Συμμαχία ΝΒΑ με FIBA για το NBA Europe vs Euroleague

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 06, 2026 9:30 pm

According to The Athletic, a source close to a potential NBA Europe franchise described an October 2027 launch without an agreement with EuroLeague as “impossible"

https://sportando.basketball/en/nba-eur ... h-in-2027/

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Τρί Οκτ 06, 2026 9:33 pm

Conan1982 έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 06, 2026 9:29 pm
SteveNashidis έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 06, 2026 9:26 pm

H AEK τι θέση έχει σε όλο αυτό από την στιγμή που ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, Αρης , ΠΑΟΚ είναι με Euroleague? Πιστεύει θα είναι στα 12, 14 ή 18 εισιτήρια του NBA Europe?
Αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μείνουν Euroleague και το NBA προχώρησει ναι, καθώς το ΝΒΑ θέλει ομάδα από Αθήνα, δείχνει και το παράλογο του πράγματος.
Δηλαδή σε κάθε Ευρωπαική πόλη που θα πάει το NBA Europe για να πάρει ομάδες θα επιλέξει μεταξύ τρίτης σε σειρά δυναμικότητας ομάδα ή νέο ΑΦΜ ή ποδοσφαιρικό ΑΦΜ.
ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ!

Καλό είναι για την ΑΕΚ να συνταχθεί με τους υπόλοιπους και ως Big 5 (μέσω της GBL και του CEO :D :D ) να διεκδικήσουν την παρουσία τους στην ίδια διοργάνωση. Γνώμη μου αλλά καλό είναι να ακουστεί η φωνή κάποιου φίλου της ΑΕΚ.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

nba
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Οκτ 06, 2026 9:37 pm

berry έγραψε: ↑
According to The Athletic, a source close to a potential NBA Europe franchise described an October 2027 launch without an agreement with EuroLeague as “impossible"

μακριά γενικά από άρθρα που περιέχουν "sources close to" αλλά αυτό που λέει είναι το προφανές κατά τη γνώμη μου.

το όλο concept ότι ομάδες (που είτε δεν υπάρχουν ακόμα είτε είναι μεγέθους μπασκετικής ΑΕΚ (χωρίς παρεξήγηση) θα βάλουν 500 εκατομμύρια ή και 1 δις από την τσέπη τους η κάθε μία και ξαφνικά θα δημιουργηθούν τιτανοτεράστια έσοδα στην Ευρώπη και θα βγάλουν και λεφτά μου ακούγεται εντελώς παράλογο.

το μόνο που θα μου φαινόταν πραγματοποιήσιμο θα ήταν η σύμπραξη με την Ευρωλίγκα + δημιουργία καναδυό ομάδων σε μεγάλες αγορές π.χ. Λονδίνο.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τρί Οκτ 06, 2026 9:39 pm

SteveNashidis έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 06, 2026 9:33 pm
Conan1982 έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 06, 2026 9:29 pm

Αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μείνουν Euroleague και το NBA προχώρησει ναι, καθώς το ΝΒΑ θέλει ομάδα από Αθήνα, δείχνει και το παράλογο του πράγματος.
Δηλαδή σε κάθε Ευρωπαική πόλη που θα πάει το NBA Europe για να πάρει ομάδες θα επιλέξει μεταξύ τρίτης σε σειρά δυναμικότητας ομάδα ή νέο ΑΦΜ ή ποδοσφαιρικό ΑΦΜ.
ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ!

Καλό είναι για την ΑΕΚ να συνταχθεί με τους υπόλοιπους και ως Big 5 (μέσω της GBL και του CEO :D :D ) να διεκδικήσουν την παρουσία τους στην ίδια διοργάνωση. Γνώμη μου αλλά καλό είναι να ακουστεί η φωνή κάποιου φίλου της ΑΕΚ.
Στην Ευρωλίγκα δεν εχει μέλλον, το ξέρει, 3 ομάδες από την ίδια περιοχή και με τον ΠΑΟΚ να είναι ένα βήμα πριν μπει κι αυτός, επίσης οι φίλαθλοι της συχνά πυκνά σνομπαρουν την μπασκετική ΑΕΚ.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Οκτ 06, 2026 9:58 pm

Αυτό θα μπορούσα να το βγάλω και εγώ σαν insider αποκλειστικό :D

Αν δε συμφωνήσει με την Ευρωλίγκα με τι ομάδες θα έκανε λανσάρισμα Οκτώβρη του 2027;
Ούτε καν οι νέες ομάδες από ποδοσφαιρικά κλαμπ δε θα προλάβαιναν να φτιαχτούν, θα ήταν ένα BCL rebranding.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

nba
Reactions:

Τρί Οκτ 06, 2026 10:30 pm

για εμένα 2 είναι τα βασικά ερωτήματα που χρίζουν απάντησης για να βγάλουμε συμπεράσματα (εμείς οι φίλαθλοι γιατί οι αρμόδιοι θα γνωρίζουν τις απαντήσεις) :

1) πόσοι Ευρωπαίοι παρακολουθούν ΝΒΑ και κατ' επέκταση τι μέγεθος έχει ως brand στην ήπειρο μας
2) πόσοι Ευρωπαίοι παρακολουθούν μπάσκετ πλην Ευρωλίγκας

αν και στα δύο ερωτήματα η απάντηση είναι "λίγοι" τότε πραγματικά δε βλέπω πώς ο συνδυασμός αυτών των δύο (NBA brand και ομάδες εκτός Ευρωλίγκας) θα μπορέσει να δημιουργήσει αγορές εκατοντάδων εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων και σε πολλές χώρες κιόλας. μιλάμε για έσοδα που δεν έχει πλησιάσει ποτέ το ευρωπαϊκό μπάσκετ και που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να δημιουργηθούν ώστε να βγουν οι επενδύσεις.

ακόμα και το τι είναι μεγάλη αγορά αυτή τη στιγμή σχετικό είναι. το Λονδίνο π.χ. που βάζουμε όλοι στη συζήτηση είναι προς το παρόν ανύπαρκτη αγορά όχι μεγάλη. και ούτε έχει δείξει ότι έχει άπειρο κόσμο που διψά για μπάσκετ και απλά δεν έχει διέξοδο. το δοκίμασε και η Ευρωλίγκα με τα φάιναλ 4 και τους Lions χωρίς αποτέλεσμα.

εμένα η φάση μου φαίνεται "σύμπραξη με Ευρωλίγκα ή γκρεμός" αλλά το λέω χωρίς να έχω στοιχεία φυσικά, μπορεί να κάνω και λάθος.

Άβαταρ μέλους
coach blue

allstar
Reactions:

Τρί Οκτ 06, 2026 10:34 pm

Τρί Οκτ 06, 2026 9:14 pm
Εικόνα
Καντε 5 βηματα πισω για να χωρατε στο πλανο παρακαλω :wink:

RedEmperor

euroleague
Reactions:

Τρί Οκτ 06, 2026 11:43 pm

kein έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 06, 2026 9:28 pm
golitog7 έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 06, 2026 9:19 pm

Συμμάχησαν; Κατά ποια έννοια δλδ; Επίσης μπορείς να μας δώσεις κανα λινκ να διαβάσουμε και εμείς για την συμμαχία.
Μπες sdna , αφού κάθε μέρα εκεί μέσα εισαστε οι μισοί Ολυμπιακοί :mrgreen: - σε περίπτωση που σήμερα νιώθεις ενοχλήσεις να μπεις, επιγραμματικά η Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό (νομίζω και η φενερ) ζήτησαν επανεξέταση την υπόθεσης. Βαριέμαι να γράφω. Τα γράφουν κι αλλά σαητ αλλά εγώ θέλω να σε στείλω εκεί :mrgreen:
Μπερδεύεις την λέξη συμμαχία που σημαίνει ότι έχω συνεννοηθεί με κάποιον με το αποφασίζει η κάθε ομάδα ξεχωριστά με βάση το τι θεωρεί αυτή συμφέρον. Η Ρεάλ ήταν η τελευταία ομάδα που υπέγραψε την 10ετη ανανέωση και έκανε σκέψεις εδώ και καιρό για εγχείρημα NBA Europe. Οπότε δεν έκανε καμία συμμαχία.

Οι ομάδες που απέρριψαν την πρόταση προφανώς και βλέποντας τα λεφτά που δίνει το NBA και το τι θέλει να κάνει το θεώρησαν τέρμα προσβλητικό και οτι πρόκειται για αστεία πρόταση και το απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν σημαίνει ότι συμμάχησε ο Ολυμπιακός η η Μπαρτσελόνα με άλλους 5-6 που είχαν την ίδια γνώμη.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τρί Οκτ 06, 2026 11:50 pm

Τρί Οκτ 06, 2026 9:19 pm

Συμμάχησαν; Κατά ποια έννοια δλδ; Επίσης μπορείς να μας δώσεις κανα λινκ να διαβάσουμε και εμείς για την συμμαχία.
Μπες sdna , αφού κάθε μέρα εκεί μέσα εισαστε οι μισοί Ολυμπιακοί :mrgreen: - σε περίπτωση που σήμερα νιώθεις ενοχλήσεις να μπεις, επιγραμματικά η Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό (νομίζω και η φενερ) ζήτησαν επανεξέταση την υπόθεσης. Βαριέμαι να γράφω. Τα γράφουν κι αλλά σαητ αλλά εγώ θέλω να σε στείλω εκεί :mrgreen:
Ρε ψηλέ σοβαρέψου έχεις γίνει μπιλυς νούμερο 2. Εγώ σε είχα κόψει από την αρχή που μας πλασαρίστηκες ως μετριοπαθής και αντικειμενικός

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Οκτ 06, 2026 11:55 pm

Ρε ψηλέ σοβαρέψου έχεις γίνει μπιλυς νούμερο 2. Εγώ σε είχα κόψει από την αρχή που μας πλασαρίστηκες ως μετριοπαθής και αντικειμενικός
Κάνε μου τη χάρη σε παρακαλώ @golitog7, σε σχέση με μερικούς από τους Ολυμπιακούς του φόρουμ είμαι μετριοπαθέστατος και απείρως αντικειμενικότερος. Και ο @kein το ίδιο, δε λέει αβάσιμα πράγματα ή ψέματα, οπότε θεωρώ ότι τον αδικείς. Άλλο που όταν κάποιος λέει αλήθειες που ενοχλούν, αμέσως σπεύδετε να τον "ταμπελιάσετε". Κρίμα γενικά για αυτό που έγραψες, γιατί πίστευα ότι είσαι από τους ελάχιστους μετριοπαθείς Ολυμπιακούς του φόρουμ.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BillyPao την Τετ Οκτ 07, 2026 12:05 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Τρί Οκτ 06, 2026 11:59 pm

Ωραίο άρθρο https://www.eurohoops.net/en/voices/201 ... s-meaning/

Συγγνώμη αν το έχει ήδη μοιραστεί κάποιος άλλος.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
Mood:
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Οκτ 07, 2026 12:42 am

Ναι κόβει το μάτι σου τελικά , να κανεις αίτηση για μοντρεσιον

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Πρωταθλήματα και Αγώνες”