Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

manos_89

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Dejan
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:39 am

Jeight έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:35 am
manos_89 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:13 am
Έχει πέσει πολύ αχαριστία και αν σε κάτι μου αρέσει η διοίκηση της ομάδας μου είναι ακριβώς το ότι δεν υπάρχει η συγκεκριμένη αντιμετώπιση σε παίκτες που έχουν φέρει επιτυχίες.
Για τον Walkup, πιστεύω ότι πρέπει να πάρει το συμβόλαιο που θέλει αλλά όχι τόσο για την προοπτική. Περισσότερο γιατί έχει υπογράψει ένα αρκετά μικρό συμβόλαιο και όντας ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας Μπαρτζώκα όλα τα χρόνια είναι σαν να τα ζητάει αναδρομικά. Για τη συνολική προσφορά του όμως τα τελευταία 4-5 χρόνια αν ήμουν Ολυμπιακός θα ήθελα να μείνει.
Για τον δε Dorsey ήταν αυτός που κουβάλησε όλη τη regular για να μπορέσει να σας φέρει την Ευρωλίγκα ο Fournier. Εξίσου σημαντικά είναι και τα 2. Συνυπολογίζοντας και το διαβατήριο δεν βλέπω γιατί δεν αξίζει 2.5-3
Αχαριστια ειναι να εχεις επιφυλαξεις να δωσεις 1.5+ μυριο πανω? Μαλλον δεν εχεις κανει συναλλαγες στην ζωη σου? Δηλαδη αμα ερθει ο Σασα αυριο και σου πει τα τελευταια 2 χρονια του συμβολαιαου μου θελω να παιρνω 5 μυρια αν δεν του τα δωσεις θα ειναι "αχαριστια"?
Αν έφερνε ο Ολυμπιακός τον Γιαμπουσέλε και τον Χεζόνια με 5 εκατομμύρια ναι, θα ήταν λογικό να ζητήσει αύξηση ο Σάσα και να μιλήσει για αχαριστία αν δεν του τα δώσουν.
Τα πάντα είναι βάση αναλογιών

Sokin100

Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:41 am

O Jones Garcia αφησε υπονοούμενο στον μοντερο " οποιαδήποτε μπορει να ερθει να σου κανει παρεα". Λέτε να τον παρουμε; αυτος ο παίκτης τι εκανε φετος; επιπλεον στο σπορτ24 τον λενε 1.98 ενω παντου βλεπω 1.93. Αν ειναι 1.93 σγρ πολυ κοντος για 2-3ρι

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:44 am

Sokin100 έγραψε:
O Jones Garcia αφησε υπονοούμενο στον μοντερο " οποιαδήποτε μπορει να ερθει να σου κανει παρεα". Λέτε να τον παρουμε; αυτος ο παίκτης τι εκανε φετος; επιπλεον στο σπορτ24 τον λενε 1.98 ενω παντου βλεπω 1.93. Αν ειναι 1.93 σγρ πολυ κοντος για 2-3ρι
1.93 ειναι στην επισημη σελιδα του nba.
Πρεπει να εχει ερωτα με αυτον ο Μπι.
Περυσι τον συζητουσαμε για....ποιντ γκαρντ φετος για τριαρι. Αν ανοιξει θεση στο 5 μπορει να τον δουμε κ για εκει. :lol:
Περα απ την πλακα περισσοτερο 2-3 ειναι παρα 1 που τον κοιτουσαμε περυσι. Βεβαια εχω την εντυπωση πως θελει μια μπαλα μονος του κι αυτος.

Sokin100

Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:49 am

Rivers15 έγραψε:
Sokin100 έγραψε:
Περυσι τον συζητουσαμε για....ποιντ γκαρντ φετος για τριαρι. Αν ανοιξει θεση στο 5 μπορει να τον δουμε κ για εκει. :lol:
Περα απ την πλακα περισσοτερο 2-3 ειναι παρα 1 που τον κοιτουσαμε περυσι. Βεβαια εχω την εντυπωση πως θελει μια μπαλα μονος του κι αυτος.
Στα περισσότερα που έψαξα τον λενε small forward μου κανει εντυπωση με τετοιο υψος ειδικα αμερικη να τον θεωρουν 3ρι. Ειδα φετος ελαχιστα πραγματα τωρα να εχει τετοιο ταλέντο τι να πω...

Rivers15

nba
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:56 am

Sokin100 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:49 am
Rivers15 έγραψε:

Στα περισσότερα που έψαξα τον λενε small forward μου κανει εντυπωση με τετοιο υψος ειδικα αμερικη να τον θεωρουν 3ρι. Ειδα φετος ελαχιστα πραγματα τωρα να εχει τετοιο ταλέντο τι να πω...
Ναι ειναι undersized forward και παιζει κυριως στο 3 αλλα μπορει να παιξει και στο 2. Βγαζει πολυ ενεργεια ειναι πολυ καλος σκορερ επιτιθεται σχεδον με ολους τους τροπους αλλα κραταει αρκετα μπαλα κ προσπαθει να δημιουργησει για τον εαυτο του. Επισης παρα το υψος του ειναι και καλος ριμπαουντερ.

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:57 am

Δομινικιανοι δεν ειναι και οι 2? Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι παραπανω απο αυτο, απλα δυο συμπατριωτες κανουν αστειακια

Rivers15

nba
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:00 pm

Jeight έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:57 am
Δομινικιανοι δεν ειναι και οι 2? Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι παραπανω απο αυτο, απλα δυο συμπατριωτες κανουν αστειακια
Οπως το εγραψε αφηνει σαφες υπονοουμενο. Εκτος αν θελει απλα να αυτοπροταθει κι αυτος. :lol: Επισης περυσι ακουγοταν πως ειναι πρωτος στοχος, γιατι να μην ειναι κ φετος;

Jeight

nba
Reactions:

manos_89 έγραψε:
Jeight έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:35 am

Αχαριστια ειναι να εχεις επιφυλαξεις να δωσεις 1.5+ μυριο πανω? Μαλλον δεν εχεις κανει συναλλαγες στην ζωη σου? Δηλαδη αμα ερθει ο Σασα αυριο και σου πει τα τελευταια 2 χρονια του συμβολαιαου μου θελω να παιρνω 5 μυρια αν δεν του τα δωσεις θα ειναι "αχαριστια"?
Αν έφερνε ο Ολυμπιακός τον Γιαμπουσέλε και τον Χεζόνια με 5 εκατομμύρια ναι, θα ήταν λογικό να ζητήσει αύξηση ο Σάσα και να μιλήσει για αχαριστία αν δεν του τα δώσουν.
Δεν μιλησα για νεο συμβολαιο, μιλησα για το υπαρχον. Δηλαδη οποιος τσιναει σε υπογεγραμμενο συμβολαιο ερχεται και λεει, δεν μου αρεσουν οι απολαβες των τελευταιων 2 χρονων θελω να τα κανουμε 5 μυρια τον χρονο. Σοβαρα μιλαμε τωρα?

manos_89

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Dejan

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:06 pm

Jeight έγραψε:
manos_89 έγραψε:

Δεν μιλησα για νεο συμβολαιο, μιλησα για το υπαρχον. Δηλαδη οποιος τσιναει σε υπογεγραμμενο συμβολαιο ερχεται και λεει, δεν μου αρεσουν οι απολαβες των τελευταιων 2 χρονων θελω να τα κανουμε 5 μυρια τον χρονο. Σοβαρα μιλαμε τωρα?
Δεν ξέρω γιατί σου κάνει τόσο εντύπωση αλλά ναι κάπως έτσι λειτουργεί. Πρώτη φορά ακούς για επαναδιαπραγμάτευση και καινούριο συμβόλαιο πριν λήξει το υπάρχων;

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:10 pm

Τα συμβόλαια τους ειναι +1 ,με team option.

Γτ έχει μπει αυτός ο όρος?Για να έχει δικαίωμα η ομάδα ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ(το τονιζω διότι οι αφοί μείνανε επιλεκτικά στο διμερές των συμβολαίων ενω εν προκειμενω εχουν μονομερες δικαιωμα) να ανανεωσει η να βγει από το συμβόλαιο εάν δε τη συμφέρει όπως έκανε με τον Φαλ πχ(που επίσης τρώει κράξιμο,μόνα ζυγα μονόζυγα δλδ)

Κατά τον ίδιο τρόπο κι εφόσον έχουν κληθεί και οι παίκτες προσπαθούν να ζητήσουν αυτό που θεωρούν πως δικαιουνται.Προφανως και η ομάδα μπορεί να εξασκήσει το μονομερες δικαίωμα της με ο,τι αυτό συνεπάγεται

Jeight

nba
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:10 pm

manos_89 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:06 pm
Jeight έγραψε:

Δεν ξέρω γιατί σου κάνει τόσο εντύπωση αλλά ναι κάπως έτσι λειτουργεί. Πρώτη φορά ακούς για επαναδιαπραγμάτευση και καινούριο συμβόλαιο πριν λήξει το υπάρχων;
Πρωτη φορα το ακουω να θεωρειται δεδομενο απο παικτες και να πιεζουν προς αυτο, ναι. Η διοικηση αν θελει καλει τον παικτη και αναπροσαρμοζει το συμβολαιο. Ο Παικτης να ΠΙΕΖΕΙ ΦΑΝΕΡΑ να του αυξησουν συμφωνημενο συμβολαιο ειναι ασυνηθιστο και υπαρχει λογος για αυτο.

