John δίκιο έχεις, με σοβαρό προπονητή (όπως είναι ο Μπαρτζώκας) ο ρόλος κι ο χρόνος του Σπανούλη δεν νομίζω πια να είναι πρόβλημα- πόσο μάλλον αν γυρίσει στην Α1.
Μιλώντας για το αν θα γυρίσει στην Α1 δεν μπορεί παρά να μην σκεφτεί κανείς τη ρίζα των προβλημάτων του Ολυμπιακού που απλώς συνέπεσαν χρονικά με τη φθορά λόγω ηλικίας, των Σπανούλη και Πρίντεζη.
Τα προβλήματα είναι στη διοίκηση και τους τυχοδιωκτισμούς της. Δεν είναι ούτε καν το περιορισμένο μπάτζετ. Εδώ δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι καλά- καλά αν θα είναι εκεί και του χρόνου.
Κατεβάσαμε ομάδα στην Α2 και δεν κάθονται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή, βάζοντας όλους τους μικρούς παρά πάνε και αγοράζουν κάτι παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι την Α2 μην φάμε κι εκεί κατραπακιά λες και κάτι τρέχει.
Ο Ποκουσέφκσι πιο πολύ έπαιζε πέρσι στην πρώτη ομάδα παρά φέτος. Το μόνο καλό της χθεσινής βραδιάς ήταν ότι πήρε 2-3 λεπτά ο μικρός Νικολαϊδης που και να μην έπαιρνε, μόνο που μπήκε σε αποστολή εκτός έδρας για ματς Ευρωλίγκας είναι μεγάλη εμπειρία από μόνη της.
Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξουν και οι παίκτες έπονται.
Δεν χρειάζεται καν να πάμε σε μπάτζετ πάνω από 10 προκειμένου να φτιάξουμε μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος. που να είναι ανταγωνιστική κι αν κάτσουν και οι αντικειμενικές συνθήκες να διεκδικήσει μέχρι και F4. Δεν θα πρέπει να είναι αυτός ο στόχος όμως, γιατί αυτό έγινε με το ντόμινο που προκάλεσε η απόφαση Σπανούλη να φύγει από τον Παναθηναϊκό σε καλή ηλικία, η παρουσία ενός παίκτη όπως ο Πρίντεζης και 3-4 νεαροί τότε Έλληνες αρκετά ως πολύ ταλαντούχοι.
Επιπλέον, είχαμε την τύχη να βρεθούν όλοι αυτοί κάτω από την καθοδήγηση ενός σπάνιου μπασκετάνθρωπου όπως ο Ίβκοβιτς κι ακολούθως είχαμε σωστές αποφάσεις των Αγγελόπουλων στις επιλογές Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί η ψυχραιμία των Αγγελόπουλων (τότε) που αντίθετα με τα ελληνικά ήθη ( βλ. ποδόσφαιρο Ολυμπιακού κι άλλων ομάδων αλλά και μπάσκετ Παναθηναϊκού) δεν απέλυαν τους προπονητές με την πρώτη στραβή αλλά τους στήριζαν.
Πάμε τώρα και το θρεντ για να επανέλθουμε εντός θεματικής (αν και με κάποιον τρόπο ήταν απαραίτητη η εισαγωγή μου αυτή, δεδομένων των περίεργων και πρωτόγνωρων συνθηκών γύρω από το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού).
Συμφωνώ κι εγώ ότι οι παίκτες που είναι πιο πιθανό να μείνουν είναι αυτοί που λες. Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Κόνιαρης, Χαραλαμπόπουλος, Έλλις και Βεζένκοφ.
Ο Ρούμπιτ θα μπορούσε να προσφέρει ως 5ος από τη στιγμή που καλύπτει 2 θέσεις αλλά προφανώς υπάρχουν κι άλλοι με τα ίδια χαρακτηριστικά (ας πούμε ο Τζα Τζουάν Τζόνσον) ενώ ακόμα καλύτερος θα ήταν ο Κώστας Αντετοκούμπο κυρίως ως 5 αλλά και σε κάποια σχήματα και στο 4 απέναντι σε Ράντολφ, Σίνγκλετον και σία.
Ο Βεζένκοφ καλός, αλλά ο Μπαρτζώκας θέλει αθλητικό δίδυμο στο ζωγραφιστό και θα δείξει. Κι εγώ θα ήθελα κάτι άλλο δίπλα στον Πρι, όπως έχω ξαναγράψει άλλωστε.
Έχω γράψει αρκετούς παίκτες που θα τους έβλεπα να δημιουργήσουν ομάδα με ανταγωνιστικό πνεύμα που να παίρνει δύναμη από την άμυνα (όπως τα καλά μας χρόνια) και πιστεύω ότι καλύτερος από τον Χάκετ δεν υπάρχει. Μου είχες πει ότι δεν τον αφήνει ο Ιτούδης να φύγει. Δεν είναι στο χέρι του όμως, μένει ελεύθερος ο Ντανιέλος, η Μόσχα και γενικά h VTB κουράζει στα 2-3 χρόνια, την ευρωλίγκα του τη σήκωσε, τον Ολυμπιακό τον αγαπάει, θα έχει και τον χώρο να γίνει ο ηγέτης του.
Άσε να δούμε τι θα γίνει και στην ΤΣΣΚΑ φέτος- ;) έχω γράψει εδώ και κάνα μήνα ότι παίζει να μη μπει F4 για πρώτη φορά.
Δεν θα ξαναγράψω τους ίδιους παίκτες, μόνο που θα προτείνω έναν παίκτη που πιθανώς θα αρέσει ήδη στον Μπαρτζώκα που θέλει έναν συνδυασμό από αθλητικούς/ ψηλούς περιφερειακούς, ΜΑΠ και πλάγιους που να σουτάρουν, να ξέρουν τα βασικά τους αθλήματος και να τρέχουν καλά το τρανζίσιον. Ένας τέτοιος είναι ο Γάλλος Αξέλ Μπουτέγ της Μπιλμπάο. Σε κάθε περίπτωση τον βλέπω του χρόνου στην Ευρωλίγκα τον Γάλλο.
Μια τριάδα με Πάνγκος, Χάκετ και Μπουτέγ θα μας έδινε πολλά. Στο 4 να τα σκάγαμε για Σίκμα με μπάι άουτ και 1κ στο Λουκ και στο 5 θα την έβγαζα και με Ματ Κοστέλο (λευκός αλλά τον λες ΜΑΠ) να εναλάσσεται με τον Ελλις, αν δεν βγαίνανε οι παράδες για τον Τζεκιρί.
Ομαδικοί, με κίνητρο, που συνδυάζουν αθλητικότητα, ψυχή, μυαλό, γνώση των βασικών. Και οι περισσότεροι λευκοί εώς και ξανθομπάμπουρες. Τυχαίο; Ναι. :smile: