Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Sokin100

sophomore
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Αύγ 05, 2026 12:34 pm

RedEmperor έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 12:22 pm
Δεν πρόκειται να βρούμε σουτέρ σαν τον Πίτερς. Πέρα από το ποσοστό ευστοχίας ο Πίτερς έχει πολύ γρήγορο release. Μπορούσε να βγεί από σκριν και να σουτάρει αστραπιαία. Ο οτζελεγε έχει αργό release και γενικά δεν κάνει για ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού. Ούτε στον αστέρα δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει σε κάτι.

Αν περιμέναμε τόσο καιρό για να πάρουμε κάτι περισεματα όπως οτζελεγε η αλστον τότε κάτι πήγε πολύ λάθος. Λέγαμε νωρίς πάρτε τον Κι από Βαλένθια αλλά βρωμουσε σε κάποιους.. ονόματα τύπου αλστον, οτζελεγε είναι χειρότεροι παίχτες από Κι.
Κι τρομερος αμυντικος. Σιγουρα ασουτος αλλα αμυντικα κτηνος. Υπαρχει καλυτερο αμυντικο 4ρι απο αυτον; εκτος blossomgame και melo, αντε κ χειζ ντειβις δν σκεφτομαι καποιον αλλο 4ρι τοπ σε αμυνα

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 12:38 pm

Dimmitz έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 11:48 am
@Christofis Δηλαδή πέρασε όλο το καλοκαίρι για να καταλήξουμε στον Άλστον Τζούνιορ που είναι off όλο το καλοκαίρι με κάταγμα στον καρπό; Και μάλιστα δεν μας τον δίνει η Βίρτους, η οποία έχει ξεπουλήσει πέρυσι ότι υπάρχει και θα παλέψει με την ASVEL για την τελευταία θέση;
Ελπιζω πως οχι. Οχι για το καταγμα. Αλλα γιατι δεν μου αρεσει ο παικτης. Εγω απλα μετεφερα μια πληροφορια επειδη με ρωτησατε

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Αύγ 05, 2026 12:40 pm

Christofis έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 11:20 am
golitog7 έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 10:56 am

Ίδιο σουτ ο Οτζελέγιε με τον Πίτερς? Έγινε ο Οτζελέγιε καλύτερος σουτέρ στη Euroleague και δεν το πήραμε είδηση?

Αν ο Οτζελέγιε είχε το ίδιο σουτ με τον Πίτερς όχι ευρώπη δεν θα ερχότανε αλλά ούτε Καραιβική για διακοπές.
Και ομως σε Βαλενθια και Μπολονια ειχε 47 και 46% στο τριποντο. Απλα ο Πιτερς εχειβτετοια μηχανικη στο σουτ που ειναι σαν να βλεπεις τον Μπεκαμ να εκτελει φαουλ
Έχει κάνει και ο Παπ σαιζόν με 50% στο τρίποντο, να πούμε ότι έχει κ αυτός το ίδιο σουτ με τον Πίτερς. Μη λέμε ότι να ναι ρε μάγκες για να υποστηρίξουμε την άποψη μας.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 12:43 pm

Christofis έγραψε:
Dimmitz έγραψε:
@Christofis Δηλαδή πέρασε όλο το καλοκαίρι για να καταλήξουμε στον Άλστον Τζούνιορ που είναι off όλο το καλοκαίρι με κάταγμα στον καρπό; Και μάλιστα δεν μας τον δίνει η Βίρτους, η οποία έχει ξεπουλήσει πέρυσι ότι υπάρχει και θα παλέψει με την ASVEL για την τελευταία θέση;
Ελπιζω πως οχι. Οχι για το καταγμα. Αλλα γιατι δεν μου αρεσει ο παικτης. Εγω απλα μετεφερα μια πληροφορια επειδη με ρωτησατε
Εμένα μου αρέσει πολύ ο παίκτης και πιστεύω ότι ταιριάζει φουλ, αν εξαιρέσεις το πρόβλημα με τα ριμπάουντ που επεσήμανε ο @TuTiS. Παίζει και τρία άνετα ως stretch τρία, έχει πολύ καλό σουτ. Απλά δεν ταιριάζει πολύ με τον Τζόουνς που είναι κοντός και με τον Χολ θα είμαστε χειρότεροι στην άμυνα από πέρυσι που ήδη το Πίτερς-Χολ ήταν τέρμα δυσλειτουργικό.

