Μα οι "σταλεγάκηδες" αυτό ακριβώς είναι. Άτομα που προτιμούν να αποτυχία η ομάδα για να δικαιωθούν σε αυτά που έλεγαν, παρά να αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους.j-kidd13 έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 11:14 pmΚαι αν υπαρχουν τέτοιοι,αυτο δεν εχει καμια σχεση με το οτι χαρηκαν που αποκλειστηκαμε επειδή ηθελαν να φύγει ο Αταμαν.BillyPao έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 11:11 pm
Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, κρίμα είναι. Πόσοι θα είχαν το θάρρος να πουν αν περνούσαμε στο Final 4 "κακώς έκραζα την ομάδα και την είχα βγάλει άχρηστη όλη τη χρονιά, να που έπεσα έξω"; Ελάχιστοι. Άρα μια χαρά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και τέτοια άτομα.
Θέμα Αταμάν και το μέλλον στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Συντονιστής: Captains
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Πραγματι, και θυμάμαι πολύ καλά τα ποστ. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την άποψη μου.nikolas_asteri έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 11:13 pmΜπορείς πολύ εύκολα να δεις τι γυρίσαμε και είπαμε μετά από το πρώτο παιχνίδι στη ΒαλένθιαBillyPao έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 11:11 pm
Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, κρίμα είναι. Πόσοι θα είχαν το θάρρος να πουν αν περνούσαμε στο Final 4 "κακώς έκραζα την ομάδα και την είχα βγάλει άχρηστη όλη τη χρονιά, να που έπεσα έξω"; Ελάχιστοι. Άρα μια χαρά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και τέτοια άτομα.![]()
- Ευγενές αέριο

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Η ομάδα φέτος ήταν ένας περιφερόμενος θίασος σε Ελλάδα, Ευρώπη...Αυστραλία.nikolas_asteri έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 6:34 pmΜα αν δεν είναι ο προπονητής υπεύθυνος για την εικόνα μίας ομάδας στο γήπεδο, ποιος είναι; Δεν νομίζω πως γυρνάμε γύρω γύρω από το πρόβλημα, νομίζω πως ξέρουμε ποιο είναι. Ή έστω νομίζουμε πως ξέρουμεΕυγενές αέριο έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 6:03 pmΚαι τελοσπάντων αν το πάμε κι ένα βήμα παρακάτω, όταν γυρνάς γύρω γύρω απτο πρόβλημα και λύση δε βρίσκεις μάλλον το πρόβλημα δεν είναι καλά ορισμένο.
Ίσως ο ελέφαντας στο δωμάτιο να μην είναι ο Αταμάν εν τέλει και το ποστ να πρέπει να μετονομαστεί.![]()
Το να κάτσει ο Αταμάν, να μην πάρουμε παίκτες που πρέπει, να τρέχουμε στις Κίνες και μετά την πρώτη ήττα να αρχίζουμε να διαβάζουμε από τη μία μεριά πως ήταν στη Βουλιαγμένη, πως οι παίκτες δεν ήξεραν τι θα παίξουν την επόμενη μέρα, πως προπόνηση τους κάνει ο Σερέλης, και αντίστοιχα ο Αταμάν να λέει πως είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής της τελευταίας εξαετίας (), να τσακώνεται με όποιον φοράει πορτοκαλί (είτε διαιτητικό είτε της Βαλένθια) και να βγαίνει μετά τα ματς να λέει "δεν πήραμε τίποτα από τη θέση που είπα ότι δεν χρειαζόμαστε παίκτη"...ε...δεν ξέρω πως θα δουλέψει.
Αλλά δεν είναι δουλειά μου να βρω άκρη. Δώσε λεφτά στον Ζοτς να έρθει αν δεν μπορείς να βρεις άλλον. Δώσε λεφτά στον Πασκουάλ που προτιμάει Ντουμπάι. Αλλιώς, θα πάρεις ρίσκο με κάποιον πιο ανερχόμενο, τι να γίνει. Το να μείνει ο Αταμάν με τα όσα έχουν ακουστεί (τα οποία ναι μεν δεν τα ξέρουμε αλλά η εικόνα της ομάδας δείχνει να υπάρχει κάποια αλήθεια) δεν βγάζει νόημα σε εμένα.
