Όντως, η τοποθέτησή μου είναι κάπως "τραβηγμένη", γιατί θέλω να τονίσω ότι ο Παπ είναι υπερπολύτιμος για την ομάδα, και όχι μόνο για τα συγκεκριμένα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, που μπορεί ίσως να τα βρεις και αλλού. Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν είναι ούτε άσουτος ούτε παλαίμαχος (ο τύπος βγάζει ενέργεια που δεν βγάζει ούτε 20ρης -μαρκάρει μέχρι και στα τάιμ άουτ).basket72 έγραψε: ↑Κυρ Απρ 03, 2022 1:42 pmΚαταλαβαίνω το πνεύμα της τοποθέτησής σου.lefpan έγραψε: ↑Κυρ Απρ 03, 2022 1:26 pmΕρώτηση δεύτερη προς όλους τους συμφουρομίτες, και ιδιαίτερα σε όσους έκραζαν τον Παπανικολάου λέγοντάς τον παλαίμαχο, άσουτο κλπ:
Πείτε μου ΕΝΑΝ παίκτη πιό επιδραστικό στο παιχνίδι της ομάδας μας φέτος στην Ευρωλίγκα, από τον Κωστάκη.
Δηλαδή, έναν παίκτη που η απουσία του κατεβάζει το επίπεδο, ενώ η καλή απόδοσή του φέρνει ΠΑΝΤΑ νίκες. Που να είναι η ψυχή και ο πραγματικός ηγέτης (δεν εννοώ μόνο στην οργάνωση του παιχνιιδιού, αλλά στα πάντα: από το παρκέ μέχρι τα αποδυτήρια), και που με τον ενθουσιασμό του να τραβάει προς τα πάνω και όλους τους υπόλοιπους.
Με δυό λόγια, να είναι το βαρόμετρο της ομάδας.
Ο ευρών κερδίζει κι άλλη τυρόπιτα (από αυτές που έχουν κατοχυρωθεί στον φίλο yorgos, όπως δεν ήξερα και τώρα έμαθα)!
Είναι δεδομένο ότι ο άνθρωπος είναι πολύτιμος για την ομάδα με τρόπο που δεν μπορεί να αποτυπωθεί στα στατιστικά. Ο Γουόκαπ επίσης, απλώς ο Παπανικολάου, έχει το επιπλέον καλό ότι εκφράζει και τη συνέχεια της ομάδας των επιτυχίων- κάτι που δίνει έξτρα ώθηση, όπως κι ο ενθουσιαμσμό του, ΄που σωστά επισημαίνεις.
Από την άλλη παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Βεζένκοφ, ο Φαλ και ο Ντόρσεϊ ( όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, δεν το έχω καθαρό ποιος είναι ο πολυτιμότερος) έδωσαν σαφώς περισσότερα στη σούμα (δεν αναφέρομαι μονάχα σε στατιστική- ποτέ δνε το κάνω).
Αν κάποιος είναι ο πολυτιμότερος, αυτός είναι ο Μπαρτζώκας. Η ομάδα φέτος, είναι ομάδα προπονητή. Από τις επιλογές του καλοκαιριού μέχρι το μπάσκετ/κλίμα που επικρατεί.
Όπως πέρσι, έλεγα τέτοιον καιρό, ότι η κύρια ευθύνη για την κάκιστη πορεία στα 2/3 βάραινε τον Μπαρτζώκα, τώρα το αντιστρέφω. Κι όχι για να είμαι ακριβοδίκαιος ή επειδή του του χρωστάω, αλλά γιατί έτσι είναι η αλήθεια.
Επίσης, παίξαμε δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Μπάρτσα δίχως Σλούκα, δίχως Φαλ, και με Ντόρσεϊ στις κακές του, και παρόλα αυτά κερδίσαμε.
Αυτό εννοώ "επιδραστικό" παίκτη. Αν έλειπε ο Παπ, ακόμα και με Σλούκα και Φαλ μέσα ίσως και να μη το κερδίζαμε.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο