Εθνική Παίδων (U16)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 09, 2026 8:39 pm

Είδα το Λιθοανία-Ρουμανία σ.σ. 94-86 στην παράταση, σκοπίμως για να δω τι ψάρια πιάνουν οι Danielius Jasikevicius - καμμία σχέση με τον Sarunas - και Sebastian-Petru Lapuste. Ο πρώτος ανήκει στο υπό έλλειψη είδος του καθαρού άσου, είναι κοντός αλλά αρκετά ουδερκής, σήμερα δε δεν έκανε καλό επιθετικά παιχνίδι παρόλο που σέρβιρε 12 τελικές έχοντας double-double (11π.-12ασ.). Η Λιθουανία είναι καλή ομάδα τους λείπει το παραδοσιακό ψηλό κορμί ωστόσο μπορούν να πάνε στα μετάλλια αφού τερμάτησαν πρώτοι και μάλλον έχουν βατό μονοπάτι. Καλός παίκτης είναι και ο σουτέρ - αλλα μόνο αυτό - Raigardas Ciunys.

Ο δεύτερος ο Ρουμάνος είναι άλλο πράγμα. :obey: Τελείωσε τον αγώνα με 34-10-10-8!!!! Πόντοι-Ριμπάουντς-Κλεψίματα-Ασσίστς με 47 στο σύστημα αξιολόγησης και τρέχει στο τουρνουά 25π-9.3ρ-8.3ασ-6.7κλ!!!! Είναι λες και παίζει 19χρονος κόντρα σε παίδες, είναι τρομερά καλός με την μπάλα, καθόλου ατομιστής - χαλαρά θα μπορούσε να είχε 15 τελικές, αν τις τελειώναν καλύτερα - έχει ωραίο κορμί, παίζει με ψηλά το κεφάλι και με τρομερή αυτοπεποίθηση δηλαδή ένας παίκτης ορχήστρα. Ίσως μετά τον Rubio να είναι ο επόμενος ή έστω μια αντάξια μικρογραφία του; Νομίζω ότι ανήκει στη Ρεάλ, αλλά δεν είμαι σίγουρος όποιος γνωρίζει ας μας διαφωτίσει.

** Η Ιταλία τελειώσε με 3 ήττες, το ίδιο και η Σερβία και το τουρνουά πλέον μπερδεύεται αρκετά διότι δεν είναι κακές ομάδες (ειδικά η Ιταλία).

** Σήμερα ο Benjamin Berrouet της Λεττονίας έγραψε 33-22 στη νίκη επί της Τσεχίας που είναι ένα ιστορικό επίτευγμα (μόλις ο τρίτος παίκτης). Η οποία Τσεχία είναι η πιο κοντή ομάδα - έχουν μόλις ένα δίμετρο - όμως παίζουν σωστά με καλύτερους παίκτες τους...τα παιδιά που παίζουν ψηλοί. Αυτό τροφή για σκέψη για την εικόνα που θέλουμε(;) να παρουσιάσουμε στο τουρνουά με αντίστοιχα κοντά σχήματα.

** Δεν έχουμε καλή ομάδα, μπορεί να θεωρούμε πως υπάρχει ταλέντο αλλά μέχρι στιγμής ως ομάδα είμαστε από τη μέση και κάτω στο τουρνουά. Εμένα μ'αρέσει ο Μοναμα και ο Μπάρλος, για τα υπόλοιπα παιδιά θα περιμένω να δω τι είδους συνέχεια θα έχουν, αν έχουν.

Giannis83

junior
Reactions:

Κυρ Αύγ 09, 2026 9:37 pm

ssoulliss έγραψε:
** Σήμερα ο Benjamin Berrouet της Λεττονίας έγραψε 33-22 στη νίκη επί της Τσεχίας που είναι ένα ιστορικό επίτευγμα (μόλις ο τρίτος παίκτης). Η οποία Τσεχία είναι η πιο κοντή ομάδα - έχουν μόλις ένα δίμετρο - όμως παίζουν σωστά με καλύτερους παίκτες τους...τα παιδιά που παίζουν ψηλοί. Αυτό τροφή για σκέψη για την εικόνα που θέλουμε(;) να παρουσιάσουμε στο τουρνουά με αντίστοιχα κοντά σχήματα.

