2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Απρ 19, 2022 2:00 am

giorgos45 έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 1:20 am
μαυτη τη περιφερεια ποιος θα παιξει αμυνα?ο μεικον κ ο νεντο παιζουν αμυνα με τα ματια!για μενα ενας απο τους 2 πρεπει να φυγει!πρεπει η περιφερεια μου τουλαχιστον 2 παιχτες να μπορουν να παιξουν αμυνα αλλιως δεν γινεται!πρεπει να παιξεις αμυνα στην ευρωλιγκα!δεν γινεται να εχω ραις φριντετ στην ομαδα ουτε νεντο μεικον δεν ταιριαζουν με τπτ θα υπαρχει πρβλ απο την αρχη!αυτα τα λαθη κανουμε!
Αμάν πια με την άμυνα! Σημασία έχει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Και στην τελική, καλύτερα να βάζουμε 90 πόντους και να δεχόμαστε 80, παρά να βάζουμε 70 και να δεχόμαστε 60.

basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Απρ 19, 2022 2:09 am

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 1:49 am

Ποιο 2/3αρι (οχι ο Κιντ) θα μπορούσε να ερθει στη θεση του όμως και να προσφέρει και στις 2 πλευρές του παρκε? Ιδανικα ενας Ναναλι...
Κι αυτός εδώ για μια χρονιά (καθότι 33ρης) νομίζω ότι θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση ερχόμενος από τον πάγκο για 6-8λεπτά ανά ημίχρονο:

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Απρ 19, 2022 2:46 am

Υπάρχει και ο Darius Thompson ως επιλογή για βασικός ασος.

ΥΓ. Ο Daryn Hilliard μονοετές δεν εχει υπογράψει στη Μπαγερν? Είναι για τα δόντια μας αν φύγει ο Νέντοβιτς?

JohnnyPao

champion
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 3:30 am

basket72 έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 2:09 am
JohnnyPao έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 1:49 am

Ποιο 2/3αρι (οχι ο Κιντ) θα μπορούσε να ερθει στη θεση του όμως και να προσφέρει και στις 2 πλευρές του παρκε? Ιδανικα ενας Ναναλι...
Κι αυτός εδώ για μια χρονιά (καθότι 33ρης) νομίζω ότι θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση ερχόμενος από τον πάγκο για 6-8λεπτά ανά ημίχρονο:
Ισως προτιμούσα Andjusic ή Ouattara απο Μονακο, ιδανικά Dobric απο Ερυρθο αλλα θα χει συμβόλαιο το καλοκαίρι. Και Brazic θα μπορούσε, αν φτάνουν τα λεφτά βουρ για Hilliard όπως έγραψα κι απο πανω.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τρί Απρ 19, 2022 8:16 am

Εμενα μου αρεσει πολυ ο Tευλορ της Μουρθια,αλλα δεν ειναι αυτο που χρειαζομαστε,απο την στιγμη που υπαρχει ο Νεντοβιτς κυριως,και ο Μεικον δευτερευοντως. Αν εφευγαν και οι 2,θα μπορουσαμε να παμε για 2 ασους,εκ των οποιων ο ενας να ειναι scoring τυπου Τευλορ, και ο δευτερος πιο οργανωτης,τυπου Ουολτερς.Εκει θα κολλαγε ομορφα ενας Χιλιαρντ στο 2.

basket72
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 10:44 am

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 2:46 am
Υπάρχει και ο Darius Thompson ως επιλογή για βασικός ασος.

ΥΓ. Ο Daryn Hilliard μονοετές δεν εχει υπογράψει στη Μπαγερν? Είναι για τα δόντια μας αν φύγει ο Νέντοβιτς?
Ο Τόμπσον για τον οποίον επέμενες και πέρσι, πήγε καλά στην πρώτη του προαγωγή σε καλύτερο επίπεδο.
Εγώ θα προτιμούσα 2 ευρωλιγκάτους άσσους, ή έστω έναν (ευρωλιγκάτο) για τα πιο χοντρά λεπτά.
Παρόλα αυτά κι ένα δίδυμο Γουόλτερς- Τόμπσον ακούγεται καλό. Πόσο μάλλον, αν ο Τόμπσον συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Για τον Χίλιαρτν τα λέγαμε πέρσι. Για το πόσο καλό θα το είχε κάνει η 2ετής θητεία στην ΤΣΣΚΑ κι Ιτούδη (μαζί με τη Ρέαλ τα 2 καλύτερα "σχολεία" με διαφορά από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες) το πόσο καλά μπορεί να κουμπώσει ως παίκτης ομάδας, για την αθλητικότητά του και το σουτ του.
Πέρσι δεν "'''εκατσε" στον Ολυμπιακό με 700χιλ. Φέτος,σίγουρα θα θέλει περισσότερα, ενώ είναι πιθανό να θέλει να συνεχίσει κι ο ίδιος στην Μπάγερν όπου όλα είναι στρωτά, είναι η δεύτερη του χρονιά κλπ.
Σίγουρα πάντως είναι σοβαρή κίνηση.

Εγώ ωστόσο, πιστεύω πως πρέπει να πάρετε 2μιση άσσους (2 κανονικούς κι έναν κόμπο, όπως ο Μήτρου Λονγκ) που θα παίζουν και μαζί, οπότε μαζί με τον Μέικον, έχετε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του 2. Τουτέστιν, πάτε για συμπληρωματικό πλάγιο, που τα περισσότερα λετπά του να τα παίρνει στο 3, πίσω από τον Πάπι. Εξού κι ο Βασνίσκι που θα έμπαινε για συγκεκριμένα πράγματα. Άλλος ένας τέτοιος ρολίστας θα μπορούσε να είναι ο Μπ. Πολ, που όμως δεν είναι τόσο σταθερός σαν τον Πολωνό.
Εγώ θα επέμενα και για τον Κιντ, αν ο προπονητής μπορούσε να δει, ότι παίζει για λίγο (και σε συγκεκριμένα ψηλά σχήματα ) και στο 2. Πάντως με 4 γκαρντ ( 2 άσσους, έναν κόμπο και τον Μέικον) είστε μια χαρά στο ασσόδυο. Άντζουσιτς, Μπουτέιγ κλπ, ωραίες κινήσεις,( ο Σέρβος πιο ασφαλής επιλογή- ξέρεις τι θα δώσει, ενώ ο Γάλλος με περισσότερες υποσχέσεις αλλά και περισσότερο ρίσκο/χρόνο προσαρμογής).

Γι' αυτό, για ρολίστες, τύπου 5ος περιφερειακός ή 5ος ψηλός, προτείνω παλιές καραβάνες, όπως ο Βασνίσκι κι ο Ντ. Τόπσον. Που παρεμπιπτόντως έχουν παίξει και μαζί στη Μάλαγα.

* Ιδίως για κλεισίματα παιχνιδιών, ή για συγκεκριμένα διαστήματα που η αντίπαλος θα σε πιέσει ψηλά, ή που θα θες να ελέγξεις απόλυτα τον ρυθμό, βολεύει το σχήμα με τα 2 γκαρτν. Καλά για τον Γουόλτερς επέμενα και πέρσι, αλλά φέτος ήταν μέσα στις καλύτερες μεταγραφές αναλογικά με τα χρήματα που ξόδεψε ο Αστέρας γι΄αυτόν. Θα μου πει κανείς ότι ο Αστέρας είναι μια ιδιόμορφη κατάσταση, όπου δεν μπορείς να την "ξεπατικώσεις" εύκολα. Σωστά, αλλά νομίζω ότι είναι και το μοντέλο για μια ομάδα σαν εσάς, που θέλει να "κλέψει" παιχνίδια και να φτιάξει χαρακτήρα.

JohnnyPao

champion
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 2:50 pm

Για μένα το Α και το Ω για την επομενη σεζον ειναι η εύρεση του σωστού προπονητή, ο οποίος σε συνεργασία με Πεδουλακη και Σερελη θα δομήσουν μια ωραία ομαδα, με χαμηλό μπατζετ, που θα παλεύει για την υπέρβαση. Ιδανικές λύσεις ο Mitrovic και ο Perasovic. Θα γούσταρα παρα πολυ να δημιουργήσουμε στον παο, για πρώτη φορά στα χρονικά, ενα πιο "ψαγμενο" ροστερ, περισσότερο με αμφιλεγόμενες παρα με σίγουρες λύσεις. Να χουμε μια ομαδα δηλαδή που στην αρχή του χρόνου δεν θα ξέρουμε αν θα πιάσει το 0 ή το 100, το προτιμώ αυτο απτο να ξέρουμε πως στάνταρ θα είμαστε στο 50-60, ουτε πάνω ουτε κάτω. Ακομα και με ακριβώς το ίδιο μπατζετ με φετος μπορούμε να έχουμε ένα πολύ πιο ελπιδοφόρο αποτέλεσμα απο άποψη ροστερ.

Ας δούμε το φετινο ροστερ. Στη θέση 1 είχαμε τους Perry/Jovic και από πίσω ουσιαστικά τον Μποχωρίδη, ενω στο 2 είχαμε τη δυαδα Nedovic και Macon, ο οποίος βοηθάει και στο 1. Ποια είναι η "ψαγμένη" αλλαγή που μπορεί να γινει εδώ? Αντι να αλλάξουμε τον Jovic με τον Wolters πχ που θα ταν το προφανές, εγω θα προτιμούσα να πάρουμε τον ρίσκο και να επιλέξουμε τον Jonah Radebaugh. Στη συνέχεια μπορούμε να αλλάξουμε τον Μποχωρίδη με τον Mitrou Long αν παρει ελληνικό διαβατήριο και να προσθέσουμε ως 5ο γκαρντ εναν εκ των Μωραιτη ή Καλαιτζακη. Πρεπει να υπολογίσουμε και τις αυξήσεις στους μισθούς των Nedovic & Macon οποτε ήδη έχουμε πιο ακριβή περιφέρεια.

Στο 3 με Παπαπετρου, Ματζουκα και Κασελακη θεωρώ πως είμαστε καλυμμένοι. Το θεμα ειναι τι γίνεται με τον Sant Roos.. κατεμε απτη στιγμή που ο παίχτης δεν θα πάρει ελληνικό διαβατήριο δεν εχει λόγο να παραμείνει. Μια "ψαγμένη" αλλαγή που μπορεί να γίνει εκεί λοιπόν είναι να φέρεις τον Moneke, σου δίνει καλύτερη αμυνα απο τον Κουβανό και εχει μεγαλύτερο ταβανι στην επίθεση, αντι για 2/3αρι φέρνεις 4/3αρι, ενας μικρόσωμος John Brown, με λιγο λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνει ο Roos, ενω όμως ειναι πιθανο να προσφέρει πολλά περισσότερα. Ήδη βγάζει ματια σε ACB και BCL.

Στο 4 λοιπόν (οπου θα παιρνει χρονο και ο Moneke με βαση τη προταση μου) αυτή τη στιγμη υπάρχει ο Okaro, που παίρνει ένα υπέρογκο ποσο σε σχεση με αυτα που προσφέρει, αλλά και ο Evans που βοηθάει και στο 5. Αυτοι οι δυο παιχτες μαζι κοστίζουν σχεδόν 1 εκατομμύριο, στη θεση τους θες σιγουρα ενα 4αρι αθλητικό και με καλο σουτ κι ενα πιο ποιοτικο 5/4αρι. Ιδανικά για 4αρι θα θέλαμε τον Peters αλλα δεν περισσεύουν χρήματα, εδώ έρχεται λοιπόν η "ψαγμένη" λυση του Mike Daum που συζητούσαμε χθες, έρχεται από δυο πολύ καλές χρονιες στη Ισπανία και μια σπουδαία στην ιταλια, εχει ολα όσα θέλουμε εκτος απο εμπειρία. Έτσι, περισσεύουν και μπόλικα χρήματα για το 5/4αρι, εκει ψάχνεις εμπειρία για να πλαισιωθεί σωστά η front line μας, ψηφίζω Bolomboy. Με λιγότερα χρήματα από αυτά των Okaro + Evans , φέρνεις λοιπόν τους Daum + Bolomboy και έτσι καλύπτεις την αύξηση που προέκυψε στη περιφέρεια.

Η μόνη αύξηση που θα έχει τελικά το συνολικό μας μπατζετ θα οφείλεται στη θεση του προπονητή (που λογικά θα θελει περισσότερα από όσα πήρε ο Πριφτης) και στην αύξηση που θα ζητήσει ο Παπαγιάννης για να μείνει. Το ροστερ, τέλος, θα το συμπληρώνουν οι Χουγκαζ, Καββαδας και Αβδαλας. Τον Σαμαντουροφ αν με ρωτατε θα τον έστελνα δανεικό φετος. Καταλήγουμε λοιπόν σε ένα τέτοιο ροστερ :

Radebaugh - Mitrou Long
Nedovic - Macon(2/1) - Kalaitzakis
Papapetrou - Kaselakis
Daum - Moneke(4/3) - Matzoukas
Papagiannis - Bolomboy(5/4)

Ελάχιστα μεγαλύτερο μπατζετ απτο φετινο, ωραίες οι προτάσεις και τα όνειρα αρκεί η προσγείωση να μην είναι πολύ απότομη, για αυτο ας ξεχνάμε τους Grigonis κλπ θα πω εγω, αν και ο ίδιος έχω προτείνει διάφορους τετοιους στο παρελθόν. Αν τώρα υπάρξει καπως, κάποια αύξηση της τάξεως των 500χιλ-1εκατ στο μπατζετ, τοτε μπορει να γινει και προσθήκη ενός ακόμη ασου (απο Keenan Evans έως Williams Goss). Μεχρι να υπάρξει κάποια τέτοια πληροφορία, εμείς πρέπει να συζητάμε με τα φετινά δεδομένα.

Θα μου πείτε, γιατί να μην πάρουμε ένα φθηνο 5/4αρι (πχ Blackshear) αντι του Bolomboy ώστε να μας μείνουν για καλύτερο βασικο ασο απο τον Radebaugh? Δεν ειναι άσχημη ιδέα κι αυτή, ωστοσο πιστεύω πως ο Radebaugh θα εχει ξεπεράσει του χρονου τέτοια εποχή οποιον ασο φέρουμε φετος με 500-600χιλ, ενω ο Blackshear πχ δεν ξέρω αν θα μπορούσε να φτασει το επιπεδο του Bolomboy. Μην ξεχνάμε πως μεχρι να αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό, είμαστε ακόμα σε φάση χτισιματος. Θυμίζω πως ακόμα και η Αρμανι πηρε τον Devon Hall με 300χιλ και τον έκανε βασικο της παιχτη, αντι να παρει τον Hilliard ας πουμε.

Η μόνη αλλαγή που θα μπορούσε να γίνει για να ερθει στη περιφερεια σοβαρός παίχτης ειναι να φυγει ο Nedovic και με τα 800χιλ που παίρνει να φέρουμε εναν Williams Goss, Lorenzo Brown, Darun Hilliard κλπ.

Tracy Mac

allstar
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 3:06 pm

JohnnyPao έγραψε:
Για μένα το Α και το Ω για την επομενη σεζον ειναι η εύρεση του σωστού προπονητή, ο οποίος σε συνεργασία με Πεδουλακη και Σερελη θα δομήσουν μια ωραία ομαδα, με χαμηλό μπατζετ, που θα παλεύει για την υπέρβαση. Ιδανικές λύσεις ο Mitrovic και ο Perasovic. Θα γούσταρα παρα πολυ να δημιουργήσουμε στον παο, για πρώτη φορά στα χρονικά, ενα πιο "ψαγμενο" ροστερ, περισσότερο με αμφιλεγόμενες παρα με σίγουρες λύσεις. Να χουμε μια ομαδα δηλαδή που στην αρχή του χρόνου δεν θα ξέρουμε αν θα πιάσει το 0 ή το 100, το προτιμώ αυτο απτο να ξέρουμε πως στάνταρ θα είμαστε στο 50-60, ουτε πάνω ουτε κάτω. Ακομα και με ακριβώς το ίδιο μπατζετ με φετος μπορούμε να έχουμε ένα πολύ πιο ελπιδοφόρο αποτέλεσμα απο άποψη ροστερ.

Ας δούμε το φετινο ροστερ. Στη θέση 1 είχαμε τους Perry/Jovic και από πίσω ουσιαστικά τον Μποχωρίδη, ενω στο 2 είχαμε τη δυαδα Nedovic και Macon, ο οποίος βοηθάει και στο 1. Ποια είναι η "ψαγμένη" αλλαγή που μπορεί να γινει εδώ? Αντι να αλλάξουμε τον Jovic με τον Wolters πχ που θα ταν το προφανές, εγω θα προτιμούσα να πάρουμε τον ρίσκο και να επιλέξουμε τον Jonah Radebaugh. Στη συνέχεια μπορούμε να αλλάξουμε τον Μποχωρίδη με τον Mitrou Long αν παρει ελληνικό διαβατήριο και να προσθέσουμε ως 5ο γκαρντ εναν εκ των Μωραιτη ή Καλαιτζακη. Πρεπει να υπολογίσουμε και τις αυξήσεις στους μισθούς των Nedovic & Macon οποτε ήδη έχουμε πιο ακριβή περιφέρεια.

Στο 3 με Παπαπετρου, Ματζουκα και Κασελακη θεωρώ πως είμαστε καλυμμένοι. Το θεμα ειναι τι γίνεται με τον Sant Roos.. κατεμε απτη στιγμή που ο παίχτης δεν θα πάρει ελληνικό διαβατήριο δεν εχει λόγο να παραμείνει. Μια "ψαγμένη" αλλαγή που μπορεί να γίνει εκεί λοιπόν είναι να φέρεις τον Moneke, σου δίνει καλύτερη αμυνα απο τον Κουβανό και εχει μεγαλύτερο ταβανι στην επίθεση, αντι για 2/3αρι φέρνεις 4/3αρι, ενας μικρόσωμος John Brown, με λιγο λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνει ο Roos, ενω όμως ειναι πιθανο να προσφέρει πολλά περισσότερα. Ήδη βγάζει ματια σε ACB και BCL.

Στο 4 λοιπόν (οπου θα παιρνει χρονο και ο Moneke με βαση τη προταση μου) αυτή τη στιγμη υπάρχει ο Okaro, που παίρνει ένα υπέρογκο ποσο σε σχεση με αυτα που προσφέρει, αλλά και ο Evans που βοηθάει και στο 5. Αυτοι οι δυο παιχτες μαζι κοστίζουν σχεδόν 1 εκατομμύριο, στη θεση τους θες σιγουρα ενα 4αρι αθλητικό και με καλο σουτ κι ενα πιο ποιοτικο 5/4αρι. Ιδανικά για 4αρι θα θέλαμε τον Peters αλλα δεν περισσεύουν χρήματα, εδώ έρχεται λοιπόν η "ψαγμένη" λυση του Mike Daum που συζητούσαμε χθες, έρχεται από δυο πολύ καλές χρονιες στη Ισπανία και μια σπουδαία στην ιταλια, εχει ολα όσα θέλουμε εκτος απο εμπειρία. Έτσι, περισσεύουν και μπόλικα χρήματα για το 5/4αρι, εκει ψάχνεις εμπειρία για να πλαισιωθεί σωστά η front line μας, ψηφίζω Bolomboy. Με λιγότερα χρήματα από αυτά των Okaro + Evans , φέρνεις λοιπόν τους Daum + Bolomboy και έτσι καλύπτεις την αύξηση που προέκυψε στη περιφέρεια.

Η μόνη αύξηση που θα έχει τελικά το συνολικό μας μπατζετ θα οφείλεται στη θεση του προπονητή (που λογικά θα θελει περισσότερα από όσα πήρε ο Πριφτης) και στην αύξηση που θα ζητήσει ο Παπαγιάννης για να μείνει. Το ροστερ, τέλος, θα το συμπληρώνουν οι Χουγκαζ, Καββαδας και Αβδαλας. Τον Σαμαντουροφ αν με ρωτατε θα τον έστελνα δανεικό φετος. Καταλήγουμε λοιπόν σε ένα τέτοιο ροστερ :

Radebaugh - Mitrou Long
Papapetrou - Kaselakis

Ελάχιστα μεγαλύτερο μπατζετ απτο φετινο, ωραίες οι προτάσεις και τα όνειρα αρκεί η προσγείωση να μην είναι πολύ απότομη, για αυτο ας ξεχνάμε τους Grigonis κλπ θα πω εγω, αν και ο ίδιος έχω προτείνει διάφορους τετοιους στο παρελθόν. Αν τώρα υπάρξει καπως, κάποια αύξηση της τάξεως των 500χιλ-1εκατ στο μπατζετ, τοτε μπορει να γινει και προσθήκη ενός ακόμη ασου (απο Keenan Evans έως Williams Goss). Μεχρι να υπάρξει κάποια τέτοια πληροφορία, εμείς πρέπει να συζητάμε με τα φετινά δεδομένα.

Θα μου πείτε, γιατί να μην πάρουμε ένα φθηνο 5/4αρι (πχ Blackshear) αντι του Bolomboy ώστε να μας μείνουν για καλύτερο βασικο ασο απο τον Radebaugh? Δεν ειναι άσχημη ιδέα κι αυτή, ωστοσο πιστεύω πως ο Radebaugh θα εχει ξεπεράσει του χρονου τέτοια εποχή οποιον ασο φέρουμε φετος με 500-600χιλ, ενω ο Blackshear πχ δεν ξέρω αν θα μπορούσε να φτασει το επιπεδο του Bolomboy. Μην ξεχνάμε πως μεχρι να αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό, είμαστε ακόμα σε φάση χτισιματος. Θυμίζω πως ακόμα και η Αρμανι πηρε τον Devon Hall με 300χιλ και τον έκανε βασικο της παιχτη, αντι να παρει τον Hilliard ας πουμε.

Η μόνη αλλαγή που θα μπορούσε να γίνει για να ερθει στη περιφερεια σοβαρός παίχτης ειναι να φυγει ο Nedovic και με τα 800χιλ που παίρνει να φέρουμε εναν Williams Goss, Lorenzo Brown, Darun Hilliard κλπ.
Εμενα παντως μικροτερο μπατζετ μου φαινεται. Ειδικα στους ψηλους τα 1,4 μυρια που επαιρναν οκαρο-εβανς-φλοιντ-καββαδας, δεν καλυπτονται απο αυτους που εχεις βαλει, ενω στην περιφερεια εισαι στα ιδια με φετος και ισως και λιγοτερα καθως δεν υπαρχει ο Ρος.

Για 2ο σεντερ μονο Κωστα θελω, καθως θα ειναι φθηνος και ελληνας, ενω και για 2ος σεντερ ειναι μια χαρα και για μας και για αυτον. Ο μητρου-λονγκ δεν ειναι καθαρος ασσος, αν και οκ δεν θα με χαλαγε να ερθει ως 2ος. Αλλα η περιφερεια δεν μου αρεσει καθολου με εναν ασσο, 2 κομπο γκαρντ που για ευρωλιγκα ειναι 2αρια, εναν ασσο που δεν εχει ξαναπαιξει ευρωλιγκα να ειναι βασικος και εναν νεντο να ειναι παλι μονος του επιθετικα και χωρις να εχουμε και τιποτα το ιδιαιτερο σε αμυνα και αθλητικοτητα για να τον στηριζουμε.

Ουσιαστικα η μονη καλη μας θεση θα ειναι το 5, με 2 σεντερ που επιθετικα θελουν κοντους να τους τροφοδοτουμε, αλλα εμεις δεν εχουμε ασσους παλι. Εκτος αν θεωρουμε οτι 2 κομπο γκαρντ και ενας ρουκι θα κανουν καλη δουλεια.

Για μενα το ροστερ ειναι το ιδιο με το περσυνο και παλι βουρ για τελευταιο παει, απλως θα εχουμε καποιους παικτες στοιχηματα, που αν καποιοι πιασουν θα παμε 14οι και αν οχι παμε τελευταιοι. Δυσκολα ομως να πιασουν καθως 2 απο αυτους ειναι στο 4 (οποτε ενας απο τους 2 θα πιασει) και ενας απο αυτους ειναι ασσος και ολοι ξερουμε οτι ασσος ρουκι στην ευρωλιγκα αν δεν ειναι υπερπαικτης, δεν μπορει να σηκωσει το βαρος μια ομαδας. Ως 2ος ναι μια χαρα επιλογη.

Εγω τον μητρου-λονγκ τον βλεπω μονο ως αντι του μεικον στην ομαδα. Με τιποτα ως 2ο ασσο. Ενα κομπο γκαρντ που μπορει και στο 1 υπο προυποθεσεις, οπως ο μεικον δηλαδη. Αλλωστε τι λεμε οτι το περι-νεντο-μεικον-ρος < ραντεμπο-λονγκ-μεικον-νεντο?

Ασσο βασικο και καλο θελουμε. Δεν χρειαζεται να φυγει ο νεντο για να δωσουμε ενα ακομα καλο συμβολαιο για ασσο, αρκει να μην χαλασουμε πολλες θεσεις ξενων και γενικα να δωσουμε για βαθος παγκου σε παικτες των 400-500 χιλ. Φετος λιγοτερους ξενους, καλυτερη ποιοτητα, βαθος παγκου απο ελληνες σε καλη ηλικια. Αυτη πρεπει να ειναι η λογικη μας.

ΥΓ θα κανω και 2 προβλεψεις: 1) θεωρω οτι θα ειναι ελαφρως αυξημενο το μπατζετ μας του χρονου με παρεμβαση ΔΓ (ισως να εχουμε και μικρη αυξηση εσοδων) και 2) αν μεινει αρτζι-βοβο θα γυρισει ο Μπεντιλ

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 7:28 pm

basket72 έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 1:26 am
Ο Αλεξάντερ παίρνει πιο πολύ χρόνο στο 5 από το 4, εξού κι οι λίγες προσπάθειες από το τρίποντο (για 4ρι).
Όμως έχει 43% φέτος και 44% πέρσι. Αν συνυπολογίσεις το νεαρό της ηλικιάς τους (για ψηλό) έχει να βελτιωθεί.

Την έχει άνετα τη θέση. Θυμάσαι πέρσι που σου έλεγα ότι ο Κοστέλο παίζει καλύτερα στο 5 από το 4;; Κι όντως έτσι έγινε, φέτος με το που γύρισε ο Πίτερς. Έτσι κι Αλεξάντερ είναι περισσότερο 4ρι από 5.
Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για την ΑΘΕΜΠΕ με την οποία έχω πολύ καλές σχέσεις την τελευταία 20ετία και βάλε, και σπανίως πέφτω έξω, μιας και μία στις τόσες μιλάω με Χώρα των Βάσκων και Καταλωνία για τα μπασκετικά (κι όχι μόνο αυτά, εννοείται).

ΤΟν Μέηκον τον στηρίζεις (ως ομάδα εννοώ) όλο και πιο πολύ, μα περισσότερο στηρίζεις το ομαδικό μπάσκετ.
Ο Λορέντζο έπαιξε σπουδαία φέτος στην περίπου αμερικάνικη Ούνιξ (κλασσική Περασοβιτς-ική ομάδα). Καθαρά μπάσκετ πρωτοβουλίας (όχι αλάνας) που είχε όμως τα κατάλληλα υλικά. Έναν από τους πιο... αμερικάνους, ευρωπαίους των τελευταίων πολλών χρόνων, τον Χεζόνια, ένα σέντερ δεκαθλητή τον Τζεκίρι (και ντουλάπα αλλά και γρήγορο) έναν κομμάντο (αλλά και σκακιστή) στο 4,τον Τζ. Μπράουν κι έναν από τους καλύτερους σκόρερ (και θωρηκτό παράλληλα) τον Αϊζαία Κέναν. Δεν είμαι σίγουρος αν θα αποδώσει με τον ίδιο τρόπο σε σας.
Πρέπει να κρίνουμε τους παίκτες που σκεφτόμαστε βάσει των εν γένει συνθηκών στην ομάδα που παίζουν.

Αναφορικά με τον Ντ. Τόμπσον ή τον Μάλκολμ. Τόμας, είναι αμφότεροι διθεσίτες, πολύ έμπειροι, ξέρουν μπάσκετ, και είναι αυτό που θέλει μια νέα ομάδα (όπως ο Παναθηναϊκός της επόμενης χρονιάς που στην καλή των περιπτώσεων θα κάνει επανεκκίνηση μπας και χτίσει σε βάσεις, επιτέλους). Δεν θέλουμε σε μια ομάδα ένα άρθροισμα στατιστικών αλλά ένα γινόμενο χαρακτηριστικών. :wink:
Δικό μου είναι το τελευταίο, θα το κάνω "κοπυράιτ" λέμε. ΜΠας και βγάλω κανά φράγκο :P και πλερώκω τη ΔΕΗ των χρηματιστών. :welcome:

* Είχα στο μυαλό μου τον Στ. Κιντ να παίζει και στο φτερό στην Νταρού πριν κανά 3ρί χρόνια, όταν αυτή έπαιζε ακόμα Ευρωλίγκα. Κοιτώντας τον, πριν λίγο, τον είδα μόνο σο 3. Πάντως, ακόμα κι αν δεν μπορεί να ανέβει στο 2 (που πιθανά να μπορεί γιατί έχει καλό χειρισμό/βήματα) κι ως ρεζέρβα του Πάπι, είναι σούπερ. Άσε που είχα και αναλαμπή το απόγευμα, συλλαμβάνοντας το ρόστερ αυτό. Ψάχνοντας για βίδεα του Κιντ, πέφτω πάνω σ'' ένα καλοκαιρινό καμπ του Λας Βέγκας, όπου παίζει στους Τζαζ παρέα με τον Μήτρου Λονγκ. Σημειολογικό, περίπου. Ο Μητρου Λονγκ, που λες, μια χαρά παίζει και τις 2 θέσεις. Καμία σχέση με τον "αναγκαστικά" άσσο., Μέηκον.
Αν δεν βγαίνουν τα κουκιά για 2 ξένους άσσους, ναι πάτε και με αυτόν ως δεύτερο. Εγώ είμαι της άποψης, ότι μια ομάδα που έχει ως πρώτο στόχο να θέσει βάσεις για σύγχρονο/ανταγωνιστικό μπάσκετ και κλεφτοκοιτάζει και τους 8, πρέπει να έχει στάνταρ 2 κλασσικούς άσσους όπου θα έχουν και μια άλφα εμπεριία από την Ευρωλίγκα.
Εξού και το Γκος- Γουόλτερς. Θα κοίταζα πάντως και το Γκρέιντζερ- Γουόλτερς. :wink:
δεν εχω τιποτα να γραψω περα απο το πως χαιρομαι που σε ξαναδιαβαζω . Ελειψες φιλε σε πολυ κοσμο , διαβασα παραπανω ενα σχολιακι για τον Δασκαλο του "4 " kevin mc hale ειδα και το copyright σου και εφτιαξε το κεφι.

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
basket72
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 8:11 pm

JohnnyPao έγραψε:

Radebaugh - Mitrou Long
Papapetrou - Kaselakis

Φίλε Τζόνι, μια 4αδα με Μονέκε, Νταούμ, Παπαγιάννη και Μπολομπόι θα είχε τα πάντα και σίγουρα θα ήταν η καλύτερη της εποχής Δ.Γ. Αθλητικότητα, σουτ (Νταούμ αλλά Και Μπόλομποϊ) ύψος, και "μπάσκετ". Και θα έβγαιναν και πολλά δίδυμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Αν φύγει κι ο Ροναλντίνιο του Βελιγραδίου :P πάτε για πολύ ωραία ομάδα.

JohnnyPao

champion
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 9:50 pm

Tracy Mac έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 3:06 pm

Εμενα παντως μικροτερο μπατζετ μου φαινεται. Ειδικα στους ψηλους τα 1,4 μυρια που επαιρναν οκαρο-εβανς-φλοιντ-καββαδας, δεν καλυπτονται απο αυτους που εχεις βαλει, ενω στην περιφερεια εισαι στα ιδια με φετος και ισως και λιγοτερα καθως δεν υπαρχει ο Ρος.

Για 2ο σεντερ μονο Κωστα θελω, καθως θα ειναι φθηνος και ελληνας, ενω και για 2ος σεντερ ειναι μια χαρα και για μας και για αυτον. Ο μητρου-λονγκ δεν ειναι καθαρος ασσος, αν και οκ δεν θα με χαλαγε να ερθει ως 2ος. Αλλα η περιφερεια δεν μου αρεσει καθολου με εναν ασσο, 2 κομπο γκαρντ που για ευρωλιγκα ειναι 2αρια, εναν ασσο που δεν εχει ξαναπαιξει ευρωλιγκα να ειναι βασικος και εναν νεντο να ειναι παλι μονος του επιθετικα και χωρις να εχουμε και τιποτα το ιδιαιτερο σε αμυνα και αθλητικοτητα για να τον στηριζουμε.

Ουσιαστικα η μονη καλη μας θεση θα ειναι το 5, με 2 σεντερ που επιθετικα θελουν κοντους να τους τροφοδοτουμε, αλλα εμεις δεν εχουμε ασσους παλι. Εκτος αν θεωρουμε οτι 2 κομπο γκαρντ και ενας ρουκι θα κανουν καλη δουλεια.

Για μενα το ροστερ ειναι το ιδιο με το περσυνο και παλι βουρ για τελευταιο παει, απλως θα εχουμε καποιους παικτες στοιχηματα, που αν καποιοι πιασουν θα παμε 14οι και αν οχι παμε τελευταιοι. Δυσκολα ομως να πιασουν καθως 2 απο αυτους ειναι στο 4 (οποτε ενας απο τους 2 θα πιασει) και ενας απο αυτους ειναι ασσος και ολοι ξερουμε οτι ασσος ρουκι στην ευρωλιγκα αν δεν ειναι υπερπαικτης, δεν μπορει να σηκωσει το βαρος μια ομαδας. Ως 2ος ναι μια χαρα επιλογη.

Εγω τον μητρου-λονγκ τον βλεπω μονο ως αντι του μεικον στην ομαδα. Με τιποτα ως 2ο ασσο. Ενα κομπο γκαρντ που μπορει και στο 1 υπο προυποθεσεις, οπως ο μεικον δηλαδη. Αλλωστε τι λεμε οτι το περι-νεντο-μεικον-ρος < ραντεμπο-λονγκ-μεικον-νεντο?

Ασσο βασικο και καλο θελουμε. Δεν χρειαζεται να φυγει ο νεντο για να δωσουμε ενα ακομα καλο συμβολαιο για ασσο, αρκει να μην χαλασουμε πολλες θεσεις ξενων και γενικα να δωσουμε για βαθος παγκου σε παικτες των 400-500 χιλ. Φετος λιγοτερους ξενους, καλυτερη ποιοτητα, βαθος παγκου απο ελληνες σε καλη ηλικια. Αυτη πρεπει να ειναι η λογικη μας.

ΥΓ θα κανω και 2 προβλεψεις: 1) θεωρω οτι θα ειναι ελαφρως αυξημενο το μπατζετ μας του χρονου με παρεμβαση ΔΓ (ισως να εχουμε και μικρη αυξηση εσοδων) και 2) αν μεινει αρτζι-βοβο θα γυρισει ο Μπεντιλ
Διαφωνώ σε αρκετά μεγάλο βαθμό με αυτα που γράφεις και θα σου εξηγήσω τον λόγο, προφανώς βέβαια δεν έχεις παρακολουθήσει αρκετά τους παιχτες που προτείνω και για αυτο εισαι αρνητικός.

Ξεκινάω απτη περιφέρεια, το ότι ο Μιτρου Λογκ παιζει ΚΑΙ στο 2 περα απο το 1 δεν σημαίνει ότι δεν είναι ασος, ασος είναι το παιδί που λόγω έφεσης στο σκορ μπορει να παιξει και στο 2. Σε σχεση με Μεικον ας πουμε είναι πολύ καλύτερος χειριστής και δημιουργός, είναι όμως και εξίσου streaky shooter, εχει ποσοστό 35% στο 3ποντο, δεν αρκεί για να τον βάλεις καθαρά στο 2. Επισης πιέζει πολυ καλυτερα πάνω στη μπάλα ο Λογκ απτον Μεικον.

Εγω είπα πως η περιφέρεια Ραντεμπο, Λογκ, Νεντοβιτς, Μεικον είναι καλύτερη της περιφέρειας Γιοβιτς/Ρος, Μποχωριδης, Νεντοβιτς, Μεικον και με πολυ μεγάλη διαφορά μάλιστα! Ο Γιοβιτς ουσιαστικα δεν υπάρχει βασικα πλέον, αλλά όσο έπαιζε ήταν εκτός ο Παπι και ο Ρος επαιζε αποκλειστικά στο 3. Ουσιαστικα αντικαθιστώ τον Ρος με τον Μονεκε δηλαδή και τον Γιοβιτς με τον Ραντεμπο. Παντως και με τον Ρος να συγκρίνεις τον Ραντεμπο, είναι ξεκάθαρα καλύτερος ο δεύτερος ως ασος. Αρα ναι δεν καταλαβαίνω τι σε χαλάει σε αυτή τη περιφέρεια. Και θα υπάρχει κι ένας Καλαιτζακης επιπλέον που κάνει απίστευτη σεζον στο γιουροκαπ φετος.

Είδα σήμερα το Lundwisburg-Clouz, ο Ραντεμπο ειναι πραγματικά υπερπαιχτης, τρομερος αμυντικός, πασερ, σκορερ και ριμπαουντερ. Και δεν μας κάνει?

Φετος πως τη βγάλαμε στον ασο δηλαδή? Με Περι στην αρχη , μετα Γιοβιτς και μετα Ρος και από πίσω Μποχωριδη. Για του χρονου προτείνω Ραντεμπο και Λογκ.

Μου λες επισης πως η ομαδα χρειαζεται για βασικο εναν παιγμενο και έμπειρο ασο για να παει καλα, σε διαψεύδει ο Τρινκερι, ο Σφαιροπουλος και άλλοι. Η Μπαγερν μπήκε στους 8 με τον Γιαραμαζ και τον Γουολντεν που ήρθαν απτη παρτιζαν, η Μακαμπι εχει τον Γουιλμπεκιν στο 2 και στο 1 τον Εβανς για βασικό που ήρθε απτο Ισραήλ. Και εμας δεν μας κάνει ο Ραντεμπο? Η Μονακο περα απτον Τζειμς, τους Λι και Αντζουσιτς εχει όλη τη σεζόν στη περιφερεια (ο Βεστερμαν ηταν εκτός). Πρεπει να βλέπουμε μακριά, ο Ραντεμπο μπορει να ειναι καλυτερος του Κιναν Εβανς και του Γουολτερς μεχρι το τέλος της επόμενης σεζον.

Όσον αφορά τους ψηλους, όπως ειδε (και χάρηκα για αυτο) ο basket72, οι Μονεκε, Νταουμ, Παπαγιαννης, Μπολομποι ισως βγουν καλύτεροι κι απτους Σιγκλετον, Γκιστ, Γκαμπριελ, Μπουρουσης.

Ραντεμπο , Μιτρου Λογκ
Νεντοβιτς , Μεικον , Καλαιτζακης
Παπαπετρου , Κασελακης
Νταουμ , Μονεκε , Ματζουκας
Παπαγιαννης , Μπολομποι

+ Χουγκαζ , Καββαδας , Αβδαλας.

Εξαιρετικό ροστερ, λίγο πιο ακριβό απτο φετινο, καθώς θα θέλουν αυξήσεις οι Μεικον, Νεντοβιτς, Παπαγιαννης. Αν θες μια αλλαγή θα μπορούσαμε αντι του Σέρβου να φέρουμε τον Χιλιαρντ ή τον Γουιλιαμς Γκος.

Η ομαδα φετος βγήκε 17η (με τις ρωσικές μεσα), κάνοντας 4-5 ήττες που θα μπορούσε να αποφύγει. Η ομαδα που προτείνω θα έχει στόχο τη 10η θεση και πάνω.

basket72
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 10:12 pm

Τζόνι μαζί σου, αλλά μην τον κάψεις τον Ράντεμπο.
Είναι μεγάλη η διαφορά με την ευρωλίγκα κι ειδικά στη θέση του άσσου.
Σκέψου ένα πολύ άμεσο παράδειγμα. Τον Τζέιλιν Σμιθ που πέρσι κένταγε στη Γερμανική επαρχιακή κωμόπολη και φέτος του πήρε πολλούς μήνες μέχρι να βρει πατήματα. Και σ' ένα φιλικό περιβάλλον (ίδια χώρα, πολιτισμένο και πολυ- πολιτισμικό Βερολίνο) χωρίς καθόλου άγχος από την πλευρά της Άλμπα.
Κι είχε και την ασφάλεια του μπαρουτοκαπνισμένου (με Μπάμπεργκ και Μπάγερν) Μ. Λο.

Οπότε, θες μίνιμουμ έναν άσσο με εμπειρία από Ευρωλίγκα.

Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Τρί Απρ 19, 2022 10:28 pm

Διαβαζω παλι για μεταγραφες ,το αγαπημενο σπορ των ελληνων, και ειναι λιγο λογικο λογο της επιστροφης του DPG, αλλα απο ελληνικης πλευρας λογικο.
Δεν ξερω ποιοι απο τα ονοματα που ακουγονται -γραφονται , ειδικα οι αναγνωρισμενα γιουρολιγκατοι, θα ερχοντουσαν σε μια ομαδα με το σημερινο στατους του Παναθηναικου, με ιδιοκτητη που αλλαζει προπονητες και παιχτες αναλογα με το πως ξυπνησε το πρωι και σε μια ομαδα που ειναι στο κατω μισο της γιουρολιγκ εδω και δυο χρονια. Εκτιμω πως βιαζεστε λιγο. Ουτε το μπατζετ του 2022-2023 ξερουμε ουτε καν ποιος θα ειναι προπονητης.
Μπορω να καταλαβω καποιους να ερθουν για ενα μηνα, αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θα μπορεσει να δεσει μια ομαδα με 2-3 αλλαγες σε παιχτες και νεο προπονητικο σταφ σε τοσο μικρο διαστημα. Οι ομαδες δεν γινονται με μεταγραφες. Θελουν χημεια, δουλεια στην προπονηση και παιχνιδια για να μπορεσουν να αποδωσουν σε ικανοποιητικο βαθμο. Και χρονος δεν υπαρχει. Μια επιλογη στο 1 που δεν υπαρχει ψυχη η μαλλον υπαρχει ο ανετοιμος Γιοβιτς μπορω να το κατανοησω. Ολα τα αλλα ειναι για μενα να χουμε να λεμε.
Ειδικα με τον μοναδικο στοχο να ειναι πλεον το πρωταθλημα και με αντιπαλο μια σωστα δομημενη ομαδα και με πλεονεκτημα εδρας, αντε να ανεβουν οι πιθανοτητες απο το 10 στο 20%. Πολυ κακο για το τιποτα.
Ειδαμε και στο παιχνιδι με το τριτο απο το τελος Λαυριο και φοβαμαι πως θα το δουμε και με την καλη ομαδα της Λαρισας πως ο Παναθηναικος ειναι μια ομαδα με πολλα θεματα που δεν μπορουν να λυθουν με αλλαγες προπονητων στυλ Αλεφαντου και πολλες προσθηκες παιχτων σε συντομο διαστημα.
Μια κανονικη ομαδα με νορμαλ διοικηση θα ετοιμαζοταν πιο πολυ για του χρονου παρα για το φετινο πρωταθλημα. Αλλα οπως εγραψα και στην αρχη, εδω δεν εχουμε νορμαλ διοικηση και ειναι και Ελλαδα. :sorry:

BillyPao

champion
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Απρ 19, 2022 10:33 pm

Hipster έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 10:28 pm
Διαβαζω παλι για μεταγραφες ,το αγαπημενο σπορ των ελληνων, και ειναι λιγο λογικο λογο της επιστροφης του DPG, αλλα απο ελληνικης πλευρας λογικο.
Δεν ξερω ποιοι απο τα ονοματα που ακουγονται -γραφονται , ειδικα οι αναγνωρισμενα γιουρολιγκατοι, θα ερχοντουσαν σε μια ομαδα με το σημερινο στατους του Παναθηναικου, με ιδιοκτητη που αλλαζει προπονητες και παιχτες αναλογα με το πως ξυπνησε το πρωι και σε μια ομαδα που ειναι στο κατω μισο της γιουρολιγκ εδω και δυο χρονια. Εκτιμω πως βιαζεστε λιγο. Ουτε το μπατζετ του 2022-2023 ξερουμε ουτε καν ποιος θα ειναι προπονητης.
Μπορω να καταλαβω καποιους να ερθουν για ενα μηνα, αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θα μπορεσει να δεσει μια ομαδα με 2-3 αλλαγες σε παιχτες και νεο προπονητικο σταφ σε τοσο μικρο διαστημα. Οι ομαδες δεν γινονται με μεταγραφες. Θελουν χημεια, δουλεια στην προπονηση και παιχνιδια για να μπορεσουν να αποδωσουν σε ικανοποιητικο βαθμο. Και χρονος δεν υπαρχει. Μια επιλογη στο 1 που δεν υπαρχει ψυχη η μαλλον υπαρχει ο ανετοιμος Γιοβιτς μπορω να το κατανοησω. Ολα τα αλλα ειναι για μενα να χουμε να λεμε.
Ειδικα με τον μοναδικο στοχο να ειναι πλεον το πρωταθλημα και με αντιπαλο μια σωστα δομημενη ομαδα και με πλεονεκτημα εδρας, αντε να ανεβουν οι πιθανοτητες απο το 10 στο 20%. Πολυ κακο για το τιποτα.
Ειδαμε και στο παιχνιδι με το τριτο απο το τελος Λαυριο και φοβαμαι πως θα το δουμε και με την καλη ομαδα της Λαρισας πως ο Παναθηναικος ειναι μια ομαδα με πολλα θεματα που δεν μπορουν να λυθουν με αλλαγες προπονητων στυλ Αλεφαντου και πολλες προσθηκες παιχτων σε συντομο διαστημα.
Μια κανονικη ομαδα με νορμαλ διοικηση θα ετοιμαζοταν πιο πολυ για του χρονου παρα για το φετινο πρωταθλημα. Αλλα οπως εγραψα και στην αρχη, εδω δεν εχουμε νορμαλ διοικηση και ειναι και Ελλαδα. :sorry:
Σωστά όλα αυτά που λες, αλλά στο παιχνίδι με το Λαύριο είχαμε σημαντικές απουσίες. Όπως κριτήριο δεν μπορεί να αποτελέσει και το παιχνίδι απέναντι στη Λάρισα, για τον ίδιο λόγο ακριβώς λόγο. :)

giorgos45

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Απρ 19, 2022 10:54 pm

ντερικ ουολτον θελουμε!αυτο ειναι το πανω ραφι?δεν υπαρχει σωτηρια

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”