The contract II : Υπόθεση συμβολαίου Tyler Dorsey

Συντονιστής: Captains

Ποια θέλετε να είναι η εξέλιξη της υπόθεσης Ντόρσεϊ;

Πώληση
41
59%
Κρέμασμα Δελτίου μέχρι τον Μάϊο
13
19%
Ανανέωση συμβολαίου μετά από πρόστιμα, συγγνώμες κλπ
14
20%
Λύση συμβολαίου ως ελεύθερος
1
1%
 
Σύνολο ψήφων: 69
Άβαταρ μέλους
Knoxville

 euroleague
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 1153
Εγγραφή: Τρί Ιουν 10, 2025 8:34 pm
Τοποθεσία: AB
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 20, 2026 12:43 am

Rivers15 έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 12:12 am
Παντως αν ειχε οντως μετανοιωσει ο Ντορσει για οσα εγραψε, θα περιμενε κανεις να δωσει μια δημοσια εξηγηση χωρις να μπει σε ιδιαιτερες λεπτομερειες. Εστω κ ενα τυπικο μηνυμα. Αντ αυτου μας ενημερωσε πως η ηρεμια του μυαλου του ειναι σημαντικη γι αυτον.
Γενικα και να γυρισει στην ομαδα για το διαβατηριο ή οτιδηποτε, θα εκπλαγω αν δουλεψει η φαση στα πλαισια του φετινου ροστερ. Κατα τη γνωμη μου το θεμα ειναι αν θα παρουμε αντικαταστατη του τωρα ή Δεκεμβρη-Γεναρη.
Αλλά ξαναλέω. Όποιος νομίζει οτι αν του έδιναν 3 ή 3.5 ή 4 και υπέγραφε ξαφνικά θα άλλαζε προβιά και θα γινόταν φιλότιμος στην αμυνα και ομαδικός στην επιθεση είναι βαθειά νυχτωμένος
Εικόνα

Εικόνα

redcard

 a1greece
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: Τετ Ιουν 19, 2024 2:03 pm
Τοποθεσία: Λονδίνο
Αγαπημένος παίκτης: Roy
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Οκτ 20, 2026 12:53 am

Coach Periklis έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 12:23 am
Εγώ γουστάρω φουλ με το σχόλιο Φουρνιέ, αρχηγικός

απλά καλώς ή κακώς πέφτει κριτική προς τον Ταιλερ με το γάντι , ε ;

Για μένα καλώς για να γραφτεί στα πρακτικά, οι αρχηγοί - μεγάλες προσωπικότητες πρέπει να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους
O Εβαν ειναι ευθυς σαν ανθρωπος και αυτο φανηκε απο τη πρωτη μερα που πατησε το ποδι του στην Ελλαδα, γι αυτο οι συνεντευξεις του εχουν ολες ενδιαφερον, δε μασαει τα λογια του ουτε αναπαραγει κλισε. Το ιδιο ευθυς ειναι και ο Μπαρτζωκας (οκ, καποιες φορες... παραειναι ευθυς και το εχει πληρωσει αναλογως).

Εκει ειναι που τα βρισκουν.

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

 a1greece
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 733
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 15, 2025 10:10 pm
Τοποθεσία: Athens
Αγαπημένος παίκτης: McKissick
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 20, 2026 9:50 am

coach blue έγραψε: ↑
Δευ Οκτ 19, 2026 9:54 pm
FabrizioOberto έγραψε: ↑
Δευ Οκτ 19, 2026 7:40 pm

Ο Ντόρσεϊ, όταν κοιτάζει μόνο τα νούμερα, αν πάρει την μπάλα στα 8 δευτερόλεπτα της επίθεσης ξέρεις πως η επίθεση θα τελειώσει χωρίς να αγγίξει την μπάλα κανένας του συμπαίκτης. Αυτό ίσως να είναι ανεκτό σε αντίστοιχου ταλέντου παίκτες που παίζουν σε καμία Μπασκόνια ή Άλμπα. Όταν μιλάμε για ομάδες με στόχους δε γίνεται...

Edit: Εννοώ τα πρώτα 8 δευτερόλεπτα.
Περυσι γιατι γινοταν ανεκτο αυτο ; Ηταν ομαδα επιπεδου αλμπα ο ολυμπιακος ;

Εχει και η ομαδα τις ευθυνες της . Εμπαινε ο ντορσει ειδικα στα πρωτα δεκαλεπτα και σουταρε αβερτα . Μια με σπαγγατο , μια με κωλοτουμπα , κατι οφ μπαλανς για μεντρανο αλλα αφου μπαινανε δεν μιλαγε κανενας .

Ο φουρνιε ειχε ξεκινησει εντελως σβηστος και οι αλλες επιλογες ηταν κατι σειμπεν λι , κατι ντιλικιναδες , ο περαστικος μορις η να τα βαραει ο γουολκαπ . Ηρθε καποια στιγμη ο τζοζεφ και σωθηκε το πραγμα .

Φτασαμε σε , φαιναλ φορ , τελικους οπου ο φουρνιε το πηρε επ ωμου , σου λεει ο ντορσει θα το κανω κι εγω .

Μονο που οι γουολκαπ , ντιλικιναδες κλπ κατασκευαστες μεγαλων εργων δεν ειναι πια εδω .

Εχουν ερθει καλυτεροι παικτες και το κυριοτερο ο φουρνιε δεν μου δειχνει οτι εχει ορεξη να ξανακανει βημα πισω για να κανει κουπεπε στον ταιλερ .

Το ερωτημα ειναι : Μπορει ο ντορσει να ερχεται απο τον παγκο και να παιρνει πιο μαζεμενες προσπαθειες χωρις να χαλαει επιθεσεις και να κοιμαται στην αμυνα ; Οχι αν θελει . Αν μπορει . Δεν αρκει να θελει .

Η μεχρι τωρα καριερα του δειχνει οτι δεν μπορει .
Συγγνώμη, τώρα το είδα το quote.

Ισχυρίζομαι πως φέτος δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα ο Ντόρσεϊ σε σχέση με ομαδικότητα. Πέρσι μου φαινόταν αλλιώς και η διαφορά δεν είναι αν "τα έβαζε".

AO DAFNIS

 euroleague
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 1181
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 01, 2020 6:11 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 20, 2026 10:10 am

Milterman έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 12:39 am
AO DAFNIS έγραψε: ↑
Δευ Οκτ 19, 2026 10:28 pm
Αυτά περί νταντέματος και να τον έχουμε στα ωπα ωπα δεν γίνονται. Κάποια στιγμή θα δυσαρεστηθούν και άλλοι με αυτή τη κατάσταση.

Δεν μπορεί ο Φουρνιέ να έκανε πίσω όλη την προηγούμενη χρονιά για να βρει χώρο και χρόνο ο Ντόρσει και φέτος που παίζει λες και είναι σε 3ον3 στον Φωκιανό να έχουμε πάλι τα ίδια.

Δεν μπορεί όλη η ομάδα να προσαρμοστεί για να αισθάνεται καλά ο Ντόρσει και να έχει τον ρόλο που αυτός θέλει. Και στην τελική δεν είμαστε και ίδια ομάδα. Φετος η περιφέρεια έχει πολύ ταλέντο. Πρέπει να βρεθούν κάποιες ισσοροπίες.

Δεν γίνεται να έχεο το ακαταλόγιστο πόσο μάλλον όταν στην άμυνα φαίνεται αδιάφορος και στην επίθεση μόλις πιάσει την μπάλα έχει στο μυαλό του να σουτάρει ακόμα και με 3 κρεμασμένους πάνω του.