Δεν υπαρχει ελευθερη αγορα ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣη ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Το λεω σαν δικηγορος αυτο

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:15 pm

Επειδή αναφέρεται πολύ το ότι οι Dorsey, Walkup βλέπουν το πόσα παίρνει ο Montero & o McIntyre και λένε "γιατί όχι κι εγώ", δεν θα πρεπε να κοιτάνε και λίγο παραπέρα και να δουν ότι πχ ο κατά πολλούς καλύτερος ψηλός της λίγκας παίρνει κοντά στα λεφτά του 3ου ψηλού του ΠΑΟ, ή κοντά στα λεφτά του Fernando!!!! στο Ισραήλ, ότι κοτζάμ Fournier που πήρε την ομάδα από το χέρι σε τελικό euroleague και τελικούς Α1 (χωρίς αυτόν οι υπόλοιποι κουτουλούσαν μεταξύ τους) παίρνει 3, ότι ο καλύτερος παίκτης του final 4 πήγε σε ομάδα χωρίς στόχους και παίρνει κάτι 1.7-1.8, για να έρχονται στα ίσια τους?

Προφανώς και είμαι υπέρ του εργαζόμενου που διεκδικεί και σίγουρα δεν θα λυπηθώ τους πολυεκατομμυριούχους Αγγελόπουλους, ακόμα κι αν αυτοί που διεκδικούν είναι εκατομμυριούχοι. Πρέπει όμως να υπάρχει μια ισορροπία και ένα μέτρο. Ας έρθει κι ο Παπανικολάου αν είναι να πει "εγώ στα νιάτα μου ήμουν καλύτερος του Bonga, οπότε τώρα θέλω 4 ακατέβατα, αφού αυτός θα παίρνει 3".

Γενικά πάντως, ας κρατάμε μια πισινή για το τι ακούγεται και από ποιον. Είναι αδύνατο να ξέρουμε τι ακριβώς συζητάνε οι μανατζαραίοι με τη διοίκηση.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

senior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:19 pm

Παιδιά, τα συμβόλαια είναι συμβόλαια και το καθένα έχει τη διάρκειά του. Πού το είδατε γραμμένο ότι κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε σε διαπραγματεύσεις για υπάρχοντα συμβόλαια; Ο πιο ασφαλής δρόμος για να διαλυθεί μια ομάδα.
Όσο κι αν νοιώθουν αδικημένοι οι Ντόρσεϊ και Γουόκαπ πρέπει να τιμήσουν τις υπογραφές τους. Το πολύ-πολύ να ζητήσουν πρόωρη ανανέωση με άλλα ποσά, και αυτό έχουν κάνει. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται, αλλά όχι για τα ισχύοντα συμβόλαια, αλλά για την επέκτασή τους στο μέλλον.
Μπορεί να τα βρούνε και να έχουμε πρόωρες ανανεώσεις με καλύτερα λεφτά, μπορεί να μη τα βρούνε και φέτος να είναι η τελευταία τους χρονιά στην ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση η ομάδα δεν χάνεται.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

senior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:20 pm

Sokos έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:15 pm
Γενικά πάντως, ας κρατάμε μια πισινή για το τι ακούγεται και από ποιον. Είναι αδύνατο να ξέρουμε τι ακριβώς συζητάνε οι μανατζαραίοι με τη διοίκηση.
goodpost.gif goodpost.gif goodpost.gif

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:31 pm

yawn.brigade έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:24 am
@pan24 @GK3@georbap

αν δε ξέρουμε τι πραγματικά ζητάει ο καθένας και τι του δίνουν οι Αφοί δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε λέμε αλλά ας θεωρήσουμε ότι τα ποσά που ακούγονται είναι τα σωστά και ότι ο Γουόκαπ ζητάει πάνω από 2,5 και ο Ντόρσεϊ 3,5.

είναι θεμιτό να θέλουν αύξηση οι παίκτες και νομίζω λίγο πολύ όλοι εδώ μέσα συμφωνούμε ότι πρέπει και να την πάρουν.

αλλά δε μπορεί να μην έχει σημασία και το τι ζητάνε. τα ποσά αυτά είναι παράλογα και αν τεθούν και με εκβιαστικό τρόπο (που δε το ξέρουμε) υπό την απειλή του Παναθηναϊκού τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

ο Ντόρσεϊ έκανε μια σούπερ ρέγκιουλαρ πέρυσι και προσωπικά ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης αλλά δε μπορεί αυτή η προσφορά του να κοστολογείται ως "πάνω από το Φουρνιέ και λίγο κάτω από Βεζένκοφ", σε κανένα κόσμο. ο Μιλουτίνοφ πόσα θα πρέπει να ζητήσει μετά; και αν ζητήσει και ο Μιλουτίνοφ και ζητήσει και ο Βεζένκοφ και ζητήσουν και οι υπόλοιποι γιατί "έχει αλλάξει η αγορά" τι θα γίνει; θα έχουμε του χρόνου την ίδια ομάδα αλλά με το διπλάσιο κόστος; δε μου φαίνεται σωστό.

σε αυτό το κομμάτι είμαι με τους Αφούς.

τώρα για Μοντέρο και Μακιντάιρ και όποιον άλλο έρθει συμβαίνει το προφανές και αυτό που συνιστά και τη σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με το my way : λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς γιατί απλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. έχουν καταλάβει έπειτα από πολλά χρόνια (που μας στοίχισαν αγωνιστικά) ότι αυτά τα "είναι τιμή σου να παίζεις στον Ολυμπιακό" είναι παπαριές και ότι αν δε πληρώσεις δε παίρνεις παίκτες.

και για να μη μακρηγορώ περισσότερο εγώ αυτό που θα έκανα εδώ που έχουμε φτάσει (και πάλι με πολλά αν) θα ήταν να συνέχιζα κανονικά με τα υπάρχοντα συμβόλαια και να αξιολογούσα την κατάσταση γύρω στο Νοέμβρη - Δεκέμβρη. έχουν δείξει οι Αφοί στο πρόσφατο παρελθόν ότι αυτούς που θέλουν τους κρατάνε (Φαλ, Μιλουτίνοφ, επιστροφή Βεζένκοφ) λειτουργώντας με όρους αγοράς. ας δούμε τι θα συμβεί και τότε.
Δεν διαφωνώ μαζί σου στο πρώτο σκέλος, ούτε εγώ θα έδινα τόσα χρήματα σε Walkup και Dorsey. Αν όμως τα χρήματα αυτά τα βρίσκουν αλλού στην αγορά, τότε οι παίκτες μπορούν να ζητάνε και από εσένα τα ίδια.

Στο δεύτερο σκέλος όμως διαφωνώ. Δεν θεωρώ ότι οι Αφοί λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς και το "my way" συνεχίζει να υπάρχει στο μυαλό τους. Δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα και ούτε πρόκειται να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Δεν πιστεύω για παράδειγμα πως ο 32χρονος McIntyre με 31.4% ποσοστό καριέρας στο τρίποντο και 66.5% ποσοστό καριέρας στις ελεύθερες βολές στην Ευρωλίγκα θα έβρισκε τριετές συμβόλαιο αξίας 6.5 εκατομυρίων. Η αγορά δεν έδινε 3,8 μύρια το χρόνο στο Vezenkov όταν επέστρεψε από το NBA όπως και δεν έδινε 2 μύρια το χρόνο σε κάποιον David Jones-Garcia που μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι είχε παίξει μόλις 1 χρόνο επαγγελματικό μπάσκετ στη G-League. Οι κρίσεις τους όσον αφορά την αξία των παικτών είναι ιδεοληπτικές και στηρίζονται περισσότερο σε προσωπικές εκτιμήσεις παρά στην χρηματιστηριακή αξία των παικτών όπως αυτές ορίζονται από την αγορά.

Τον Milutinov αναγκάστηκαν να τον πληρώσουν όσο τον κοστολογούσε η αγορά (δύο ομάδες του έδιναν τα λεφτά που του δώσαμε τελικά) διότι θα μέναμε χωρίς center από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Fall. Τον οποίο θεωρούσαν καλύτερό του και θα άφηναν τον Milutinov να φύγει, εφόσον ο Fall ήταν υγιής.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”