Δεν υπήρχε ροστερ 20 παικτων. Εκτος αν μετραμε μεσα και τους τραυματιες όπως ο Εβανς, που δεν ειναι σωστο ή τον πιτσιρικα του Μπουρνελε που δεν επαιζε ποτε. Αντε να εφτασε μεχρι 17-18 παικτες καποια στιγμη πριν φυγει ας πουμε ο Λη για πολυ μικρο διαστημα αλλα anyway η σεζον τελειωσε με ροστερ 16 παικτων.GK_23 έγραψε: ↑Δευ Ιουν 15, 2026 12:26 pmΕξαρτάται τι εννοούμε όταν λέμε "μεγάλο" roster; Ένα roster 15 το πολύ 16 παικτών είναι υπεραρκετό. Ο Ολυμπιακός φέτος έφτασε να έχει 20+ παίκτες κάποια στιγμή, αυτό δεν είναι ορθολογικό.Christofis έγραψε: ↑Δευ Ιουν 15, 2026 10:24 amH φετινη χρονια μας εδειξε την αναγκη για μεγαλα και βαθια ροστερ. Οι ομαδες που τα ειχαν πετυχαν.
Χαρακτηριστικα παραδειγματα η Ρεαλ που ενω δεν ειχε τραυματισμους μεσα στη χρονια στο κρισιμοτερο σημειο εχασε ολα τα πενταρια της και τελικα περαν του οτι εχασε τον τιτλο της ευρωλιγκας αποκλειστηκε στα προημιτελικα του Ισπανικου πρωταθληματος απο την 8η Τενεριφη.
Αλλο Χαρακτηριστικο παραδειγμα η Μονακο που εμεινε να παιζει με 11 παικτες πρωτης διαλογης(σκεφτειτε οτι τοσους ειχε ο Ολυμπιακος το 2022-2023 εκτος και αν θεωρουμε τετοιον τον Λουντζη) που με τους τραυματισμους εμεινε και με 8 παικτες σε καποιο σημειο της χρονιας.
Τα παραδείγματα που δίνεις δεν νομίζω ότι μπορούν να υποστηρίξουν αυτό που λες διότι είναι αρκετά ακραία. Η Real έχασε και τους τρεις ψηλούς της με τραυματισμούς. Ακόμα και ο Ολυμπιακός, των 20+ παικτών στο φετινό roster, αν έχανε Milutinov, Hall και Jones στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, μάλλον "άκλαφτος" θα πήγαινε. Η Monaco ήταν μια ομάδα που φαλήρισε, οπότε είναι μάλλον άσχετη η κατάληξη της σεζόν με το μέγεθος του roster της.
Αυτό, εγώ προσωπικά, δεν νομίζω ότι είναι διαχειρίσιμο. Πέντε παίκτες, με πάνω από 20 λεπτά μέσο όρο φέτος ο καθένας, για δύο (2) θέσεις στην περιφέρεια. Σέβομαι τις πληροφορίες σου και αυτά που γράφεις αλλά αυτό που ισχυρίστηκε χθες ο Στεφάνου μου φάνηκε πιο ορθολογικό. Δηλαδή, Walkup-McIntyre στο "1" και Dorsey-Montero στο "2", με τον Montero να μπορεί να συνυπάρξει με τον Dorsey στην ίδια πεντάδα. Τρίτος άσος για τη ματς της Ευρωλίγκας ο Joseph και 5ος κοντός για τις ελληνικές διοργανώσεις ο Νετζήπογλου.Christofis έγραψε: ↑Δευ Ιουν 15, 2026 10:24 am1.Μοντερο, Μακινταιαρ, Γουοκαπ, (Τζοσεφ/αλλος)
2.Ντορσει, Φουρνιε, (Νετζηπογλου)
Κάτι τελευταίο επίσης, δεν ξέρω από που προκύπτει ότι ο Walkup θα πάει πιο πίσω στο rotation για χάρη του McIntyre ή και του Montero ακόμα, αν τελικά επικρατήσει το σενάριο που γράφεις. Είναι ο starter της ομάδας τα τελευταία 5 χρόνια, έκανε γεμάτη σεζόν, δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση που είχε πέρυσι και είναι 33 ετών, δεν τον έχουν πάρει δηλαδή τα χρόνια. Δεν προκύπτει από πουθενά πως ο Μπαρτζώκας θα τον πάει πιο πίσω στο rotation του χρόνου, εδώ που τα λέμε δεν έχει και λόγο να το κάνει.
Απο αυτους φευγουν (απ οτι φαινεται):
Μορις, Ντιλικινα, Πιτερς και ισως Μακισικ
και ερχονται Μακινταιρ, Μοντερο, μεταγραφη στο 4 και ισως στο 3.
Με βαση αυτα εχεις ενα ροστερ και παλι 16 παικτων.
Απο τους οποιους ο Λαρετζακης δεν παιζει ευρωπη, ο ενας ψηλος (φαλ?) δεν θα παιζει ευρωπη, ο Νετζημπογλου δεν βλεπω να παιζει ευρωπη και ο Παπανικολαου θα ειναι στα τελειωματα της καριερας του. Ετσι ειμαστε στους 13 παικτες (μαζι με τον Παπανικολαου και με τον Τζοζεφ ως τριτοτεταρτο pg).
Αυτο ειναι στην περιπτωση που ολοι ειναι υγιεις κατι που σπανιως συμβαινει και για μικρα χρονικα διαστηματα.
Αλλα και ολοι υγιεις να ειναι, το πλανο του χρονου θα ειναι να υπαρξει ροτεισον και στους 10 παικτες που θα παιρνουν το περισσοτερο χρονο. Σε καποιο παιχνιδι μπορει να ξεκουραζεται ο Ντορσει, σε αλλο ο Μοντερο κλπ. Αντι δλδ να παιζουν 10 λεπτα ολοι σε καθε αγωνα μπορει να παιζουν 20 λεπτα και σε ενα παιχνιδι να ξεκουραζονται.
Ετσι η ομαδα θα ειναι και πιο φρεσκια καθως θα εχουμε παλι σεζον 80+ αγωνων με πιο δυνατο Αρη και Παοκ.
Μια χαρα ειναι το ροστερ 16-17 παικτων απο τους οποιους οι 12 θα ειναι επιπεδου ευρωλιγκας και οι αλλοι 4-5 θα ειναι συμπληρωματικοι.












BasketForum – Ιστορικό Αρχείο