2019-2021-Oλυμπιακός-Προτάσεις για ρόστερ

Συντονιστής: Captains

Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Φεβ 01, 2020 11:57 am

απο που προκυπτει οτι θα γυρισει ο αγραβανης? με σασα-πρι-παπ-πολ(δεν θα φυγει πιστευω)-ΒΧ τι να τον κανετε τον αγρα? θα παρετε και ενα πολυ καλο 4-5αρι και τελος. ουτε πολλες αλλαγες ουτε τιποτα.

ο αγρα δεν κανει για ευρωλιγκα. αντε να ειναι 5ος ψηλος και να μην παιζει καθολου. ας αφησουμε και καναν ελληνα σε καμια αλλη ομαδα να δυναμωσουν και αυτες.

το ιδιο και ο παο εχει ιαν-παππα αχρηστους ουτε δευτερολεπτο ας τους αφησει.

καλυτερα με αυτα τα συμβολαια τα αχρηστα να παρεις εναν παικταρα παρα να τους εχεις να κοιτανε. καθε χρονο αυτο πληρωνε ο παο, φετος το ιδιο πληρωσε ο οσφπ, πολλοι παικτες μικρης ποιοτητας αντι για το 2ο.

1
1 Εικόνα
basket72
Reactions:

Σάβ Φεβ 01, 2020 12:34 pm

Neondreamer έγραψε:
Σάβ Φεβ 01, 2020 5:35 am
Φίλτατε basket72 συγχώρα με, αλλά νομίζω κι εγώ πως γίνεσαι ολίγον τι υπερβολικός με τις τόσες προσθήκες ξένων, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν γράψει επανειλημμένα οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" (ζέρβας, μελάγιες, βαρλάς κλπ) για πλάνο "επανελληνοποίησης", και ότι αυτό ήταν και μια από τις βασικές παραμέτρους της συμφωνίας Μπαρτζώκα-αφών.

Πρακτικά μιλώντας, στις θέσεις των FWs δε θ' αλλάξουν πολλά, θεωρώ. Θα φύγει, λογικά, ο Πολ, θα επιστρέψει ο "σκληρός" Αγρα, το πολύ-πολύ να φέρει για ασφάλεια ως τουίνερ κάποιον βετεράνο χωρίς πολλές απαιτήσεις, όπως ο Ντοορνεκαμπ επί παραδείγματι. Μόνο, κατ' εμέ, ερωτηματικό ο Ρούμπιτ, αν και εκτιμώ πως τελικώς θα αποδεσμευτεί, και λόγω συμβολαίου και για να μην παραγκωνιστούν οι Αγραβάνης & Βεζενκοφ.

Στα γκαρντς, για μένα το ΠΟΛΥ - και μακάρι, καθώς δεν είμαι αισιόδοξος* - να έρθει ένας (1) από τα "ψηλά ράφια", επιπέδου Beaubois ας πούμε. Κόνιαρης, Λαρε, Σπανούλης (αν συνεχίσει) δε νομίζω πως θα προοριστούν για 4λεπτα & garbagetime. Αν, μάλιστα, φέρει από τώρα κάποιον όπως ο Άλεξ Χάμιλτον της Ρισόν και κουμπώσει καλά, τότε ενδεχομένως δε θα γίνει δεύτερη καλοκαιρινή προσθήκη.

Στο 5, ωραία περίπτωση δείχνει αυτός ο Moreland, μου κίνησες το ενδιαφέρον να τον γιουτιουμπάρω πιο ενδελεχώς. Μπορεί να σταθεί, εκτιμάς, και ως βασικός;

*λόγω της οικονομικής αφερεγγυότητας και του "κακού" ονόματος στην πιάτσα, που σχεδόν τείνει να παγιωθεί, έχω την αίσθηση, με τα τελευταία

Καλημέρα :smile:
Καλημέρα Neondreamer και σε όλη την παλιοπαρέα που λένε και στα ραδιόφωνα!!

Εγώ την ελληνοποίηση την ήθελα και μου άρεσε πολύ μέχρι ένα σημείο στον Ολυμπιακό.
Μετά (επί Σφαιρό βασικά) είδαμε μια νοοτροπία "βασικού βρέξει- χιονίσει" που δεν ήταν και πολύ σόι με αποτέλεσμα να αδικηθούν σαφώς κάποιοι ξένοι παίκτες κι ως εκ τούτου η ίδια η ομάδα τελικά.

Όπως και να έχει δεν με ψήνουν καθόλου οι νέοι Έλληνες παίκτες και το λέω με στεναχώρια αυτό γιατί το ελληνικό μπάσκετ με όλα του τα ψεγάδια (από Βασιλακόπουλο, μέχρι το καφρηλίκι κλπ)
είναι διαφήμιση για τη χώρα. Στέκεται πάνω από τον μέσο όρο του νεοέλληνα, με πολύ καλό παράδειγμα τους ίδιους τους αθλητές.

Αλλά κάτι γίνεται στραβά στις ακαδημίες και τις ηλικιές γύρω στα 10-15 και δεν βγαίνουν παίκτες που να κάνουν καλά τα βασικά.

Για να έρθω και στα δικά μας: Σπανούλης (φοβερός και τρομερός για την ηλικία του) ωστόσο με έναν χρόνο παραπάνω και πιθανή (λέμε τώρα) συμμετοχή και στην Α1, θα είναι αισθητά χειρότερος από το φετινό- ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε μέχρι τα 2 τελευταία παιχνίδια σούταρε με κάτι λιγότερο από 25% από το 3π. Άντε να πήγε στο 28-29%.
Ο Κόνιαρης πάει καλά, μου αρέσει αλλά μέχρι εκεί. Για 4ος-5ος κοντός.
Το ίδιο και ο Λαρετζάκης.
Την κάτσαμε τη βάρκα αν έρθει κι αυτός.

Ο Β.Χ τώρα (τα έχουμε ξαναπεί όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό) έχει πολύ μπάσκετ μέσα του και αναντίστοιχη σχέση με τη γυμναστική και τον αθλητισμό όμως. Σόρρι κιόλας αλλά επειδή είμαι στις προπονήσεις δεκαετίες τώρα οι τραυματισμοί του λένε πολλά. Η στασιμότητά του, το ίδιο- όσο κι αν έχει και κάποιο ,μικρό, μερίδιο ο τότε Παναθηναϊκός.

Ο Βεζένκοφ μια χαρά σκόρες και τίμιος ριμπάουντερ αλλά όπως προείπα δεν ταιριάζει καθόλου μα καθόλου με τον τωρινό Πρίντεζη.
Κι επειδή ο Πρίντεζης μπορεί να δώσει περισσότερα αλλά κι επειδή είναι η σημαία του Ολυμπιακού κατ΄εμέ- ένας αθλητής κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό, δεν το κουνάει ούτε για αστείο.

Ο Παπανικολάου μου αρέσει, τον στηρίζω και κόντρα στο ρεύμα συχνά, αλλά όχι για πάνω από 22 μάξιμουμ 25 λεπτά. Θέλει συμπλήρωμα. Σιγά το νέο θα μου πείτε, και ποιος δεν θέλει; Ε, ο Παπανικολάου έχει συγκεκριμένες αδυναμίες που μπορεί ένας Πολ (στο πιο σταθερό του, όμως, γιατί κι ο Μπράντον είναι χρόνια τώρα ασταθής ως παίκτης) να τις καλύψει.

Ο Αγραβάνης ας έρθει για πέμπτος, έχει καλά στοιχεία- κάπου πήρε το μάτι μου ότι είναι αργός για Ευρωλίγκα- δεν θα το ΄λεγα, για αθλητικό τον θυμάμαι και για παίκτη που καταθέτει ψυχή. Στο μυαλό του πρέπει να ωριμάσει όμως.

Καταλήγοντας, πιστεύω ότι αν θέλουμε να πάμε καλά και να χτίσουμε ομάδα ανταγωνιστικι-ά :smile: πρέπει να πάμε στην αθλητικότητα, σε παίκτες που να στηρίζουν το μπάσκετ κομμάντο που θέλει ο Μπαρτζώκας, με τις αλλαγές, κάτι που μεταφράζεται σε ψηλά γκαρντ, γυμνασμένα και σε παίκτες αθλητκούς στο 4-5 που να προστατεύουν τη ρακέτα και να ακολουθούν κοντούς στις αλλαγές.

Να είναι παράλληλα παίκτες με κίνητρο και με όρεξη να παίξουν μπάσκετ.
Μακάρι να υπήρχαν τέτοιοι Έλληνες. Η απουσία τους φαίνεται και στην Εθνική (δεν φταίει μόνο η απουσία ταλέντου βέβαια στον τομέα αυτόν, αλλά και τα τραγελαφικά της ομοσπονδίας στην επιλογή προπονητών). Πάλι καλά που παίζουν τα αδέλφια Αντετοκούμπο, οι 3-4 ομογενείς που έμαθαν μπάσκετ στις ΗΠΑ και έχουμε καποιες ελπίδες.

* Οταν είχες γράψει για τον Ντόρνεκααμπ σου είχα πει ότι έχεις ψαγμένες επιλογές. Χθες έπαιξε καλά, όπως έκανε και για πολύ καιρό στο ισπανικό πρωτάθλημα πριν πάει στη Βαλένθια. Είναι παίκτης όμως που δεν ανεβαίνει στο 2 και θα "βρίσκει" αρκετά με τον Παπ.

