JohnnyPao έγραψε: ↑Τρί Απρ 12, 2022 2:39 pm
Στο μυαλό μου, δυο πράγματα μπορούν κάλλιστα να ισχύουν ταυτόχρονα και να λειτουργούν μέσα στην μπασκετική λογική: Πρώτον, ο Πρίφτης πρέπει να βγάλει την χρονιά. Δεύτερον, ανάλογα με την έκβασή της, η ομάδα μπορεί να κρίνει ότι ο Πρίφτης απέτυχε και να φύγει το καλοκαίρι. Και τα δυο είναι πράγματα που συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες του κόσμου και δεν ανοίγει μύτη. Είναι προφανώς αστείο και αυτοκτονικό να ψάχνεις για προπονητή στην κατάσταση που είσαι Απρίλιο μήνα. Αλλά είναι ταυτόχρονα και τελείως ιδεοληπτικό να έχεις κολλήσει στον Πρίφτη επειδή αν φύγει σου χαλάει το αφήγημα του ποιος φταίει για την εικόνα της ομάδας.
Συμπερασματικά, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ: Η ομάδα και ο προπονητής αυτήν την στιγμή είναι δεδομένοι. Αυτοί είναι, αυτοί θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και αυτοί πρέπει να στηριχτούν στην προσπάθειά τους. Οι κραυγές και οι κατάρες μόνο τον αντίπαλο βοηθούν. Ταυτόχρονα, δεν είναι δυνατόν να μην σχολιάζεται καθόλου ο Πρίφτης σαν να μην είναι επαγγελματίας του οποίου η δουλειά κρίνεται όπως όλων μας στο επάγγελμά μας. Η ομάδα δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν καθόλου από το φθινόπωρο, υπάρχει τεράστια τρύπα στο 4 όπου έγιναν ξεκάθαρα επιλογές του προπονητή και η ομάδα έχει κενό στην πιο κρίσιμη θέση του σύγχρονου μπάσκετ, τον άσο.
Για μένα λοιπόν ο Πριφτης πρεπει να μεινει μεινει μέχρι το καλοκαίρι οτι και να γινει. Όσον αφορά την επομενη σεζον, εγω θα είμαι υπέρ στο να μεινει μονο αν πάρουμε το πρωτάθλημα, μονο ετσι θα σώσει το τερατουργημα που παρουσίασε όλη τη χρονιά φετος.
Διαφωνω στο τελευταιο κομματι. Αν παρει πρωταθλημα μενει, αν δεν παρει δεν μενει. Ακομα και να ειχαμε καλη σεζον και να παιρναμε το πρωταθλημα, παλι απο αλλα πραγματα θα εξαρτιοταν.
Εγω θελω απο δω και περα και λογο του μικρου μπατζετ που θα εχουμε, να εχουμε εναν προπονητη που θα εχει ενα συγκεκριμενο πλανο το οποιο θα ειναι απολυτως συμβατο και με τα θελω του οργανισμου.
Αν πουν και συμφωνησουν με ΔΔ-Φραγκι οτι εχουμε ενα συγκεκριμενο πλανο και ο Πριφτης συμφωνησει με αυτο, τοτε ας μεινει ανεξαρτητα το αν θα παρουμε πρωταθλημα ή οχι. Φυσικα αν φαμε 20αρες και 3-0 στους τελικους δεν μπορει να μεινει γιατι απλα εχει χασει το παιχνιδι.
Αυτο που θελω να πω, οτι ειναι μικρου μπατζετ για εμας αυτην την στιγμη ειναι πολυ πιο σημαντικο να εχουμε ενα πλανο συγκεκριμενο με αναδειξη παικτων, κρατημα κορμου, συγκεκριμενο στυλ μπασκετ κλπ κλπ σε ενα πλανο 3ετιας που θα χτιζεται, παρα ενα πλανο παμε να παρουμε κανα κυπελλακι να βγαλουμε την χρονια και απο ιουνη βλεπουμε. Το πρωτο απαιτει δουλεια σημαντικη σε πολλα θεματα, αλλα χωρις αγχος του αποτελεσματος, το 2ο αυτο δηλαδη που ακολουθησαμε φετος ηθελε αποτελεσματα χωρις να εχεις κανει καμια προεργασια για πλανο, μεταγραφες δομηση ροστερ και οργανωση, για αυτο και απετυχε.
Δεν μπορει μια ομαδα να λεει βραχυπροθεσμα αποτελεσματα χωρις πλανο και οργανωση με μικρο μπατζετ σε μια ευρωλιγκα 18 ομαδων. Θελει πλανο και να κοιταμε πιο μελλοντικα αφου εχουμε μικρο μπατζετ.
Και ρωτω εγω, μπορει ο Πριφτης να φερει εις περας αυτην την επιλογη? Να φτιαξουν ενα πλανο για την επομενη 3ετια, να φτιαξουν εναν ελληνικο κορμο, να φερουν 2-3 παικτες ευρωλιγκας, 2-3 ξενους εξελιξιμους, να δομησουν σωστα την ομαδα, να εξελιξουν παικτες μικρους, να κανουν step up οι ξενοι, να εχουν συγκεκριμενο αγωνιστικο πλανο? Ή παλι θα εχουμε τα ιδια? Ομαδα χωρις ασσο, ομαδα χωρις 2ο ψηλο, ασουτους και ατεχνους μισθοφορους των 600 χιλ αλλα πολυ μετριοι ολοι?
Αν τα συμφωνησουν και βρουν ενα σωστο πλανο ας μεινει και ας ηταν ο χειροτερος προπονητης που εχει περασει ποτε απο την ομαδα. Αλλιως οτι και να γινει στο πρωταθλημα πρεπει να φυγει.