SteveNashidis έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 21, 2026 11:02 am
https://www.skai.gr/news/sports/giannis ... ton-nbaers
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στο «Anestea the Podcast», εξήγησε αρχικά το θέμα της ασφάλισης που αφορά τους NBAers στα «παράθυρα»: «Είμαι ο μόνος NBAer. Και ο Θανάσης. Επειδή δεν το ξέρει πολύς κόσμος αυτό, για να πας στην Εθνική, πρέπει να πληρώσεις μια ασφάλεια για να παίξεις. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για τους αθλητές που παίζουν Ευρωλίγκα. Είναι διαφορετικός ο νόμος, αλλά για τους παίκτες του NBA που έχουν μεγάλα συμβόλαια, γιατί αν πάω εγώ και τραυματιστώ όσο παίζω στη FIBA, να μπορεί η ασφάλεια να καλύπτει το συμβόλαιο που έχω με τους Μπακς ή τώρα με τους Μαϊάμι Χιτ. Αυτό είναι. Δηλαδή, η Ομοσπονδία της Σερβίας, της Φινλανδίας, που έρχονται οι NBAers, την πληρώνουν την ασφάλεια».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο αν υπήρξε κλήση από τον Βασίλη Σπανούλη για τα ματς με Ρουμανία και Πορτογαλία: «Δεν ήμουν στις κλήσεις. Πιστεύαμε ότι όταν παίζουμε με τη Ρουμανία και την Πορτογαλία, είναι ματς που πρέπει και είναι εύκολο να κερδίσεις. Ναι, κάναμε το λάθος. Τους υποτιμήσαμε. Χάσαμε και τα δύο και τώρα αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ματς μπροστά μας».
Τέλος, έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το επόμενο παράθυρο: «Αν κληθώ, λογικά θα είμαι εκεί. Έχω παίξει 10 τουρνουά από τα 12 που έχω κληθεί. Νομίζω παίζουμε με την Ισπανία και την Ουκρανία. Αν κληθούμε και είμαστε όλοι εκεί, θα είμαι εκεί. Πάμε να κερδίσουμε τα ματς και να πάμε στο Παγκόσμιο».
Δεν υπάρχει δεύτερη ανάγνωση σε αυτό. Δεν θα πληρωνόταν ασφάλεια για Πορτογαλία και Ρουμανία. Τους υποτιμήσαμε, χάσαμε και τώρα τρέχουμε. Και το τρέξιμο θέλει οπωσδήποτε πληρωμή ασφάλειας για τον Γιάννη γιατί θα είναι εκεί. Πιστεύω θα είναι και ότι θέλει να παίξει και στο Παγκόσμιο. 2 ματς τελικοί τον Αύγουστο.
Προφανώς και ο Γιάννης δεν κλήθηκε διότι όλοι πίστευαν ότι μπορούμε να κερδίσουμε εύκολα τις Ρουμανία και Πορτογαλία χωρίς τον Γιάννη, όπως άλλωστε τις κερδίσαμε στο παράθυρο του Νοεμβρίου.
Τα "περί ξεβρωκάματος" και "αλαζονείας" που γράφονται παραπάνω είναι "μετά Χριστόν προφητείες". Δεν χάσαμε από τη Ρουμανία και την Πορτογαλία επειδή δεν έπαιζε ο Γιάννης.
Πάντως
@SteveNashidis ακόμα και να είχε κληθεί ο Γιάννης για αυτά τα ματς, εγώ θεωρώ ότι κατά 99,9% δεν θα έπαιζε λόγω του NBA moratorium. Όσοι παίκτες του NBA (και ήταν κάμποσοι) βρίσκονταν υπό καθεστώς ανταλλαγής ή ήταν free agents δεν έπαιξαν στο "παράθυρο" του Ιουλίου για αυτόν ακριβώς τον λόγο (πχ Fontecchio, Nurkic, Queta, Ayton, Bogdanovic, Mamukelashvili, κλπ).
Αυτό που κρατάμε από τις δηλώσεις του Γιάννη είναι η διάθεσή του να αγωνιστεί στο "παράθυρο" του Αυγούστου. Με τον Γιάννη παρόντα πολύ δύσκολα δεν θα κάνουμε το 2/2.