** Δεν έχουμε καλή ομάδα, μπορεί να θεωρούμε πως υπάρχει ταλέντο αλλά μέχρι στιγμής ως ομάδα είμαστε από τη μέση και κάτω στο τουρνουά. Εμένα μ'αρέσει ο Μοναμα και ο Μπάρλος, για τα υπόλοιπα παιδιά θα περιμένω να δω τι είδους συνέχεια θα έχουν, αν έχουν.
Με τον Benjamin Berrouet της Λεττονίας έχω πάθει πλάκα. Είναι σίγουρα ο πιο κυριαρχικός παίχτης του τουρνουά ως τώρα, κι ένας από τους πιο επιβλητικούς που έχω δει τις τελευταίες δεκαετίες στα αντίστοιχα τουρνουά.
Τα νούμερά του σε Πόντους-Ριμπάουντ-Ασσίστ-Ranking ως τώρα είναι:
vs Italia: 28-15-5-40
vs Turkey: 22-12-5-36
vs Czechia: 33-22-2-40

Μέσο όρο Ranking 38,7 (!!!). Κάνει κυριολεκτικά πλάκα σε όποιο αντίπαλο βρει κοντά στο καλάθι. Ο αντίστοιχος καλύτερος μέσος όρος δικού μας παίχτη είναι του Μπάρλου με 19 (το μισό).
Στην Αμερική που αγωνίζεται (έχει διπλή υπηκοότητα νομίζω, Λετονική και Αμερικανική) γίνεται σφαγή από τα κολλέγια για να τον αποκτήσουν.
Έχει ήδη επίσημες προτάσεις από το Stanford, το Kansas, το Arkansas, το UCLA, το Texas και το Michigan.

Αν περάσουμε το μεθαυριανό νοκ άουτ διασταυρωνόμαστε με τους Λεττονούς και οι ψηλοί μας σίγουρα θα περάσουν από μια πολύ σκληρή δοκιμασία.

Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι ως ομάδα είμαστε επιεικώς κάτω του μετρίου ως τώρα. Δεν παίζουμε ως σύνολο ούτε επιθετικά, ούτε και αμυντικά. Και ειλικρινά δεν βλέπω σε καμία περίπτωση να έχουμε τέτοιο ατομικό ταλέντο που να δικαιολογεί να παίζουμε με αυτό το τόσο ατομικό στυλ μπάσκετ.
Για εμένα μόνο ο Μπάρλος ξεχωρίζει ως συνολικό πακέτο (σώμα, αθλητικότητα, IQ, χειρισμό μπαλας, σουτ). Ταλαιπωρεί βέβαια αρκετά τη μπάλα, ενώ επίσης δεν έχει ιδιαίτερη ροπή προς την πάσα για point guard.
Ο Μοναμά έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά (κυρίως σωματικά), αλλά ακόμα τον θεωρώ πολύ "ατσούμπαλο" για να τον τοποθετήσω ως top prospect.
Ο Σπανούλης από την άλλη, φαίνεται να έχει τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού, όμως του λείπει σε μεγάλο βαθμό η έκρηξη στα πόδια και η δύναμη για να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός τόσο συχνά όσο το επιχειρεί. Επίσης θα πρέπει σίγουρα να αλλάξει μηχανική στο σουτ, καθώς ουσιαστικά σουτάρει από το ύψος του ώμου. Απέναντι σε αθλητικούς αντιπάλους δεν καταφέρνει στο τουρνουά ούτε στεφάνη να βρει και συχνά δέχεται κοψίματα. Το 1/14 τρίποντα που έχει ως τώρα (7%) τα λέει όλα.

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Κυρ Αύγ 09, 2026 10:20 pm

ssoulliss έγραψε:
Είδα το Λιθοανία-Ρουμανία σ.σ. 94-86 στην παράταση, σκοπίμως για να δω τι ψάρια πιάνουν οι Danielius Jasikevicius - καμμία σχέση με τον Sarunas - και Sebastian-Petru Lapuste. Ο πρώτος ανήκει στο υπό έλλειψη είδος του καθαρού άσου, είναι κοντός αλλά αρκετά ουδερκής, σήμερα δε δεν έκανε καλό επιθετικά παιχνίδι παρόλο που σέρβιρε 12 τελικές έχοντας double-double (11π.-12ασ.). Η Λιθουανία είναι καλή ομάδα τους λείπει το παραδοσιακό ψηλό κορμί ωστόσο μπορούν να πάνε στα μετάλλια αφού τερμάτησαν πρώτοι και μάλλον έχουν βατό μονοπάτι. Καλός παίκτης είναι και ο σουτέρ - αλλα μόνο αυτό - Raigardas Ciunys.
O Danielius Jasikevicius είναι νομίζω ανηψιός του Saras, γιος του αδερφού του. Δεν νομίζω ότι οι Λιθουανοί έχουν αρκετό ταλέντο για φτάσουν στα μετάλλια. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, υπάρχουν αρκετές ομάδες στο τουρνουά που βράζουν στο ίδιο καζάνι.

Στο πρώτο νοκ-αουτ ματς, οι Λιθουανοί θα βρεθούν αντίπαλοι με τους Ιταλούς :roll:
ssoulliss έγραψε:
Ο δεύτερος ο Ρουμάνος είναι άλλο πράγμα. :obey: Τελείωσε τον αγώνα με 34-10-10-8!!!! Πόντοι-Ριμπάουντς-Κλεψίματα-Ασσίστς με 47 στο σύστημα αξιολόγησης και τρέχει στο τουρνουά 25π-9.3ρ-8.3ασ-6.7κλ!!!! Είναι λες και παίζει 19χρονος κόντρα σε παίδες, είναι τρομερά καλός με την μπάλα, καθόλου ατομιστής - χαλαρά θα μπορούσε να είχε 15 τελικές, αν τις τελειώναν καλύτερα - έχει ωραίο κορμί, παίζει με ψηλά το κεφάλι και με τρομερή αυτοπεποίθηση δηλαδή ένας παίκτης ορχήστρα. Ίσως μετά τον Rubio να είναι ο επόμενος ή έστω μια αντάξια μικρογραφία του; Νομίζω ότι ανήκει στη Ρεάλ, αλλά δεν είμαι σίγουρος όποιος γνωρίζει ας μας διαφωτίσει.
Ο Ρουμάνος Sebastian-Petru Lapuste έγινε μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία του EuroBasket παίδων που πετυχαίνει triple-double :bball:
ssoulliss έγραψε:
O Berrouet είναι μάλλον ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Ήταν και στο περσινό EuroBasket U16 (ως 15χρονος) όπου και έγραψε σχεδόν double-double μέσους όρους σε πόντους και rebounds. H μητέρα του, Lasma Jekabsone, ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα γυναικών της Λετονίας στα 2000s.
ssoulliss έγραψε:
Η ομάδα μας δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Έχουμε πρόβλημα στις επιθέσεις απέναντι σε οργανωμένες άμυνες, το οποίο μεγαλώνει από τη στιγμή που οι τρεις καλύτεροι σουτέρ μας (Διαμαντής, Σασλόγλου, Σπανούλης) δεν έχουν βρει τη φόρμα τους. Τα ποσοστά με τα οποία σούταραν τα τρία αυτά παιδιά στα φιλικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βλέπουμε στο επίσημο τουρνουά.

Αυτή τη στιγμή, στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής του ομίλου μας, οι Ισπανοί κερδίζουν με σχεδόν 40 πόντους διαφορά το Ισραήλ. Έχω γράψει από την αρχή του τουρνουά ότι οι Ισπανοί είναι το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο, όλοι οι αναλύτες που ασχολούνται με τα μικρά ηλικιακά τουρνουά της FIBA συμφωνούν πως η ισπανική ομάδα θα πάει μέχρι το τέλος. Εκτός από το ταλέντο τους, οι Ισπανοί έχουν κατεβάσει μια ομάδα που σωματοδομικά είναι ...ανδρική και όχι παιδική ομάδα.

Η ήττα από την Ισπανία, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, μας έχει μάλλον επηρεάσει ψυχολογικά αλλά για να είμαστε ρεαλιστές αυτό το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Η ήττα από το Ισραήλ, με την πολύ κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν το αποτέλεσμα που έπρεπε να αποφύγουμε.

Μετά την Ισπανία, οι ομάδες που ξεχωρίζουν είναι οι Γαλλία και Λετονία.

Στο νοκ-αουτ ματς της Τρίτης θα παίξουμε με τη Σλοβενία, την οποία κερδίσαμε με 87-74 πριν 20 ημέρες περίπου στο τουρνουά προετοιμασίας του Μπασάνο παίζοντας χωρίς Μοναμά και Σπανούλη. Ας ελπίζουμε να αγωνιστεί ο Σπανός, ο οποίος είναι κομβικός παίκτης για τον έλεγχο των reboundς.

Άβαταρ μέλους
Archangel

Reactions:

Δευ Αύγ 10, 2026 12:12 am

«ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

«Στῶμεν καλῶς, στῶμεν μετά φόβου»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Γυναικών και Εθνικές Ομάδες Κλιμακίων ΕΟΚ”