TonyTonyChopper έγραψε: ↑Παρ Μάιος 15, 2026 11:39 am
Πάντως μέσα σε όλα είναι και η διαχείριση του Ναν. Έχετε νεύρα κύριε και κάνετε αντιαθλητικό φάουλ σε κάθε 2 παιχνίδια; Καθίστε στον πάγκο μέχρι να ηρεμήσετε. Δεν γίνεται κάποιους να τους κράζει στις συνεντεύξεις και σε άλλους να μην λέει τίποτα. (Τουλάχιστον κάτι που να αλλάζει τον τρόπο σκέψης τους μέσα στο παιχνίδι γιατί οκ δεν ξέρουμε τι λένε στα αποδυτήρια). Από τις συνεντεύξεις που έχω δει ο Ναν δεν φαίνεται τόσο εγωιστής όσο δείχνει στο παιχνίδι. Ίσως φταίει η έλλειψη κατεύθυνσης από τον πάγκο.
Το θέμα Ναν είναι πιο σύνθετο, από όσο φαίνεται. Σίγουρα έχει ευθύνες το προπονητικό τιμ που δεν του βρήκε τρόπο να βγαίνει οφ μπολ πχ όταν του κανουν αυτά τα επιθετικά μπλίτζ. Έχω γραψει πριν τον τελευταίο αγώνα ένα "σεντόνι" για το πως πρέπει (κατά την ταπεινή μου άμπαλη γνώμη) να προσπαθεί να σπασει τα μπλιτζ περνώντας ανάμεσα με την ταχυδύναμη που έχει, παρά να προσπαθεί να πασάρει. Βεβαίως εκεί έρχεται η άλλη παράμετρος στην κουβέντα για την οποία (κατά παράδοξο τρόπο) όσο φέρει ευθύνη ο ίδιος, άλλο τόσο δεν φέρει! (θα το ονομάσω το παράδοξο του ναν

για την επιστημονικότητα της κουβέντας) και δεν είναι άλλο από τα φάουλ που παίρνει, ή μάλλον που δεν παίρνει. (Δεν το πάω στο διαιτητικό-συνωμοσιολογικό κομμάτι κυρ-διαχειριστά μου, άσε με να το αναπτυξω ...

). Ο Ναν είναι ένα "ντούκι" που του κάνουν συχνά φάουλ στην τελική προσπάθεια ή στον τρόπο που βάζουν το σώμα τους, αλλά δεν σφυρίζεται γιατί είναι όπως είπαμε απίστευτα γυμνασμένος και δεν κουνιέται καν μερικές φορές παρότι έχει φάει ξύλο στην "προσπάθεια". αυτό πέραν του ότι του στερεί πόντους από βολές, και φθορά στον αντίπαλο με φάουλ, τον εκνευρίζει επίσης και του χαλάει το μυαλό. Η δική του ευθύνη -που για μένα δεν είναι ακριβώς ευθύνηνα είσαι σωστός και να μην εκβιάζεις τα φάουλ- εστιάζεται ότι δεν βρήκε το τρόπο να δείξει τους διαιτητές ότι τρώει ξύλο. Καλώς ή κακώς στην Ευρώπη έτσι παίζεται το παιχνίδι, και να θες να μην σου "τρώνε τον ιδρώτα" πρέπει να παίξεις με τους όρους τους παιχνιδιού. Δεν είναι καθόλου λογικό ένας παιχτης σαν τον ναν να έχει να πάρει 142 λεπτά φάουλ στην σειρά που πέφτουν κορμιά, απέναντι σε μια τόσο φιζικαλ ομάδα. Είναι παράλογο, γιατί δεν είναι παίχτης τύπου Μιροτιτς-Βεζένκοφ που δεν αγαπάνε τις επαφές και προτιμούν να σουτάρουν απο μακριά. Είναι παίχτης που πάει με τις επαφές στο τέρμα. Ίσως θα έπρεπε να κάτσει και δει βιντεάκια πως κερδίζουν τι βολές άλλοι γκαρντ της λίγκας (Σλούκας - Ουόκαπ - Τζέιμς κλπ). Και για να μην παρεξηγηθώ να μην "κερδίσει" βολές που δεν δικαιούται, αλλά αυτές που του έχουν όντως γίνει. Για μένα είναι και δική του ευθύνη σε ένα ποσοστό.