Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 28, 2026 4:42 pm

Κανείς δεν φαντάστηκε οτι θα ξοδεύονταν τόνοι (ηλεκτρονικού) μελανιού για τον αθλητή Τομας Γουοκαπ σε αυτό το φόρουμ, ξεπερνώντας θρύλους της καλαθοσφαίρισης όπως ο Τζόρνταν, ο Διαμαντίδης, ο Λεμπρον, ο Γκάλης, ο Σπανούλης κ.ο.κ... Ξεκίνησε με το χτίσιμο από το τρίποντο, στο διαβατήριο, στην Εστρελα και καταλήγει στις κούπες που σήκωσε και στο μεταγραφικό σίριαλ της χιλιετίας με τα (ανύπαρκτα) λεφτά του Ντουμπάι. Μιλάμε για χιλιάδες ποστ.

Σε λίγο θα μας λένε το basketforum του Τόμας Γουοκαπ (aka το Περιστέρι/η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη).
:peace:

Ερώτηση: ο Πασκουάλ με τρία μύρια και χωρίς buyout δε φέρνει καλύτερο PG από Αμερική;

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Ιούλ 28, 2026 4:45 pm

golitog7 έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 3:40 pm
Dimmitz έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 2:28 pm

Από την μια τον βγάζετε τον Θωμά άσουτο, άμπαλο, τουβλατζή και τα σχετικά από την άλλη θέλετε να τον κρατήσουμε ως 4ο γκάρντ να σκουπίζει την κερκίδα, να ανανεώσει και με λογικό ποσό στα 1.6 για να μην πάει στον ΠΑΟ του χρόνου και να μην τον δώσουμε και στην Ντουμπάι που έγινε διεκδικήτρια. Άρα τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη (ps. Shaq μην το πάρεις προσωπικά, να αφορμή το σχόλιο σου γράφω και για τους υπόλοιπους).

Όσον αφορά το δεδικασμένο που λέμε και οι δικηγόροι, προφανώς και έχει λογική ως επιχείρημα, αλλά δεν σημαίνει ότι άμα δώσουμε τον Ουόκαπ τώρα ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου απαραίτητα. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Στην τελική, έτσι όπως έχει πάει το πράγμα σε μεγάλο ποσοστό περνάει το θέλω του παίκτη (βλ. Οσμάν, Χεζόνια κτλ.).
Εδώ δεν πέρασε καθόλου όμως το θέλω του παίκτη, σα να μπερδεύεσαι λίγο αγαπητέ. Ο Χεζόνιας ο καρναβαλάκος πλήρωσε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το buy out που είχε συμφωνήσει με Ρεάλ και μετά έφυγε. Δεν του έκανε κανένας σκόντο επειδή απλά του κάπνισε να φύγει. Το ίδιο είχε κάνει και με Καμπάτσο η Ρεάλ που είναι παιδί από τα σπλάχνα της. Τον έστειλε να πάρει δάνειο 3εκ (αν θυμάμαι καλά) για να φύγει.
Στην περίπτωση του Οσμαν αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Παο δεν ήθελε να δώσει πολλά λεφτά στον Όσμαν, του είπαν αν θες μείνε κέρδισε τη θέση και βλέπουμε. Κλαιν μάιν. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ήθελαν να τον ξεφορτωθούν.
Για να πούμε ότι δεν πέρασε του Ουόκαπ θα πρέπει είτε να τον ανανεώσουν με 1.6 και λιγότερα είτε να τον παρκάρουν στην κερκίδα για ένα χρόνο. Άραξε, μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα, θα πάει μακριά η βαλίτσα..

@glenrice90 εγώ που είμαι Ολυμπιακός γιατί είμαι υπέρ του Ουόκαπ;

Σταματήστε να είστε biased λόγω ομαδικών προτιμήσεων. Έτσι δεν γίνεται παραγωγικός διάλογος.

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Τρί Ιούλ 28, 2026 5:26 pm

Να χαμε να λέγαμε και να χαμε να πούμε (με φωνή αυγολέμονου) είναι η όλη κατάσταση παιδιά. Δεν ξέρουμε ούτε τι έχει ειπωθεί μεταξύ της ομάδας και του Θωμά, ούτε τι χρήματα δίνει πραγματικά η Dubai, ούτε τι buy out θέλει ο Ολυμπιακός.

Σενάρια χτίζουμε πάνω σε πληροφορίες που στην πραγματικότητα δεν έχουμε, μόνο και μόνο επειδή έχει πέσει ξεραϊλα στα λοιπά μεταγραφικά. Ουσιαστικά τα μόνα πράγματα που γνωρίζουμε είναι όσα δηλώνουν οι παίκτες και οι ομάδες. Κοινώς, ελάχιστα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιούλ 28, 2026 5:27 pm

εμενα κυριολεκτικα στα φρυδια μου τι θα γινει με τον θωμα..ουτε με νοιαζει να υποστηριξω την ομαδα,εδω αρκετοι με λεγατε κομπλεξικο και οτι θελω να τους κραζω..ουτε θα παρω ποσοστα αν παρει περισσοτερα ο ολυμπιακος ουτε θα χασω τον υπνο μου αν τον δωσουμε τσαμπα...

απλα πραγματικα μου φαινονται τελειως παραλογα οσα γραφονται περι κακου ολυμπιακου που αλητικα και εκδικητικα βασανιζει τον αμοιρο θωμακο..

εντωμεταξυ για να μην πει και κανενας οτι εχω κομπλεξ με τον θωμα..μου ειναι και απο τους πιο συμπαθεις σαν χαρακτηρας,ασχετως που τα ελουσε τωρα..οκ δεν τον ηθελα για βασικο πλει μεικερ αλλα δεν εχει να κανει αυτο.

ειναι τερμα απλα τα πραγματα καιι απλα ψαχνουμε φαντασματα.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τρί Ιούλ 28, 2026 5:28 pm

Dimmitz έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 4:45 pm
golitog7 έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 3:40 pm

Εδώ δεν πέρασε καθόλου όμως το θέλω του παίκτη, σα να μπερδεύεσαι λίγο αγαπητέ. Ο Χεζόνιας ο καρναβαλάκος πλήρωσε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το buy out που είχε συμφωνήσει με Ρεάλ και μετά έφυγε. Δεν του έκανε κανένας σκόντο επειδή απλά του κάπνισε να φύγει. Το ίδιο είχε κάνει και με Καμπάτσο η Ρεάλ που είναι παιδί από τα σπλάχνα της. Τον έστειλε να πάρει δάνειο 3εκ (αν θυμάμαι καλά) για να φύγει.
Στην περίπτωση του Οσμαν αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Παο δεν ήθελε να δώσει πολλά λεφτά στον Όσμαν, του είπαν αν θες μείνε κέρδισε τη θέση και βλέπουμε. Κλαιν μάιν. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ήθελαν να τον ξεφορτωθούν.
Για να πούμε ότι δεν πέρασε του Ουόκαπ θα πρέπει είτε να τον ανανεώσουν με 1.6 και λιγότερα είτε να τον παρκάρουν στην κερκίδα για ένα χρόνο. Άραξε, μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα, θα πάει μακριά η βαλίτσα..

@glenrice90 εγώ που είμαι Ολυμπιακός γιατί είμαι υπέρ του Ουόκαπ;

Σταματήστε να είστε biased λόγω ομαδικών προτιμήσεων. Έτσι δεν γίνεται παραγωγικός διάλογος.
Δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα. Ειπα απλώς ότι στις δύο περιτπώσεις που ανέφερες έγινε αυτό που εν πολλοίς βόλευε τις ομάδες όχι τον παίκτη. Ο Χεζόνια θα ήθελε να φύγει χωρίς να πληρώσει φράγκο ή έστω να πλερώσει λίγα και ο Όσμαν να μείνει Euroleague με τον Παο παίρνοντας αυτά τα λεφτά που του έδινε ο Παοκ. Χμ, τίποτα αππό τα δύο δεν έγινε.
Στην περίτπωση του Γουόκαπ δεν ξέρω τι θα γίνει. Το πιο ισχυρο διαπραγμετευτικό χαρτί αυτή τη στιγμή είναι στη μεριά του Οσφπ και καλώς είναι αν θες τη γνώμη μου. Η πλευρά που αθέτησε τη συμφωνία και ζητάει άλλα απ αυτά που επέγραψε είναι η πλευρά του Τόμας.

PS: Τα τελευταία χρόνια είχα αγοράσει μόνο μία φανέλα του μπασκετικού Οσφπ και ήταν του Γουόκαπ. Του έχω μεγάλη λατρεία και λυπάμαι πραγματικά πολύ που έγιναν έτσι τα πράγματα. Δεν μπορώ να τον φανταστώ καν να έρχεται και να παίζει στο Σεφ με άλλη ομάδα. Όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που έγραψα πιο πάνω θεωρώ.

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 5:56 pm

shaq7 έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 4:37 pm
ο ολυμπιακος εχει αν οχι το καλυτερο ονομα σαν οργανισμος σιγουρα ενα απο τα καλυτερα..ενα σορο ακυροι παικτες το δηλωνουν αυτο απο δω και απο εκει..και οσοι ερχονται και παιζουν σταζουν μελι για την διαχειριση και την ζωη που εχουν εδω..δεν υπαρχει καν αντιλογος σε αυτο.
Το οτι ο γουοκαπ θελει 2.5εκ αλλιως θελει να τον αφησουμε τσαμπα να παει στο ντουμπαι ειναι να χαμε να λεγαμε..ο θωμας ειναι παραλογος εδω..και δεν εχει και τιποτα να το στηριξει,οκ νιωθει αδικημενος..δικαιωμα του..αυτο δεν βαραινει καπου τον ολυμπιακο.Αν ειναι ετσι να πει και ο μιλου αφηστε με να παω χαποελ μου δινουν 5εκ,ξερω οτι εχω συμβολαιο και με θελετε αλλα στα @@ μου..μου δινουν παραπανω λεφτα αρα πρεπει να με αφησετε να παω..
Περι Μιλου.
Ο Μιλου επι εποχες που δεν υπηρχε φραγκο με την κοντρα αφων και του πατερα(μητριας τους) ηρθε προταση 1 εκατομμυριο (σε εποχες που το να πληρωθει buyout ηταν σεναριο επιστημονικης φαντασιας) απο την ΤΣΣΚΑ και τρελα λεφτα για αυτον. Ο οποιος Μολουτινοφ επαιρνε τις ψωροδεκαρες που υπεγραψε οταν ηρθε στα 20 του στην ομαδα και υπεγραψε πενταετες. Την επομενη σεζον εκανε σεζον καριερας πριν φυγει ελευθερος για ΤΣΣΚΑ καθως η ομαδα παρεπεε και δεν του εκανε καν προταση καθως δεν ειχε τα χρηματα να το κανει.
Ο Θωμας ειναι μελος κορμου με ελληνικο διαβατηριο που εν μεσω κοβιντ πηρε σχεδον διπλασιασμο αποδοχων. Το αν πηρε στραγαλια ή αν ειναι δυσαρεστημενος και θελει να φυγει ποσως με ενδιαφερει προσωπικα. Εχει συμβολαιο ναι, η ομαδα τον χρειαζεται ναι, δεν θελει να τον δωσει παρα μονο εφοσον και αν παρει τρελο νουμερο ναι. Τοτε ολα τα αλλα περι εκδικητικης στασης ειναι παραμυθακια για να κοιμουνται ησυχα το βραδυ με τον κακο Ολυμπιακο.
Δεν θελουμε να μπουμε σε βαση διαπραγματευσης γιατι απλα δεν θελουμε να διαπραγματευτουμε γιατι εχει προγραμματιστει η ομαδα με τον Γουοναπ παροντα. Αν μας δωσουν τρελα λεφτα τοτε θα το σκεφρουμε . Απο εκει και περα δεν θα χαλασει η ομαδα τον προγραμματισμο της γιατι ενας παικτης γλυκαθηκε απο λεφτα που δεν θα επρεπε να ξερει οτι του τα δινουνε γιατι εχει συμβολαιο.
Τζειμς, Φρασισκο, Μουρ, Φλιν ειναι περιπτωσεις παικτων σχετικα προσφατες που φαγαμε τρελο ακυρο απο τις ομαδες τους. Εμεις γιατι αλλαξουμε τον σχεδιασμο μας για ψωροδεκαρες οταν ειμαστε μαγαζι γωνια.

Συγνωμη για τον τονο μου αλλα κουραστηκα να διαβαζω τα ιδια και τα ιδι.

Υ.Γ. Ετοιμαστειτε για Χεζονιαδα

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 28, 2026 6:00 pm

Οι φιλοι Π)αναθηναικοι καλο θα ηταν να ασχοληθουν με τα δικα τους διαβατηρια καθως ηδη εχουν χασει ενα απο τα ελαχιστα καλα που θα μπορουσαν να κανουν διαφορα στους τελικους.

Απο τον Ολυμπιακο φετος δεν φευγει κανενα διαβατηριο οποτε οι σπαραξικαρδιες για την αποκατασταση του Γουοκαπ ειναι ανουσιες. Απο του χρονου παλι :)

RedEmperor

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 28, 2026 6:03 pm

Dimmitz έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 2:28 pm
shaq7 έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 1:57 pm
Τον ολυμπιακό τον γδέρνουν όταν πάει να πάει να πάρει παίκτη ή τρώει πόρτα όπως στην περίπτωση του τζειμς και του φρανσισκο και άλλων

Αλλά ο Ολυμπιακός πρπει να γίνει φιλανθρωπικό ίδρυμα να πάρει δυο κιλά φέτα για τον γουοκαπ.. γιατί οι Άραβες δεν έχουν λεφτά .. ας μας δώσουν τσάμπα τον μούσα … εκεί είμαι σίγουρος δεν θα υπάρχει τι ζητάει ο παίκτης δεν γίνεται να στον δώσει έτσι το Ντουμπάϊ 😂

Εντωμεταξύ που να έλεγε ο ολυμπιακός δεν πας πουθενά έχεις συμβόλαιο όπως κάνει ο παο ..

Επίσης το ντουμπαι εχει ομάδα για φ4.. πανέξυπνη ιδέα να τους δυναμώσουμε κιαλλο τσάμπα
Από την μια τον βγάζετε τον Θωμά άσουτο, άμπαλο, τουβλατζή και τα σχετικά από την άλλη θέλετε να τον κρατήσουμε ως 4ο γκάρντ να σκουπίζει την κερκίδα, να ανανεώσει και με λογικό ποσό στα 1.6 για να μην πάει στον ΠΑΟ του χρόνου και να μην τον δώσουμε και στην Ντουμπάι που έγινε διεκδικήτρια. Άρα τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη (ps. Shaq μην το πάρεις προσωπικά, να αφορμή το σχόλιο σου γράφω και για τους υπόλοιπους).

Όσον αφορά το δεδικασμένο που λέμε και οι δικηγόροι, προφανώς και έχει λογική ως επιχείρημα, αλλά δεν σημαίνει ότι άμα δώσουμε τον Ουόκαπ τώρα ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου απαραίτητα. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Στην τελική, έτσι όπως έχει πάει το πράγμα σε μεγάλο ποσοστό περνάει το θέλω του παίκτη (βλ. Οσμάν, Χεζόνια κτλ.).
Κάπου τα μπέρδεψες. Δεν πέρασε κανένα θέλω του παίχτη..ο Χεζονια είχε στο συμβόλαιο του NBA out και η Ρεάλ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι'αυτό αν το ενεργοποιούσε ο Χεζονια. Ο παο για Οσμάν μετά από διαπραγματεύσεις όπου ο παοκ ανέβαζε συνεχώς την προσφορά είπε το ναι όταν η προσφορά του παοκ έφτασε τα 2.000.000. Δεν είδα στις 2 περιπτώσεις να περάσει κανενός παίχτη

RedEmperor

euroleague
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 6:06 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 3:32 pm
τι σχεση εχει ο λεσορ με τον γουοκαπ ρε παιδια?

ο λεσορ μετα την ευρωλιγκα πηρε αυξηση 1 εκατ ενω ο γουοκαπ μια τυροπιτα και ενα μιλκο
Και ο Γουοκαπ έχει πρόταση για αύξηση 700.000 ετησίως μετά την Ευρωλίγκα και τριετές συμβόλαιο στα 34 του όπου ως τα 37 του θα πάρει ένα πολύ καλό πόσο. Αναλογικά η αύξηση στον γουοκαπ ο οποίος δεν είναι 28-29 γιατί σε αυτή την ηλικία πήρε την αύξηση ο Λεσορτ είναι πολύ καλύτερη από αυτή που δώσατε τότε στον Λεσορτ.

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Τρί Ιούλ 28, 2026 6:11 pm

@Christofis θα έχουμε Χεζονιάδα από τους "δημοσιογράφους" εννοείς ε; Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπούμε σε πλειστηριασμό για παίκτη που θα ζητήσει παραπάνω χρήματα από Φουρνιέ.

RedEmperor

euroleague
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 6:19 pm

FabrizioOberto έγραψε:
@Christofis θα έχουμε Χεζονιάδα από τους "δημοσιογράφους" εννοείς ε; Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπούμε σε πλειστηριασμό για παίκτη που θα ζητήσει παραπάνω χρήματα από Φουρνιέ.
Η επιθυμία του παίχτη είναι να παίξει Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να του δώσει μέχρι 3.500.000. Μόνο αν ο Μισκο θέλει να φτιάξει ξανά τις σχέσεις του με τους Αφους γιατί είχε μπει black list θα τον στείλει εδώ

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Τρί Ιούλ 28, 2026 6:20 pm

RedEmperor έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 6:06 pm
τουλουμπα έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 3:32 pm
τι σχεση εχει ο λεσορ με τον γουοκαπ ρε παιδια?

ο λεσορ μετα την ευρωλιγκα πηρε αυξηση 1 εκατ ενω ο γουοκαπ μια τυροπιτα και ενα μιλκο
Και ο Γουοκαπ έχει πρόταση για αύξηση 700.000 ετησίως μετά την Ευρωλίγκα και τριετές συμβόλαιο στα 34 του όπου ως τα 37 του θα πάρει ένα πολύ καλό πόσο. Αναλογικά η αύξηση στον γουοκαπ ο οποίος δεν είναι 28-29 γιατί σε αυτή την ηλικία πήρε την αύξηση ο Λεσορτ είναι πολύ καλύτερη από αυτή που δώσατε τότε στον Λεσορτ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιούλ 28, 2026 6:23 pm

RedEmperor έγραψε:
FabrizioOberto έγραψε:
Η επιθυμία του παίχτη είναι να παίξει Ολυμπιακό.
ακομα και να το εχει πει αυτος ο τυπος ειναι μανθος φουστανος ..θα το εχει πει και στην ντουμπαι και στην φενερ κτλ..

παντως δεν νομιζω οτι ισχυει οτι τον εδιωξαν οι καβς..τρολ ειναι

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Τρί Ιούλ 28, 2026 6:24 pm

RedEmperor έγραψε:

Η επιθυμία του παίχτη είναι να παίξει Ολυμπιακό.
ε μα τωρα λεει ποτε ψεμματα ο μαριο

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 6:34 pm

SteveNashidis έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 4:42 pm
Κανείς δεν φαντάστηκε οτι θα ξοδεύονταν τόνοι (ηλεκτρονικού) μελανιού για τον αθλητή Τομας Γουοκαπ σε αυτό το φόρουμ, ξεπερνώντας θρύλους της καλαθοσφαίρισης όπως ο Τζόρνταν, ο Διαμαντίδης, ο Λεμπρον, ο Γκάλης, ο Σπανούλης κ.ο.κ... Ξεκίνησε με το χτίσιμο από το τρίποντο, στο διαβατήριο, στην Εστρελα και καταλήγει στις κούπες που σήκωσε και στο μεταγραφικό σίριαλ της χιλιετίας με τα (ανύπαρκτα) λεφτά του Ντουμπάι. Μιλάμε για χιλιάδες ποστ.

Σε λίγο θα μας λένε το basketforum του Τόμας Γουοκαπ (aka το Περιστέρι/η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη).
:peace:

Ερώτηση: ο Πασκουάλ με τρία μύρια και χωρίς buyout δε φέρνει καλύτερο PG από Αμερική;
Εδώ δεν βρίσκει ο ΠΑΟ που έχει και μεγαλύτερο μπάτζετ για την θέση, θα βρει το Ντουμπάι;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”