Απλά δεν βγάζει νόημα η πληροφορία γιατί να πας για Άλστον τέλη Αυγούστου και ότι δεν τον δίνουν επίσης δεν βγάζει πολύ νόημα.

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 12:45 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 12:40 pm
Christofis έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 11:20 am

Και ομως σε Βαλενθια και Μπολονια ειχε 47 και 46% στο τριποντο. Απλα ο Πιτερς εχειβτετοια μηχανικη στο σουτ που ειναι σαν να βλεπεις τον Μπεκαμ να εκτελει φαουλ
Έχει κάνει και ο Παπ σαιζόν με 50% στο τρίποντο, να πούμε ότι έχει κ αυτός το ίδιο σουτ με τον Πίτερς. Μη λέμε ότι να ναι ρε μάγκες για να υποστηρίξουμε την άποψη μας.
Δεν λεω οτι να ναι και εχω πει κιολας στο παρελθον οτι ονκαλυτερος τροπος να πεις ψεματα ειναι τα στατιστικα. Αυτο που λεω οτι οταν εχει δυο χρονιες συνεχομενες με 46-47% στην ευρωλιγκα σημαινει οτι ειναι ελιτ . Απο εκει και περα σουτ σαν του Πιτερς δεν προκειται να βρεις και εδωσα και ενα ποκυ χαρακτηριστικο παραδειγμα.

Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

RedEmperor έγραψε:
Δεν πρόκειται να βρούμε σουτέρ σαν τον Πίτερς. Πέρα από το ποσοστό ευστοχίας ο Πίτερς έχει πολύ γρήγορο release. Μπορούσε να βγεί από σκριν και να σουτάρει αστραπιαία. Ο οτζελεγε έχει αργό release και γενικά δεν κάνει για ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού. Ούτε στον αστέρα δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει σε κάτι.

Αν περιμέναμε τόσο καιρό για να πάρουμε κάτι περισεματα όπως οτζελεγε η αλστον τότε κάτι πήγε πολύ λάθος. Λέγαμε νωρίς πάρτε τον Κι από Βαλένθια αλλά βρωμουσε σε κάποιους.. ονόματα τύπου αλστον, οτζελεγε είναι χειρότεροι παίχτες από Κι.
Μην ξεχνάς και τα μυθικά κοψίματα από το Νβα.
Ίσως έχουμε τσεκάρει κάτι απο εκεί.

Η υποβάθμιση της ομάδας στο σουτ από την θέση 4 ήταν αναμενόμενη από την στιγμή που θα έφευγε ο Πίτερς.
Για εμένα το σημαντικό είναι να μην είναι ολική η υποβάθμιση, δηλαδή ας βρούμε τουλάχιστον κάποιον που μπορεί να μην έχει 40% από το τρίποντο αλλά κυνηγάει στην άμυνα και είναι αθλητικός. Τώρα γιατί δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον τέτοιο παίκτη δεν μπορώ να ξέρω γιατί. Και πάλι ίσως έχουμε βρει απλά δεν ανακοινωνεται το όνομα.
Και Μοντερο, CM τους ανακοινώσαμε επίσημα και γω δεν ξέρω πόσες βδομάδες αφού ξέραμε ότι τους είχαμε υπογράψει.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 05, 2026 12:52 pm

pan24 έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 12:29 pm
RedEmperor έγραψε:

Αν πάρετε παίκτη που θα είναι μόνο για το 4 κάτι τέτοιο θα είναι.
Με τον Βεζένκοφ στα 28 λεπτά μέσο όρο ούτε θα έρθει κανένα μεγάλο όνομα για 12 λεπτά ούτε χρειάζεται κιόλας.

