kojito έγραψε: ↑Δευ Μάιος 30, 2022 12:01 pm
Αυτό με το "Αμερικάνος" είναι μια σημαντική παράμετρος. Έχω την εντύπωση, εκτός αν έχω χάσει κάτι, ότι αν πάρει ελληνικό διαβατήριο αφού ξεκινήσει η σεζόν, η αλλαγή θα πιάσει από την επόμενη σεζόν, εκτός κι αν δεν έχει αγωνιστεί μέχρι τότε στην Basket League. Δηλαδή αν ξεκινήσει την σεζόν σαν Αμερικάνος, θα την τελειώσει σαν Αμερικάνος. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.
Σε αυτή την ηλικία πάντως νομίζω ο Ολυμπιακός σπανίως προσφέρει πολυετή (πρώτα) συμβόλαια σε παίκτες, εκτός κι αν είναι μεταγραφές τύπου Σλούκα. Λογικά θα υπογράψει το κλασσικό διετές κλειστό ή 1+1 αν έρθει.
Η σημαντική παράμετρος είναι τι θα γίνει με τον Dorsey. Δεν βλέπω λόγο να μην θέλουμε να μπούμε σε συζητήσεις ανανέωσης (εκτός κι αν στο υπόλοιπο των play-offs εμφανιστεί τελείως αδιάφορος και κακός), υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα και προθεσμία μέχρι τέλη Ιουλίου-Αύγουστο για να ψαχτεί για ΝΒΑ. Αν δεν μείνει, με Grigonis (ή άλλο παίκτη που παίζει και 3 αν χρειαστεί)- Μήτρου Λονγκ με ελληνικό διαβατήριο και Λαρεντζάκη ή Λούντζη για 5ο γκαρντ, κλείνει πολύ καλά η περιφέρεια. Παίρνουμε και έναν ρολίστα Έλληνα για 5ο ψηλό, και βγαίνουν και οι θέσεις των ξένων.
Λογικά του Μήτρου Λονγκ, έχει βάση. Και του Γκριγκόνις.
Αυτά δείχνουν ότι ο Ντόρσεϊ έχει ως στόχο το ΝΒΑ.
Από την άλλη και πέρσι, ο κόουτς είχε σχεδόν κλείσει το 2-3ρι Λάιτι, ενόσω περίμενε τον Ντόρσεϊ. Σε φάση "αν δεν πάει ΝΒΑ θα τους χωρέσουμε όλους" κι " αν πάει τελικά ΝΒΑ θα είμαι οκ με Λάιτι, Σακ, και Παπ στο 2-3 με ολίγη από Λάρε".
Λέγοντας Λάρε, φαντάζομαι ότι θα είναι αυτός που θα "θυσιαστεί" αν τελικά ισχύει του Μήτρου.
Ο οποίος αν έρθει, ίσως βγάλει κι όλη τη χρονιά ως αμερικάνος (7ος ξένος) και παίξει την επόμενη 2ετία ως Έλληνας. Εγώ το θεωρώ σωστή κίνηση. Ο Ολυμπιακός σε αυτή του τη φάση, φροντίζει να ανανεώσει εγκαίρως τους παίκτες κλειδιά ( Βεζένκοφ, Φαλ) δίνει 3ετή σε ΣΛούκα και Γουόκαπ, κι έχει σαφή στόχο τη δημιουργια όμαδας με ορίζοντα μίνιμουμ 3 χρόνων. Εκκινώντας από πέρσι, αυτά.
Οπότε,, χωράει ο Μήτρου με αυτό το -νέο- σκεπτικό.
Αν μείνει κι ο Ντόρσεϊ θα υπάρξει
τράφικο, με 3+ 3+1 παίκτες για 3 θέσεις. ΣΛούκας, Γουόκαπ, Μήτρου Λονγκ, Ντόρσεϊ, Μακίσικ, Γκριγκόνις, Παπανικολάου.