Και επειδή όπως λέει και ο σοφός λαός «You cannot teach an old dog new tricks” και για τον συγκεκριμένο το δείγμα είναι αρκετό για να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα, πρέπει ήδη να ψάξουμε αντικαταστάτη για φέτος.
Συμφωνω, με την υποσημείωση οτι δεν χρειαζομαστε άμεσο αντικαταστατη απο αποψη στατους και ρολου στο 2. Θα μου αρεσε να παμε σε καποιον ανερχόμενο για εξτρα λυση στο 2-3 (η για Πουλακιδα σαν επένδυση low risk high reward με την έννοια οτι και να μην πιασει δεν θα παθεις κατι) και ετσι χωραει πιο ευκολα (με λιγότερο Φουρνιε στο 3 η και σχημα με τρια γκαρντ) ενας στο 3-4 απο τους κομμένους (πχ Highsmith) που θα μας θωρακίσει και θα δωσει βαθος.
Ναι και εγώ πιστεύω ότι αν πάμε να πάρουμε ένα ίδιο στυλ παίχτη θα συνεχίσει να είναι μη λειτουργικό το σχήμα. Ιδανικά θέλουμε ένα 3&d off ball guard που πατάει στο 3 . Άντε βρες τον βέβαια…

Χωρίς να ξέρω τον παίχτη καθόλου παρα μόνο από video αυτής ο Highsmith από άποψη χαρακτηριστικών φαίνεται να ταιριάζει. Βέβαια είναι καθαρό forward αλλά αν συνεχίζει να ανεβαίνει ο κοντι συν αναβαθμισμένο ρόλο του τζόσεφ τότε ίσως βγουν σχήματα με τον μοντέρο μα παίρνει χρόνο και στο 2.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

 a1greece
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 958
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 23, 2026 3:11 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Οκτ 20, 2026 1:42 pm

basilis_.kts έγραψε: ↑
Δευ Οκτ 19, 2026 10:56 pm

οταν στην κατοχη του ο προπονητης εχει αυτους τους παικτες δυστυχως η κατακτηση του πρωταθληματος και της ευρωλιγκας ειναι μονοδρομος.
Εδώ σταμάτησα να διαβάζω για να μη χάνω τον χρόνο μου. Με αυτό το τσιτάτο δεν μιλάμε για μπάσκετ αλλά για φάντασι.
Με αυτή τη λογική η ΤΣΣΚΑ γύρω στο 2011-2015 έπρεπε να έχει μπακ του μπακ-του μπακ-του μπακ-του μπακ.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

 a1greece
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 958
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 23, 2026 3:11 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Οκτ 20, 2026 1:46 pm

Jeight έγραψε: ↑
Δευ Οκτ 19, 2026 11:07 pm
Κανενας σωφρων ανθργπος δεν θα θεωρησει αποτυχια να μην κανεις back to baxk εφοσον μονο 3 ομαδες τα εχουν καταφερει τα τελευταια 30 χρονια.
Συν του ότι η μια από αυτές είσαι εσύ.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

 a1greece
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 958
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 23, 2026 3:11 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Οκτ 20, 2026 1:54 pm

τουλουμπα έγραψε: ↑
Δευ Οκτ 19, 2026 11:24 pm
Jeight έγραψε: ↑
Δευ Οκτ 19, 2026 11:07 pm
Κανενας σωφρων ανθργπος δεν θα θεωρησει αποτυχια να μην κανεις back to baxk εφοσον μονο 3 ομαδες τα εχουν καταφερει τα τελευταια 30 χρονια.
οι μεγαλες ομαδες ζουνε με τιτλους
οταν παιρνεις καποιον απλα κερδιζεις κανονακια για επομενες αποτυχιες
αν δεν την παρετε φετος δεν θα ασχοληθει κανενας
αν στα επομενα 2 χρονια παρετε κανα κυπελλο μονο οπως ο παο θα αρχισει το γλεντι
Αρχίζω να πιστεύω πως ένας σημαντικός λόγος που δεν έχουμε μεγάλους Έλληνες παίκτες είναι αυτή η νοοτροπία.
Οι μεγάλες ομάδες (δηλ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) μόλις τελειώσει μια μεγάλη φουρνιά σπουδαίων παικτών, προσπαθούν να αναπληρώσουν γρήγορα το κενό αγοράζοντας ό,τι κινείται, στοχεύοντας πάλι τους τίτλους. Αν όμως επένδυαν σε μικρούς Έλληνες παίκτες, που θα έπαιζαν σε όλες τις διοργανώσεις, θα έμεναν μεν εκτός κυνηγιού τίτλων για 2-3 χρόνια, όμως θα έφτιαχναν μια καινούργια αξιόλογη φουρνιά μεγάλων παικτών με σημαντική παρουσία και Ελλήνων.
Εγώ ως οπαδός θα ήμουν απολύτως εντάξει με την ομάδα μου αν εκινείτο έτσι. Δεν θεωρώ αναγκαστικά κάθε χρονιά σαν στόχο την κορυφή. Υπάρχει και το στάδιο της ανασυγκρότησης που το έχουμε εξαφανίσει.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

 nba
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 2162
Εγγραφή: Τετ Μάιος 22, 2024 10:57 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Οκτ 20, 2026 2:06 pm

ότι δηλαδή οι Έλληνες παίκτες, κάποιοι έστω, έχουν εξ ορισμού ταλέντο και απλά τους λείπουν οι αγώνες στο ανώτατο επίπεδο;

γιατί δε το δείχνουν στα χαμηλότερα επίπεδα;

μόνο στην Ευρωλίγκα μπορούν να ανθίσουν;

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

 a1greece
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 958
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 23, 2026 3:11 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Οκτ 20, 2026 2:14 pm

yawn.brigade έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 2:06 pm
ότι δηλαδή οι Έλληνες παίκτες, κάποιοι έστω, έχουν εξ ορισμού ταλέντο και απλά τους λείπουν οι αγώνες στο ανώτατο επίπεδο;

γιατί δε το δείχνουν στα χαμηλότερα επίπεδα;

μόνο στην Ευρωλίγκα μπορούν να ανθίσουν;
Νομίζω πως πολλοί νέοι Έλληνες παίκτες το δείχνουν στα χαμηλότερα επίπεδα και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν στις δύο μεγάλες ομάδες, που δυστυχώς έχουν μετατραπεί σε νεκροταφείο ταλέντων.
Για να το κάνω και πιο συγκεκριμένο αυτό που λέω: πιστεύω πως αν ο Νετζήπογλου ή ο Πλώτας χρησιμοποιηθούν ανελλιπώς και με σημαντικό χρόνο στο ροτέισον της ομάδας ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο για μια ολόκληρη σεζόν, στην επόμενη θα είναι σε θέση να καλύψουν άψογα τις θέσεις που αλλιώς θα έπιαναν ακριβοπληρωμένοι ξένοι.
Το θέμα είναι αν οι ομάδες μας μπορούν να υιοθετήσουν μια τέτοια λογική ή παρασύρονται από τις θελήσεις των οπαδών που κάθε χρόνο ονειρεύονται κούπες και σκούπες.

Άβαταρ μέλους
shaq7

 champion
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 18149
Εγγραφή: Δευ Ιουν 18, 2018 7:07 pm
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Οκτ 20, 2026 2:20 pm

Απλά δεν μπορούμε να χωνέψουμε οι έλληνες ότι παίκτες βγάζαμε ήταν στο «αργό σκεπτόμενο μπάσκετ» ενώ τώρα θέλει ταχύτητα ταλέντο και σουτ .. κάτι που δεν βγάζαμε ποτέ .. ακόμα και ο παπαλουκας να έπαιζε τώρα δεν θα στεκόταν εύκολα

Jeight

 nba
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 2536
Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2025 2:14 pm
Τοποθεσία: Chania
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Οκτ 20, 2026 2:23 pm

τουλουμπα έγραψε: ↑
Δευ Οκτ 19, 2026 11:24 pm
Jeight έγραψε: ↑
Δευ Οκτ 19, 2026 11:07 pm
Κανενας σωφρων ανθργπος δεν θα θεωρησει αποτυχια να μην κανεις back to baxk εφοσον μονο 3 ομαδες τα εχουν καταφερει τα τελευταια 30 χρονια.
οι μεγαλες ομαδες ζουνε με τιτλους
οταν παιρνεις καποιον απλα κερδιζεις κανονακια για επομενες αποτυχιες
αν δεν την παρετε φετος δεν θα ασχοληθει κανενας
αν στα επομενα 2 χρονια παρετε κανα κυπελλο μονο οπως ο παο θα αρχισει το γλεντι
Εγω μιλησα για φετος για την ευρωλιγκα. Δεν ειπα ουτε για 2 χρονια ουτε για Ελλαδα. Μιλησα για back to back Ευρωλιγκα...

N.I.2022

 a1greece
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 813
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2022 4:26 pm
Τοποθεσία: P. Faliro
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Οκτ 20, 2026 2:29 pm

yawn.brigade έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 2:06 pm
ότι δηλαδή οι Έλληνες παίκτες, κάποιοι έστω, έχουν εξ ορισμού ταλέντο και απλά τους λείπουν οι αγώνες στο ανώτατο επίπεδο;

γιατί δε το δείχνουν στα χαμηλότερα επίπεδα;

μόνο στην Ευρωλίγκα μπορούν να ανθίσουν;
Είναι μεγάλο λάθος που ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν δεύτερες ομάδες, οι οποίες να ξεκινούν από την Α’ ΕΣΚΑ, την Α’ ΕΣΚΑΝΑ ή ακόμα και από τη National League 1.

Οι ομάδες αυτές θα μπορούσαν να ξεκινούν από αυτες τις κατηγορίες και να φτάνουν μέχρι την Elite League (Α2), δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά από τα εφηβικά να παίζουν κανονικά με άντρες, ακόμα και μέχρι τα 20 τους χρόνια, δηλαδή δύο χρόνια μετά το εφηβικό.

Έτσι, οι παίκτες θα έπαιζαν πολλούς αγώνες απέναντι σε άντρες, θα έπαιρναν εμπειρίες και θα φαινόταν στην πράξη ποιοι ξεχωρίζουν πραγματικά, τόσο σε ταλέντο όσο και σε δουλειά. Και τότε η πρώτη ομάδα θα μπορούσε να δοκιμάσει αυτούς που αξίζουν, για να δει αν μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Α1 και, στη συνέχεια, ακόμα και στην Ευρωλίγκα.

Γιατί ας είμαστε ρεαλιστές: αν ένας παίκτης στα 19-20 του δεν είναι από τους καλύτερους στην ομάδα του που παίζει στη National League 1 ή στην Elite League, πόσο εύκολο είναι να φτάσει στα 22 του και να ξεχωρίζει στην Α1 ή να μπορεί να παίξει στην Ευρωλίγκα;

Δεν γίνεται να μαζεύεις ταλέντα στα εφηβικά και μετά να μην έχεις τον χρόνο και τον τρόπο να δεις ποιος πραγματικά μπορεί να προχωρήσει. Άλλωστε, κάθε παιδί ωριμάζει διαφορετικά. Άλλος στα 18 του είναι ήδη άντρας και άλλος χρειάζεται δύο ή τρία χρόνια ακόμα για να δυναμώσει, να βελτιωθεί και να βρει τον ρόλο του.

Το ίδιο ισχύει φυσικά για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και γενικότερα για όποιον σύλλογο έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει μια δεύτερη ομάδα.

Αν θέλουμε πραγματικά να βγάζουμε Έλληνες παίκτες για το υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να τους δίνουμε χρόνο, παιχνίδια και πραγματικές ευκαιρίες. Όχι μόνο να τους θεωρούμε ταλέντα στα 16-17 τους και μετά να αναρωτιόμαστε γιατί απο τοσα ταλεντα δεν βγαίνουν παίκτες για την πρώτη ομάδα.

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 4237
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 06, 2022 9:26 am
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 20, 2026 2:30 pm

AO DAFNIS έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 10:10 am
Milterman έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 12:39 am

Συμφωνω, με την υποσημείωση οτι δεν χρειαζομαστε άμεσο αντικαταστατη απο αποψη στατους και ρολου στο 2. Θα μου αρεσε να παμε σε καποιον ανερχόμενο για εξτρα λυση στο 2-3 (η για Πουλακιδα σαν επένδυση low risk high reward με την έννοια οτι και να μην πιασει δεν θα παθεις κατι) και ετσι χωραει πιο ευκολα (με λιγότερο Φουρνιε στο 3 η και σχημα με τρια γκαρντ) ενας στο 3-4 απο τους κομμένους (πχ Highsmith) που θα μας θωρακίσει και θα δωσει βαθος.
Ναι και εγώ πιστεύω ότι αν πάμε να πάρουμε ένα ίδιο στυλ παίχτη θα συνεχίσει να είναι μη λειτουργικό το σχήμα. Ιδανικά θέλουμε ένα 3&d off ball guard που πατάει στο 3 . Άντε βρες τον βέβαια…

Χωρίς να ξέρω τον παίχτη καθόλου παρα μόνο από video αυτής ο Highsmith από άποψη χαρακτηριστικών φαίνεται να ταιριάζει. Βέβαια είναι καθαρό forward αλλά αν συνεχίζει να ανεβαίνει ο κοντι συν αναβαθμισμένο ρόλο του τζόσεφ τότε ίσως βγουν σχήματα με τον μοντέρο μα παίρνει χρόνο και στο 2.
Εχει παρει φωτια το πληκτρολογιο να γράφουμε το ονομα του συγκεκριμενου γκαρντ που περιφγραφεις. Ροντεν λεγεται. 2-3 με σουτ, αμυνα καλυτερη του Γουορντ, εμπειρια ευρωλιγκας.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

 nba
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 2162
Εγγραφή: Τετ Μάιος 22, 2024 10:57 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Οκτ 20, 2026 2:50 pm

Καρβουνιάρης έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 2:14 pm
yawn.brigade έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 2:06 pm
ότι δηλαδή οι Έλληνες παίκτες, κάποιοι έστω, έχουν εξ ορισμού ταλέντο και απλά τους λείπουν οι αγώνες στο ανώτατο επίπεδο;

γιατί δε το δείχνουν στα χαμηλότερα επίπεδα;

μόνο στην Ευρωλίγκα μπορούν να ανθίσουν;
Νομίζω πως πολλοί νέοι Έλληνες παίκτες το δείχνουν στα χαμηλότερα επίπεδα και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν στις δύο μεγάλες ομάδες, που δυστυχώς έχουν μετατραπεί σε νεκροταφείο ταλέντων.
Για να το κάνω και πιο συγκεκριμένο αυτό που λέω: πιστεύω πως αν ο Νετζήπογλου ή ο Πλώτας χρησιμοποιηθούν ανελλιπώς και με σημαντικό χρόνο στο ροτέισον της ομάδας ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο για μια ολόκληρη σεζόν, στην επόμενη θα είναι σε θέση να καλύψουν άψογα τις θέσεις που αλλιώς θα έπιαναν ακριβοπληρωμένοι ξένοι.
Το θέμα είναι αν οι ομάδες μας μπορούν να υιοθετήσουν μια τέτοια λογική ή παρασύρονται από τις θελήσεις των οπαδών που κάθε χρόνο ονειρεύονται κούπες και σκούπες.
εγώ εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω γιατί να μη παίζουν ανελλιπώς σε Α1, BCL και Eurocup και αν καταφέρουν να ξεχωρίσουν εκεί να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους πηγαίνοντας σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό.

ο Πλώτας και ο Νετζήπογλου και ο Καραγιαννίδης και ο Πάπας παίζουν στον Ολυμπιακό γιατί χρειαζόμαστε τα διαβατήρια και μόνο, όπου κι αν έπαιξαν πιο πριν δεν υπήρξαν σημαντικοί.

δε χρειάζεται να είναι όλες οι ομάδες φυτώρια παικτών, δε βρίσκω τίποτα κακό στο να λειτουργούν οι ομάδες πρωταθλητισμού ως τελικός προορισμός και επιβράβευση στην καριέρα ενός επαγγελματία αθλητή.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Δημοσιεύσεις: 15114
Εγγραφή: Τετ Ιουν 25, 2014 11:03 am
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 20, 2026 3:27 pm

yawn.brigade έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 2:50 pm
Καρβουνιάρης έγραψε: ↑
Τρί Οκτ 20, 2026 2:14 pm


Νομίζω πως πολλοί νέοι Έλληνες παίκτες το δείχνουν στα χαμηλότερα επίπεδα και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν στις δύο μεγάλες ομάδες, που δυστυχώς έχουν μετατραπεί σε νεκροταφείο ταλέντων.
Για να το κάνω και πιο συγκεκριμένο αυτό που λέω: πιστεύω πως αν ο Νετζήπογλου ή ο Πλώτας χρησιμοποιηθούν ανελλιπώς και με σημαντικό χρόνο στο ροτέισον της ομάδας ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο για μια ολόκληρη σεζόν, στην επόμενη θα είναι σε θέση να καλύψουν άψογα τις θέσεις που αλλιώς θα έπιαναν ακριβοπληρωμένοι ξένοι.
Το θέμα είναι αν οι ομάδες μας μπορούν να υιοθετήσουν μια τέτοια λογική ή παρασύρονται από τις θελήσεις των οπαδών που κάθε χρόνο ονειρεύονται κούπες και σκούπες.
εγώ εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω γιατί να μη παίζουν ανελλιπώς σε Α1, BCL και Eurocup και αν καταφέρουν να ξεχωρίσουν εκεί να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους πηγαίνοντας σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό.

ο Πλώτας και ο Νετζήπογλου και ο Καραγιαννίδης και ο Πάπας παίζουν στον Ολυμπιακό γιατί χρειαζόμαστε τα διαβατήρια και μόνο, όπου κι αν έπαιξαν πιο πριν δεν υπήρξαν σημαντικοί.

δε χρειάζεται να είναι όλες οι ομάδες φυτώρια παικτών, δε βρίσκω τίποτα κακό στο να λειτουργούν οι ομάδες πρωταθλητισμού ως τελικός προορισμός και επιβράβευση στην καριέρα ενός επαγγελματία αθλητή.
Ναι, το πρόβλημα είναι ότι οι αιώνιοι στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού τρέχουν να κλείσουν νωρίς νωρίς οποιονδήποτε δείχνει ότι μπορεί να έχει την οποιαδήποτε προοπτική.

Ο κάθε νέος παίκτης μπορεί να ξέρει ότι για την εξέλιξη του θα είναι καλύτερο να μείνει να παίζει σε μια ομάδα της Α1 από το να πάει 15ος στους αιώνιους αλλά ταυτόχρονα όταν στην ομάδα του παίρνει 20-30-50 χιλιάρικα ενω από τους αιώνιους παίρνει ένα συμβόλαιο που σε βάθος 3ετιας θα έχει εγγυημένα τουλάχιστον 500 χιλιάρικα απλά δε γίνεται να το προσπεράσει, είναι συμβόλαιο ζωής.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”