Αυτό είναι. Δηλαδή, η Ομοσπονδία της Σερβίας, της Φινλανδίας, που έρχονται οι NBAers, την πληρώνουν την ασφάλεια».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο αν υπήρξε κλήση από τον Βασίλη Σπανούλη για τα ματς με Ρουμανία και Πορτογαλία: «Δεν ήμουν στις κλήσεις. Πιστεύαμε ότι όταν παίζουμε με τη Ρουμανία και την Πορτογαλία, είναι ματς που πρέπει και είναι εύκολο να κερδίσεις. Ναι, κάναμε το λάθος. Τους υποτιμήσαμε. Χάσαμε και τα δύο και τώρα αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ματς μπροστά μας».

Τέλος, έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το επόμενο παράθυρο: «Αν κληθώ, λογικά θα είμαι εκεί. Έχω παίξει 10 τουρνουά από τα 12 που έχω κληθεί. Νομίζω παίζουμε με την Ισπανία και την Ουκρανία. Αν κληθούμε και είμαστε όλοι εκεί, θα είμαι εκεί. Πάμε να κερδίσουμε τα ματς και να πάμε στο Παγκόσμιο».
Δεν υπάρχει δεύτερη ανάγνωση σε αυτό. Δεν θα πληρωνόταν ασφάλεια για Πορτογαλία και Ρουμανία. Τους υποτιμήσαμε, χάσαμε και τώρα τρέχουμε. Και το τρέξιμο θέλει οπωσδήποτε πληρωμή ασφάλειας για τον Γιάννη γιατί θα είναι εκεί. Πιστεύω θα είναι και ότι θέλει να παίξει και στο Παγκόσμιο. 2 ματς τελικοί τον Αύγουστο.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
t0ny3

Honorary
Reactions:

Τρί Ιούλ 21, 2026 11:20 am

Ωραια αλλο ενα ξεβρακωμα της ομοσπονδιας λοιπον. Ο Γιαννης δηλαδη θα μπορουσε να παιξει αλλα ειπαμε ελα μωρε με την Πορτογαλια και την Ρουμανια παιζουμε κλαιν. Αρα ισχυει η δηλωση του Σπανουλη οτι δεν καλεσαν παιδια χωρις να τους ρωτησουν αν θελουν να ειναι.

Βεβαια εδω να θιξουμε και το πιο χαζο με την ασφαλεια, που πρεπει να ισχυει μονο στο μπασκετ και αποδεικννυεει ποσο χαιδεμενους εχουμε τους μπασκετμπολιστες και ποσο ποναει το αθλημα με την μη υπαρξη κοινης ροτας παγκοσμιως για το αθλημα.

Άβαταρ μέλους
Archangel

Reactions:

Τρί Ιούλ 21, 2026 11:40 am

Η έπαρση και η αλαζονεία της εξουσίας έχει και το τίμημα της.
Έτσι είναι στη πραγματική ζωή.

«Στῶμεν καλῶς, στῶμεν μετά φόβου»
tarp7

champion
Reactions:

Τρί Ιούλ 21, 2026 11:59 am

t0ny3 έγραψε:
Τρί Ιούλ 21, 2026 11:20 am
Ωραια αλλο ενα ξεβρακωμα της ομοσπονδιας λοιπον. Ο Γιαννης δηλαδη θα μπορουσε να παιξει αλλα ειπαμε ελα μωρε με την Πορτογαλια και την Ρουμανια παιζουμε κλαιν. Αρα ισχυει η δηλωση του Σπανουλη οτι δεν καλεσαν παιδια χωρις να τους ρωτησουν αν θελουν να ειναι.

Βεβαια εδω να θιξουμε και το πιο χαζο με την ασφαλεια, που πρεπει να ισχυει μονο στο μπασκετ και αποδεικννυεει ποσο χαιδεμενους εχουμε τους μπασκετμπολιστες και ποσο ποναει το αθλημα με την μη υπαρξη κοινης ροτας παγκοσμιως για το αθλημα.
Η ασφάλεια ισχύει και στο ποδόσφαιρο
https://www.cyprusinsurancenews.com/xep ... E%B7%CF%82.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Ιούλ 21, 2026 12:22 pm

tarp7 έγραψε:
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μπει σε τέτοιες διαδικασίες ούτε η μία ομοσπονδία, ούτε η άλλη. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν (σε Ελλάδα και Σερβία εννοώ) αλλά το βρίσκω λίγο απίθανο να μπορεί να ενσωματωθεί σε ομάδα εθνικής ένα παλικαράκι που "τα πήρε".

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τρί Ιούλ 21, 2026 12:31 pm

SteveNashidis έγραψε:
Τρί Ιούλ 21, 2026 11:02 am
https://www.skai.gr/news/sports/giannis ... ton-nbaers
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στο «Anestea the Podcast», εξήγησε αρχικά το θέμα της ασφάλισης που αφορά τους NBAers στα «παράθυρα»: «Είμαι ο μόνος NBAer. Και ο Θανάσης. Επειδή δεν το ξέρει πολύς κόσμος αυτό, για να πας στην Εθνική, πρέπει να πληρώσεις μια ασφάλεια για να παίξεις. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για τους αθλητές που παίζουν Ευρωλίγκα. Είναι διαφορετικός ο νόμος, αλλά για τους παίκτες του NBA που έχουν μεγάλα συμβόλαια, γιατί αν πάω εγώ και τραυματιστώ όσο παίζω στη FIBA, να μπορεί η ασφάλεια να καλύπτει το συμβόλαιο που έχω με τους Μπακς ή τώρα με τους Μαϊάμι Χιτ. Αυτό είναι. Δηλαδή, η Ομοσπονδία της Σερβίας, της Φινλανδίας, που έρχονται οι NBAers, την πληρώνουν την ασφάλεια».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο αν υπήρξε κλήση από τον Βασίλη Σπανούλη για τα ματς με Ρουμανία και Πορτογαλία: «Δεν ήμουν στις κλήσεις. Πιστεύαμε ότι όταν παίζουμε με τη Ρουμανία και την Πορτογαλία, είναι ματς που πρέπει και είναι εύκολο να κερδίσεις. Ναι, κάναμε το λάθος. Τους υποτιμήσαμε. Χάσαμε και τα δύο και τώρα αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ματς μπροστά μας».

Τέλος, έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το επόμενο παράθυρο: «Αν κληθώ, λογικά θα είμαι εκεί. Έχω παίξει 10 τουρνουά από τα 12 που έχω κληθεί. Νομίζω παίζουμε με την Ισπανία και την Ουκρανία. Αν κληθούμε και είμαστε όλοι εκεί, θα είμαι εκεί. Πάμε να κερδίσουμε τα ματς και να πάμε στο Παγκόσμιο».
Δεν υπάρχει δεύτερη ανάγνωση σε αυτό. Δεν θα πληρωνόταν ασφάλεια για Πορτογαλία και Ρουμανία. Τους υποτιμήσαμε, χάσαμε και τώρα τρέχουμε. Και το τρέξιμο θέλει οπωσδήποτε πληρωμή ασφάλειας για τον Γιάννη γιατί θα είναι εκεί. Πιστεύω θα είναι και ότι θέλει να παίξει και στο Παγκόσμιο. 2 ματς τελικοί τον Αύγουστο.
Προφανώς και ο Γιάννης δεν κλήθηκε διότι όλοι πίστευαν ότι μπορούμε να κερδίσουμε εύκολα τις Ρουμανία και Πορτογαλία χωρίς τον Γιάννη, όπως άλλωστε τις κερδίσαμε στο παράθυρο του Νοεμβρίου.

Τα "περί ξεβρωκάματος" και "αλαζονείας" που γράφονται παραπάνω είναι "μετά Χριστόν προφητείες". Δεν χάσαμε από τη Ρουμανία και την Πορτογαλία επειδή δεν έπαιζε ο Γιάννης.

Πάντως @SteveNashidis ακόμα και να είχε κληθεί ο Γιάννης για αυτά τα ματς, εγώ θεωρώ ότι κατά 99,9% δεν θα έπαιζε λόγω του NBA moratorium. Όσοι παίκτες του NBA (και ήταν κάμποσοι) βρίσκονταν υπό καθεστώς ανταλλαγής ή ήταν free agents δεν έπαιξαν στο "παράθυρο" του Ιουλίου για αυτόν ακριβώς τον λόγο (πχ Fontecchio, Nurkic, Queta, Ayton, Bogdanovic, Mamukelashvili, κλπ).

Αυτό που κρατάμε από τις δηλώσεις του Γιάννη είναι η διάθεσή του να αγωνιστεί στο "παράθυρο" του Αυγούστου. Με τον Γιάννη παρόντα πολύ δύσκολα δεν θα κάνουμε το 2/2.

tarp7

champion
Reactions:

Τρί Ιούλ 21, 2026 12:32 pm

nikolas_asteri έγραψε:
tarp7 έγραψε:
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μπει σε τέτοιες διαδικασίες ούτε η μία ομοσπονδία, ούτε η άλλη. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν (σε Ελλάδα και Σερβία εννοώ) αλλά το βρίσκω λίγο απίθανο να μπορεί να ενσωματωθεί σε ομάδα εθνικής ένα παλικαράκι που "τα πήρε".
καλά δεν θα είναι πρώτη φορά (γενικά εννοώ όχι μόνο αυτές τις 2 εθνικές ομάδες). Ήδη έχουμε 2 κατηγορίες παικτών οι νατουραλιζέ που πληρώνονται και οι γηγενείς

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Ιούλ 21, 2026 12:45 pm

tarp7 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

καλά δεν θα είναι πρώτη φορά (γενικά εννοώ όχι μόνο αυτές τις 2 εθνικές ομάδες). Ήδη έχουμε 2 κατηγορίες παικτών οι νατουραλιζέ που πληρώνονται και οι γηγενείς
Δεν πληρώνονται όλοι οι νατουραλιζέ. Οι νατουραλιζέ τύπου Ναν πληρώνονται. Δεν διαφωνώ ότι υπάρχει σαν φαινόμενο αλλά βλέπω λίγο διαφορετικά την δική μας ομάδα (και της Σερβίας αντίστοιχα). Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε μία ομάδα με Γιάννη, Σλούκα, Ρόγκα, Μήτογλου, και Γιόκιτς, Μπόγκταν κλπ κλπ θα εμφανιστεί το χ, ψ παικτάκι που θα πληρώνεται για να είναι εκεί.

Εικόνα
Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 21, 2026 12:54 pm

Αν χρειαζομαστε τον Γιαννη για την Πορτογαλια και την Ρουμανια μπορουμε το γυρισουμε στις καρτες Yu-gi-oh αντι για μπασκετ. Το θεμα ειναι γιατι δεν ηρθαν οι υπολοιποι. Ντορσει/Γουοκαπ, Μητογλου, Σλουκας, Κωστας Αντε??

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τρί Ιούλ 21, 2026 1:00 pm

tarp7 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Ο μικρός Stojakovic έχει προτεραιότητα την είσοδο του στο NBA αυτή τη στιγμή και όχι το international μπάσκετ.

Νομίζω άλλωστε ότι το έχει δηλώσει ξεκάθαρα και ο ίδιος. Οπότε οι ενδιαφερόμενες ομοσπονδίες δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να περιμένουν.

Αν τον δούμε τελικά να αγωνίζεται σε κάποια εθνική ομάδα, αυτό μάλλον θα γίνει σε 2-3 χρόνια από τώρα και όχι άμεσα.

Φέτος το καλοκαίρι έκανε επέμβαση στο δεξί του γόνατο, οπότε έτσι και αλλιώς δεν θα ήταν διαθέσιμος να αγωνιστεί.

https://sports.yahoo.com/articles/good- ... 00069.html

tarp7

champion
Reactions:

Τρί Ιούλ 21, 2026 1:35 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Ιούλ 21, 2026 12:45 pm
tarp7 έγραψε:

Δεν πληρώνονται όλοι οι νατουραλιζέ. Οι νατουραλιζέ τύπου Ναν πληρώνονται. Δεν διαφωνώ ότι υπάρχει σαν φαινόμενο αλλά βλέπω λίγο διαφορετικά την δική μας ομάδα (και της Σερβίας αντίστοιχα). Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε μία ομάδα με Γιάννη, Σλούκα, Ρόγκα, Μήτογλου, και Γιόκιτς, Μπόγκταν κλπ κλπ θα εμφανιστεί το χ, ψ παικτάκι που θα πληρώνεται για να είναι εκεί.
Στις γυναίκες κάναμε μεταγραφή πέρυσι πάντως τη Πάρκς. Τα χρήματα πολλές φορές δεν είναι άμεσα. Υπήρχαν πέρυσι δημοσιεύματα ότι η ΕΟΚ έψαχνε νατουραλιζέ, για παίκτες που δεν παίζουν στην Ελλάδα . Οι σέρβοι ούτως ή άλλως τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν νατουραλιζέ.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τρί Ιούλ 21, 2026 1:44 pm

GK_23 έγραψε:
Τρί Ιούλ 21, 2026 1:00 pm
tarp7 έγραψε:

Ο μικρός Stojakovic έχει προτεραιότητα την είσοδο του στο NBA αυτή τη στιγμή και όχι το international μπάσκετ.

Νομίζω άλλωστε ότι το έχει δηλώσει ξεκάθαρα και ο ίδιος. Οπότε οι ενδιαφερόμενες ομοσπονδίες δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να περιμένουν.

Αν τον δούμε τελικά να αγωνίζεται σε κάποια εθνική ομάδα, αυτό μάλλον θα γίνει σε 2-3 χρόνια από τώρα και όχι άμεσα.

Φέτος το καλοκαίρι έκανε επέμβαση στο δεξί του γόνατο, οπότε έτσι και αλλιώς δεν θα ήταν διαθέσιμος να αγωνιστεί.

https://sports.yahoo.com/articles/good- ... 00069.html
Δεν πάει πάντως και πολύ καλά, μπήκε στο NCAA και τον τοποθετούσαν ακόμα μέσα στα πρώτα 20 πικ ή ότι θα μπορούσε να γίνει draft από τον πρώτο γύρο το 2024 για να φτάσουμε 3 χρόνια μετά να αποσύρει την συμμετοχή του από το φετινό draft γιατί τον έδιναν οι προβλέψεις προς το τέλους του δεύτερου γύρου.
Και ενώ είχε μπει με την φήμη του εξαιρετικού σουτέρ τελικά μόνο κάτι τέτοιο δεν δείχνει. Αν δεν βελτιώσει το τρίποντο του δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες και αν το βελτιώσει και πάλι δύσκολα θα χτυπήσει πρώτο γύρο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”