Για όλα αυτά που ανέφερες (ευχαριστώ για το briefing btw
Εάν όμως δε γίνει τίποτα από όλα αυτά που ανέφερες ως εναλλακτικές και ο Αταμάν παραμείνει στη θέση του με την πρόφαση ότι η αγορά είναι στεγνή, ο ένας υπέγραψε στην Ντουμπάι, ο άλλος ανανέωσε με τη Φενέρ, ο τάδε του το κρατάει μανιάτικο, ο δείνα αγόρασε εξοχικό στο Μαλιμπού, οι του eurocup δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση κ.ο.κ, τότε ποιός θα ευθύνεται; Πάλι ο Αταμάν θα φταίει που δεν έφυγε; Εκεί μπαίνει ο ελέφαντας που ανέφερα. Όλοι έχουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
- j-kidd13

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ο σταλεγακιας που λες,αν η ομαδα αποτυχει θα βγει να το παίξει δικαιωμένος.
Δεν θελει να αποτύχει η ομάδα για να δικαιωθεί.
Η βάση της όλης συζήτησης για τον Αταμάν είναι τα εξής 2 πράγματα:
1) Πήρε αποφάσεις που εν τέλει κατέληξαν να βλάψουν την ομάδα. Και στο μυαλό μου έχω την απόφαση να το γυρίσει σε hedge από άμυνα αλλαγών, να αρνείται να πάρει κάποιο σέντερ 2 χρόνια τώρα ενώ είχε ευκαιρίες.
2) Όπως φαίνεται σχεδόν κανείς παίκτης δεν τον θέλει πλέον (με εξαίρεση Οσμάν και Σλούκα από ότι έχουν πει).
Οπότε για να μείνει πρέπει πρώτον να εθελοτυφλήσεις για το πρώτο και τον λόγο που αυτό έγινε, και δεύτερον να σπάσεις συμβόλαια συνολικής αξίας 30 εκατομμυρίων. Αν πάμε με ίδιο ρόστερ και Αταμάν θα τα πάμε χειρότερα από φέτος. Δεν είναι ρεαλιστικό να μείνει.
Γενικά είναι πάρα πολλά που μπορούμε να του καταλογήσουμε, αλλά τα 2 παραπάνω είναι τα πιο απαγορευτικά για την παραμονή του.
Προσωπικά με ενοχλούν κι άλλα, όπως για παράδειγμα ότι τον κάνουν outcoaching αρκετοί προπονητές, κάνει εξόφθαλμα λάθη στο rotation κατά τη διάρκεια του αγώνα. Νομίζω δε ότι ένα από τα βασικά του μειονεκτήματα είναι ότι δεν μπορεί να δειαχειριστεί τα μεγάλα ρόστερ, που είναι πλέον απαραίτητα για τους 38 αγώνες της regular season στην Ευρωλίγκα.
1) Πήρε αποφάσεις που εν τέλει κατέληξαν να βλάψουν την ομάδα. Και στο μυαλό μου έχω την απόφαση να το γυρίσει σε hedge από άμυνα αλλαγών, να αρνείται να πάρει κάποιο σέντερ 2 χρόνια τώρα ενώ είχε ευκαιρίες.
2) Όπως φαίνεται σχεδόν κανείς παίκτης δεν τον θέλει πλέον (με εξαίρεση Οσμάν και Σλούκα από ότι έχουν πει).
Οπότε για να μείνει πρέπει πρώτον να εθελοτυφλήσεις για το πρώτο και τον λόγο που αυτό έγινε, και δεύτερον να σπάσεις συμβόλαια συνολικής αξίας 30 εκατομμυρίων. Αν πάμε με ίδιο ρόστερ και Αταμάν θα τα πάμε χειρότερα από φέτος. Δεν είναι ρεαλιστικό να μείνει.
Γενικά είναι πάρα πολλά που μπορούμε να του καταλογήσουμε, αλλά τα 2 παραπάνω είναι τα πιο απαγορευτικά για την παραμονή του.
Προσωπικά με ενοχλούν κι άλλα, όπως για παράδειγμα ότι τον κάνουν outcoaching αρκετοί προπονητές, κάνει εξόφθαλμα λάθη στο rotation κατά τη διάρκεια του αγώνα. Νομίζω δε ότι ένα από τα βασικά του μειονεκτήματα είναι ότι δεν μπορεί να δειαχειριστεί τα μεγάλα ρόστερ, που είναι πλέον απαραίτητα για τους 38 αγώνες της regular season στην Ευρωλίγκα.
- TonyTonyChopper

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Όχι ακριβώς ευθύνη αλλά για μένα του λείπει η ευθιξία. Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό για έναν προπονητή, δεν ξέρω. Πάντως δείχνει παντελή έλλειψη κατανόησης του τι συμβαίνει γύρω του και (γενικά, όχι πάντα) η ξεροκεφαλιά δεν βγαίνει σε καλό.Ευγενές αέριο έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 11:17 pmΕάν όμως δε γίνει τίποτα από όλα αυτά που ανέφερες ως εναλλακτικές και ο Αταμάν παραμείνει στη θέση του με την πρόφαση ότι η αγορά είναι στεγνή, ο ένας υπέγραψε στην Ντουμπάι, ο άλλος ανανέωσε με τη Φενέρ, ο τάδε του το κρατάει μανιάτικο, ο δείνα αγόρασε εξοχικό στο Μαλιμπού, οι του eurocup δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση κ.ο.κ, τότε ποιός θα ευθύνεται; Πάλι ο Αταμάν θα φταίει που δεν έφυγε; Εκεί μπαίνει ο ελέφαντας που ανέφερα. Όλοι έχουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
Τώρα αν ο ΔΠΓ αποφασίσει να τον κρατήσει παρ'όλα τα όσα συζητάμε εδώ τότε αυτός θα είναι ο κύριος υπεύθυνος. Και για τα καλά και για τα κακά, έτσι πάει.

-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Μα αυτά τα 2 που λες πάνε μαζί. Αφού ο "σταλεγάκιας" θέλει να το παίξει δικαιωμένος αν αποτύχει η ομάδα, δεν έχει λόγο να εύχεται να τα καταφέρει η ομάδα.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν η ομάδα ήταν αυτή που έπρεπε θα είχε κερδίσει κάποια από τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια που έχασε και όταν ήταν πλήρης ή/και θα είχε κερδίσει 1-2 παιχνίδια ακόμα και όταν είχε τραυματίες για να μην έχει σημασία αυτό.BillyPao έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 10:19 pmΕγώ μπορώ να σου πω ότι χάσαμε το πλεονέκτημα για 1 ή 2 νίκες που θα τις είχαμε κάνει αν δεν έλειπαν έναν μήνα ο Ναν και ο Οσμάν. Και ακόμα και με μειονέκτημα έδρας αν δεν είχε τραυματιστεί ο Σλούκας πολύ πιθανόν το αποτέλεσμα της σειράς με τη Βαλένθια να ήταν διαφορετικό και να μην κάναμε αυτή τη συζήτηση. Μπορεί κανείς να μου πει ότι έχω άδικο σε αυτό που γράφω; Ναι, αλλά τότε μπορώ και εγώ να πω το ίδιο για αυτούς που κάνουν "κριτική" χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα δεδομένα.pan24 έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 10:12 pm
Μερικές φορές όταν η σχέση δε τραβάει άλλο είναι καλύτερα να τελειώνει, οχι να μένεις επειδή φοβάσαι ότι δε θα ξαναβρείς κάποιον/α σαν αυτόν/η.
