Η αντίληψη/πεποίθηση που έχουν κάποιοι είναι ότι οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες μισούν κάθε τι ρώσικο. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι βαλτικές χώρες ήταν ανεξάρτητες ανάμεσα στους δύο μεγάλους πολέμους. Ανάλογο μίσος είχαν και οι Φινλανδοί οι οποίοι είχαν βάλει πολύ δύσκολα στους Ρώσους, πριν τη ναζιστική εισβολή.
Ο Χίτλερ ήξερε ότι για να καταλάβει τη ΕΣΣΔ έπρεπε να βάλει "καρφιά" εσωτερικά, κάτι που τελικά κατάφερε, αφού είχε τονο μετρ της προπαγάνδας όπως απευθυνόταν σε ένα κομμάτι του κόσμου που ό,τι και να του έλεγες θα το δεχόταν. Να μην τα πολυαναλύω οι βαλτικές χώρες ήταν και είναι ψευτοδημοκρατικές από το '90 και δώθε.
Αν είσαι μαύρος, έχεις πρόβλημα, αν είσαι Ρώσος σε κοιτούν με μισό μάτι, αν δεν έχεις γεννηθεί εκεί ή δεν μιλάς καλά τη γλώσσα τους (όπως ο γιος Sabonis) ξυνίζουν τα μούτρα τους. Γενικά η εικόνα που έχω είναι κακή, έγινε χείριστη όταν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου χαιρετούσαν ναζιστικά στον αγώνα μπάσκετ της εθνικής τους. Οι Άγγλοι έπαθαν κοκομπλόκο με αυτό, αλλά who f

s Lithuanians

. Το ξέχασαν και πήγαν παρακάτω.
Οι Ουκρανοί από την άλλη ήταν κοντύτερα στους Ρώσους. Θρησκευτικά, γλωσσικά ακόμη και στα έθιμα τους. Το πρόβλημα ήταν και είναι ότι κάποιοι στη Ρωσία τους έβλεπαν σαν παρίες. Κακώς κατά τη γνώμη μου. Αυτό που ζει ο λαός τους, που δυστυχώς δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, είναι έγκλημα!
Η φάση τώρα με τη Ρωσία είναι άλλο πράγμα. Οι Ευρωπαίοι βγάζουν καντίλες και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο οι ΗΠΑ με τα αιώνια κόμπλεξ τους. Ενώ κανονικά θα έπρεπε όλοι μαζί να κοιτάξουν σε ετούτο το ευλογημένο κομμάτι της γής, να ζούμε μονιασμένοι, συχνούς πολέμους δεν έχουμε τα τελευταία 50 χρόνια, ούτε έλλειψη αγαθών υπάρχει, ούτε έλλειψη νερού ή αβάσταχτη φτώχεια. Και εδώ έγκειται η μεγάλη αστοχία της Ευρωπαϊκης Ένωσης που ξεκίνησε με το σκεπτικό "Από το Λονδίνο, μέχρι τα Ουράλια" (Ντε Γκολ) και τώρα κατάντησε ανέκδοτο.
Ο Putin είναι δικτάτορας, ένας παρανοϊκός που έχει κάνει το Σύνταγμα της χώρας κωλόχαρτο. Αυτή τη στιγμή είναι εισβολέας-εγκληματίας και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Οι Ρώσοι όμως είναι καλοί άνθρωποι και πιστέψτε με χωρίς αυτούς τότε το 1940-45, σήμερα εμείς θα μαθαίναμε το Lili Marleen στα σχολεία και θα χαιρετιόμασταν ναζιστικά.