** Μιλώντας για Έλληνες γράφω εδώ και καιρό, εδώ μέσα για τον Κώστα Αντετοκούμπο, Αυτός ναι με τα χίλια να έρθει. Αν και τώρα που ήρθε ο Έλλις λίγο δύσκολο να χωρέσουν. Κανένας από τους 2 δεν είναι για πρώτος σέντερ και κανένας για τρίτος. :oops:

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Φεβ 01, 2020 2:10 pm

Αυτά που θα πω παρακάτω είναι το πως πιστεύω θα διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι και όχι το πως θα ήθελα.

Θεωρώ καταρχάς δεδομένο πως οι παίκτες που θα διατηρηθούν στα σίγουρα είναι οι σπανουλης,πριντεζης,Παπανικολάου,ελις,
Κονιαρης,βεζενκοφ . Από εκεί και μέρα θεωρώ πως είτε θα μείνει ο ρουμπιτ στο 4/5 είτε θα έρθει στη θέση του Αγραβάνης . Ελπίζω να μείνει ο ρουμπιτ είναι εξαιρετικός στο «4» μπορεί να δώσει τουλάχιστον 15 ποιοτικά λεπτά (και παραπάνω μην σας πω) στη θέση και ένα 5λεπτο ακόμα στο «5» , ενώ παίζοντας στο «4» θα βοηθά και με την έλλειψη όγκου του ελις . Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει και με τον μπαλντουιν που έχει ικανότητες που ίσως να μην έχει κανένας άλλος παίκτης στην Ευρώπη . Αν συγκεντρωθεί λίγο θα μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα , οι 6 ασσιστ για 0 λάθη , η άμυνα και το εντυπωσιακό του κάρφωμα (στο ματς με τη μπασκονια) είναι θετικοί ιονοι και ακόμα τον τεστάρει ο μπαρτζωκας θεωρώ . Αν αποφασιστεί να φύγει ο μπαλντουιν θεωρώ πως ο αντικαταστάτης του θα είναι παίκτης που εκεί ακουστεί ήδη και αυτός θα είναι ο οικονομικότατος Αλεξ χαμιλτον που έχετε μιλήσει κι εσείς για τα χαρακτηριστικά του μην τα ξαναπω , πιστεύω θα βοηθούσε πολύ.

Από εκεί και πέρα όπως λένε είναι κλεισμένος ο λαρετζακης . Η ομάδα επίσης θα το παλέψει να κρατήσει τον μιλουτινοφ (ο οποιος λογικά θα προτιμήσει είτε τις τσσκα/μπαρτσελονα είτε το νβα) , εναλλακτικες υπάρχουν αρκετές και ο μπαρτζωκας το έχει με το να βρίσκει ψηλούς . Ο ερικ Μορλαντ που είπε ο μπάσκετ72 είναι αρκετά καλή επιλογή , εγώ πιστεύω πως και ο Τζεκιρι θα γίνει από τους καλύτερους σεντερ της λιγκας . Έτσι μένει ένα χοντρό και καλό οικονομικό πακέτο για τον βασικό point guard . Εννοείται η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού θα είναι ο σλουκας εδώ (αντικειμενικά δύσκολη περίπτωση , λογικά αν έχει κρούσμα από καμία Ρεάλ ή μπαρτσα κλπ θα τις προτιμήσει) , ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι παιχταράδες που με ένα καλό ποσο και το χρίσμα του ηγέτη θα έρθουν για να προσφέρουν στον Ολυμπιακό (και ο πάγκος είναι μια τέτοια περίπτωση αλλά θεωρώ πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει και κάποιον πολύ καλύτερο) .

Δυο προβληματισμούς έχω μόνο..
*αυτη η ομάδα ίσως χρειαστεί και ένα 2/3αρι στυλ σταουσκας που θα χρησιμοποιείται σαν δικλείδα για τους ΒΧ και λαρετζακη , ωστόσο αν ο οσφπ δεν παίζει Α1 του χρόνου δεν ξέρω πως θα γίνει να χωρέσουν 13 παίκτες στην ομάδα που θα θέλουν όλοι χρόνο και ευκαιρίες , ίσως καεί κάποιος έτσι.
*ακουω ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται δυο σούπερ Γκαρντ για να προχωρήσει του χρόνου και να επανέλθει στα πλειοφς και συμφωνώ , ωστόσο πιστεύω ότι το 2ο Γκαρντ (είτε είναι ασσοδυο είτε είναι 2/3αρι) θα έρθει μόνο αν αποχωρήσει ο σπανουλης από την ενεργό δράση φέτος . Αυτή είναι η εκτίμηση μου.

Σχηματικά :

Πάγκος(ή άλλος)-Κονιαρης
1/2: Μπαλντουιν/Α. Χαμιλτον
Σπανουλης(?)-Λαρετζακης
Παπανικολάου-ΒΧ
Πριντεζης-Βεζενκοφ-Ρουμπιτ(4/5)
Μορλαντ/Τζεκιρι-Ελις

Και ξαναλέω αν παίζει ο Ολυμπιακός Α1 του χρόνου θα χωρέσει και ένας σταουσκας στη παραπάνω ομάδα στο 2/3.

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2545
Αγαπημένη θέση: PF

Σάβ Φεβ 01, 2020 2:49 pm

Είχα αναφέρει και πριν κάποιες μέρες, ότι αν ο Ολυμπιακός θέλει να κυνηγήσει τα play-offs του χρόνου με σοβαρές πιθανότητες, χρειάζεται κάποιον καλύτερο του Λαρεντζάκη. 5αδα γκαρντ εκ των οποίων οι 3 είναι ο 38χρονος Σπανούλης, ο Κόνιαρης και ο Λαρεντζάκης, θέλει τουλάχιστον άλλους 2 ξένους γερά ονόματα δίπλα της. Για Λαρεντζάκη θα ήμουν θετικός μόνο αν η ομάδα παίξει και στην Basket League, που θα χρειάζονται περισσότερες λύσεις μέσα στην χρονιά, αν φύγει ο Ποκουσέφσκι.

Επίσης η επανελληνοποίηση πρέπει να γίνει υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ας μην ξεχνάμε :
1) Σπανούλης και Πρίντεζης κλείνουν φέτος τα 38 και τα 35 αντίστοιχα.
2) Κόνιαρης και Χαραλαμπόπουλος προς το παρόν σε μια ομάδα που κυνηγάει τα play-offs, δεν δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν παραπάνω από 10-15 λεπτά. Ο δεύτερος κιόλας θα είναι ερωτηματικό.
3) Ο Αγραβάνης βρίσκει χρόνο και ρυθμό φέτος, αλλά δεν ξέρω αν θα γυρίσει το καλοκαίρι. Επίσης για κάτι παραπάνω από 5ος ψηλός δεν είναι.

Οπότε από το υπάρχον ρόστερ οι μόνοι Έλληνες που θα μπορούσαν να σταθούν ως βασικοί είναι ο Παπανικολάου και ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη (αλλά με μειωμένο ρόλο ίσως), και ο Βεζένκοφ σαν backup. Και στην αγορά δεν υπάρχουν πολλοί προσεγγίσιμοι που θα μπορούσαν να έχουν ρόλο.

Στους ψηλούς αν δεν μείνει ο Μιλουτίνοφ χρειαζόμαστε στην θέση του έναν 7-footer ή έστω ένα δυνατό κορμί που να μπορεί να παίξει και το pick n roll. Ο Έλις από πίσω δείχνει μια χαρά και πιστεύω θα είναι και καλύτερος του χρόνου. Για 5ο ψηλό είναι περίεργα τα πράγματα. Ο Ρούμπιτ δεν είναι κακός παίκτης, έχει και το σουτάκι του από μέση/μακρινή απόσταση, μπορεί να παίξει και στις 2 θέσεις σε χαμηλά σχήματα. Αλλά κι αυτός είναι αρκετά ασταθής, οπότε είναι ερωτηματικό αν αξίζει το ρίσκο. Υπάρχει και ο Χαπ, ο οποίος μετά την χρονιά που κάνει στην Κρεμόνα φαντάζομαι σίγουρα θα είναι στα ραντάρ του Μπαρτζώκα σαν 5ος ψηλός.
Ο Κ. Αντετοκούμπο δεν πιστεύω ότι επί της παρούσης μπορεί να σταθεί σαν 5ος ψηλός σε ομάδα της Ευρωλίγκα. Είναι ακόμα άγουρος και πρακτικά δεν έχει παίξει Ευρώπη ποτέ. Μόνο αν ο Ολυμπιακός παίξει και Basket League, οπότε θα μπορούσε να ξεκινήσει παίρνοντας χρόνο εκεί.
Επίσης ο Μπόλντγουιν έχει τα προσόντα σίγουρα και ο Μπαρτζώκας παικτικά τουλάχιστον θα μπορούσε να τον στρώσει. Το θέμα είναι αν μπορεί να αποκτήσει σταθερότητα και κατάλληλη νοοτροπία.

Δηλαδή αν θεωρήσουμε ότι η ομάδα θα παίξει και Basket League, ένα προτεινόμενο ρόστερ θα ήταν.

1 : Μεταγραφή, Κόνιαρης
2 : Μεταγραφή, Σπανούλης, Μπόλντγουιν ή Λαρεντζάκης
2-3 : Πολ ή κάποιος άλλος ξένος, Ποκουσέφσκι (αν βγαίνουν 7 ξένοι με αυτόν)
3 : Παπανικολάου, Χαραλαμπόπουλος
4 : Πρίντεζης, Βεζένκοφ
5 : Μιλουτίνοφ ή μεταγραφή, Έλις, Κ. Αντετοκούμπο
4-5 : Χαπ ή Ρούμπιτ ή Αγραβάνης.