Δεν είναι το θέμα αν είναι καλός ο Αταμάν.
Είναι το αν μπορεί να σταθεί δεδομένων των συνθηκών που φαίνονται να υπάρχουν.
Αν ένας προπονητής έχει χάσει τουλάχιστον ενα μέρος από τους παίκτες του, τη διοίκηση και μεγάλο μέρος του κόσμου πως μπορεί να σταθεί;
Ακόμα και ο καλύτερος προπονητής του κόσμου να είναι δε μπορεί να πετύχει κάτι με αυτές τις συνθήκες.
Και επειδή θεωρώ ότι και ο ίδιος το καταλαβαίνει νομίζω ότι το καλοκαίρι θα φύγει μόνος του χωρίς να χρειαστεί να τον απολύσουν.
Επίσης κανείς δεν εγγυάται το αποτέλεσμα ναι. Αλλά αν στις τελευταίες δυο χρονιές την μια χρονιά δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και την άλλη οχι μόνο δεν έρχεται το αποτέλεσμα αλλά καταλήγει σε φιάσκο (μη πρόκριση σε εντός έδρας final 4 έχοντας το μεγαλύτερο μπάτζετ της διοργάνωσης), τι άλλο πρέπει να γίνει; Στις πόσες αποτυχημένες χρονιές δικαιολογείται αλλαγή προπονητή;
Όπως η Φενέρ που έκανε μεγάλη κοιλιά όταν είχε μαζεμένους τραυματίες αλλά πάλι πήρε πλεονέκτημα έδρας απλά έχασε τη πρωτιά.
Δε μπορεί να περιμένεις να μη τραυματιστεί κανείς.
Υπάρχει λόγος που ο 7ος και ο 8ος σπάνια πάνε final 4.
Όταν έχεις παίξει 38 παιχνίδια η κατάταξη αντικατοπτρίζει με μεγάλη ακρίβεια τη δυναμική των ομάδων.
Και το να καταλήξει η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στα play in δε μπορεί να γίνει χωρίς να έχει τεράστια ευθύνη ο προπονητής πως να το κάνουμε. Αυτός την έστησε και αυτός τη προπονεί.
- j-kidd13

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Και εν προκειμένω δεν υπάρχει μελος εδω που προτίμησε και χαρηκε με τον αποκλεισμό της ομάδας για να βγει δικαωμενος.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Τραυματισμοί πάντα υπάρχουν. Αλλά είναι άλλο να έχουμε τραυματισμούς μια στο τόσο και άλλο να μην έχουμε παίξει ούτε ένα παιχνίδι πλήρεις.pan24 έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 11:36 pmΑν η ομάδα ήταν αυτή που έπρεπε θα είχε κερδίσει κάποια από τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια που έχασε και όταν ήταν πλήρης ή/και θα είχε κερδίσει 1-2 παιχνίδια ακόμα και όταν είχε τραυματίες για να μην έχει σημασία αυτό.BillyPao έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 17, 2026 10:19 pm
Εγώ μπορώ να σου πω ότι χάσαμε το πλεονέκτημα για 1 ή 2 νίκες που θα τις είχαμε κάνει αν δεν έλειπαν έναν μήνα ο Ναν και ο Οσμάν. Και ακόμα και με μειονέκτημα έδρας αν δεν είχε τραυματιστεί ο Σλούκας πολύ πιθανόν το αποτέλεσμα της σειράς με τη Βαλένθια να ήταν διαφορετικό και να μην κάναμε αυτή τη συζήτηση. Μπορεί κανείς να μου πει ότι έχω άδικο σε αυτό που γράφω; Ναι, αλλά τότε μπορώ και εγώ να πω το ίδιο για αυτούς που κάνουν "κριτική" χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα δεδομένα.
Όπως η Φενέρ που έκανε μεγάλη κοιλιά όταν είχε μαζεμένους τραυματίες αλλά πάλι πήρε πλεονέκτημα έδρας απλά έχασε τη πρωτιά.
Δε μπορεί να περιμένεις να μη τραυματιστεί κανείς.
Υπάρχει λόγος που ο 7ος και ο 8ος σπάνια πάνε final 4.
Όταν έχεις παίξει 38 παιχνίδια η κατάταξη αντικατοπτρίζει με μεγάλη ακρίβεια τη δυναμική των ομάδων.
Και το να καταλήξει η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στα play in δε μπορεί να γίνει χωρίς να έχει τεράστια ευθύνη ο προπονητής πως να το κάνουμε. Αυτός την έστησε και αυτός τη προπονεί.
Γιατί όπως το βλέπει ο καθένας αφού υπάρχουν γεγονότα;
Γεγονός πρώτο. Ο Χόλμς έμοιαζε αποτυχία από την αρχή.
Γεγονός δεύτερο. Ο Γιούρτσεβεν δεν ταίριαζε και έπαιξε σε ελάχιστα παιχνίδια καλά.
Γεγονός τρίτο. Είχαμε ευκαιρία να πάρουμε, ή έστω να προσπαθήσουμε να πάρουμε, τον Ταϊρίκ Τζόουνς. Δεν τον ήθελε ο Αταμάν.
Γεγονός τέταρτο. Είχαμε ευκαιρία να προσπαθήσουμε να πάρουμε τον Κρις Σίλβα. Δεν τον ήθελε ο Αταμάν γιατί σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος τον έκανε γιογιο ο Γιουρτσέβεν, που τελικά αποδεσμεύτηκε, σε ένα από τα 2-3 καλά παιχνίδια που έκανε.
Ποιανού ευθύνη είναι δηλαδή;
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Ο Χολμς ήταν μια χαρά παίκτης, απλά δε βρήκε ποτέ ρυθμό λόγω του τραυματισμού του, από κάποιο σημείο και μετά ήταν αδιάφορος και έτσι αποδεσμεύτηκε. Για μένα δεν ήταν λάθος η απόκτηση του. Ο Γιουρτσεβέν ήταν επίσης ΟΚ για τη θέση του, άλλο που είχε έρθει για 2ος-3ος ψηλός και εμείς είχαμε απαιτήσεις να στέκεται σαν 1ος. Ο Σίλβα δε θα έκανε τη διαφορά, ούτε θα άλλαζε δραματικά τα πράγματα. Ο Τζόουνς δεν ήρθε κατόπιν επιθυμίας του Αταμάν (αν ισχύουν όσα είχαν ειπωθεί) και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σεβαστούμε. Άλλωστε σε καμία ομάδα οι μεταγραφές δεν (πρέπει να) γίνονται με βάση το τι θέλουν οι φίλαθλοι.manos_89 έγραψε: ↑Δευ Μάιος 18, 2026 12:49 amΓιατί όπως το βλέπει ο καθένας αφού υπάρχουν γεγονότα;
Γεγονός πρώτο. Ο Χόλμς έμοιαζε αποτυχία από την αρχή.
Γεγονός δεύτερο. Ο Γιούρτσεβεν δεν ταίριαζε και έπαιξε σε ελάχιστα παιχνίδια καλά.
Γεγονός τρίτο. Είχαμε ευκαιρία να πάρουμε, ή έστω να προσπαθήσουμε να πάρουμε, τον Ταϊρίκ Τζόουνς. Δεν τον ήθελε ο Αταμάν.
Γεγονός τέταρτο. Είχαμε ευκαιρία να προσπαθήσουμε να πάρουμε τον Κρις Σίλβα. Δεν τον ήθελε ο Αταμάν γιατί σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος τον έκανε γιογιο ο Γιουρτσέβεν, που τελικά αποδεσμεύτηκε, σε ένα από τα 2-3 καλά παιχνίδια που έκανε.
Ποιανού ευθύνη είναι δηλαδή;

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο