Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιούλ 22, 2026 5:17 pm

Jeight έγραψε:
Τετ Ιούλ 22, 2026 4:23 pm
kein έγραψε:
Τετ Ιούλ 22, 2026 3:15 pm

Καλά ο μισκο είχε ξεκατινιαστεί πιο άσχημα με τον ΔΠΓ και τώρα είναι φιλαράκια. Σε αυτά τα θέματα τα λεφτά μετράνε μόνο και τα συμφέροντα των ομάδων.
Ο Κροάτης πάντως θα φιταρε τέλεια σε εσάς, αν έβρισκε τον τρόπο ο κοουτς να τους μοιράσει τα λεπτά συμμετοχής και να μην υπάρχει γκρίνια
Πως ακριβως φιταρει τελεια σε εμας? Θα τον βαλουμε με ποιους διπλα, σασα, ντορσει, μιλου μαζι?

Πως ειναι "τελειο" φιτ αυτο
Σωματομετρικά είναι ενα πολυ γερο (και σκληρό) παιδί 2.06εκ που παίζει άνετα τις θεσεις 3 και 4.

Στην Ευρωλιγκα τα 2 τελευταία χρόνια σουτάρει άσχημα, κυρίως γιατί παίρνει άσχημες προσπάθειες. Έχει πολλές σεζόν με άνω του 40% ενω και στην Ισπανία σουτάρει καλά.

Το με πόσες μπάλες ή usage θα παίζει είναι δουλειά του προπονητή να δει αν μπορεί να τον φιταρει, και να του εξηγήσει το πλάνο.

Πάντως λογικά δεν θα συνυπάρχει πολυ με Σασα ενω τα plays του Ολυμπιακού απο τα φτερά άνετα μπορεί να τα υποστηρίξει ο Χεζονια.

Εγω βλέπω μια ξεκάθαρη 5αδα με
CMM - Dorsey - Ward - Sasha - Milu
Montero - Fournier - Pap - Mario - Jones

Δεν νομίζω οτι στα σχήματα αυτα υπάρχει πρόβλημα ρόλων

Μια ενδεχόμενη 5αδα
Μοντερο Ντορσει Μάριο Σασα Τζοουνς
Ναι θα είναι στοίχημα η χημεία και μπορεί να μην βγαίνει

Το πρόβλημα με το Χεζονια για εμένα είναι θέμα χαρακτήρα. Κάθε καλοκαίρι το κάνει Κούγκι για τα λεφτά... δεν ξέρω αν είναι σοφό να τον βάλουμε στα αποδυτήρια μας

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Τετ Ιούλ 22, 2026 5:32 pm

Εγώ προσωπικά δε βλέπω κανέναν Παπανικολάου σε πρώτη ή δεύτερη 5άδα, τουλάχιστον σε σταθερή βάση. Πέρσι έπαιξε κατά μ.ο. 14 λεπτά ανά παιχνίδι στην ΕΛ, με μικρή συμμετοχή στα κρίσιμα. Τι μας κάνει να πιστεύουμε πως με ένα χρόνο στην πλάτη θα έχει αντίστοιχα λεπτά;

Υπόθεση κάνω, αλλά νομίζω πως ο αρχηγός του χρόνου στα πιο πολλά ματς θα είναι 11ος-12ος παίκτης και σε κάποιες διαβολοεβδομάδες ή διαστήματα που μας λείπουν 3άρια ή 4άρια όντως θα είναι στο κανονικό rotation.

Φυσικά, αν περιμένουμε μέσα στη σεζόν για 2η κίνηση στα forwards μπορεί αυτό να αλλάξει, έστω για κάποιους μήνες.

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Τετ Ιούλ 22, 2026 5:38 pm

Tη γνώμη μου για το θέμα του Γουόκαπ την έχω πει και δεν αλλάζει. Ωστόσο κρατήστε μικρό καλάθι γιατί αν δεν πωληθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Ντουμπάι, δεν θα εκπλαγώ αν οι Αφοι του δώσουν περισσότερα χρήματα και τον ανανεώσουν για να μην φορέσει το επόμενο καλοκαίρι τα πράσινα.Το σίριαλ φαίνεται να έχει μέλλον

Μέχρι φέτος
Kostas89

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τετ Ιούλ 22, 2026 5:45 pm

papp7 έγραψε:
Tη γνώμη μου για το θέμα του Γουόκαπ την έχω πει και δεν αλλάζει. Ωστόσο κρατήστε μικρό καλάθι γιατί αν δεν πωληθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Ντουμπάι, δεν θα εκπλαγώ αν οι Αφοι του δώσουν περισσότερα χρήματα και τον ανανεώσουν για να μην φορέσει το επόμενο καλοκαίρι τα πράσινα.Το σίριαλ φαίνεται να έχει μέλλον
Δεν έχουν λόγο να του δώσουν παραπάνω λεφτά έχει συμβόλαιο... Τώρα αν πάει στα 35 προς 36 στον Παναθηναϊκό του χρόνου δεν τρέχει κάτι...