Ρόστερ 15 παικτών (14 για Ελλάδα).

0
Άβαταρ μέλους
excelsior

Reactions: 0

Σάβ Φεβ 01, 2020 6:26 pm

Θεωρω δεδομενο οτι θα κινηθουμε για τον Μιτρου Λονγκ! Απο τη στιγμη που μιλαμε για Ελληνοποιηση αυτους τους καιρους ειναι αδιανοητο με τα Guard που "παιζουν" να μη υπαρξει ενδιαφερον, απορω που δεν συμπεριλαμβανεται σε καμια 5αδα..

Αυτος και ο Σλουκας ειναι κομβικης σημασιας για του χρονου αν θελουμε να δουμε κατι αξιολογο, τη στιγμη μαλιστα που θα ανανεωσει ο Σπανουλης με τις αδυναμιες στο να ανταποκριθει σε ενα συγχρονο μπασκετ! Πρεπει οπωσδηποτε να φυγει αυτο το ειδικο-επιπλαστο στις απαιτησεις της διοργανωσης Βαρος που του αναθετουν να πρωταγωνιστει ωστε να πρωταγωνιστουμε.. Γιατι απλουστατα δεν κανουμε τπτ...! και αυτο μπορει να γινει με 2 τροπους μιας και ενας τριτος που δοκιμαστηκε δεν ναυαγησαμε ουκ ολιγες φορες..

Η΄ παιρνεις τα μοναδικα, υπαρχοντα και απομεινοντα αξιολογα Guard Ελληνων παικτων και περνας παλι το μυνημα στη μεταβαση μιας μετασπανουλης εποχης στη περιφερεια εχοντας ως εκλεκτους το Σλουκα και τον Λονγκ σε ισσοροπια μαζι με 2 καλους ξενους (χωρις να εχεις απαραιτητα καποια ηγετικη μορφη) και μειωνοντας δραματικα τα λεπτα του Σπανουλη..

Η' δεν εχει καθολου Ελληνοποιηση και Σπανουλη και προχωρας σε ενα Format ομαδας με πρωταγωνιστικο ρολο ξενους απο το πρωτο ραφι εχοντας μετρια backups Ελληνων παικτων οπως Κονιαρης, Λαρετζακης, Χαραλαμποπουλος ή και ο Βεζενκοφ...

Η΄ περιμενεις το ιδανικο φιτ διπλα στο Σπανουλη στα 38 του... :roulette:

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 2942
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Σάβ Φεβ 01, 2020 10:55 pm

27χρονο που εχει παιξει 128 "επαγγελματικα" λεπτα μπασκετ στην καριερα του... μαλλον δεν θα τον επαιρνα.

Εικόνα

0
Άβαταρ μέλους
excelsior

Reactions: 0

Κυρ Φεβ 02, 2020 2:11 pm

reignman έγραψε:
Σάβ Φεβ 01, 2020 10:55 pm
27χρονο που εχει παιξει 128 "επαγγελματικα" λεπτα μπασκετ στην καριερα του... μαλλον δεν θα τον επαιρνα.

Εικόνα
O Κονιαρης ή ο Λαρετζακης ειναι καλυτερος? Επισης με Ματζαρη εχεις παει μακρυα παντως...
Ποιον Ελληνα Guard Θελετε δηλ?

0
basket72
Reactions:

Κυρ Φεβ 02, 2020 7:32 pm

Τον ακούω χρόνια τον Μήτρου - Λογκ, δεν τον ξέρω ως παίκτη, αλλά αυτό που έχω διαβάσει ( και πρόσφατα_) εδώ μέσα λογικά, είναι ότι δεν έχει ελληνικό διαβατήριο. Οπότε γιατί αυτόν; Εκτός αν είναι πις οφ κέικ :smile: η υπόθεση με το πασαπόρτι του, τότε να τον εξετάσουμε κι αυτόν. Από Λάρε καλύτερος θα είναι λογικά.

Άβαταρ μέλους
john wick

allstar
Reactions: 225
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Κυρ Φεβ 02, 2020 7:48 pm

Εχει κανονικά ελληνικο διαβατηριο ο Μητρος...

