2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 02, 2022 4:28 pm

Για να μεταφέρουμε εδώ την συζήτηση για τα 4 μύρια nba out του Παπαγιάννη.
Αν ερχόταν το καλοκαίρι μια Μπαρτσελόνα πχ και έλεγε δίνω 2 μύρια για τον Παπαγιάννη θα τον δίνατε ή όχι;

Εγώ με τα δεδομένα μας θα τον έδινα...

Ο Παπαγιάννης και ο Παπαπέτρου έχουν συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023.
Υπάρχει περίπτωση ο ένας τότε στα 26 και ο άλλος στα 29, στην καλύτερη ηλικία τους δηλαδή, να ανανεώσουν αν είμαστε στην ίδια κατάσταση;

Τελικά πάντως αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει είναι να μείνει ο Παπαγιάννης και το επόμενο καλοκαίρι να φύγουν και αυτός και ο Παπαπέτρου εκτός αν έχει γίνει το θαύμα να έχουμε αλλαγή ιδιοκτησίας.

Αυτό γιατί στην Ευρώπη ελάχιστοι μπορούν να πληρώσουν τέτοιο ποσό, χωρίς τις Ρώσικες μόνο Μπαρτσελόνα και Ρεαλ.
Η Ρεάλ βγαίνει εκτός λόγω Ταβάρες.
Στην Μπαρτσελόνα μένει ελεύθερος ο Ντέιβις αλλά αν θέλουν να τον αλλάξουν θα κυκλοφορεί στην αγορά ο Βέσελυ το καλοκαίρι.

Από nba δεν ξέρω τι απήχηση έχει τώρα και αν αυτά που κάνει αρκούν για να σβήσουν τις κακές εντυπώσεις που είχε αφήσει αλλά 4 εκατομμύρια δεν θα δώσουν. Θα έπρεπε να βάλει και από την τσέπη του.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Σάβ Απρ 02, 2022 4:37 pm

pan24 έγραψε:
Αν ερχόταν το καλοκαίρι μια Μπαρτσελόνα πχ και έλεγε δίνω 2 μύρια για τον Παπαγιάννη θα τον δίνατε ή όχι;

εγω θα τον εδινα και με λιγοτερα

Tracy Mac

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Σάβ Απρ 02, 2022 4:47 pm

pan24 έγραψε:

Υπάρχει περίπτωση ο ένας τότε στα 26 και ο άλλος στα 29, στην καλύτερη ηλικία τους δηλαδή, να ανανεώσουν αν είμαστε στην ίδια κατάσταση;

Τελικά πάντως αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει είναι να μείνει ο Παπαγιάννης και το επόμενο καλοκαίρι να φύγουν και αυτός και ο Παπαπέτρου εκτός αν έχει γίνει το θαύμα να έχουμε αλλαγή ιδιοκτησίας.

Αυτό γιατί στην Ευρώπη ελάχιστοι μπορούν να πληρώσουν τέτοιο ποσό, χωρίς τις Ρώσικες μόνο Μπαρτσελόνα και Ρεαλ.
Στην Μπαρτσελόνα μένει ελεύθερος ο Ντέιβις αλλά αν θέλουν να τον αλλάξουν θα κυκλοφορεί στην αγορά ο Βέσελυ το καλοκαίρι.

Από nba δεν ξέρω τι απήχηση έχει τώρα και αν αυτά που κάνει αρκούν για να σβήσουν τις κακές εντυπώσεις που είχε αφήσει αλλά 4 εκατομμύρια δεν θα δώσουν. Θα έπρεπε να βάλει και από την τσέπη του.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να μας δωσουν 4 μυρια (αληθεια που το ειδες οτι ειναι τοσο μεγαλη η ρητρα;). Αν μας τα δωσουν, δεν εχουμε λογο να μην τον δωσουμε, καθως και αυτος θα θελει να παει, αλλα και εμεις θα εχουμε μπατζετ απο το πουθενα, ακομα και αν μας δωσουν 2,5 ξερω γω.

Τωρα αν φυγει και παπ και παπι, τοτε καλυτερα να φυγει και ο Νεντο και να παμε να φτιαξουμε μια ομαδα με 4 παικταραδες ξενους, συν 2-3 ρολιστες, συν μικρους ελληνες, με σκοπο να φτιαξουμε μια ομαδα που θα εχει αθλητικοτητα-αμυνα-πιεση-ξυλο-σουτ και ταυτοχρονα παικτες με διψα για το επομενο βημα (τους ελληνες που εγραψα και πριν και φυσικα ξενους γυρω στα 25).

Φετος χασαμε τρελη ευκαιρια με τοσο αποδυναμωμενη ευρωλιγκα και με εκτος τις Ρωσικες, να μπουμε τουλαχιστον 8αδα, αλλα τωρα βρηκε να μην βαλει λεφτα ο ΔΓ, ενω οι τραγικες μας επιλογες στο ροστερ μας στοιχισε την 8αδα (θα μπαιναμε αν καναμε καλη δομηση ροστερ, με αυτα που εγιναν φετος).

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Απρ 02, 2022 5:22 pm

Tracy Mac έγραψε:
Σάβ Απρ 02, 2022 4:47 pm
pan24 έγραψε:

Δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να μας δωσουν 4 μυρια (αληθεια που το ειδες οτι ειναι τοσο μεγαλη η ρητρα;). Αν μας τα δωσουν, δεν εχουμε λογο να μην τον δωσουμε, καθως και αυτος θα θελει να παει, αλλα και εμεις θα εχουμε μπατζετ απο το πουθενα, ακομα και αν μας δωσουν 2,5 ξερω γω.

Τωρα αν φυγει και παπ και παπι, τοτε καλυτερα να φυγει και ο Νεντο και να παμε να φτιαξουμε μια ομαδα με 4 παικταραδες ξενους, συν 2-3 ρολιστες, συν μικρους ελληνες, με σκοπο να φτιαξουμε μια ομαδα που θα εχει αθλητικοτητα-αμυνα-πιεση-ξυλο-σουτ και ταυτοχρονα παικτες με διψα για το επομενο βημα (τους ελληνες που εγραψα και πριν και φυσικα ξενους γυρω στα 25).

Φετος χασαμε τρελη ευκαιρια με τοσο αποδυναμωμενη ευρωλιγκα και με εκτος τις Ρωσικες, να μπουμε τουλαχιστον 8αδα, αλλα τωρα βρηκε να μην βαλει λεφτα ο ΔΓ, ενω οι τραγικες μας επιλογες στο ροστερ μας στοιχισε την 8αδα (θα μπαιναμε αν καναμε καλη δομηση ροστερ, με αυτα που εγιναν φετος).
Το sdna έχει αποκλειστικό.
4εκ και μόνο για nba, για Ευρώπη δεν έχει opt out.

nikkal

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Stojan Vrankovic

Σάβ Απρ 02, 2022 6:19 pm

Με 4 εκατομμύρια buy out παρακαλάς να βρεθεί ομάδα να τα δώσει. Διότι εάν δεν γίνει έγκαιρη ανανέωση στο συμβόλαιό του εξυπακούεται πως του χρόνου θα σου φύγει άνευ αντιτίμου. Το ζητούμενο είναι κατά πόσον θα δεχθεί πρόωρη ανανέωση και σε θετική περίπτωση, ποιο το ποσό και οι προϋποθέσεις. Ο παίχτης είναι σε ανοδική πορεία και λόγω θέσης μπορεί άνετα να πάει σε ευρωπαϊκή ομάδα με στόχους και να καταλάβει θέση βασικού.
Εν κατακλείδι...
Η προσωπική μου άποψη είναι πως εντελώς ρεαλιστικά και εφόσον οι συνθήκες στην ομάδα δεν θα διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα, δεν έχει λόγο να ανανεώσει (γενικά και όχι μόνο πρόωρα). Κρατάω μια μικρή ελπίδα μόνο ως προς το εάν ο παίχτης "χρωστά" (ή θεωρεί οτι "χρωστά") στην ομάδα, καθώς του έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία μετά το αποτυχημένο πέρασμα του από τις Η.Π.Α.

Tracy Mac

allstar
Reactions:

Σάβ Απρ 02, 2022 7:09 pm

nikkal έγραψε:
Σάβ Απρ 02, 2022 6:19 pm
Με 4 εκατομμύρια buy out παρακαλάς να βρεθεί ομάδα να τα δώσει. Διότι εάν δεν γίνει έγκαιρη ανανέωση στο συμβόλαιό του εξυπακούεται πως του χρόνου θα σου φύγει άνευ αντιτίμου. Το ζητούμενο είναι κατά πόσον θα δεχθεί πρόωρη ανανέωση και σε θετική περίπτωση, ποιο το ποσό και οι προϋποθέσεις. Ο παίχτης είναι σε ανοδική πορεία και λόγω θέσης μπορεί άνετα να πάει σε ευρωπαϊκή ομάδα με στόχους και να καταλάβει θέση βασικού.
Εν κατακλείδι...
Η προσωπική μου άποψη είναι πως εντελώς ρεαλιστικά και εφόσον οι συνθήκες στην ομάδα δεν θα διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα, δεν έχει λόγο να ανανεώσει (γενικά και όχι μόνο πρόωρα). Κρατάω μια μικρή ελπίδα μόνο ως προς το εάν ο παίχτης "χρωστά" (ή θεωρεί οτι "χρωστά") στην ομάδα, καθώς του έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία μετά το αποτυχημένο πέρασμα του από τις Η.Π.Α.
Εκτος απο το τελευταιο που γραφεις, μπορει με την αναπροσαρμογη του συμβολαιου του, να γινει και αναπροσαρμογη προς τα κατω της ρητρας για NBA.

Π.χ να πει ο παπατζον, ανανεωνω για αλλα 3 χρονια ξεκινωνοντας με 1 μυριο, αλλα η ρητρα θα παει φετος στο 1,5 μυριο για NBA και στα 1 μυριο για Ευρωλιγκα κλπ κλπ.

Μονο ετσι μπορουμε να τον ανανεωσουμε απο τωρα θαρρω...

basket72
Reactions:

Σάβ Απρ 02, 2022 8:29 pm

Περί Παπαγιάννη ο λόγος:
Η Ρεάλ θα τον άλλαζε με τον Πουαριέ που από τότε που πήγε στο ΝΒΑ κι έπειτα, δεν βγάζει και μάτια όπως έκανε στη Βιτόρια. Το θέμα είναι ότι έχει ακόμα συμβόλαιο.

Η Μπαρτσελόνα, όσο είναι στο τιμόνι ο Σάρας, αποκλείεται να δώσει τη θέση του βασικού σε άλλο παίκτη πλην του Ντέιβις που για το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρωλίγκα νομίζω ότι είναι στο τοπ 3 για φέτος μαζί με Ταβάρες και Φαλ.

Η Εφές όμως μια χαρά θα τον κοίταζε τον Παπατζόν εκτός κι αν κάνει πίσω ο ίδιος ο παίκτης λόγω πιθανής κέντας του Ερντογάν με Αιγαίο και υδρογονάνθρακες και λοιπές δυσοίωνες εξελίξεις.

Κι η Μακάμπι επίσης.

Ενώ όπως έχω ξαναπεί πριν κάποιες μέρες, ας περιμένουμε να τελειώσει η εισβολή στην Ουκρανία. Είναι πιθανό να δούμε μέρος των κυρώσεων να ξεχνιούνται. ΘΑ παραμένει ένα ζήτημα η ασφάλεια των ρώσικων ομάδων στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά Ευρωλίγκα είναι αυτή- μοιράζει πρόστιμα (ή και προστίματα όπως με είχε απειλείσει ένας τροχονόμοςπου δεν φορούσα τη χαλασμένη μου ζώνη, όταν ακόμα είχα αυτοκίνητο :P )Το πιο πιθανό βέβαια είναι να μην τις δούμε του χρόνου. Αλλά αν τις δούμε, θα τον τσιμπούσε αμέσως η Ζενίτ με κάτι παραπάνω από 1.5 κ τον χρόνο. :wink:

basket72
Reactions:

Τρί Απρ 05, 2022 12:17 am

Διαβάζοντας στο τόπικ του Ολυμπιακού, το σχόλιο του Γιώργη περί προπονητών, μου έσκασε το εξής για εσάς: Αν ήμουν Παναθηναϊκός θα έβλεπα ως πολύ σοβαρή κίνηση την εξής αλυσιδωτή εξέλιξη:
α)την πώληση Παπαπέτρου με κάνα 500ρι συν το περίπου 1κ που έχει λαμβάνειν, πες ότι θα είχατε κάπου 1.5 εκ.
β) την πώληση Παπαγιάννη με 1κ συν τα περίπου 800χιλ που είναι να παίρνει, κάπου 1.8εκ.
γ) τη λύση συμβολαίου με Νέντο (δεν νομίζω να πληρώσει ομάδα μπάι άουτ για τον Νέντο) και την εξοικονόμηση άλλων 800χιλ.

Μίνιμουμ δηλαδή 4εκ από αυτές τις κινήσεις. Και με αυτά (μικρό μέρος αυτών, ένα εκ. πες) φέρνετε πακέτο τον Τρινκέρι και τον Μπαϊέζι από την Μπάγερν να σας φέρουν αυτοί 5 ή 6 ξένους (ανάλογα αν θελήσουν να κρατήσουν τον Σαντ- Ρόος που είναι σαφώς Ευρωλιγκάτος παίκτης- τον Μέηκον δεν το συζητάμε ότι τον κρατάτε). Και με δικές σας προτάσεις τους Μήτρου Λονγκ και Ρογκαβόπουλο για το ελληνικό στοιχείο.
Αν σας έφερναν ένα κράμα τύπου (π.χ που λέμε) Γουόλντεν, Χίλιαρντ, Ρούμπιτ, Χάντερ, κι έναν ακριβό στο 1, μπορεί να κάνατε πολύ ¨σέξυ¨ :) ομάδα. :bball:

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τρί Απρ 05, 2022 1:11 am

basket72 έγραψε:
Τρί Απρ 05, 2022 12:17 am
Διαβάζοντας στο τόπικ του Ολυμπιακού, το σχόλιο του Γιώργη περί προπονητών, μου έσκασε το εξής για εσάς: Αν ήμουν Παναθηναϊκός θα έβλεπα ως πολύ σοβαρή κίνηση την εξής αλυσιδωτή εξέλιξη:
α)την πώληση Παπαπέτρου με κάνα 500ρι συν το περίπου 1κ που έχει λαμβάνειν, πες ότι θα είχατε κάπου 1.5 εκ.
β) την πώληση Παπαγιάννη με 1κ συν τα περίπου 800χιλ που είναι να παίρνει, κάπου 1.8εκ.
γ) τη λύση συμβολαίου με Νέντο (δεν νομίζω να πληρώσει ομάδα μπάι άουτ για τον Νέντο) και την εξοικονόμηση άλλων 800χιλ.

Μίνιμουμ δηλαδή 4εκ από αυτές τις κινήσεις. Και με αυτά (μικρό μέρος αυτών, ένα εκ. πες) φέρνετε πακέτο τον Τρινκέρι και τον Μπαϊέζι από την Μπάγερν να σας φέρουν αυτοί 5 ή 6 ξένους (ανάλογα αν θελήσουν να κρατήσουν τον Σαντ- Ρόος που είναι σαφώς Ευρωλιγκάτος παίκτης- τον Μέηκον δεν το συζητάμε ότι τον κρατάτε). Και με δικές σας προτάσεις τους Μήτρου Λονγκ και Ρογκαβόπουλο για το ελληνικό στοιχείο.
Αν σας έφερναν ένα κράμα τύπου (π.χ που λέμε) Γουόλντεν, Χίλιαρντ, Ρούμπιτ, Χάντερ, κι έναν ακριβό στο 1, μπορεί να κάνατε πολύ ¨σέξυ¨ :) ομάδα. :bball:
Δεν μου αρέσει, θα πρέπει να ξηλώσουμε όλο τον κορμόν-ε , να μείνουμε χωρίς Έλληνες για να πάρουμε και κάποιους ψιλομέτριους ξένους. Τσου. Έχουμε κορμό, θέλουμε 4 ξέους της προκοπής, με σωστή δόμηση, να είμαστε μια ομαδούλα ανταγωνιστική, όπως ήταν κι άλλες φέτος με το μπάτζετ μας. Τρινκέρι σε τέτοιο πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς δε νομίζω να έρθει.

Στις αποτυχίες της ομάδας θα πρέπει να βάζουμε και τους GM, επειδή είναι τοτέμ δε σημαίνει ότι δε θα τους γίνεται και κριτική. Γενικώς τα έχουν πάει πολύ πολύ άσχημα. Επειδή χειρότερα δε γίνεται και η εμπειρία πληρώνεται, πιστεύω να βελτιωθούν.

Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
basket72
Reactions:

Τρί Απρ 12, 2022 11:56 am

-Πιάνετε τον Γκος αυτές τις μέρες στη ψηστήρι και του λέτε, ¨σε περιμένουμε για βασικό μας κουμανταδόρο, να δείξεις τι μπορεί να κάνεις στην Ευρωλίγκα- νομίζουμε ότι αδικείσαι στη Ρέαλ". Ξέρει κι από Αθήνα, θα έχει και κίνητρο να δείξει πράγματα, ενώ το σχολείο στη Ρέαλ και δίπλα στον Λάσο, είναι τεράστια υπόθεση. Δείτε και τον Λάπρο φέτος. :wink:

-Πιάνει κι ο Πρίφτης τον Ν. Γουόλτερς και του λέει " το πιο μεγάλο λάθος είσαι εσύ".

-Λέτε στον Μήτρου - Λονγκ " για καμ του δώθε".

-Κρατάτε το κουβανικό άτι και τον Μέικον.

-Λέτε στον Νέντο, ότι είναι παγκόσμιος κλπ αλλά έχετε αποφασίσει να παίξετε" άμυνα διαολεμένη, χωρίς αύριο, ως εκ τούτου θα πάρετε τα βουνά το καλοκαίρι για τριπλές προπονήσεις". Και σας αποχαιρετάει μόνος του. :P :P

- Κοιτάτε τον Γερέμπκο ή τον Μπροντζιάνσκι για το 4 (και λίγο 5). Πάλι στο 4 (και λίγο 5) θα μπορούσατε (στο πιο ιντριγκαδόρικο κι ακριβό) να πάτε για Τ.Τόμπκινς. Κι αυτός με κίνητρο αυξημένο και τεράστια ποιότητα/παραστάσεις/εμπειρία. Κι αρκετά φθηνότερος μετά το κάζο των τελευταίων ημερών.

- Και πιάνετε έναν από τους πολλούς ΜΑΠ που έχουν παίξει Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Ο Μπολομπόι ας πούμε, είναι μια καλή λύση.

Και κρατάτε ανοιχτή τη θέση του 7ου ξένου για τον χειμώνα.

Μιαν πεντάδα με Γκος-Μέηκον-Πάπι- Τόμπκινς- Παπαγιάννη με Γουόλτερς, Μήτρου Λονγκ, Σαντ Ρόος, Μπολομπόι είναι ένας κορμός 9 παικτών που σου βγάζουν ένα μεγάλο μέρος των παιχνιδιών με ικανοποιητικό ροτέισον και σταθερά ευρωλιγκάτη επάρκεια. Και λίγο πιο πίσω τους ο Μαντζούκας, κι έπονται οι λοιποί που βασικά είναι παικτες για Α1 κυρίως.

Tracy Mac

allstar
Reactions:

Τρί Απρ 12, 2022 12:43 pm

basket72 έγραψε:
-Πιάνετε τον Γκος αυτές τις μέρες στη ψηστήρι και του λέτε, ¨σε περιμένουμε για βασικό μας κουμανταδόρο, να δείξεις τι μπορεί να κάνεις στην Ευρωλίγκα- νομίζουμε ότι αδικείσαι στη Ρέαλ". Ξέρει κι από Αθήνα, θα έχει και κίνητρο να δείξει πράγματα, ενώ το σχολείο στη Ρέαλ και δίπλα στον Λάσο, είναι τεράστια υπόθεση. Δείτε και τον Λάπρο φέτος. :wink:

-Πιάνει κι ο Πρίφτης τον Ν. Γουόλτερς και του λέει " το πιο μεγάλο λάθος είσαι εσύ".

-Λέτε στον Νέντο, ότι είναι παγκόσμιος κλπ αλλά έχετε αποφασίσει να παίξετε" άμυνα διαολεμένη, χωρίς αύριο, ως εκ τούτου θα πάρετε τα βουνά το καλοκαίρι για τριπλές προπονήσεις". Και σας αποχαιρετάει μόνος του. :P :P

- Κοιτάτε τον Γερέμπκο ή τον Μπροντζιάνσκι για το 4 (και λίγο 5). Πάλι στο 4 (και λίγο 5) θα μπορούσατε (στο πιο ιντριγκαδόρικο κι ακριβό) να πάτε για Τ.Τόμπκινς. Κι αυτός με κίνητρο αυξημένο και τεράστια ποιότητα/παραστάσεις/εμπειρία. Κι αρκετά φθηνότερος μετά το κάζο των τελευταίων ημερών.

- Και πιάνετε έναν από τους πολλούς ΜΑΠ που έχουν παίξει Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Ο Μπολομπόι ας πούμε, είναι μια καλή λύση.

Μιαν πεντάδα με Γκος-Μέηκον-Πάπι- Τόμπκινς- Παπαγιάννη με Γουόλτερς, Μήτρου Λονγκ, Σαντ Ρόος, Μπολομπόι είναι ένας κορμός 9 παικτών που σου βγάζουν ένα μεγάλο μέρος των παιχνιδιών με ικανοποιητικό ροτέισον και σταθερά ευρωλιγκάτη επάρκεια. Και λίγο πιο πίσω τους ο Μαντζούκας, κι έπονται οι λοιποί που βασικά είναι παικτες για Α1 κυρίως.
Μια χαρα προταση. Βεβαια ισως υπερβαινει τα 5,5 μυρια που εχουμε για μπατζετ, συν οτι ο νεντο δεν το κουναει απο εμας. Οποτε καλυτερα να φτιαχνουμε ροστερ με Ρος-Μεικον-Νεντο μεσα, αφου κατα 99,9% απο την στιγμη που εχουν συμβολαιο δεν το κουνανε.

Το εχω ξαναγραψει οτι τον Ρος στο συγκεκριμενο ροστερ με μεικον-νεντο-παπι, μονο ως ασσος χρησιμευει. Στο 3 δεν εχει σουτ, στο 2 ειναι αλλοι, οποτε σαν μεγεθος και αθλητικοτητα ταιριαζει στο 1. Να πω την αληθεια με το τοσο κακη που ειναι η ομαδα μου στη δομηση ροστερ και στην επιλογη παικτων, πραγματικα δεν με χαλαγε να πηγαιναμε ετσι:

1. Γκος-Ρος-Μωραιτης
2. Νεντο-Μεικον
2-3. Π Καλαιτζακης
3. Παπι-Homesly ή αλλος 3 n' d
4. Τομπκινς-Μαντζουκας
4-5. Μπλακσιαρ ή οποιο αλλο 4-5αρι απο eurocup-bcl-acb
5. Παπαγιαννης-Κωστας

Υπερευχαριστημενος θα ειμαι! Αν και θελει μια αυξηση αυτο το ροστερ. Αν δεν εχουμε το μπατζετ παιρνουμε πιο φθηνο αντο του Γκος (που μεταξυ μας δεν νομιζω να ερθει) και καποιον πιο φθηνο απο Τομπκινς.

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Απρ 12, 2022 2:39 pm

Στο μυαλό μου, δυο πράγματα μπορούν κάλλιστα να ισχύουν ταυτόχρονα και να λειτουργούν μέσα στην μπασκετική λογική: Πρώτον, ο Πρίφτης πρέπει να βγάλει την χρονιά. Δεύτερον, ανάλογα με την έκβασή της, η ομάδα μπορεί να κρίνει ότι ο Πρίφτης απέτυχε και να φύγει το καλοκαίρι. Και τα δυο είναι πράγματα που συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες του κόσμου και δεν ανοίγει μύτη. Είναι προφανώς αστείο και αυτοκτονικό να ψάχνεις για προπονητή στην κατάσταση που είσαι Απρίλιο μήνα. Αλλά είναι ταυτόχρονα και τελείως ιδεοληπτικό να έχεις κολλήσει στον Πρίφτη επειδή αν φύγει σου χαλάει το αφήγημα του ποιος φταίει για την εικόνα της ομάδας.

Συμπερασματικά, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ: Η ομάδα και ο προπονητής αυτήν την στιγμή είναι δεδομένοι. Αυτοί είναι, αυτοί θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και αυτοί πρέπει να στηριχτούν στην προσπάθειά τους. Οι κραυγές και οι κατάρες μόνο τον αντίπαλο βοηθούν. Ταυτόχρονα, δεν είναι δυνατόν να μην σχολιάζεται καθόλου ο Πρίφτης σαν να μην είναι επαγγελματίας του οποίου η δουλειά κρίνεται όπως όλων μας στο επάγγελμά μας. Η ομάδα δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν καθόλου από το φθινόπωρο, υπάρχει τεράστια τρύπα στο 4 όπου έγιναν ξεκάθαρα επιλογές του προπονητή και η ομάδα έχει κενό στην πιο κρίσιμη θέση του σύγχρονου μπάσκετ, τον άσο.

Για μένα λοιπόν ο Πριφτης πρεπει να μεινει μεινει μέχρι το καλοκαίρι οτι και να γινει. Όσον αφορά την επομενη σεζον, εγω θα είμαι υπέρ στο να μεινει μονο αν πάρουμε το πρωτάθλημα, μονο ετσι θα σώσει το τερατουργημα που παρουσίασε όλη τη χρονιά φετος.

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Απρ 12, 2022 2:47 pm

ΥΓ. Ποσα λεφτα πιστεύετε θα αξιώνει ο Moneke το καλοκαίρι? Τα ιδια με τον Sant Roos ή λιγότερα?

Tracy Mac

allstar
Reactions:

Τρί Απρ 12, 2022 2:56 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Απρ 12, 2022 2:39 pm
Στο μυαλό μου, δυο πράγματα μπορούν κάλλιστα να ισχύουν ταυτόχρονα και να λειτουργούν μέσα στην μπασκετική λογική: Πρώτον, ο Πρίφτης πρέπει να βγάλει την χρονιά. Δεύτερον, ανάλογα με την έκβασή της, η ομάδα μπορεί να κρίνει ότι ο Πρίφτης απέτυχε και να φύγει το καλοκαίρι. Και τα δυο είναι πράγματα που συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες του κόσμου και δεν ανοίγει μύτη. Είναι προφανώς αστείο και αυτοκτονικό να ψάχνεις για προπονητή στην κατάσταση που είσαι Απρίλιο μήνα. Αλλά είναι ταυτόχρονα και τελείως ιδεοληπτικό να έχεις κολλήσει στον Πρίφτη επειδή αν φύγει σου χαλάει το αφήγημα του ποιος φταίει για την εικόνα της ομάδας.

Συμπερασματικά, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ: Η ομάδα και ο προπονητής αυτήν την στιγμή είναι δεδομένοι. Αυτοί είναι, αυτοί θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και αυτοί πρέπει να στηριχτούν στην προσπάθειά τους. Οι κραυγές και οι κατάρες μόνο τον αντίπαλο βοηθούν. Ταυτόχρονα, δεν είναι δυνατόν να μην σχολιάζεται καθόλου ο Πρίφτης σαν να μην είναι επαγγελματίας του οποίου η δουλειά κρίνεται όπως όλων μας στο επάγγελμά μας. Η ομάδα δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν καθόλου από το φθινόπωρο, υπάρχει τεράστια τρύπα στο 4 όπου έγιναν ξεκάθαρα επιλογές του προπονητή και η ομάδα έχει κενό στην πιο κρίσιμη θέση του σύγχρονου μπάσκετ, τον άσο.

Για μένα λοιπόν ο Πριφτης πρεπει να μεινει μεινει μέχρι το καλοκαίρι οτι και να γινει. Όσον αφορά την επομενη σεζον, εγω θα είμαι υπέρ στο να μεινει μονο αν πάρουμε το πρωτάθλημα, μονο ετσι θα σώσει το τερατουργημα που παρουσίασε όλη τη χρονιά φετος.
Διαφωνω στο τελευταιο κομματι. Αν παρει πρωταθλημα μενει, αν δεν παρει δεν μενει. Ακομα και να ειχαμε καλη σεζον και να παιρναμε το πρωταθλημα, παλι απο αλλα πραγματα θα εξαρτιοταν.

Εγω θελω απο δω και περα και λογο του μικρου μπατζετ που θα εχουμε, να εχουμε εναν προπονητη που θα εχει ενα συγκεκριμενο πλανο το οποιο θα ειναι απολυτως συμβατο και με τα θελω του οργανισμου.

Αν πουν και συμφωνησουν με ΔΔ-Φραγκι οτι εχουμε ενα συγκεκριμενο πλανο και ο Πριφτης συμφωνησει με αυτο, τοτε ας μεινει ανεξαρτητα το αν θα παρουμε πρωταθλημα ή οχι. Φυσικα αν φαμε 20αρες και 3-0 στους τελικους δεν μπορει να μεινει γιατι απλα εχει χασει το παιχνιδι.

Αυτο που θελω να πω, οτι ειναι μικρου μπατζετ για εμας αυτην την στιγμη ειναι πολυ πιο σημαντικο να εχουμε ενα πλανο συγκεκριμενο με αναδειξη παικτων, κρατημα κορμου, συγκεκριμενο στυλ μπασκετ κλπ κλπ σε ενα πλανο 3ετιας που θα χτιζεται, παρα ενα πλανο παμε να παρουμε κανα κυπελλακι να βγαλουμε την χρονια και απο ιουνη βλεπουμε. Το πρωτο απαιτει δουλεια σημαντικη σε πολλα θεματα, αλλα χωρις αγχος του αποτελεσματος, το 2ο αυτο δηλαδη που ακολουθησαμε φετος ηθελε αποτελεσματα χωρις να εχεις κανει καμια προεργασια για πλανο, μεταγραφες δομηση ροστερ και οργανωση, για αυτο και απετυχε.

Δεν μπορει μια ομαδα να λεει βραχυπροθεσμα αποτελεσματα χωρις πλανο και οργανωση με μικρο μπατζετ σε μια ευρωλιγκα 18 ομαδων. Θελει πλανο και να κοιταμε πιο μελλοντικα αφου εχουμε μικρο μπατζετ.

Και ρωτω εγω, μπορει ο Πριφτης να φερει εις περας αυτην την επιλογη? Να φτιαξουν ενα πλανο για την επομενη 3ετια, να φτιαξουν εναν ελληνικο κορμο, να φερουν 2-3 παικτες ευρωλιγκας, 2-3 ξενους εξελιξιμους, να δομησουν σωστα την ομαδα, να εξελιξουν παικτες μικρους, να κανουν step up οι ξενοι, να εχουν συγκεκριμενο αγωνιστικο πλανο? Ή παλι θα εχουμε τα ιδια? Ομαδα χωρις ασσο, ομαδα χωρις 2ο ψηλο, ασουτους και ατεχνους μισθοφορους των 600 χιλ αλλα πολυ μετριοι ολοι?

Αν τα συμφωνησουν και βρουν ενα σωστο πλανο ας μεινει και ας ηταν ο χειροτερος προπονητης που εχει περασει ποτε απο την ομαδα. Αλλιως οτι και να γινει στο πρωταθλημα πρεπει να φυγει.

Άβαταρ μέλους
Gino_Bill

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Manu G, Saras, 3D, VC

Τρί Απρ 12, 2022 3:03 pm

basket72 έγραψε:

Μ αρέσεις αλλά με την φτώχεια που μας δέρνει θέλει πολύ ψηστήρι και σούξου μουξου και πέρνα απ το πλατώ Λάμπη το συγκεκριμένο για να βγει και εκ του παρελθόντος κρίνοντας δεν το πολυέχουμε ομολογουμένως. Κατά τα άλλα θα ήταν τρελή αναβάθμιση και θα άφηνε και χώρο για 2-3 Έλληνες που αφού τους πήραμε κάποτε πρέπει να παίξουν.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”