Αν το πλάνο είναι για 3-4αρι εκεί ναι, αλλάζει.
Πως γινεται κ μονο στον Ολυμπιακο δεν χωραει δευτερος αξιολογος παικτης στη θεση δεν το εχω καταλαβει.
Αν χτυπα ξυλο πρεπει να μεινει εξω ο Σασα για 1 μηνα θα παιζει ο παικτης δευτερης κατηγοριας τη θεση ή θα κανουμε τον Γουορντ τεσσαρι? Μαλλον θα ψαχνουμε να σπασουμε κανα συμβολαιο νοεμβρη-δεκεμβρη αν ειμαστε τυχεροι κ δεν συμβει μαρτη-απριλη. Επισης ο Σασα μεγαλωνει χρονο με το χρονο δεν μπορει να παιζει συνεχως 50+ λεπτα την εβδομαδα το λιγοτερο...
Σοβαρο τεσσαρι χρειαζεται η ομαδα ή εστω σοβαρο τριαροτεσσαρι.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Τετ Αύγ 05, 2026 12:54 pm

RedEmperor έγραψε:

goodpost.gif

GP77

sophomore
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 1:01 pm

tsoureki έγραψε:
RedEmperor έγραψε:

Μην ξεχνάς και τα μυθικά κοψίματα από το Νβα.
Ίσως έχουμε τσεκάρει κάτι απο εκεί.

Η υποβάθμιση της ομάδας στο σουτ από την θέση 4 ήταν αναμενόμενη από την στιγμή που θα έφευγε ο Πίτερς.
Για εμένα το σημαντικό είναι να μην είναι ολική η υποβάθμιση, δηλαδή ας βρούμε τουλάχιστον κάποιον που μπορεί να μην έχει 40% από το τρίποντο αλλά κυνηγάει στην άμυνα και είναι αθλητικός. Τώρα γιατί δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον τέτοιο παίκτη δεν μπορώ να ξέρω γιατί. Και πάλι ίσως έχουμε βρει απλά δεν ανακοινωνεται το όνομα.
Και Μοντερο, CM τους ανακοινώσαμε επίσημα και γω δεν ξέρω πόσες βδομάδες αφού ξέραμε ότι τους είχαμε υπογράψει.
Πιστεύω ότι στην ομάδα ψάχνουν κάποιον που να μπορεί να απειλεί με συνέπεια και στην επίθεση, αλλιώς θα είχαμε κλείσει εδώ και ένα δίμηνο τον Κι, ή αν ψάχναμε κάποιον καρμπόν του Πίτερς θα παίρναμε τον Σουάιντερ (κάπως έτσι) της Εφές για παράδειγμα. Προφανώς ψάχνουμε κάποιον-κάποιους που να έχουν πιο all around παιχνίδι. Επίσης, αν πάμε για δύο παίχτες το σουτ που θα χάσουμε ενδεχομένως από το 4 να το βρούμε από τον παίχτη στο 3 συν τον Μοντέρο που σουτάρει καλύτερα από Γουόκαπ-Νιλικίνα-Μόρις και τους Μακιντάιρ-Τζόζεφ που μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι σουτέρ αλλά δεν θα τους αφήνουν και δύο μέτρα όπως τους φετινούς μας playmaker.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Αύγ 05, 2026 1:18 pm

Rivers15 έγραψε:
pan24 έγραψε:

Με τον Βεζένκοφ στα 28 λεπτά μέσο όρο ούτε θα έρθει κανένα μεγάλο όνομα για 12 λεπτά ούτε χρειάζεται κιόλας.