0
Δεν έχεις επιλογές , ζήσε...
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2429
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Κυρ Φεβ 02, 2020 8:31 pm

john wick έγραψε:
Επειδή εγώ έλεγα ότι δεν έχει τελικά απ'ότι βλέπω κάποιοι λένε ότι εχει βγάλει. Αλλού βέβαια ότι ακόμα να βγάλει...
Όμως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι είναι καλύτερος του Λαρεντζάκη η του Κόνιαρη για να μπορείς να υπολογίζεις πολλά
Είναι ένας παίκτης που το καλοκαίρι κλείνει τα 26 και έχει παίξει μόνο 127 λεπτά κανονικού επαγγελματικού μπάσκετ.
Γράφει νούμερα στην gleague αλλά αυτό δεν λέει κάτι.
Φέτος έχει 17,9 πόντους με 21 σουτ(33% τρίποντο,37% FG%) και 7,7 ασσίστ με 3,7 λάθη
Δηλαδή ένας από τους πολλούς παίκτες της gleague που γράφουν νούμερα με κακά ποσοστά αφού παίζουν συνέχεια με την μπάλα στα χέρια και σουτάρουν πολύ.

Αυτό θα ήταν το πρόβλημα του στο να πιάσει σε μια ομάδα με μικρότερο ρόλο. Δεν είναι παίκτης που μπορεί να βρει ρυθμό από την άμυνα και να δώσει σκορ σε λίγο χρόνο.
Θέλει προσπάθειες και την μπάλα στα χέρια,σκόρερ είναι ο άνθρωπος,κάτι που σε επίπεδο Ευρωλίγκας δεν θα έχει.
Θυμίζει λίγο περιπτώσεις παικτών που γράφουν νούμερα και μόλις πάνε σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου εξαφανίζονται γιατί δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε μικρότερο ρόλο.

Βέβαια αν δεν ζητάει πολλά για τον ρόλο του 5ου γκαρντ τον δοκιμάζεις,τι έχεις να χάσεις. Αλλά δεν μπορείς να ποντάρεις κάτι περισσότερο πάνω του.

1
1 Εικόνα
basket72
Reactions:

Κυρ Φεβ 02, 2020 8:54 pm

john wick έγραψε:

Να το δω, θέλω αποδείξεις κι ονόματα. :P
Πλάκα- πλάκα, σε μια αναζήτηση που μόλις έκανα στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι πιο φρέσκο από το καλοκαίρι που μας πέρασε, που ακόμα δεν είχε πάρει.
Μυστήριο φάση.

Άβαταρ μέλους
john wick

allstar

Κυρ Φεβ 02, 2020 9:09 pm

0
basket72
Reactions:

Κυρ Φεβ 02, 2020 9:20 pm

john wick έγραψε:
Κυρ Φεβ 02, 2020 9:09 pm
https://www.iapopsi.gr/thelei-ethniki-e ... roy-longk/
Το είδα αυτό βρε φίλε όπως είδα και δημοσιεύμα του eurohoops το καλοκαίρι του 18΄ και αποκλειστικό κιόλας :D
https://www.eurohoops.net/el/nba-news-e ... rou-longk/
και μετά κενό
ώσπου είδα ότι το καλοκαίρι του 19΄ ότι ακόμα να βγάλει το διαβατήριο.

https://www.eurohoops.net/el/fibawc-el/ ... pagkosmio/
γελάσαμε και σήμερα με τους έγκυρους τους δημοσιογράφους- χίλια χρόνια θα ζήσουμε

Άβαταρ μέλους
john wick

allstar

Τετ Φεβ 05, 2020 10:27 am

Λοιπόν φίλοι συμφορουμίτες θα είμαι καυστικός αλλά το σχόλιο μου πιστέψτε με ειναι καλοπροαίρετο... :lol:

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ειμαι από αυτούς που ποτέ δεν πανηγύρισαν για την Α2 , για τα #mexritelous κλπ...
Εγώ θέλω δυνατό Ολυμπιακό για να ειμαι κ εγώ δυνατός...
Ήμουν μέσα στο τελευταίο ματς με τον Προμηθέα πέρσι (από τότε έχω να πάω) , που πήραμε το πρωτάθλημα ..ήταν το πιο βαρετό ματς , χειρότερο και από φιλικό προετοιμασίας...

Λοιπόοοοοοοον :
Από αυτόν τον Ολυμπιακό για του χρόνου αν ήμουν Μπαρτζώκας θα κρατούσα :
-> Παπανικολάου
-> Βεζένκωφ (για μπακ απ 4άρι)
-> Κόνιαρη (για 4ο γκαρντ )
-> Σπανούλη (με συζήτηση ότι θα παίζει max.15΄ και με συμβόλαιο max. 500K )
-> Πρίντεζη (με συμβόλαιο επίσης max.600K)
-> Elis (για μπακ απ 5άρι)
ΤΕΛΟΣ , ΛΗΞΙΣ.......ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ

Απ ότι φαίνεται ο Μιλου δεν θα μείνει , ήδη από εχτές στα social τρώει χονδρό κράξιμο...
Όλοι οι ξένοι που έχετε πλην Ellis δρόμο......
δεν υπάρχει παίκτης Paul , δεν υπάρχει παίκτης Baldwin , καλά δεν συζητάω για Rubit....

ο Ολυμπιακός πρέπει να χτίσει μια ομάδα από την αρχή.
χρειάζεται άσσο και 2άρι επιπέδου τι να πω , Σλούκα , Adams , Hertell κλπ...
με πορδές δεν βάφονται αυγά...
Αν όπως λέει αγαπάει ο Σπανούλης την ομάδα , ας δεχτεί τον ρόλο του , ας δεχτεί τα 500 Κ συμβόλαιο , τόσα έχει βγάλει στη ζωή του , δεν τα πολυέχει και ανάγκη...Ας μείνει έναν χρόνο στην ομάδα ως ο συνδετικός κρίκος του χθες και του αύριο. Πιο πολύ για τα αποδυτήρια και για να εμφυσήσει στους υπολοίπους τι σημαίνει Ολυμπιακός..

επίσης χρειάζεται και 5άρι δυνατό .
Εννοείται το μπάτζετ θα πρέπει να ανέβει τουλάχιστον στα 13 με 14 εκατομμύρια..
Μην τρέφουμε αυταπάτες.
Χωρίς λεφτά ομάδα δεν φτιάχνεις. Εκτός αν εισαι ο Σάρας και παίζεις στο ασφαλές περιβάλλον της Ζάλγκιρις...
Ομάδες πυροτεχνήματα όπως η Κούμπαν του Μπαρτζώ βγαίνουν 1 κάθε 10 χρόνια...
Εδω είμαστε Βαλκάνια και εδώ υπάρχει το 2πολο Ολυμπιακός -Παναθηναικός με ότι αυτό συνεπάγεται ..
Και μην νομίζετε ότι ο κόσμος θα στηρίξει και πολύ τον Μπαρτζώ..Οκ η φετινή χρονιά είναι περίεργη , του χρόνου που υποτίθεται θα είναι κάτι άλλο για να δούμε...Εδώ μετά από ευρωπαϊκή κούπα και τον κυνηγούσαν .....

Το πιο σημαντικό απ΄όλα κατ εμέ ειναι να βρεθεί τρόπος να παίξει στην Α1 του χρόνου ο Ολυμπιακός.
Αυτή τη στιγμή ο πιο εύκολος τρόπος ειναι μέσω ανόδου από την Α2..
Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί ώστε στα πλέυ οφ να ειναι δυνατή.
Νομίζω ότι όταν έρθει ή ώρα να τεθεί αυτό το θέμα , κάπως έτσι θα σκεφτούν οι Αφοί...

Υπάρχει και μια άλλη λύση για το μέλλον του Ολυμπιακού.
Δεν ανανενώνει ο Σπανούλης..
Κρατήστε το και αυτό... :roll:

0
basket72
Reactions:

Τετ Φεβ 05, 2020 1:00 pm

john wick έγραψε:
Τετ Φεβ 05, 2020 10:27 am

John δίκιο έχεις, με σοβαρό προπονητή (όπως είναι ο Μπαρτζώκας) ο ρόλος κι ο χρόνος του Σπανούλη δεν νομίζω πια να είναι πρόβλημα- πόσο μάλλον αν γυρίσει στην Α1.
Μιλώντας για το αν θα γυρίσει στην Α1 δεν μπορεί παρά να μην σκεφτεί κανείς τη ρίζα των προβλημάτων του Ολυμπιακού που απλώς συνέπεσαν χρονικά με τη φθορά λόγω ηλικίας, των Σπανούλη και Πρίντεζη.
Τα προβλήματα είναι στη διοίκηση και τους τυχοδιωκτισμούς της. Δεν είναι ούτε καν το περιορισμένο μπάτζετ. Εδώ δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι καλά- καλά αν θα είναι εκεί και του χρόνου.
Κατεβάσαμε ομάδα στην Α2 και δεν κάθονται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή, βάζοντας όλους τους μικρούς παρά πάνε και αγοράζουν κάτι παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι την Α2 μην φάμε κι εκεί κατραπακιά λες και κάτι τρέχει.

Ο Ποκουσέφκσι πιο πολύ έπαιζε πέρσι στην πρώτη ομάδα παρά φέτος. Το μόνο καλό της χθεσινής βραδιάς ήταν ότι πήρε 2-3 λεπτά ο μικρός Νικολαϊδης που και να μην έπαιρνε, μόνο που μπήκε σε αποστολή εκτός έδρας για ματς Ευρωλίγκας είναι μεγάλη εμπειρία από μόνη της.

Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξουν και οι παίκτες έπονται.
Δεν χρειάζεται καν να πάμε σε μπάτζετ πάνω από 10 προκειμένου να φτιάξουμε μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος. που να είναι ανταγωνιστική κι αν κάτσουν και οι αντικειμενικές συνθήκες να διεκδικήσει μέχρι και F4. Δεν θα πρέπει να είναι αυτός ο στόχος όμως, γιατί αυτό έγινε με το ντόμινο που προκάλεσε η απόφαση Σπανούλη να φύγει από τον Παναθηναϊκό σε καλή ηλικία, η παρουσία ενός παίκτη όπως ο Πρίντεζης και 3-4 νεαροί τότε Έλληνες αρκετά ως πολύ ταλαντούχοι.
Επιπλέον, είχαμε την τύχη να βρεθούν όλοι αυτοί κάτω από την καθοδήγηση ενός σπάνιου μπασκετάνθρωπου όπως ο Ίβκοβιτς κι ακολούθως είχαμε σωστές αποφάσεις των Αγγελόπουλων στις επιλογές Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί η ψυχραιμία των Αγγελόπουλων (τότε) που αντίθετα με τα ελληνικά ήθη ( βλ. ποδόσφαιρο Ολυμπιακού κι άλλων ομάδων αλλά και μπάσκετ Παναθηναϊκού) δεν απέλυαν τους προπονητές με την πρώτη στραβή αλλά τους στήριζαν.

Πάμε τώρα και το θρεντ για να επανέλθουμε εντός θεματικής (αν και με κάποιον τρόπο ήταν απαραίτητη η εισαγωγή μου αυτή, δεδομένων των περίεργων και πρωτόγνωρων συνθηκών γύρω από το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού).

Συμφωνώ κι εγώ ότι οι παίκτες που είναι πιο πιθανό να μείνουν είναι αυτοί που λες. Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Κόνιαρης, Χαραλαμπόπουλος, Έλλις και Βεζένκοφ.
Ο Ρούμπιτ θα μπορούσε να προσφέρει ως 5ος από τη στιγμή που καλύπτει 2 θέσεις αλλά προφανώς υπάρχουν κι άλλοι με τα ίδια χαρακτηριστικά (ας πούμε ο Τζα Τζουάν Τζόνσον) ενώ ακόμα καλύτερος θα ήταν ο Κώστας Αντετοκούμπο κυρίως ως 5 αλλά και σε κάποια σχήματα και στο 4 απέναντι σε Ράντολφ, Σίνγκλετον και σία.

Ο Βεζένκοφ καλός, αλλά ο Μπαρτζώκας θέλει αθλητικό δίδυμο στο ζωγραφιστό και θα δείξει. Κι εγώ θα ήθελα κάτι άλλο δίπλα στον Πρι, όπως έχω ξαναγράψει άλλωστε.

Έχω γράψει αρκετούς παίκτες που θα τους έβλεπα να δημιουργήσουν ομάδα με ανταγωνιστικό πνεύμα που να παίρνει δύναμη από την άμυνα (όπως τα καλά μας χρόνια) και πιστεύω ότι καλύτερος από τον Χάκετ δεν υπάρχει. Μου είχες πει ότι δεν τον αφήνει ο Ιτούδης να φύγει. Δεν είναι στο χέρι του όμως, μένει ελεύθερος ο Ντανιέλος, η Μόσχα και γενικά h VTB κουράζει στα 2-3 χρόνια, την ευρωλίγκα του τη σήκωσε, τον Ολυμπιακό τον αγαπάει, θα έχει και τον χώρο να γίνει ο ηγέτης του.
Άσε να δούμε τι θα γίνει και στην ΤΣΣΚΑ φέτος- ;) έχω γράψει εδώ και κάνα μήνα ότι παίζει να μη μπει F4 για πρώτη φορά.

Δεν θα ξαναγράψω τους ίδιους παίκτες, μόνο που θα προτείνω έναν παίκτη που πιθανώς θα αρέσει ήδη στον Μπαρτζώκα που θέλει έναν συνδυασμό από αθλητικούς/ ψηλούς περιφερειακούς, ΜΑΠ και πλάγιους που να σουτάρουν, να ξέρουν τα βασικά τους αθλήματος και να τρέχουν καλά το τρανζίσιον. Ένας τέτοιος είναι ο Γάλλος Αξέλ Μπουτέγ της Μπιλμπάο. Σε κάθε περίπτωση τον βλέπω του χρόνου στην Ευρωλίγκα τον Γάλλο.
Μια τριάδα με Πάνγκος, Χάκετ και Μπουτέγ θα μας έδινε πολλά. Στο 4 να τα σκάγαμε για Σίκμα με μπάι άουτ και 1κ στο Λουκ και στο 5 θα την έβγαζα και με Ματ Κοστέλο (λευκός αλλά τον λες ΜΑΠ) να εναλάσσεται με τον Ελλις, αν δεν βγαίνανε οι παράδες για τον Τζεκιρί.
Ομαδικοί, με κίνητρο, που συνδυάζουν αθλητικότητα, ψυχή, μυαλό, γνώση των βασικών. Και οι περισσότεροι λευκοί εώς και ξανθομπάμπουρες. Τυχαίο; Ναι. :smile:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”