Όχι εντάξει δεν είναι ότι υπάρχει κάτι τεχνικό που δεν κατάλαβα και μπορείς να εξηγήσεις. Είμαι εντελώς ασχέτως από μαθηματικά, φυσική και πως δουλεύουν οι πρώτοι υπολογιστές, δεν μιλάμε καν για την νέα εποχή να καταλάβω πως ακριβώς λειτουργούν τα bot, επιστημονική φαντασία μου φαίνεται ακόμα... απλώς είναι μία επιστημονική φαντασία που μαθαίνω να χρησιμοποιώ το αποτέλεσμα της.nikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 12:06 amΣας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια <3
@AlexD , @DSP αν θέλετε γράψτε μου εδώ ή σε πμ τι δεν είναι εύκολα κατανοητό ώστε 1. να το εξηγήσω 2. να βρω τρόπο να το εντάξω στο κείμενο 3. να ξέρω για την επόμενη φορά![]()
@shaq7 άντε, επειδή είσαι εσύ θα κανονίσω (δοκιμάσω) κάτι.
@SteveNashidis πολύ καλή ερώτηση, θα το κοιτάξω![]()
Ευτυχώς ο τρόπος που τα έγραψες, για να καταλάβω αυτά που θέλεις να πεις, δεν χρειάζεται να ξέρω ούτε μαθηματικά ούτε τίποτα από αυτά.
Δεν ξέρω να αξιολογήσω αν ισχύει το συμπέρασμα πχ ότι παράγει επιστήμη αλλά μου φαίνεται αρκετά λογικό να συμβαίνει από την ώρα που τώρα μειώνεις τον χρόνο επαλήθευσης της κάθε υπόθεσης που έχει γίνει ποτέ σε σημείο που μπορείς να απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήσεις που πολύ απλά δεν υπήρχε διαθέσιμος χρόνος να απαντηθούν οριστικά. Κάθε απάντηση γεννά ερωτήσεις (όπως σωστά λες και κάθε λάθος απάντηση) που έχεις την δύναμη να απαντάς (όσες διαλέξεις, αυτό από ότι καταλαβαίνω ακόμα το κάνει πολύ καλύτερα ένας άνθρωπος).
Η απορία μου είναι, όλη την διαδικασία που κάνει η κάθε ιδιωτική εταιρεία, φαντάζομαι η ίδια την έχει σε κάποιου είδους αρχείο έτσι; Άρα, αν μετά θέλει να πιάσει ένα άλλο μαθηματικό πρόβλημα (κάποια πτυχή του) για το οποίο υπάρχει ξέρω γω ας πούμε 50% ταύτιση σε ιδέες και θεωρήματα που θα δοκίμαζε το μηχάνημα σε σχέση με εκείνα που δοκίμασε για το προηγούμενο, έχει «μάθει» το μηχάνημα τι ισχύει σε σχέση με αυτό το 50% και άρα δεν χρειάζεται καν να τα τρέξει ξανά, απλά εφαρμόζει όσα ήδη ξέρει και ξεκινάει από κει να κλείσει το υπόλοιπο 50%; Κάνει σε κάθε απάντηση που θέλει να βρει μόνο την μία διαδρομή της επαλήθευσης και εφόσον βγει ξανά σωστή δεν ασχολείται με το υπόλοιπο οπότε πάει στην επόμενη;
Και αν ισχύει αυτό, σε περίπτωση που αυτά τα δεδομένα ήταν δημόσια και χωρίς εμπόδια πρόσβασης, δεν σημαίνει ότι σε πρακτικά πεδία (όσο περίπλοκα και αν είναι όπως ιατρικής πχ) η έρευνα θα προχωρούσε περίπου μερικές χιλιάδες χρόνια πιο γρήγορα; Δεν λέω θα βρεθούν τα πάντα αμέσως, αλλά ότι θα μιλάμε για άλλη κατάσταση.
Φτάσαμε στο σημείο που αξίζει περισσότερο από ποτέ να πάρουμε συλλογικά στα χέρια μας τα εργαλεία με τα οποία μπορούμε να σχεδιάσουμε τις ζωές μας ξέγνοιαστα.
Γενικά σαν σχόλιο και βλέποντας τον τελευταίο καιρό την ειδησεογραφία να γυρνάει γύρω από τις παραιτήσεις και δηλώσεις για αυτονομία του super intelligence, μου φαίνεται (πολιτικά μιλώντας) απόλυτα φυσιολογικό spin από πολιτική άποψη σε σχέση με τα υπόλοιπα νέα και ανησυχίες που αφορούν την κατοχή ενός τόσο δυνατού εργαλείου (όπως είναι σήμερα) από λίγους ιδιώτες ή κυβερνήσεις. Δεν ξέρω βέβαια καθόλου να κρίνω αν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί και αυτό που λένε, αλλά προς το παρόν ασχολούμαι με αυτό που ήδη συμβαίνει. Όποτε έχω δει συνεντεύξεις CEO ή στελεχών κάποιων από αυτών των εταιρειών στο μεταξύ, έχουν αρκετές απόψεις που ακουμπάνε ναζισμό...δεν φαίνονται καθόλου φαν τσίλ νέρντς ή ωραίοι τύποι έξυπνοι στο φάσμα του αυτισμού οι μεγάλοι της tech industry. Μου φαίνονται απλώς ναζί. Ας ελπίσουμε ότι και στην περίπτωση που συνέβαινε ποτέ...δεν έπεισαν το super intelligence ότι that's the smart way to go.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο