Εθνική Εφήβων (U18)
Συντονιστής: Captains
- ssoulliss

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δε νομίζω ότι ήμασταν για παραπάνω...
Ωστόσο σήμερα θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει αν υπήρχε μια καλύτερη αντιμετώπιση από τον προπονητή της ομάδας. Προσωπικά δε μου γέμισε το μάτι από τον πρώτο αγώνα & όταν ηττάσαι για 3η φορά σε 1 εβδομάδα με τον ίδιο τρόπο, παίρνεις το καπελάκι σου και χαιρετάς
. Αλλά τι λέω τώρα... αφού είμαστε στην περίοδο της μη (αυτο)κριτικής στην ομοσπονδία.
Το #9 της Ισπανίας μας πλήγωσε πολύ - σε άμυνα & επίθεση - βασικά στο β' μέρος η ομάδα δεν κατέβηκε. Κρίμα για τα παιδιά που προσπάθησαν και ίσως αυτό το τουρνουά να το κουβαλούν για αρκετό καιρό στην ψυχούλα τους.
Προσωπικά πλην του Χατζηλάμπρου - αρκεί να ελαττώσει τα τρίποντα - δε βλέπω κάποιο παιδί να έχει τη στόφα για κάτι καλό.
Ωστόσο σήμερα θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει αν υπήρχε μια καλύτερη αντιμετώπιση από τον προπονητή της ομάδας. Προσωπικά δε μου γέμισε το μάτι από τον πρώτο αγώνα & όταν ηττάσαι για 3η φορά σε 1 εβδομάδα με τον ίδιο τρόπο, παίρνεις το καπελάκι σου και χαιρετάς
Το #9 της Ισπανίας μας πλήγωσε πολύ - σε άμυνα & επίθεση - βασικά στο β' μέρος η ομάδα δεν κατέβηκε. Κρίμα για τα παιδιά που προσπάθησαν και ίσως αυτό το τουρνουά να το κουβαλούν για αρκετό καιρό στην ψυχούλα τους.
Προσωπικά πλην του Χατζηλάμπρου - αρκεί να ελαττώσει τα τρίποντα - δε βλέπω κάποιο παιδί να έχει τη στόφα για κάτι καλό.
- kein

- Reactions:
- Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
1
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
-
ilovebasket

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Προσωπικά έχω πάψει να παρακολουθώ αγώνες των μικρών Εθνικών ομάδων για περισσότερο από 30 χρόνια. Φυσικά δεν έχει να κάνει με τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες και τη πρόοδο και εξέλιξη τους.
Κάθε φορά που διαβάζω τα τεχνικά σταφ και τις κλήσεις , απλά επιβεβαιώνονται οι κουβέντες που μου είχαν πει προπονητές από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ότι οι Εθνικές δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά politics και business. Και δυστυχώς κάθε φορά επιβεβαιώνονται. Κάθε φορά. Οπότε μην ασχολείστε. Δεν αξίζει. Όλα καλά. Όλα σούπερ.
Κάθε φορά που διαβάζω τα τεχνικά σταφ και τις κλήσεις , απλά επιβεβαιώνονται οι κουβέντες που μου είχαν πει προπονητές από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ότι οι Εθνικές δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά politics και business. Και δυστυχώς κάθε φορά επιβεβαιώνονται. Κάθε φορά. Οπότε μην ασχολείστε. Δεν αξίζει. Όλα καλά. Όλα σούπερ.
«Στῶμεν καλῶς, στῶμεν μετά φόβου»
- kojito

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PF
- Προειδοποιήσεις:
0
Εντάξει, δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία σε τέτοιες ηλικίες τι θέση θα βγούμε. Έχουμε δει φουρνιές να παίρνουν μετάλλιο και μετά οι παίκτες τους να μην φτάνουν σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών (πολλές φορές ούτε Α1), και αντίστοιχα φουρνιές που πατώνουν να βγάζουν 2-3 παίκτες έστω.
Σίγουρα αδίκησε τον εαυτό της η φετινή ομάδα γιατί πέταξε στα σκουπίδια 3 ευκαιρίες για νίκες με απίστευτες αυτοκτονίες. Από ένα σημείο και μετά νομίζω η κύρια ευθύνη περνάει στον πάγκο. Οκ, μικρές σχετικά διαφορές έχουμε δει αρκετές φορές να ανατρέπονται και σε αυτές τις ηλικίες κιόλας πολλές φορές τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα την πίεση. Αλλά σε ένα τέτοιο ματς που έχεις προηγηθεί με τόσο μεγάλη διαφορά και έχει πάει τόσο χαμηλά στο σκορ, ε νομίζω η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον προπονητή. Κάνε κάτι, άλλαξε λίγο την προσέγγιση τακτικά, αντέδρασε πιο γρήγορα να τους κόψεις τον ρυθμό, στην χειρότερη δοκίμασε κάτι out of the book που λένε και στο χωριό μου μήπως βγάλεις κανέναν λαγό από το καπέλο.
Σίγουρα αδίκησε τον εαυτό της η φετινή ομάδα γιατί πέταξε στα σκουπίδια 3 ευκαιρίες για νίκες με απίστευτες αυτοκτονίες. Από ένα σημείο και μετά νομίζω η κύρια ευθύνη περνάει στον πάγκο. Οκ, μικρές σχετικά διαφορές έχουμε δει αρκετές φορές να ανατρέπονται και σε αυτές τις ηλικίες κιόλας πολλές φορές τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα την πίεση. Αλλά σε ένα τέτοιο ματς που έχεις προηγηθεί με τόσο μεγάλη διαφορά και έχει πάει τόσο χαμηλά στο σκορ, ε νομίζω η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον προπονητή. Κάνε κάτι, άλλαξε λίγο την προσέγγιση τακτικά, αντέδρασε πιο γρήγορα να τους κόψεις τον ρυθμό, στην χειρότερη δοκίμασε κάτι out of the book που λένε και στο χωριό μου μήπως βγάλεις κανέναν λαγό από το καπέλο.
- ssoulliss

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό που γράφεις δεν αφορά μόνο το μπάσκετ. Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το Παγκοσμιο U20 στο στίβο και αν μπεις να διαβάσεις σχόλια κάτω από την επίσημη αποστολή της εθνικής στο διαδίκτυο θα διαπιστώσείς ότι παντού υπάρχουν "αντιρρήσεις" για στελεχώσεις, κλήσεις κλπ.Archangel έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 7:07 pmΠροσωπικά έχω πάψει να παρακολουθώ αγώνες των μικρών Εθνικών ομάδων για περισσότερο από 30 χρόνια. Φυσικά δεν έχει να κάνει με τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες και τη πρόοδο και εξέλιξη τους.
Αυτό νομίζω ότι δε θα πρέπει να μας εμποδίζει να βλέπουμε κάτι που μας αρέσει.
Το έχω ειλικρινή απορία, δεν το γράφω για να σε μέμψω, επειδή γράφετε κατά κόρον αυτό. Μπορείς να μου θυμίσεις εσύ ή κάποιος άλλος μια φουρνιά που πάτωσε και αργότερα έβγαλε 2-3 παίκτες;kojito έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:41 pmΕντάξει, δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία σε τέτοιες ηλικίες τι θέση θα βγούμε. Έχουμε δει φουρνιές να παίρνουν μετάλλιο και μετά οι παίκτες τους να μην φτάνουν σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών (πολλές φορές ούτε Α1), και αντίστοιχα φουρνιές που πατώνουν να βγάζουν 2-3 παίκτες έστω.
- kojito

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Η ομάδα του 2018 που παραλίγο να υποβιβαστεί (είχε τερματίσει 14η), έβγαλε παίκτες που έχουν κάνει καλή καριέρα μέχρι τώρα και έφτασαν και σε επίπεδο Ανδρών (Ρογκαβόπουλος, Χουγκάζ) ή να γίνουν έστω τίμιοι ρολίστες στην Α1 (Χατζηδάκης, Καράμπελας).ssoulliss έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:51 pmΤο έχω ειλικρινή απορία, δεν το γράφω για να σε μέμψω, επειδή γράφετε κατά κόρον αυτό. Μπορείς να μου θυμίσεις εσύ ή κάποιος άλλος μια φουρνιά που πάτωσε και αργότερα έβγαλε 2-3 παίκτες;kojito έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:41 pmΕντάξει, δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία σε τέτοιες ηλικίες τι θέση θα βγούμε. Έχουμε δει φουρνιές να παίρνουν μετάλλιο και μετά οι παίκτες τους να μην φτάνουν σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών (πολλές φορές ούτε Α1), και αντίστοιχα φουρνιές που πατώνουν να βγάζουν 2-3 παίκτες έστω.
- Giwrgos_AEK

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- SteveNashidis

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
- Προειδοποιήσεις:
0
Όχι. Και ειδικότερα χειρότερο ήταν ένα φάουλ στο τρίποντο στο Χατζηλάμπρου και ένα χτύπημα στον Ζουπα στο τέλος. Δύο κρίσιμα σημεία. Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτά.Giwrgos_AEK έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 11:06 pmγια οσους ειδαν το ματς, οι 41 βολες της Ισπανιας ηταν φυσιολογικές?
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

Basketforum Fantasy Champion 2025-26

Basketforum Fantasy Champion 2025-26
Η φουρνιά των 94δων. Έβγαλε Αντετοκούμπο, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Μποχωρίδη που έπαιξαν εθνική. Ειχε Μαραγκό, Σλαφτσάκη, Καμπερίδη κ.α. που έπαιξαν Α1. Επίσης είχε κάποια παιδιά με πολύ ταλέντο οπως ο Μήτσιαλος και ενα παιδί που έπαιζε χρονιά Ερμή Λαγκαδά ( δεν μου έρχεται το όνομα) που τα παρακολουθούσαν ομάδες εξωτερικού αλλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν Α1 αν και ήταν για αυτό το επίπεδο. Υπήρχε επίσης ένα ωραίο σέντερ που επέλεξε σπουδές στο ΜΙΤ αντί για επαγγελματικό μπάσκετ. Είχε 17χρονων παιχνιδια Α1 στο Μαρούσι μαζί με Αγραβάνη. Νομίζω Τζωτζο τον έλεγαν.ssoulliss έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:51 pmΑυτό που γράφεις δεν αφορά μόνο το μπάσκετ. Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το Παγκοσμιο U20 στο στίβο και αν μπεις να διαβάσεις σχόλια κάτω από την επίσημη αποστολή της εθνικής στο διαδίκτυο θα διαπιστώσείς ότι παντού υπάρχουν "αντιρρήσεις" για στελεχώσεις, κλήσεις κλπ.Archangel έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 7:07 pmΠροσωπικά έχω πάψει να παρακολουθώ αγώνες των μικρών Εθνικών ομάδων για περισσότερο από 30 χρόνια. Φυσικά δεν έχει να κάνει με τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες και τη πρόοδο και εξέλιξη τους.
Αυτό νομίζω ότι δε θα πρέπει να μας εμποδίζει να βλέπουμε κάτι που μας αρέσει.
Το έχω ειλικρινή απορία, δεν το γράφω για να σε μέμψω, επειδή γράφετε κατά κόρον αυτό. Μπορείς να μου θυμίσεις εσύ ή κάποιος άλλος μια φουρνιά που πάτωσε και αργότερα έβγαλε 2-3 παίκτες;kojito έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:41 pmΕντάξει, δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία σε τέτοιες ηλικίες τι θέση θα βγούμε. Έχουμε δει φουρνιές να παίρνουν μετάλλιο και μετά οι παίκτες τους να μην φτάνουν σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών (πολλές φορές ούτε Α1), και αντίστοιχα φουρνιές που πατώνουν να βγάζουν 2-3 παίκτες έστω.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο