basket72 έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 15, 2021 1:41 pm
lefpan έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 15, 2021 1:29 pm
[
Ακριβώς! Ο Ζαν Σαρλ πρέπει να μείνει οπωσδήποτε, γιατί καλύπτει ικανοποιητικά και το 4 και το 5.
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε πως, αν πάρουμε τον Κ. Κούμπο, δεν μας χρειάζεται ο Γάλλος.
Θα βαράμε το κεφάλι μας.
Πάνω που το έκλεινα να φύγω για δουλειά/σάουνα είδα το ποστ σου φίλε μου
Εγώ που είμαι ένας απ΄ αυτούς που λέω να σου εξηγήσω πως το έχω. Κι αφού επαναλάβω ότι ο Ζαν Σαρλ είναι πολύ χρήσιμος παίκτης, καταπληκτικός αμυντικός (αέρα -εδάφους, έξω- μέσα, μόνο στο μαρκάρισμα στο ποστ χάνει).
Ο Ζαν Σαρλ αποκτήθηκε πέρσι ως 4ρι αλλά κι ως 5ρι λόγω ότι είχαμε μόνο 2 σέντερ τα οποία ήταν κι άπειρα από Ευρωλίγκα.
Στο 4ρι με τη χρονιά που έκανε ο Σάσα, που να βρει πολύ χρόνο ( ο Πρίντεζης ήταν καλός για όσο έμπαινε κι αν λάβει υπόψη την ηλικία του σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που κουβαλάει χρόνια).
Αν έρθει ο Κώστας (που λογικά θα έρθει, λόγω πρότασης και μόνο)
τότε αυτομάτως στο 5 δεν βρίσκει χρόνο ο Ζαν Σαρλ. Από τη στιγμή που ήρθε πολύ καλύτερος παίκτης από τον Έλις κι από τη στιγμή και που ο Μάρτιν έχει κι έναν χρόνο Ευρωλίγκας στις πλάτες του.
Στο 4 θα μπορούσε να βγει ως τρίτος παίκτης το 3ρι που θα παίρναμε αν ήταν ψηλό/δυνατό. Τύπου Λούτσιτς (να πούμε και καμιά βλακεία) ή Ντ.Χόμες (με το ρίσκο του) ή Φοντέκιο (αν δεν μας τον είχε αρπάξει ο Κερεχέτα-ς). ή
Γ. Χάουαρντ ( βασικά αυτόν ελπίζω) ή Τίμα ( μπρρρρ). Τέτοιους πολλούς έχει και το ΝΒΑ σε κανά μήνα βέβαια.
Το βλέπω λίγο διαφορετικά για το 5 που πιστεύω πως εφόσον ο Μάρτιν έβγαλε τραυματισμό πέρυσι και εφόσον έτσι και αλλιώς δεν θα έχεις 3 5άρια στην 12άδα, ο Κώστας έτσι και αλλιώς θα ξεκινήσει από Α1 και σταδιακά, αρχικά όταν προκύπτει ανάγκη, θα μπει ευρωλίγκα. Μέχρι τότε η 12άδα θα πρέπει να έχει βάθος στο 5 μέσα από το 4, εφόσον στις άλλες θέσεις έτσι και αλλιώς έχουμε ήδη αρκετό.
Καταλαβαίνω πως αν ο Βέζε το πιάσει από κει που το άφησε, ο Πρι παραμείνει Πρι, παίζουν από την αρχή καλά τα 2 5άρια, γυρίσει καλά ο Παπ και βγει καλό και το 3-4άρι που θα πάρουμε (σε αυτό το σενάριο), ενώ δεν χτυπήσει και κανείς ιδιαίτερα... ο Ζαν Σαρλ δεν θα βρει χρόνο τελικά. Αλλά αυτό μου μοιάζει αισθητά μικρότερο ρίσκο από το να μην αρχίσει καλά κάποιος στο 5 πχ, να χτυπήσει ο Πρι και να μην έχεις πιο ψηλό ή/και αθλητικό 4άρι ή να μην μπει από την αρχή καλά ο Παπ και να χρειαστεί παραπάνω ο Χάουαρντ πχ στο 3 ή ο βέζε.
Η ομάδα μου φαίνεται φουλ κομπλέ χωρίς τραβηγμένο θέμα υπερφόρτωσης σε θέσεις (θα έχουμε και Α1 φέτος) και αν φύγει ο Γάλλος θα έχω ξαφνικά μια ανασφάλεια πως ο Μάρτιν δεν γίνεται να έχει κακή περίοδο σε κανένα σημείο της χρονιάς αλλά ειδικά στην αρχή που και ο Κώστας ακόμα δεν θα είναι έτοιμος.
Αν έχεις στην 12άδα
Σλούκα,Γουόκαπ
Μακκίσικ, Κάρτερ, Λάρι
Παπ, Χάουαρντ πχ
Βέζε, Πρι
Μάρτιν, Φαλ
Γιατί να μην έχεις Ζαν Σαρλς 12ο; Τι παίχτης κουμπώνει καλύτερα; Εφόσον είναι 6+1 οι ξένοι πάντα και άρα ο Κώστας θα βρίσκει σταθερά χρόνο στην Α1 έναντι ενός από τους 3 ψηλούς ξένους.
Πέρα από όλα αυτά όμως στα οποία μπορεί και να έχω φουλ άδικο...
Φαντάζεσαι όντως τον ίδιο τον Τίμα; Να αλλάξουμε το καλύτερο παιδί (Ζαν Σαρλς) για τον γνωστό για την κάπως εριστική αγάπη του για το μπάσκετ και τον ανταγωνισμό;
Υγ: Ο Χάουαρντ προφανώς είναι ναι!
Υγ1: Νομίζω πάντως πως αν δεν έρθει ο Ντόρσει θα πάνε για «καλύτερο» όνομα στο 3 και λογικά από απέναντι που με τα αντίστοιχα λεφτά θα βρουν κάτι καλό και όνομα που κάνει γκελ. Εκτός πια και αν όντως γίνεται το μπαμ με Λούσιτς που εντάξει... μιλάμε για άλλη αύξηση στο μπάτζετ μετά και εκεί ίσως για να βγει οικονομικά να πρέπει όντως να κόψεις κάποιο συμβόλαιο.