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιούλ 22, 2026 5:52 pm

SbioTech έγραψε:
Jeight έγραψε:
Τετ Ιούλ 22, 2026 4:23 pm

Πως ακριβως φιταρει τελεια σε εμας? Θα τον βαλουμε με ποιους διπλα, σασα, ντορσει, μιλου μαζι?

Πως ειναι "τελειο" φιτ αυτο
Σωματομετρικά είναι ενα πολυ γερο (και σκληρό) παιδί 2.06εκ που παίζει άνετα τις θεσεις 3 και 4.

Στην Ευρωλιγκα τα 2 τελευταία χρόνια σουτάρει άσχημα, κυρίως γιατί παίρνει άσχημες προσπάθειες. Έχει πολλές σεζόν με άνω του 40% ενω και στην Ισπανία σουτάρει καλά.

Το με πόσες μπάλες ή usage θα παίζει είναι δουλειά του προπονητή να δει αν μπορεί να τον φιταρει, και να του εξηγήσει το πλάνο.

Πάντως λογικά δεν θα συνυπάρχει πολυ με Σασα ενω τα plays του Ολυμπιακού απο τα φτερά άνετα μπορεί να τα υποστηρίξει ο Χεζονια.

Μια ενδεχόμενη 5αδα

Το πρόβλημα με το Χεζονια για εμένα είναι θέμα χαρακτήρα. Κάθε καλοκαίρι το κάνει Κούγκι για τα λεφτά... δεν ξέρω αν είναι σοφό να τον βάλουμε στα αποδυτήρια μας
Ο χεζονια παντα ηταν ενας φυσει σκορερ π;ικτης ο οποιος επισης π;ραδοσιακα στην ρεαλ γκρινιαζε για τον ρολο του. Απο το 23 τον θυμαμαι φευγατο απο ρεαλ γιατι ηθελε μεγαλυτερο ρολο.

Μακρια απο εμας. Ηδη θα εχουμε προβλημα να ισορροπησουμε φουρνιε, σασα, ντορσειζ μοντερο. Δεν χρειαζομαστε αλλον ενα που να θελει την μπαλα πολυ

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Ιούλ 22, 2026 5:59 pm

papp7 έγραψε:
με τα οσα ξερουμε δεν προκειται να γινει.

-ο γουοκαπ νιωθει αδικημενος ..και να του δωσουν τωρα 2εκ δεν θα το αλλαξει αυτο..
-οι αφοι με αυτα που χουν γινει δεν θελουν να τον βλεπουν(δικη μου υποθεση δεν μιλαω μαζι τους)

2 δρομοι υπαρχουν..Η παει φετος ντουμπαι και του χρονου παει παο για revenge arc..η μενει φετος και παει του χρονου.
Το να υπογραψει ανανεωση ετσι που πηγε η φαση μοιαζει απιθανο..απο τον ντορσει τα περιμεναμε απο τον θωμα τα βρηκαμε..

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Ιούλ 22, 2026 6:04 pm

Jeight έγραψε:
Τετ Ιούλ 22, 2026 5:52 pm
SbioTech έγραψε:

Μια ενδεχόμενη 5αδα

Ο χεζονια παντα ηταν ενας φυσει σκορερ π;ικτης ο οποιος επισης π;ραδοσιακα στην ρεαλ γκρινιαζε για τον ρολο του. Απο το 23 τον θυμαμαι φευγατο απο ρεαλ γιατι ηθελε μεγαλυτερο ρολο.

Μακρια απο εμας. Ηδη θα εχουμε προβλημα να ισορροπησουμε φουρνιε, σασα, ντορσειζ μοντερο. Δεν χρειαζομαστε αλλον ενα που να θελει την μπαλα πολυ
Προσέθεσε ότι με το που πάρει την μπάλα τα μπουμπουνάει από παντού και δεν την δίνει ούτε από το δεξί στο αριστερό και έδεσε το γλυκό.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Ιούλ 22, 2026 6:05 pm

shaq7 έγραψε:
papp7 έγραψε:
με τα οσα ξερουμε δεν προκειται να γινει.

-ο γουοκαπ νιωθει αδικημενος ..και να του δωσουν τωρα 2εκ δεν θα το αλλαξει αυτο..
-οι αφοι με αυτα που χουν γινει δεν θελουν να τον βλεπουν(δικη μου υποθεση δεν μιλαω μαζι τους)

2 δρομοι υπαρχουν..Η παει φετος ντουμπαι και του χρονου παει παο για revenge arc..η μενει φετος και παει του χρονου.
Το να υπογραψει ανανεωση ετσι που πηγε η φαση μοιαζει απιθανο..απο τον ντορσει τα περιμεναμε απο τον θωμα τα βρηκαμε..
Το οτι για τον Ντόρσει δεν ακούγεται κάτι τελευταία πάντως δε ξέρω αν είναι καλό ή κακό.

Πιστεύω ότι λόγω ηλικίας, ποιότητας και επειδή δε γίνεται να χαθούν δυο διαβατήρια τελικά θα του δώσουν κάτι κοντά σε όσα ζητάει για να ανανεώσει αλλά μάλλον ακόμα ανοιχτό είναι το θέμα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τετ Ιούλ 22, 2026 6:08 pm

ο στεφανου εχει πει οτι η διαφορα στο οικονομικο ειναι σε επιπεδα που δεν γινεται να μην τα βρουν..οποτε λογικα με ντορσει δεν πρεπει να ανησυχουμε

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Ιούλ 22, 2026 6:09 pm

shaq7 έγραψε:
και του χρονου παει παο για revenge arc..
Ποιο revenge arc o Walkup μωρέ...για όνομα :dribble: :dribble: Εκτός αν το revenge arc είναι να πάει να δείρει τον Μοντέρο. Εκεί ναι, θα έβαζα λεφτά :D

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τετ Ιούλ 22, 2026 6:17 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Ιούλ 22, 2026 6:09 pm
shaq7 έγραψε:
και του χρονου παει παο για revenge arc..
Ποιο revenge arc o Walkup μωρέ...για όνομα :dribble: :dribble: Εκτός αν το revenge arc είναι να πάει να δείρει τον Μοντέρο. Εκεί ναι, θα έβαζα λεφτά :D
δεν ειπα πετυχημενο revenge arc :mrgreen:

RedEmperor

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 22, 2026 6:25 pm

Ο Χεζονια μια χαρά είναι. Προφανώς αν αποφασίσει να έρθει σε εμάς θα έχει μιλήσει με τον κοουτς για τον ρόλο του. Για βασικό 3αρι τον θέλουμε κυρίως και αναπληρωματικός ο Γουορντ. Ο Παπ θα παίζει Α1 κυρίως. Οπότε θα αποκτηθεί και ένα 4αρι οικονομικό αθλητικό να συμπληρώσει την 5αδα φροντλαιν.

Τελικούς Α1 ο Χεζονια θα παίζει και 3 και τα λεπτά που αφήνει ο Σάσα στο 4 μιας και υπάρχει ο περιορισμός 6 ξένων. Μας ταιριάζει σαν παίχτης και μας λύνει το θέμα και στην Α1.

6αδα ξένων τελικούς:

Μακινταιρ, Μοντέρο, φουρνιε, Χεζονια 3-4, Μιλου, Τζόουνς

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Ιούλ 22, 2026 6:33 pm

Ο Χεζόνια δε μπορώ να δω πως θα μπορούσε να δουλέψει κυρίως λόγω νοοτροπίας.

Ένας παίκτης που θέλει πολλές προσπάθειες και δε πασάρει από το δεξί στο αριστερό θα μπει σε μια ομάδα Μπαρτζώκα που θα υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που θέλουν μπάλες.

Θα μπορούσε να έχει αλλάξει νοοτροπία και να έχει συμβιβαστεί σε διαφορετικό ρόλο αλλά πόσο πιθανό είναι αυτό τώρα στα 31.

AO DAFNIS

euroleague
Reactions:

Τετ Ιούλ 22, 2026 6:34 pm

RedEmperor έγραψε:
Ο Χεζονια μια χαρά είναι. Προφανώς αν αποφασίσει να έρθει σε εμάς θα έχει μιλήσει με τον κοουτς για τον ρόλο του. Για βασικό 3αρι τον θέλουμε κυρίως και αναπληρωματικός ο Γουορντ. Ο Παπ θα παίζει Α1 κυρίως. Οπότε θα αποκτηθεί και ένα 4αρι οικονομικό αθλητικό να συμπληρώσει την 5αδα φροντλαιν.

Τελικούς Α1 ο Χεζονια θα παίζει και 3 και τα λεπτά που αφήνει ο Σάσα στο 4 μιας και υπάρχει ο περιορισμός 6 ξένων. Μας ταιριάζει σαν παίχτης και μας λύνει το θέμα και στην Α1.

6αδα ξένων τελικούς:

Το θέμα δεν είναι αν θα είναι βασικός και από πίσω του ο Γουόρντ, το θέμα είναι κατά πόσο ταιριάζει ακόμα ένας on ball / high usage παίχτης στο υπάρχον ρόστερ.

Στο 3 θα ελεγα ότι ιδανικά θέλουμε εναν glue guy τύπου prime Παπανικολάου ή έναν Ward με καλύτερο σουτ και καλύτερες επιλογές

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιούλ 22, 2026 6:37 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Τετ Ιούλ 22, 2026 6:34 pm
RedEmperor έγραψε:

6αδα ξένων τελικούς:

Το θέμα δεν είναι αν θα είναι βασικός και από πίσω του ο Γουόρντ, το θέμα είναι κατά πόσο ταιριάζει ακόμα ένας on ball / high usage παίχτης στο υπάρχον ρόστερ.

Στο 3 θα ελεγα ότι ιδανικά θέλουμε εναν glue guy τύπου prime Παπανικολάου ή έναν Ward με καλύτερο σουτ και καλύτερες επιλογές
Στο 3 και στο 4 θες ιδανικα 2 παικτες που και 5 κατοχες να εχουν επιθετικα μεσα στο ματς να μην γκρινιαξουν. Σας ακουγεται ο Χεζονια για τετοιος τυπος???

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”