Παναθηναϊκός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιούλ 11, 2026 9:50 am

Fitz έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 9:29 am
Τι έγινε εδώ ρε παιδιά;
Τρελό, περίμενα σχεδόν σίγουρα να πάει Τουρκία, αυτό δε το είχα φανταστεί ποτέ.
Τους λόγους πότε δε θα μπορέσουμε να τους μάθουμε, οπότε μόνο εικασίες και υποθέσεις κάνουμε. Σίγουρα πίστεψε σε κάποιο πλάνο που του δειξαν, γιατί από ΝΒΑ σε Παναθηναϊκό και μετά στο EuroCup, ε έχει μια διαφορά.

Ξενερα μεγάλη για μένα, γιατί τον ήθελα τον Cedi. Αν βγάλουμε από την εξίσωση το ότι πήγε στον ΠΑΟΚ, αντικειμενικά, με αυτό το ρόστερ που έχει χτίσει ήταν ο πρώτος που έλεγες ότι έχει μια λογική να μη μείνει. Στα F είμαστε πολύ καλά, δε μπορούσα να ζητήσω κάτι άλλο, αν δεν υπήρχε ήδη.

Αυτό που ακόμα με προβληματίζει, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη φέτος, είναι ο βασικός μας άσος. Εικάζω πως θα χτυπήσουμε όνομα από ΝΒΑ (τύπου D’Angelo), αλλιώς έχω ανυπομονησία να δω τον ως θα δουλέψει τον Badio ως τέτοιο. Τώρα ωστόσο, μου λείπει ΠΟΛΥ ένας pass-first PG για να κλείσουμε.
Κι εγώ το ήθελα, και πίστευα ότι θα είχε καλη χρονιά με τον Ζοτς στον πάγκο. Ωστόσο ο Ζοτς ξέρει καλύτερα από εμάς, και η αλήθεια είναι ότι πλέον, οι χρόνοι και οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι στο 3-4. Αν δεις ο Ζοτς προσπαθεί να βάλει όριο στο usage στις θέσεις, να μοιράσει το ποσοστό και να δώσει την μπάλα εκεί που πρέπει. Η φυγή Όσμαν εξυπηρετεί αυτό το πλάνο και σου δίνει την δυνατότητα να πάρεις στο έπακρο τα διαφορετικά σχήματα. Μάλλον πάμε για μία ακόμα κίνηση βόμβα στην περιφέρεια. Μου αρέσει πολύ η ομάδα όπως σχηματίζεται.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
TonyTonyChopper

junior
Reactions:

Σάβ Ιούλ 11, 2026 9:54 am

Ενα θέμα είναι βέβαια αν υπάρχει αυτή η κίνηση βόμβα. Ελπίζω να μπορέσουν να βρουν καλό pg που να ταιριάζει.

Ελπίζω να έχει τελειώσει το one piece μέχρι να πεθάνω. :bblove:
Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Ιούλ 11, 2026 9:58 am

kein έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 9:44 am
Christofis έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 9:30 am

Γενικα επειδη ξερουμε τον Ζοτς ολα ξεκινουν απο τα γκαρντ του.
Νομίζω ότι κάνεις εικόνα τον Ζοτς του 2007-2011 μόνο, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Ζοτς ήταν πάντα πολύ προσαρμοστικός, και δούλευε τα καλά "χαρτια" του. Αλλό πλάνο είχε το 2001, άλλο όταν είχε Μποντιρογκα και άλλο όταν είχε ΔΔ. Δεν έχει θέμα να παει με 3 guards lineup αν έχει το υλικό και δεν έχει θέμα να πάει με 3 φόρ, ή με συνεχές τάισμα του Udoh. O Χουάντσο έτσι που διαμορφώθηκε η κατάσταση στο 3-4, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει ο Χουάντσο. Δεν έχει καμία λογική. Οι χρόνοι είναι ΟΚ και οι ρόλοι επίσης.
Εχω την εικονα του Ζοτς γενικα. Ο Μποντιρογκα μπορει να ηταν φοργουορντ αλλα ηταν η προτερη του φετινου φουρνιε. Οι αποφασεις περνουσαν απο τα χερια του.
Εγω μιλησα οτι δεν εχει γκαρντ που να μπορει να αποφασισει στα κρισιμα. Ο Παο εχει μονο τον Σλουκα. Ο Γκραντ, ο Ναν, ο Χειζ Ντειβις, ο Μπαντιο ολοι πρωτα θα δουν το καλαθι και μετα την πασα. Μονο ο Μπονγκα (χωρις να ειναι ελιτ) και ο Φαλ που δεν περιμενουμε μεγαλο ρολο μπορουν να μοιρασουν ευκολα την μπαλα. Τωρα αν τους χρησιμοποιησει ως step για να σπασει η μπαλα μπορει απλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος.

Παντως να πω την αμαρτια μου και ας πεσει απο τον ουτανο φωτια να με καψει. Εφοσον υπαρχει μια σχετικη δυσαρεσκεια για Μισιτς και εφοσον εχει Μπονγκα, Χειζ Ντειβις, Γιαμπουσελε, Μπαντιο, Φαλ να δερνουν ο καταλληλος παικτης και να καλυπτουν οποιαδηποτε αμυντικη ανισορροπια θεωρω οτι ειναι ο ιδανικος παικτης για αυτον τον Παο. Δεν ξερω αν ειναι εφικτο αλλα ο τυπος εχει ολα τα χαρακτηριστικα που χρειαζεσαι. Ψηλο Γκαρντ, ελιτ δημιουργια, κλατς και σκορ ενω μπορεις βα τον κρυψεις με μια πενταδα Μισιτς Μπαντιο, Μπονγκα, Χειζ Ντειβις, Γιαμπουσελε/Φαλ. Μην πεσετε να με φατε χαρην συζητησης το γραφω

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:04 am

Christofis έγραψε:
kein έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 9:44 am

Νομίζω ότι κάνεις εικόνα τον Ζοτς του 2007-2011 μόνο, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Ζοτς ήταν πάντα πολύ προσαρμοστικός, και δούλευε τα καλά "χαρτια" του. Αλλό πλάνο είχε το 2001, άλλο όταν είχε Μποντιρογκα και άλλο όταν είχε ΔΔ. Δεν έχει θέμα να παει με 3 guards lineup αν έχει το υλικό και δεν έχει θέμα να πάει με 3 φόρ, ή με συνεχές τάισμα του Udoh. O Χουάντσο έτσι που διαμορφώθηκε η κατάσταση στο 3-4, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει ο Χουάντσο. Δεν έχει καμία λογική. Οι χρόνοι είναι ΟΚ και οι ρόλοι επίσης.
Εχω την εικονα του Ζοτς γενικα. Ο Μποντιρογκα μπορει να ηταν φοργουορντ αλλα ηταν η προτερη του φετινου φουρνιε. Οι αποφασεις περνουσαν απο τα χερια του.
Εγω μιλησα οτι δεν εχει γκαρντ που να μπορει να αποφασισει στα κρισιμα. Ο Παο εχει μονο τον Σλουκα. Ο Γκραντ, ο Ναν, ο Χειζ Ντειβις, ο Μπαντιο ολοι πρωτα θα δουν το καλαθι και μετα την πασα. Μονο ο Μπονγκα (χωρις να ειναι ελιτ) και ο Φαλ που δεν περιμενουμε μεγαλο ρολο μπορουν να μοιρασουν ευκολα την μπαλα. Τωρα αν τους χρησιμοποιησει ως step για να σπασει η μπαλα μπορει απλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος.

Παντως να πω την αμαρτια μου και ας πεσει απο τον ουτανο φωτια να με καψει. Εφοσον υπαρχει μια σχετικη δυσαρεσκεια για Μισιτς και εφοσον εχει Μπονγκα, Χειζ Ντειβις, Γιαμπουσελε, Μπαντιο, Φαλ να δερνουν ο καταλληλος παικτης και να καλυπτουν οποιαδηποτε αμυντικη ανισορροπια θεωρω οτι ειναι ο ιδανικος παικτης για αυτον τον Παο. Δεν ξερω αν ειναι εφικτο αλλα ο τυπος εχει ολα τα χαρακτηριστικα που χρειαζεσαι. Ψηλο Γκαρντ, ελιτ δημιουργια, κλατς και σκορ ενω μπορεις βα τον κρυψεις με μια πενταδα Μισιτς Μπαντιο, Μπονγκα, Χειζ Ντειβις, Γιαμπουσελε/Φαλ. Μην πεσετε να με φατε χαρην συζητησης το γραφω
Έγραψες ότι : "Γενικα επειδη ξερουμε τον Ζοτς ολα ξεκινουν απο τα γκαρντ του" κάτι που ΔΕΝ ισχύει, και σε αυτό σου απάντησα, τα υπόλοιπα που λές τα προσθέτεις τώρα στο σχόλιο σου. Ο Ζοτς παραδοσιακό παίρνει δημιουργία παό κάθε θέση που μπορεί να πάρει και παίρνει ποστ από κάθε μισματς, αυτά τα 2 και τα χαρακτηριστικά του πικ εν ρολ είναι στοιχεία που δεν τα αλλάζει, σε όλα τα άλλα στηρίζεται σε ότι έχει στο υλικό του. Για αυτό και έχει 9 τίτλους, γιατί δεν έχει κολλήματα.

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:08 am

Η αποχώρηση Οσμαν θεωρείται κατ εμέ εξαναγκαστικη και εκτός σχεδίων. Πλέον ο Χεζονια στο 3 και ένας άσσος τύπου Αρβραμοβιτς είναι ίσως ο σχεδιασμός. Δε ξέρω που βρίσκεται ο Γκουροβιτς επίσης. Μιλάω από άποψη χημείας και μόνον.

vaslag

Reactions:

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:14 am

Πρόεδρε φέρε ένα James και έναν Jones Garcia και έδεσα το γλυκό. Ο Τολιοπουλος αξίζει να πάει σε ομάδα που παίζει, είναι στην καλύτερη του ηλικία.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Έτσι όπως διαμορφώνεται το ρόστερ θα τολμούσα να ξανά θυμίσω το όνομα του Γκουντουριτς, που είχα αναφέρει πριν αρχίσουν οι μεταγραφές. Νομίζω ότι κολλάει πολύ με το υπάρχον υλικό. Μπορεί να πάει και στο 3 σε lineup με 3 περιφερειακούς ή μπορεί να πάει και στο 1 (όπως έκανε με μεγάλη επιτυχία πέρσι στη φενερ που πήραν την Ευρωλίγκα) καθώς μπορεί ο μπαντιο να είναι ο μπολ μουβερ και ο Σέρβος να είναι ο μπολ χαντλερ στο άλλο μισό της επίθεσης. Ιδανικά μπορεί να παίζει 5out στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον μπαντιο να δει αν υπάρχει διάδρομος και αν δεν βρει διείσδυση ή ελεύθερο τρίποντο να στήσει πικ εν ρολ ο Γκουντουριτς. Αυτό το είδαμε κι από τον Σάρας , που το είχε δει από τον ζοτς προφανώς … :mrgreen:

Kwstantino

junior
Reactions:

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:15 am

vaslag έγραψε:
Πρόεδρε φέρε ένα James και έναν Jones Garcia και έδεσα το γλυκό. Ο Τολιοπουλος αξίζει να πάει σε ομάδα που παίζει, είναι στην καλύτερη του ηλικία.
Μολις πηγε Εφες ο Τζειμς

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:16 am

Kwstantino έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:15 am
vaslag έγραψε:
Μολις πηγε Εφες ο Τζειμς
Γλιτώσαμε

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:26 am

qspock έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:08 am
. Δε ξέρω που βρίσκεται ο Γκουροβιτς επίσης. Μιλάω από άποψη χημείας και μόνον.
Για λίγο σκέφτηκα οτι ο Μίλαν είχε γιο που παίζει μπάσκετ και ενθουσιαστηκα αλλα μάλλον εννοείς Γκουντουριτς

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:29 am

kojito έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 12:31 am
Ευγενές αέριο έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 12:27 am

Επειδή στο φαντασμαγορικό πρωτάθλημα της Α1 το μόνο που μετράει είναι τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν ξέρω αν ο Μωραΐτης μπορεί να σταθεί επάξια. Ο Τολιόπουλος απέδειξε δις ότι μπορεί.
Ισχύει ότι σαν παίκτης είναι καλύτερος, αλλά τον κρατάς για αυτά τα 4-5 παιχνίδια ουσιαστικά που θα παίξει 10-15 λεπτά μαξ στο καθένα; Γιατί αν δεν προκύψουν πάλι αναποδιές (τραυματισμοί Σλούκα-Ρογκαβόπουλου), υπό κανονικές συνθήκες δεν θα παίξει πάνω από ένα δεκάλεπτο σε κάθε ματς, και δεν είναι και παίκτης κλειδί κιόλας.
Θα τον κρατούσα (εγώ) γιατί θέλω να πιστεύω ότι με τον Ομπράντοβιτς μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Το λέω έχοντας στο μυαλό μου και την Εθνική. Και για τον Μωραΐτη θα το ήθελα αυτό βέβαια αλλά νομίζω οι πιθανότητες είναι λιγότερες.

τουλουμπα έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 12:29 am

αν περιμενουμε απτον τολιο να κανει την διαφορα στα παιχνιδια με τον οσφπ ας το κλεισουν απο τωρα το μαγαζι
Σε σύγκριση με τον Μωραΐτη εννοούσα ντε. Ο Σλούκας καίει λάδια στο τέλος της χρονιάς. Οπότε γιατί να μην έχεις Τόλιο (όπως φέτος). Αλλιώς να φύγει και αυτός και πάρε Θωμά.

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:40 am

Μια χαρά διαφορά έκανε ο Τολιοπουλος στα ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό. Δεν ειναι ο παίκτης που θα πάρει τους τελικους μόνος του , αλλά όσο αφορά το σχεδιασμό του 6+6 λύνει πολλά θέματα. Στέκεται άνετα, αν έχει και δεύτερο χειριστή δίπλα του.

Μωραΐτης ασχολίαστο. Τον είδαμε και με την εθνική. Ούτε να περάσει το κέντρο με ασφάλεια στα τελευταία λεπτά, δεν κατάφερνε

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:45 am

kein έγραψε:
Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:04 am
Christofis έγραψε:

Έγραψες ότι : "Γενικα επειδη ξερουμε τον Ζοτς ολα ξεκινουν απο τα γκαρντ του" κάτι που ΔΕΝ ισχύει, και σε αυτό σου απάντησα, τα υπόλοιπα που λές τα προσθέτεις τώρα στο σχόλιο σου. Ο Ζοτς παραδοσιακό παίρνει δημιουργία παό κάθε θέση που μπορεί να πάρει και παίρνει ποστ από κάθε μισματς, αυτά τα 2 και τα χαρακτηριστικά του πικ εν ρολ είναι στοιχεία που δεν τα αλλάζει, σε όλα τα άλλα στηρίζεται σε ότι έχει στο υλικό του. Για αυτό και έχει 9 τίτλους, γιατί δεν έχει κολλήματα.
Παο

2000 Τζεντιλε, Κατας, Μπουντουρης, Κοχ, Καλαιτζης. + Μποντιρογκα

2002 Καλαιτζης, Μουλαομεροβιτς, Σαντσεζ, Κουτλουαι + Μποντιρογκα

2007 Διαμαντιδης, Μπετσιροβιτς, Ντελκ, Βουγιανιτς, Χατζηβρετας + Σισκαουσκας

2009 Διαμαντιδης, Σπανουλης, Γιασικεβιτσιους, Νικολας, Χαρζηβρετας

2011
Διαμαντιδης, Καλαθης, Νικολας, +
Περπερογλου

Φενερ 2017
Σλουκας, Ντιξον, Μπογκντανοβιτς, Ναναλυ + Καλινιτς

Γενικα σε ολες τις περυχημενες ομαδες του αναλογα την εποχη και πορτοφολι ειχε γκαρντ που μπορουσαν να πασαρουν εξισου καλα με το να σκοραρουν και να διαβασουν το παιχνιδι εκτος απο το 2002 που η χρονια θεωρηθηκε και θαυμα ειδικα απεναντι σε εκεινη την Μπολονια. Παντα ειχε και καποιον αλλον σε καποια αλλη θεση ποθ να το κανει ειτε λεγοταν Ρεμπρατσα, Μπατιστ, Τομασεβιτς, Τσαρτσαρης, Περπερογλου Σισκαουσκας Μποντιρογκα. Αλλα η βασικη δημιουργια ερχοταν απο τα γκαρντ. Σε αυτην την εκδοση
Σε αυτον τον παναθηναικο δεν βλεπω να υπαρχει αυτο. Αυτο λεω.

Μπορει να κανω κα λαθος. Δεν ειναι οτι παρακολουθουσα Παο με την συνεπεια που το κανατε εσεις.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Σάβ Ιούλ 11, 2026 10:57 am

Και στη Παρτιζαν το 22-23 είχε Εξουμ,Παντερ,Μανταρ ,Αβραμοβιτς
Λιγότερο δημιουργία περισσότερο εκτέλεση, ειδικά οι 2 πρώτοι που έπαιρναν τα πολλά λεφτα(κ λεπτα)

Δεν πολυεχει άδικο ο Christofis, συμφωνω ότι ξεκινάει από τα γκαρντ αλλά κι αυτό που λέει ο kein ισχύει .Προσαρμοζεται ,εάν είναι να πάρει σκορ θα το κάνει και θα βρει εναλλακτική δημιουργία
Κακώς υπολογίζεται μόνο ο Σλουκας λοιπόν 4 γκαρντ έχει που μια χαρα θα τους δώσει τη μπαλα,ειδικά τον Ναν δε θα τον κάνει οφ μπολ παίκτη.Λαθος οποίος νομιζει πως δε θα διαχειρίζεται μπάλες φέτος ο Κεντρικ

Για Μισιτς είμαι μεσα,αλλά νομίζω θα πάμε σε κάτι άλλο.Μαλεντον η Μπάτλερ θα πέταγα τη σκουφιά μου

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάβ Ιούλ 11, 2026 11:00 am

Μπατλερ ανανεωσε ρε παιδια

Δυσκολο το βλεπω