Εθνική Εφήβων (U18)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Reaper

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιούλ 30, 2026 6:49 pm

Μια χωρα που ενω ως χωρα δεν εχεις σχεδον τιποτα να της προσαψεις, ειναι τετοιο (.......) στο μπασκετ...απιστευτο πραγματικα...

Λόγος επεξεργασίας: χαρακτηρισμοί

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Πέμ Ιούλ 30, 2026 6:51 pm

Δε νομίζω ότι ήμασταν για παραπάνω... :sorry:

Ωστόσο σήμερα θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει αν υπήρχε μια καλύτερη αντιμετώπιση από τον προπονητή της ομάδας. Προσωπικά δε μου γέμισε το μάτι από τον πρώτο αγώνα & όταν ηττάσαι για 3η φορά σε 1 εβδομάδα με τον ίδιο τρόπο, παίρνεις το καπελάκι σου και χαιρετάς :oops: . Αλλά τι λέω τώρα... αφού είμαστε στην περίοδο της μη (αυτο)κριτικής στην ομοσπονδία. :fire:

Το #9 της Ισπανίας μας πλήγωσε πολύ - σε άμυνα & επίθεση - βασικά στο β' μέρος η ομάδα δεν κατέβηκε. Κρίμα για τα παιδιά που προσπάθησαν και ίσως αυτό το τουρνουά να το κουβαλούν για αρκετό καιρό στην ψυχούλα τους. :sad:

Προσωπικά πλην του Χατζηλάμπρου - αρκεί να ελαττώσει τα τρίποντα - δε βλέπω κάποιο παιδί να έχει τη στόφα για κάτι καλό.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιούλ 30, 2026 6:54 pm

Εντάξει για παιδιά μιλάμε για έφηβους, μην είστε τόσο σκληροί, δεν έγινε και τίποτα, οι εθνικές αυτές είναι για να βγαίνουν παίχτες, και στο κάτω κάτω άθλημα είναι, δεν είναι κάτι πιο σοβαρό. Ντροπή είναι άλλα πράγματα, όχι μια ήττα, όσο βαριά κι αν είναι.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
ilovebasket

sophomore
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Ιούλ 30, 2026 7:04 pm

Επιτέλους, προπονητές τύπου Σκροπολιθα και Μισιακού, δεν θα έπρεπε να είναι σε εθνική ομάδα.

Μόνο Χατζηλάμπρου δείχνει κάτι αξιόλογο αλλά έχει εγκλωβιστεί σε ομάδα με μηδενικό χρόνο συμμετοχής.

Κρίμα και περαστικά για τον Μπιλιωνη

Άβαταρ μέλους
Archangel

Reactions:

Πέμ Ιούλ 30, 2026 7:07 pm

Προσωπικά έχω πάψει να παρακολουθώ αγώνες των μικρών Εθνικών ομάδων για περισσότερο από 30 χρόνια. Φυσικά δεν έχει να κάνει με τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες και τη πρόοδο και εξέλιξη τους.
Κάθε φορά που διαβάζω τα τεχνικά σταφ και τις κλήσεις , απλά επιβεβαιώνονται οι κουβέντες που μου είχαν πει προπονητές από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ότι οι Εθνικές δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά politics και business. Και δυστυχώς κάθε φορά επιβεβαιώνονται. Κάθε φορά. Οπότε μην ασχολείστε. Δεν αξίζει. Όλα καλά. Όλα σούπερ.

«Στῶμεν καλῶς, στῶμεν μετά φόβου»
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:41 pm

Εντάξει, δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία σε τέτοιες ηλικίες τι θέση θα βγούμε. Έχουμε δει φουρνιές να παίρνουν μετάλλιο και μετά οι παίκτες τους να μην φτάνουν σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών (πολλές φορές ούτε Α1), και αντίστοιχα φουρνιές που πατώνουν να βγάζουν 2-3 παίκτες έστω.

Σίγουρα αδίκησε τον εαυτό της η φετινή ομάδα γιατί πέταξε στα σκουπίδια 3 ευκαιρίες για νίκες με απίστευτες αυτοκτονίες. Από ένα σημείο και μετά νομίζω η κύρια ευθύνη περνάει στον πάγκο. Οκ, μικρές σχετικά διαφορές έχουμε δει αρκετές φορές να ανατρέπονται και σε αυτές τις ηλικίες κιόλας πολλές φορές τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα την πίεση. Αλλά σε ένα τέτοιο ματς που έχεις προηγηθεί με τόσο μεγάλη διαφορά και έχει πάει τόσο χαμηλά στο σκορ, ε νομίζω η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον προπονητή. Κάνε κάτι, άλλαξε λίγο την προσέγγιση τακτικά, αντέδρασε πιο γρήγορα να τους κόψεις τον ρυθμό, στην χειρότερη δοκίμασε κάτι out of the book που λένε και στο χωριό μου μήπως βγάλεις κανέναν λαγό από το καπέλο.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:51 pm

Archangel έγραψε:
Προσωπικά έχω πάψει να παρακολουθώ αγώνες των μικρών Εθνικών ομάδων για περισσότερο από 30 χρόνια. Φυσικά δεν έχει να κάνει με τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες και τη πρόοδο και εξέλιξη τους.
Κάθε φορά που διαβάζω τα τεχνικά σταφ και τις κλήσεις , απλά επιβεβαιώνονται οι κουβέντες που μου είχαν πει προπονητές από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ότι οι Εθνικές δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά politics και business. Και δυστυχώς κάθε φορά επιβεβαιώνονται. Κάθε φορά. Οπότε μην ασχολείστε. Δεν αξίζει. Όλα καλά. Όλα σούπερ.
Αυτό που γράφεις δεν αφορά μόνο το μπάσκετ. Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το Παγκοσμιο U20 στο στίβο και αν μπεις να διαβάσεις σχόλια κάτω από την επίσημη αποστολή της εθνικής στο διαδίκτυο θα διαπιστώσείς ότι παντού υπάρχουν "αντιρρήσεις" για στελεχώσεις, κλήσεις κλπ.

Αυτό νομίζω ότι δε θα πρέπει να μας εμποδίζει να βλέπουμε κάτι που μας αρέσει.

kojito έγραψε:
Εντάξει, δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία σε τέτοιες ηλικίες τι θέση θα βγούμε. Έχουμε δει φουρνιές να παίρνουν μετάλλιο και μετά οι παίκτες τους να μην φτάνουν σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών (πολλές φορές ούτε Α1), και αντίστοιχα φουρνιές που πατώνουν να βγάζουν 2-3 παίκτες έστω.
Το έχω ειλικρινή απορία, δεν το γράφω για να σε μέμψω, επειδή γράφετε κατά κόρον αυτό. Μπορείς να μου θυμίσεις εσύ ή κάποιος άλλος μια φουρνιά που πάτωσε και αργότερα έβγαλε 2-3 παίκτες;

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:

Πέμ Ιούλ 30, 2026 11:04 pm

ssoulliss έγραψε:
kojito έγραψε:
Το έχω ειλικρινή απορία, δεν το γράφω για να σε μέμψω, επειδή γράφετε κατά κόρον αυτό. Μπορείς να μου θυμίσεις εσύ ή κάποιος άλλος μια φουρνιά που πάτωσε και αργότερα έβγαλε 2-3 παίκτες;
Η ομάδα του 2018 που παραλίγο να υποβιβαστεί (είχε τερματίσει 14η), έβγαλε παίκτες που έχουν κάνει καλή καριέρα μέχρι τώρα και έφτασαν και σε επίπεδο Ανδρών (Ρογκαβόπουλος, Χουγκάζ) ή να γίνουν έστω τίμιοι ρολίστες στην Α1 (Χατζηδάκης, Καράμπελας).

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Πέμ Ιούλ 30, 2026 11:06 pm

για οσους ειδαν το ματς, οι 41 βολες της Ισπανιας ηταν φυσιολογικές?

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Πέμ Ιούλ 30, 2026 11:12 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:
Πέμ Ιούλ 30, 2026 11:06 pm
για οσους ειδαν το ματς, οι 41 βολες της Ισπανιας ηταν φυσιολογικές?
Όχι. Και ειδικότερα χειρότερο ήταν ένα φάουλ στο τρίποντο στο Χατζηλάμπρου και ένα χτύπημα στον Ζουπα στο τέλος. Δύο κρίσιμα σημεία. Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτά.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
manhac

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Ιούλ 31, 2026 12:39 am

ssoulliss έγραψε:
Archangel έγραψε:
Αυτό που γράφεις δεν αφορά μόνο το μπάσκετ. Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το Παγκοσμιο U20 στο στίβο και αν μπεις να διαβάσεις σχόλια κάτω από την επίσημη αποστολή της εθνικής στο διαδίκτυο θα διαπιστώσείς ότι παντού υπάρχουν "αντιρρήσεις" για στελεχώσεις, κλήσεις κλπ.

Αυτό νομίζω ότι δε θα πρέπει να μας εμποδίζει να βλέπουμε κάτι που μας αρέσει.

kojito έγραψε:
Η φουρνιά των 94δων. Έβγαλε Αντετοκούμπο, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Μποχωρίδη που έπαιξαν εθνική. Ειχε Μαραγκό, Σλαφτσάκη, Καμπερίδη κ.α. που έπαιξαν Α1. Επίσης είχε κάποια παιδιά με πολύ ταλέντο οπως ο Μήτσιαλος και ενα παιδί που έπαιζε χρονιά Ερμή Λαγκαδά ( δεν μου έρχεται το όνομα) που τα παρακολουθούσαν ομάδες εξωτερικού αλλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν Α1 αν και ήταν για αυτό το επίπεδο. Υπήρχε επίσης ένα ωραίο σέντερ που επέλεξε σπουδές στο ΜΙΤ αντί για επαγγελματικό μπάσκετ. Είχε 17χρονων παιχνιδια Α1 στο Μαρούσι μαζί με Αγραβάνη. Νομίζω Τζωτζο τον έλεγαν.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 31, 2026 1:19 am

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δε θα αντικρούσω τις απαντήσεις των φίλων, άλλωστε δήλωσα άγνοια για το θέμα. Με βάλατε όμως να ψάξω βραδυάτικά! :P

Βρήκα όμως ότι από το 2005 και ύστερα έχουμε παρατάξει 10 "κακές ομάδες" (τερμάτησαν από 9οι και κάτω) στα 21 χρόνια. Αρχικά πίστευα ότι είναι λιγότερες αλλά τελικά είναι οι μισές. Από αυτές έχουμε σε μια εθνική τον Λαρεντζάκη του 2011 και η άλλη είναι αυτή του 2013 με Τολιόπουλο & Μήτογλου. Αντιλαμβάνομαι το επιχείρημα για τους παίκτες που αναφέρατε πιο πάνω αλλά ουσιαστικά μόνο 3 παίκτες σταθερού επιπέδου εθνικής ομάδας βγήκαν από αυτές τις 10 διαφορετικές εθνικές ομάδες.

Οι πραγματικά καλοί μας παίχτες αυτά τα περίπου 20 χρόνια βγήκαν από τις ομάδες που ήταν καλές και ως εφηβικές και αυτό είναι περίπου ο κανόνας.

https://www.fiba.basketball/en/history/ ... eurobasket

Ο Γιάννης φίλε @manhac δεν έχει παίξει ποτέ με την εφήβων. Έχει παίξει με την U20 όπου αν θυμάμαι σωστά χάσαμε τον προημιτελικό με την Ισπανία όπως σήμερα. Επίσης ούτε ο Παπαπέτρου - δεν το θυμόμουν, το έψαξα - έχει παίξει με την εφήβων κάτι που μου προκαλεί απορία. Έχει συμμετοχές μόνο με την παίδων και την νέων.

https://www.fiba.basketball/en/players/ ... papapetrou

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Παρ Ιούλ 31, 2026 1:52 am

ssoulliss έγραψε:
Πέμ Ιούλ 30, 2026 6:51 pm
Δε νομίζω ότι ήμασταν για παραπάνω... :sorry:

Ωστόσο σήμερα θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει αν υπήρχε μια καλύτερη αντιμετώπιση από τον προπονητή της ομάδας. Προσωπικά δε μου γέμισε το μάτι από τον πρώτο αγώνα & όταν ηττάσαι για 3η φορά σε 1 εβδομάδα με τον ίδιο τρόπο, παίρνεις το καπελάκι σου και χαιρετάς :oops: . Αλλά τι λέω τώρα... αφού είμαστε στην περίοδο της μη (αυτο)κριτικής στην ομοσπονδία. :fire:
Λαμβάνοντας υπόψη και τη συνολική δυναμικότητα του συγκεκριμένου τουρνουά, η πρόκριση στην 4άδα ήταν μέσα στις δυνατότητες της συγκεκριμένης ομάδας.

Προφανώς και όταν χάνονται τρία (3) ματς με τον ίδιο τρόπο, η σκέψη πάει κατευθείαν στο προπονητικό επιτελείο. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι η συγκεκριμένη φουρνιά παικτών έχασε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο την πρόκριση στον τελικό του EuroBasket U16, από την ίδια ομάδα (Ισπανία), το 2024. Με διαφορετικό προπονητικό επιτελείο τότε. Επομένως, εκτός από τις υπαρκτές ευθύνες του προπονητή, φαίνεται να λείπει και κάτι άλλο στο αγωνιστικό κομμάτι από αυτή τη γενιά που δεν της επιτρέπει να κάνει το παραπάνω βήμα.

Η Ισπανία πάντως είναι καλύτερη ομάδα από τη δική μας, με μεγαλύτερο βάθος, ταλέντο και μέγεθος. Σε ματς προετοιμασίας που παίξαμε λίγο πριν την έναρξη του EuroBasket, μας είχαν κερδίσει πολύ εύκολα. Θα μπορούσαμε να είχαμε "χτίσει" ευκολότερο μονοπάτι για την 4άδα εφόσον δεν "αυτοκτονούσαμε" απέναντι σε Ισραήλ και Γαλλία.
ssoulliss έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 1:19 am
Ο Γιάννης φίλε @manhac δεν έχει παίξει ποτέ με την εφήβων. Έχει παίξει με την U20 όπου αν θυμάμαι σωστά χάσαμε τον προημιτελικό με την Ισπανία όπως σήμερα. Επίσης ούτε ο Παπαπέτρου - δεν το θυμόμουν, το έψαξα - έχει παίξει με την εφήβων κάτι που μου προκαλεί απορία. Έχει συμμετοχές μόνο με την παίδων και την νέων.
Η U20 του 2013 με τον Γιάννη παρόντα και συμπαίκτες του τους Λαρεντζάκη, Αγραβάνη, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου έχασε με κάτω τα χέρια από εκείνη την Ισπανία που είχε καλύτερο παίκτη τον Jaime Fernandez. Τερμάτισε τελικά 5η σε εκείνο το τουρνουά. Δεν "πάτωσε" αλλά σίγουρα δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν. Ούτε η φετινή εθνική U18 μπορείς να πεις ότι "πάτωσε", ότι θέση και να τερματίσει από εδώ και στο εξής. Τι να πουν και οι Γερμανοί που έχασαν εύκολα από τη Γαλλία με 15 πόντους διαφορά, σε ένα ματς όπου ο πολυδιαφημισμένος (δικαίως) Fabian Kayser είχε 1/16 σουτ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Γυναικών και Εθνικές Ομάδες Κλιμακίων ΕΟΚ”