Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Milterman

Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Αύγ 05, 2026 12:18 am

faust έγραψε:
Τρί Αύγ 04, 2026 11:38 pm
Στην εκπομπή του Συρίγου κάτι είπανε για Οτζελεγε οτι μπορεί να ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός. Πως σας φαίνεται; Εμένα θα μου άρεσε σαν επιλογή .
Αν οχι τον ιδιο τον Οτζελαγε, εναν τετοιο παικτη πιστεύω θελουμε στο 3-4 - σποτ σουτ, δύναμη, αμυνα, ριμπάουντ.

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Αύγ 05, 2026 12:22 am

SbioTech έγραψε:
Τρί Αύγ 04, 2026 11:58 pm
Rivers15 έγραψε:
Τρί Αύγ 04, 2026 11:55 pm

Ωραιος παικτης γενικα αλλα εχω πολλες αμφιβολιες για το αν θα δουλευε στο μπασκετ του Μπαρτζωκα.
Ο Οτζελεγε της Βαλένθια επαιζε ανετα στην ομαδα μας. Νομίζω ηταν καλύτερος και απο Αλεκο ιδιο σουτ, πιο δυνατος κ αθλητικός.

Πέρυσι τον ειδα πολυ βαρυ οπότε δεν ξερω.
Δε θα άλλαζα ούτε τελεία.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Αύγ 05, 2026 3:18 am

Ήμουν φαν του οτζελεγιε αλλά πλέον είναι σε επίπεδα ταχύτητας Κόλσον .. δεν είναι κακός σαν συμπληρωματικός αλλά μέχρι εκεί

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τετ Αύγ 05, 2026 9:49 am

shaq7 έγραψε:
Ήμουν φαν του οτζελεγιε αλλά πλέον είναι σε επίπεδα ταχύτητας Κόλσον .. δεν είναι κακός σαν συμπληρωματικός αλλά μέχρι εκεί
Ξέρεις τι γίνεται μονο. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά γιατι σοβαρό τραυματισμό δεν ειχε εδω και 3 χρόνια εκτος απο μια θλάση στον τετρακεφαλο το Δεκέμβριο 2023 που έχασε μαζεμενα παιχνίδια.

Σκέφτομαι μήπως είναι αποτέλεσμα κακού conditioning στον Ερυθρό. Δεν είναι οτι τον πήραν τα χρόνια...

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 10:20 am

SbioTech έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 9:49 am
shaq7 έγραψε:
Ξέρεις τι γίνεται μονο. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά γιατι σοβαρό τραυματισμό δεν ειχε εδω και 3 χρόνια εκτος απο μια θλάση στον τετρακεφαλο το Δεκέμβριο 2023 που έχασε μαζεμενα παιχνίδια.

Σκέφτομαι μήπως είναι αποτέλεσμα κακού conditioning στον Ερυθρό. Δεν είναι οτι τον πήραν τα χρόνια...
Θα συμφωνησω 31 ειναι πως γινεται να εχει χασει αθλητικοτητα μεσα σε κατι μηνες χωρις σοβαρο τραυματισμο ή αυξομειωσεις Βαρους; Παντως φετος ηταν πολύ μετριος.

GP77

sophomore
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 10:48 am

Τα ονόματα που αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες τα είχα γράψει πριν πολύ καιρό. Δεν το παίζω προφήτης αλλά όταν οι επιλογές είναι περιορισμένες είναι λογικό κάποια στιγμή να ενδιαφερθείς, είτε λίγο είτε πολύ για όλους.
Άλστον μου αρέσει πολύ. Μακρύς, γρήγορος, αθλητικός, νεαρός ακόμα που μπορεί να δουλευτεί και με τρίποντο 40+%. Δεν είναι τόσο δυνατός βέβαια αλλά αυτό μπορεί να το δουλέψει. Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με έναν σοβαρό τραυματισμό που ανέφεραν κάποια παιδιά ότι αντιμετωπίζει. Μπορεί να παίξει και στο 5.
Οτζελέγιε μου άρεσε, όπως και στους περισσότερους φαντάζομαι, από όταν έπαιζε στη Βαλένθια. Εκεί αγωνιζόταν και στις δύο θέσεις των φόργουορντ και έκανε πολύ καλή σεζόν. Μου είχε κάνει εντύπωση πώς δεν είχαμε ενδιαφερθεί να τον αποκτήσουμε τότε. Στον Ερυθρό, ιδίως πέρυσι, έπαιζε κυρίως στο 4, αλλά και στο 5 (όπως στο μεταξύ μας παιχνίδι) έχοντας έναν 3nD κατά βάση ρόλο που φάνηκε να μην του ταιριάζει τόσο. Δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια και μπορεί να δώσει στοιχεία που μας λείπουν.
Κάπου επίσης είχα δει το όνομα του Νιανγκ της Μπολόνια. Εκτός του ότι νομίζω πήρε μεγάλο συμβόλαιο από κάποιο Πανεπιστήμιο της Αμερικής, δεν νομίζω ότι ταίριαζε στο στυλ παίχτη που ψάχνουμε. High energy παίχτης, αλλά αδύναμος, undersized (1,99 τον δίνουν στο site της eurolegue), ο οποίος στηρίζεται στα προσόντα του για να αποδώσει. Οπότε στο πιο 'πνευματικό' παιχνίδι του κόουτς δεν θεωρώ ότι θα απέδιδε. Πέρα από όλα αυτά σε 38 παιχνίδια που έπαιξε φέτος είχε 4/12 τρίποντα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σουτάρει σχεδόν ποτέ από εκεί.
Αν ισχύει το σενάριο για ανταλλαγή Γουόκαπ-Ντιακιτέ με την Ντουμπάι στα δικά μου μάτια φαίνεται καλή προοπτική. Καλό μέγεθος, γρήγορος, αθλητικός, που μπορεί να παίξει και στο 5, καλός μπλοκέρ με συμπαθητικό σουτ. Έκανε και μια γεμάτη σεζόν στη Μπασκόνια οπότε έχει κάποια εμπειρία από το Ευρωπαικό μπάσκετ.
Τώρα από Αμερική μεριά το επτασφράγιστο μυστικό ίσως αφορά κάποιο πολύ βαρβάτο όνομα, για να μην έχει διαρρεύσει τίποτα ακόμα. Αν ήταν παίχτης επιπέδου Γουότφορντ για παράδειγμα πιστεύω κάτι θα είχε μαθευτεί ή θα είχε υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τετ Αύγ 05, 2026 10:56 am

SbioTech έγραψε:
Rivers15 έγραψε:
Τρί Αύγ 04, 2026 11:55 pm

Ωραιος παικτης γενικα αλλα εχω πολλες αμφιβολιες για το αν θα δουλευε στο μπασκετ του Μπαρτζωκα.
Ο Οτζελεγε της Βαλένθια επαιζε ανετα στην ομαδα μας. Νομίζω ηταν καλύτερος και απο Αλεκο ιδιο σουτ, πιο δυνατος κ αθλητικός.

Ίδιο σουτ ο Οτζελέγιε με τον Πίτερς? Έγινε ο Οτζελέγιε καλύτερος σουτέρ στη Euroleague και δεν το πήραμε είδηση?

Αν ο Οτζελέγιε είχε το ίδιο σουτ με τον Πίτερς όχι ευρώπη δεν θα ερχότανε αλλά ούτε Καραιβική για διακοπές.

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 11:20 am

golitog7 έγραψε:
SbioTech έγραψε:

Ίδιο σουτ ο Οτζελέγιε με τον Πίτερς? Έγινε ο Οτζελέγιε καλύτερος σουτέρ στη Euroleague και δεν το πήραμε είδηση?

Αν ο Οτζελέγιε είχε το ίδιο σουτ με τον Πίτερς όχι ευρώπη δεν θα ερχότανε αλλά ούτε Καραιβική για διακοπές.
Και ομως σε Βαλενθια και Μπολονια ειχε 47 και 46% στο τριποντο. Απλα ο Πιτερς εχειβτετοια μηχανικη στο σουτ που ειναι σαν να βλεπεις τον Μπεκαμ να εκτελει φαουλ

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 11:48 am

@Christofis Δηλαδή πέρασε όλο το καλοκαίρι για να καταλήξουμε στον Άλστον Τζούνιορ που είναι off όλο το καλοκαίρι με κάταγμα στον καρπό; Και μάλιστα δεν μας τον δίνει η Βίρτους, η οποία έχει ξεπουλήσει πέρυσι ότι υπάρχει και θα παλέψει με την ASVEL για την τελευταία θέση;

Sokin100

sophomore
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 12:02 pm

Αν παρουμε ενα παικτη δλδ 4-3ρι για να κάνουμ ε υπομονή μηπως βρεθεί στο 3 ευκαιρία μες την χρονια νομίζω η καλυτερη λυση ειναι ο Γουοτφορντ απο αμερικη και ο οτζελεγιε απο ευρωπη. Ενω αμα παμε για 2 παικτες στο 4 νομιζω ο ντιακιτε ειναι η καλυτερη λυση. Στο 3 τωρα ενας θεος ξερει...

TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Τετ Αύγ 05, 2026 12:06 pm

Dimmitz έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 11:48 am
@Christofis Δηλαδή πέρασε όλο το καλοκαίρι για να καταλήξουμε στον Άλστον Τζούνιορ που είναι off όλο το καλοκαίρι με κάταγμα στον καρπό; Και μάλιστα δεν μας τον δίνει η Βίρτους, η οποία έχει ξεπουλήσει πέρυσι ότι υπάρχει και θα παλέψει με την ASVEL για την τελευταία θέση;
Πάντως έχω ακούσει ότι δεν ενδιαφερόμασταν για τον Alston λόγω ότι είναι πιο σοφτ από Αλέκο και δεν πηδάει «ούτε πάνω εφημερίδα» στα rebound. Εξάλλου με ένα πρόχειρο έλεγχο στα στατιστικά του παίζει να είναι το χειρότερο 4άρι στα rebound.

Kostas89

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τετ Αύγ 05, 2026 12:12 pm

Christofis έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 11:20 am
golitog7 έγραψε:

Και ομως σε Βαλενθια και Μπολονια ειχε 47 και 46% στο τριποντο. Απλα ο Πιτερς εχειβτετοια μηχανικη στο σουτ που ειναι σαν να βλεπεις τον Μπεκαμ να εκτελει φαουλ
40/85 είχε εκεινη την χρονιά, ο Πίτερς το 24-25 είχε 46/88 52,3% έβαλα αυτή την χρονιά γιατί ήταν κοντά στις προσπάθειες επισης ο Πίτερς ερχόταν πάντα από τον πάγκο χωρίς Ρυθμό και τα έσταζε παίζοντας 16λεπτα και ο οτζελεγιε 22

RedEmperor

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 05, 2026 12:22 pm

Δεν πρόκειται να βρούμε σουτέρ σαν τον Πίτερς. Πέρα από το ποσοστό ευστοχίας ο Πίτερς έχει πολύ γρήγορο release. Μπορούσε να βγεί από σκριν και να σουτάρει αστραπιαία. Ο οτζελεγε έχει αργό release και γενικά δεν κάνει για ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού. Ούτε στον αστέρα δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει σε κάτι.

Αν περιμέναμε τόσο καιρό για να πάρουμε κάτι περισεματα όπως οτζελεγε η αλστον τότε κάτι πήγε πολύ λάθος. Λέγαμε νωρίς πάρτε τον Κι από Βαλένθια αλλά βρωμουσε σε κάποιους.. ονόματα τύπου αλστον, οτζελεγε είναι χειρότεροι παίχτες από Κι.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Αύγ 05, 2026 12:29 pm

RedEmperor έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 12:22 pm
Δεν πρόκειται να βρούμε σουτέρ σαν τον Πίτερς. Πέρα από το ποσοστό ευστοχίας ο Πίτερς έχει πολύ γρήγορο release. Μπορούσε να βγεί από σκριν και να σουτάρει αστραπιαία. Ο οτζελεγε έχει αργό release και γενικά δεν κάνει για ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού. Ούτε στον αστέρα δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει σε κάτι.

Αν περιμέναμε τόσο καιρό για να πάρουμε κάτι περισεματα όπως οτζελεγε η αλστον τότε κάτι πήγε πολύ λάθος. Λέγαμε νωρίς πάρτε τον Κι από Βαλένθια αλλά βρωμουσε σε κάποιους.. ονόματα τύπου αλστον, οτζελεγε είναι χειρότεροι παίχτες από Κι.
Αν πάρετε παίκτη που θα είναι μόνο για το 4 κάτι τέτοιο θα είναι.
Με τον Βεζένκοφ στα 28 λεπτά μέσο όρο ούτε θα έρθει κανένα μεγάλο όνομα για 12 λεπτά ούτε χρειάζεται κιόλας.

Αν το πλάνο είναι για 3-4αρι εκεί ναι, αλλάζει.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τετ Αύγ 05, 2026 12:34 pm

golitog7 έγραψε:
SbioTech έγραψε:

47% είχε δυο σερι χρονιες με Virtus και Βαλένθια. Ελιτ το λες... εξαιρετικό το λες. Οκ δεν είναι το 50% της σεζον του Πιτερς. Αλλα είναι εφάμιλλο.

Φέτος ηταν χαλια η χρονιά του, αυτό λέμε ολοι

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”