Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μάιος 30, 2026 7:47 am

Kostas89 έγραψε:
Σάβ Μάιος 30, 2026 5:54 am
TuTiS έγραψε:
Παρ Μάιος 29, 2026 11:14 pm

Δεν θέλω να στην χαλάσω, αλλά θες 4άρι που να μην γκρινιάζει για το χρόνο του, να παίζει άμυνα, να μπορεί να είναι off ball, και να έχει αξιοπρεπέστατο 3ποντο. Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά 2 είναι σε όλη την Ευρώπη. Ο ένας ο Αλέκος και ο άλλος ο Mikeτης Dubai (αν και είναι αρκετά δύσκολη η υπόθεση του). Αν βάλεις τον Diallo στο 4 για να πάρει τα 13-15 λεπτά που θα αφήνει ο Σάσα, και άλλα 10 λεπτά που θα αφήνουν οι Ward, Παπ, McKissic, χάνεις το βασικό σου όπλο που είναι το spacing που θα χρειάζονται οι Dorsey, Fournier, Montero, CMM γιατί πολύ απλά ο Diallo σουτάρει με 32% τρίποντο ενώ ο Αλέκος με 45%. Πάντως παρατηρούσα κάτι advanced stats και metrics του Αλέκου και όταν σουτάρει από θέση 3 στην πραγματικότητα σουτάρει με το εξωπραγματικό 55.3% τρίποντο (και ίσως γι’αυτό έλεγε ο Σάσα ΝΒΑ έπαιζε ο Αλέκος 3).
Πρώτον 35,5% καριέρας έχει ο Ντιαλό δεύτερον είναι καλύτερος αμυντικός από τον Πίτερς και όχι στις λεπτομέρειες υπάρχει ορατή διάφορα τρίτον έχεις δει να παίζουν under τον diallo; Τέταρτον θεωρείται ως ο καλύτερος twoway παίχτης της λίγκας και πέρυσι έκανε φάιναλ φορ με 20,5 πόντους και 43% τρίποντο του δίνουν συμβόλαιο 2,5 με 3 μύρια και εσύ σχεδόν τον έβγαλες άχρηστο και πέμπτο και τελευταίο ποιος είναι ο mike που παίζει στην Dubai;
Εμ, κι εγώ είχα την ίδια απορία.

Ο Mike της Μπαγερν ξέρουμε ποιος είναι, και είχα ακούσει οτι ηταν ουσιαστικά κλεισμένος. Για εμένα ξαναλέω τικαρει ολα τα κουτάκια εκτός του proven leadership αφου δεν έχει δοκιμαστεί σε τοπ επίπεδο.

Όμως είναι αθλητικός με γρήγορα πόδια, σουτάρει πολυ καλά, μαρκάρει 2 θέσεις, μπορεί να παρει 5-10λ στο 3 πολυ πιο εύκολα.

Αν φεύγει ο Αλέκος είναι η καλύτερη περίπτωση απο Ευρωλιγκα για αυτό που ψάχνουμε.

Άβαταρ μέλους
DSP

Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan, Bird, Γκάλης

Σάβ Μάιος 30, 2026 9:54 am

qspock έγραψε:
Σάβ Μάιος 30, 2026 1:57 am
Εγω δεν εχω καταλαβει πως συμφερει καποιον να αφησει πετυχημενη πορεια με την ομαδα του για να παει σε υποδεεστερη ομαδα, να αφησει επισης μαγαζι που εχει δικο του και να παει σε αλλη χωρα.. Κι ολα αυτα για να παιζει απλα παραπανω? Λεφτα λιγοτερα θα παιρνει...

Απλα δεν κολλαει.
Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε την επιθυμία κάποιου παίκτη για παραπάνω χρόνο συμμετοχής.
Ουσιαστικά αυτό θέλουν σχεδόν όλοι οι παίκτες, σε όλα τα αθλήματα, να παίζουν!

Προφανώς συνεκτιμώνται και άλλοι παράγοντες (οικονομικό, επίπεδο ομάδας κλπ), αλλά ο χρόνος συμμετοχής παραμένει εξαιρετικά σημαντικός.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 30, 2026 10:05 am

shaq7 έγραψε:
Σάβ Μάιος 30, 2026 12:09 am
Dimmitz έγραψε:
Παρ Μάιος 29, 2026 10:07 pm

Τι ήταν αυτό που έγραψα και σε προσέβαλε; Ειλικρινά δεν βλέπω να έχει κάτι ο τόνος μου.

Αλλο να παίζει και στο τρία κάποια λεπτά και άλλο να παίζει 15 λεπτά όπως έγραψες. Τέσπα μην κάνουμε την κολοκυθιά, ο Πίτερς θέλει να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα όπως είχε σε playoffs και φ4 παίζοντας κατά βάση στο τέσσερα.
Ότι βλέπω πράγματα από το κεφάλι μου ως συνήθως και ότι είμαι κωλοτουμπας πχ εσύ δεν το θεωρείς ότι είναι κάτι προσβλητικό..
Το κωλοτούμπας το έγραψα στον Μπλε που έκραζε τον Μάκινταιρ και τώρα λέει ότι ο Μπι αλλάζει πλεύση και παίρνει κομπολογάτους Γκάρντ.

Ότι βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου δεν το θεωρώ προσβλητικό σχόλιο, αλλά παρόλαυτα σου ζητώ συγγνώμη εφόσον παρεξηγήθηκες.

Δεν τα έχουμε σπάσει σε άλλες και άλλες φάσεις που είχαμε χοντρές διαφωνίες, κρίμα είναι να τα σπάσουμε τώρα που η ομάδα μας έχει ικανοποιήσει όλα τα τερτίπια :D

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Σάβ Μάιος 30, 2026 10:16 am

Kostas89 έγραψε:
Σάβ Μάιος 30, 2026 5:54 am
TuTiS έγραψε:
Παρ Μάιος 29, 2026 11:14 pm

Δεν θέλω να στην χαλάσω, αλλά θες 4άρι που να μην γκρινιάζει για το χρόνο του, να παίζει άμυνα, να μπορεί να είναι off ball, και να έχει αξιοπρεπέστατο 3ποντο. Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά 2 είναι σε όλη την Ευρώπη. Ο ένας ο Αλέκος και ο άλλος ο Mike της Dubai (αν και είναι αρκετά δύσκολη η υπόθεση του). Αν βάλεις τον Diallo στο 4 για να πάρει τα 13-15 λεπτά που θα αφήνει ο Σάσα, και άλλα 10 λεπτά που θα αφήνουν οι Ward, Παπ, McKissic, χάνεις το βασικό σου όπλο που είναι το spacing που θα χρειάζονται οι Dorsey, Fournier, Montero, CMM γιατί πολύ απλά ο Diallo σουτάρει με 32% τρίποντο ενώ ο Αλέκος με 45%. Πάντως παρατηρούσα κάτι advanced stats και metrics του Αλέκου και όταν σουτάρει από θέση 3 στην πραγματικότητα σουτάρει με το εξωπραγματικό 55.3% τρίποντο (και ίσως γι’αυτό έλεγε ο Σάσα ΝΒΑ έπαιζε ο Αλέκος 3).
Πρώτον 35,5% καριέρας έχει ο Ντιαλό δεύτερον είναι καλύτερος αμυντικός από τον Πίτερς και όχι στις λεπτομέρειες υπάρχει ορατή διάφορα τρίτον έχεις δει να παίζουν under τον diallo; Τέταρτον θεωρείται ως ο καλύτερος twoway παίχτης της λίγκας και πέρυσι έκανε φάιναλ φορ με 20,5 πόντους και 43% τρίποντο του δίνουν συμβόλαιο 2,5 με 3 μύρια και εσύ σχεδόν τον έβγαλες άχρηστο και πέμπτο και τελευταίο ποιος είναι ο mike που παίζει στην Dubai;
Ο Mike που έπαιζε Bayern και τον θεωρούν κλεισμένο στην Dubai. Συμφωνώ ότι είναι 2 way ο Diallo, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι μπορεί να έχει τόσο μεγάλο impact στο 4 όσο ο Αλέκος.

redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Σάβ Μάιος 30, 2026 10:43 am

Καπου πηρε το ματι μου οτι ο Κουτλουαι ανεφερε οτι ο Ολυμπιακος παει για μια μεγαλη κινηση, εκτος του Μοντερο.

Υπαρχει καποια πληροφορηση σχετικη με αυτο απο τους εδω insiders?

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Σάβ Μάιος 30, 2026 11:05 am

redcard έγραψε:
Καπου πηρε το ματι μου οτι ο Κουτλουαι ανεφερε οτι ο Ολυμπιακος παει για μια μεγαλη κινηση, εκτος του Μοντερο.

Τον Diallo εννοεί. Γενικότερα θεωρείται κλεισμένος και αυτός. Πάντως φέτος μου αρέσει που έχουν δείξει από πολύ νωρίς αντανακλαστικά στην ΚΑΕ (λογικά γιατί είδαν από νωρίς ότι θα σπρωχθούν πολλά λεφτά από ASVEL, Hapoel, Dubai και Παναθηναϊκό) ώστε να μην μπλέξουμε μετά.

FabrizioOberto

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Σάβ Μάιος 30, 2026 11:23 am

TuTiS έγραψε:
redcard έγραψε:

Τον Diallo εννοεί. Γενικότερα θεωρείται κλεισμένος και αυτός. Πάντως φέτος μου αρέσει που έχουν δείξει από πολύ νωρίς αντανακλαστικά στην ΚΑΕ (λογικά γιατί είδαν από νωρίς ότι θα σπρωχθούν πολλά λεφτά από ASVEL, Hapoel, Dubai και Παναθηναϊκό) ώστε να μην μπλέξουμε μετά.
Σίγουρα φέτος, για παίκτες από Ευρωλίγκα, ή κινείσαι νωρίς ή πας σε πλειστηριασμούς. Κάποιοι παίκτες που θέλανε πολλά παιδιά εδώ μέσα (κι εμένα προφανώς δε με χαλούσαν) ακούγονται για ποσά κοντά σε συμβόλαιο Βεζένκοφ ή Ναν για Βιλερμπάν πχ

Πάντως θα βγει πολύς κόσμος, όπως πάντα, κι από nba και θα έχουμε τελείως αλλαγμένες κάποιες ομάδες του χρόνου και πολύ πιο σκληρό ανταγωνισμό.

Στα δικά μας, προσωπική εντελώς αίσθηση είναι πως θα πάρουμε παίκτες και στο 3 και στο 4, έστω κι αν ο ένας θα είναι συμπληρωματικός ή στοίχημα. Γι αυτό το λόγο είμαι σούπερ ήσυχος αν κλείσουμε τη μία από τις δύο θέσεις με μια "σίγουρη" λύση (Πίτερς αααν έμενε και Ντιαλό είναι δύο τέτοιες). Η τελευταία κίνηση σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δε μπορεί να είναι παρά παίκτης χωρίς απαιτήσεις για χρόνο συμμετοχής.

Φυσικά και Πίτερς να κρατήσουμε μαζί με Ντιαλό (δεν) θα υπάρχουν κάποιοι (όχι εδώ ευτυχώς) που ζητάνε στο 3 να έχουμε Ντιαλό, Καμπαρό, Χεζόνια και Λεμπρόν για να φέρνει τα νερά και να παίζει κι ο Πίτερς 10 λεπτά εκεί... 🙃

Sokin100

Reactions:

Σάβ Μάιος 30, 2026 11:26 am

Diallo η bonga ιδανικοί στο 3. Βεβαια για τον diallo που γράφεται οτι ειναι κοντα, δεν εχω δει πουθενά στα site να το γράφουν. Μακαρι να ισχύει

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Σάβ Μάιος 30, 2026 11:59 am

Dimmitz έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Σάβ Μάιος 30, 2026 12:09 am

Ότι βλέπω πράγματα από το κεφάλι μου ως συνήθως και ότι είμαι κωλοτουμπας πχ εσύ δεν το θεωρείς ότι είναι κάτι προσβλητικό..
Το κωλοτούμπας το έγραψα στον Μπλε που έκραζε τον Μάκινταιρ και τώρα λέει ότι ο Μπι αλλάζει πλεύση και παίρνει κομπολογάτους Γκάρντ.

Ότι βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου δεν το θεωρώ προσβλητικό σχόλιο, αλλά παρόλαυτα σου ζητώ συγγνώμη εφόσον παρεξηγήθηκες.

Δεν τα έχουμε σπάσει σε άλλες και άλλες φάσεις που είχαμε χοντρές διαφωνίες, κρίμα είναι να τα σπάσουμε τώρα που η ομάδα μας έχει ικανοποιήσει όλα τα τερτίπια :D
Σου εχω απαντησει σχετικα .
Αν δεν θελεις να διαβασεις δεν μπορω να κανω κατι .

Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 30, 2026 12:06 pm

Η ομαδα βρηκε 4-5 στοχους: Μακινταιαρ, Μοντερο, Ντιαλο, Φρανσισκο, και 4-5 εναλλακτικες: Ρομπινσον, Ροντεν, Μαικ, Μπλοσονγκειμ, Κι.

Ολοι παικταραδες. Σταματηστε την γκρινια. Ολοι μαι ειναι two way . Η ομαδα παει να φτιαξει κατι ποκυ καλο καθως φαινεται να εμαθε απο τα λαθη του παρελθοντος και μια καλη φουρνια γαυροψυχων Σασα, Φουρνιε, Μιλου παει να την βοηθησει οχι οπως εκανε με Σπανουλη και Πριντεζη που τους αφηνε αβοηθητους και να την κανει να κερδισει τα μεγιστα που μπορει. Χαρειτε το και μην τσακωνεστε. Η ομαδα εχει προπονητη που απεδειξε οτι και μεγαλο ροστερ μπορει να διαχειριστει και παικταραδες αλλα και καινουργιους αστερες να τους πεισει για το πλανο της ομαδας. Δουλεια του ειναι να διαχειριστει τους χρονους και τις απαιτησεις των παικτων.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Σάβ Μάιος 30, 2026 12:17 pm

Σιγα μην τσακωνομαστε . Ολοι με 0 φαουλ ειμαστε . Αμυνα με τα ματια . :wink:

Εσενα η δουλεια σου αλλη θα επρεπε να ειναι αυτη την εποχη και οχι να μας καλμαρεις .
Λεγε ονοματα ...

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 30, 2026 12:27 pm

coach blue έγραψε:
Σάβ Μάιος 30, 2026 11:59 am
Dimmitz έγραψε:

Σου εχω απαντησει σχετικα .
Αν δεν θελεις να διαβασεις δεν μπορω να κανω κατι .
Το διάβασα ρε αδερφέ και με κάλυψε. Απλά απάντησα στον Σακ να του εξηγήσω τι έγινε. Δεν μπορώ να απαντάω και στους δυο ταυτόχρονα :D

Arkoudiarhs 7

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Μάιος 30, 2026 1:48 pm

TuTiS έγραψε:
redcard έγραψε:

Αρα το πλανο ειναι παραμονη Αλεκου συν τον Ντιαλλο?

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Μάιος 30, 2026 2:01 pm

Βετάκης λέει ότι ο φαλ κάνει ένα χρόνο ιδιαίτερα για να πάρει το διαβατήριο.. βέβαια το τεστ που είναι να περάσει αν δεν το στήσουν δεν μπορούμε να το περάσουμε ούτε εμείς καλά καλά

Ο Κόλσον εμένα μου κάνει από αυτούς που ακούγονται και ο μπονγκα..

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Μάιος 30, 2026 2:07 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Μάιος 30, 2026 2:01 pm
Βετάκης λέει ότι ο φαλ κάνει ένα χρόνο ιδιαίτερα για να πάρει το διαβατήριο.. βέβαια το τεστ που είναι να περάσει αν δεν το στήσουν δεν μπορούμε να το περάσουμε ούτε εμείς καλά καλά
Αν κάνει *όντως* ένα χρόνο ιδιαίτερα τότε πιστεύω πως μια χαρά μπορεί.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”