Πως γινεται κ μονο στον Ολυμπιακο δεν χωραει δευτερος αξιολογος παικτης στη θεση δεν το εχω καταλαβει.
Αν χτυπα ξυλο πρεπει να μεινει εξω ο Σασα για 1 μηνα θα παιζει ο παικτης δευτερης κατηγοριας τη θεση ή θα κανουμε τον Γουορντ τεσσαρι? Μαλλον θα ψαχνουμε να σπασουμε κανα συμβολαιο νοεμβρη-δεκεμβρη αν ειμαστε τυχεροι κ δεν συμβει μαρτη-απριλη. Επισης ο Σασα μεγαλωνει χρονο με το χρονο δεν μπορει να παιζει συνεχως 50+ λεπτα την εβδομαδα το λιγοτερο...
Εξαρτάται τι ορίζεις αξιόλογος παίκτης.

Ένας ρολίστας επιπέδου Ευρωλίγκας μπορεί να είναι ένας αξιόλογος παίκτης που θα δεχτεί να πάει κάπου με προοπτική να παίζει 10-15 λεπτά.

Ένας που θα μπορούσε αποδεδειγμένα να είναι βασικός σε μια καλή ομάδα Ευρωλίγκας όπως για παράδειγμα ο Πίτερς μάλλον δε θα το δεχτεί.

RedEmperor

euroleague
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 1:21 pm

Dimmitz έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 12:43 pm
Christofis έγραψε:

Εμένα μου αρέσει πολύ ο παίκτης και πιστεύω ότι ταιριάζει φουλ, αν εξαιρέσεις το πρόβλημα με τα ριμπάουντ που επεσήμανε ο @TuTiS. Παίζει και τρία άνετα ως stretch τρία, έχει πολύ καλό σουτ. Απλά δεν ταιριάζει πολύ με τον Τζόουνς που είναι κοντός και με τον Χολ θα είμαστε χειρότεροι στην άμυνα από πέρυσι που ήδη το Πίτερς-Χολ ήταν τέρμα δυσλειτουργικό.

Απλά δεν βγάζει νόημα η πληροφορία γιατί να πας για Άλστον τέλη Αυγούστου και ότι δεν τον δίνουν επίσης δεν βγάζει πολύ νόημα.
Δεν είναι απλό το πρόβλημα με το ριμπάουντ. Γιατί χωρίς τον Μιλου μέσα έχουμε έτσι κι αλλιώς πρόβλημα στο ριμπάουντ. Είτε Χολ είτε Τζόουνς το είδαμε πέρσι αυτό δεν ελέγχουμε το αμυντικό ριμπάουντ. Το θέμα είναι να πάρουμε 4αρι που θα μας λύσει το θέμα αυτό στην second unit όχι να διογκωσουμε το πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
coach blue

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 1:36 pm

Rivers15 έγραψε:
pan24 έγραψε:

Θυμασαι σε ματς που δεν βλεποταν και τον τραβαγε ο μπαρτζωκας 2-3 λεπτα πιο νωρις στον παγκο τι γινοταν μετα ; Τα εχωνε στον μπαρτζωκα και ο b εκανε οτι δεν ακουγε .

Φαντασου να μοιραζοταν ο χρονος ( οπως και θα επρεπε ) με τον πιτερς ...

Εχω και εγω την ελπιδα ειδικα μετα απο αυτα που μας διδαξε το φαιναλ φορ οτι ο χρονος στο τεσσερα θα αρχισει εστω απο την νεα χρονια να μοιραζεται αλλα προς το παρον περιμενουμε ποιος θα ειναι η νεα προσθηκη .

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 1:56 pm

Dimmitz έγραψε:
ειναι για να μην χαλανε τα γουρια . πως ειχε ο Ιωαννιδης το καρο το σακακι ε , ετσι εχει ο κοουτς εναν τραυματια

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 1:58 pm

εγω αυτο που εχω να πω ειναι οτι καναμε χοντρη πατατα που δεν ανανεωσαμε τον πητερς .

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Αύγ 05, 2026 2:14 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 1:58 pm
εγω αυτο που εχω να πω ειναι οτι καναμε χοντρη πατατα που δεν ανανεωσαμε τον πητερς .
Μα δεν είναι ότι δεν τον θέλατε αυτός ήθελε να παει κάπου που θα παίζει περισσότερο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”