Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, 1ος τελικός Basket League 2021-22

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 2134
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:29 pm

basket72 έγραψε:
Σάβ Ιουν 11, 2022 11:23 pm
"Επαγγελματική¨" νίκη σήμερα. Εμένα η ομάδα μου άρεσε στην άμυνα. Και πολύ μάλιστα.
Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Το ίδιο κι ο Παναθηναϊκός βέβαια. Εμείς μέσα από ομαδικό παιχνίδι (ομάδα προπονητή) κι ο Παναθηναϊκός μέσα από ατομικές ενέργειες και σχετικά δύσκολα σουτ.
Δεν μου άρεσε σήμερα η συμπεριφορά του Ντόρσεϊ. Αν δεν συνετιστεί, ας φύγει. Όχι για αγωνιστικούς λόγους- το κάθε άλλο- αλλά για θέματα πειθαρχίας και σεβασμού στην ομάδα.
Ελπίζω να ηρεμήσει.

Σχετικά με Παπαγιάννη και Φαλ. Ο Φαλ ακόμα κι όταν στα πρώτα 4 λεπτά δεν είχε σκοράρει, ήταν με διαφορά καλύτερος. Ο Παπαγιάννης δεν είναι αυτό που είδαμε απόψε αλλά δεν είναι κι αυτό που λένε τα σταστιστικά του φέτος. Πολλά λεπτά συμμετοχής και σοβαρά προβλήματα στην άμυνα όταν έχει να αντιμετωπίσει δυνατά 5ρια ή εκρηκτικούς/δυνατούς φόργουορντ. Υπολείπεται πολύ σε δύναμη- το λέμε από το καλοκαίρι, όταν ο τσέχος με την αλογοουρά τον είχε βάλει στα καλάθια.
Σε κάθε περίπτωση έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο και με έναν δυναμίτη από το 4, μπορεί να καλύψει το θέμα που έχει.

Μια χαρά διαφορά είναι οι 13 πόντοι, (δεν γίναμε ξαφνικά υπερομάδα) και γενικά οι περίπου 17 που ήταν κι η διαφορά που έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
Δεν θα ήθελα σε πρώτο ματς μεγαλύτερη διαφορά για ευνοήτους λόγους.
Ελπίζω να είναι καλά ο Σακίλαρος.

* Ο Παναθηναϊκός είναι σαν να παίζει χωρίς προπονητή. Όχι στο καθαρά τεχνικό/αγωνιστικό, αλλά στο κομμάτι της καθοδήγησης.
Συμφωνώ σε όλα και κυρίως για τον ντόρσει αν και δεν μ αρέσει να μιλάω κατά τη διάρκεια της σεζόν για μεταγραφές, αν δεν αλλάξει μυαλά να φύγει, απαράδεκτος και σήμερα.

0
basket72
Reactions:

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:30 pm

tarp7 έγραψε:
Σάβ Ιουν 11, 2022 11:24 pm

Εγώ πάλι με τίποτα. ο φαλ είναι 30
Έτσι ακριβώς. Ο Φαλ στον Παναθηναϊκό θα έγραφε καλύτερα νούμερα από αυτά που γράφει στον Ολυμπιακό των μοιρασμένων ρόλων και της ομαδικότητας.
Ο Φαλ και πέρσι έπαιξε σπουδαία. Και πρόπερσι στην Τουρκία, αλλά και το περασμένο καλοκαίρι με την δεύτερη καλύτερη εθνική ομάδα του κόσμου. :bball:

Να μην κοιτάμε μόνο τα νούμερα.

* Ο Σλούκας πρέπει να έχει την ίδια γνώμη για τον Βαγγέλα σαν αυτή που έχουμε οι περισσότεροι. Άπλώς τον ανέχεται μιας και είναι μέρος της δουλειάς του.
Παρεμπιπτόντως ο Σλούκας από την άνοιξη και μετά, παίζει ως ο καλύτερος άσσος στην Ευρώπη. Κι όμως, ναι.
Μίτσιτς και Λάρκιν εκτός κουβέντας γιατί είναι ασσόδυα και οι 2. :P

Leo_98

a1greece
Reactions: 549
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:32 pm

Το αποψινό ματς ήταν αυτό που λέμε επαγγελματική νίκη.
Ο Ολυμπιακός καλός στο πρώτο δεκάλεπτο και απλά σοβαρός στα υπόλοιπα 30 λεπτά.
Ο Παναθηναικός χαμένος στα προβλήματά του, σαν να ενδιαφερόταν πιο πολύ να μην διασυρθεί, παρά να μην χάσει.

Σε ατομικό επίπεδο νομίζω ξεχώρισαν Φαλ και Παπανικολάου, ενώ και Σλούκας, Βεζένκοφ έπαιξαν στα στάνταρντ τους.
Από τον Παναθηναϊκο μόνο ο Παπαπέτρου ήταν παρών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Περιμένω πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι την Τρίτη και αντίδραση από τον Παναθηναϊκο, αλλά και καλύτερο Ολυμπιακό.

ΥΓ1: Περαστικά στον Σακ, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.
ΥΓ2: Τι φάση με Ντόρσεϊ (που χάνει συνεχώς τα μυαλά του) και Μποχορίδη;

0
Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague
Reactions: 401
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers

corsaopc έγραψε:
Σάβ Ιουν 11, 2022 11:22 pm
τουλουμπα έγραψε:
Σάβ Ιουν 11, 2022 11:12 pm

εγω παντως τους ειχα πει οτι θα δεχομουν την τραμπα φαλ παπαγιαννη και θα εδινα και δωρο τον υπερπαιχτη πολυεργαλειο πηγη ενεργειας κτλ ρος
Ο Φαλ είναι 31 ετών και ο Παπαγιάννης 24 και Έλληνας. Πιστεύεις δηλαδή ότι αν ο Παπαγιάννης δουλευτεί στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού για 1-2 χρόνια και έχοντας Σλούκα και Γουοκαπ στα γκαρντ δεν θα έχει πολύ καλύτερη εικόνα? Όταν είσαι σε μια ομάδα που δεν έχει κατεύθυνση στο παρκέ φαίνεσαι και εσύ χειρότερος. Εγώ την έκανα την τραμπα φαλ -παπαγιαννη γιατί βλέπω το μέλλον και πιστεύω ότι ο Παπαγιάννης στον τωρινό Ολυμπιακό θα δείχνει πολύ καλύτερος παίχτης. Ο Φαλ στον τωρινό Παο θα δείχνει πολύ χειρότερος και δεν θα είναι τόσο επιδραστικος όσο στον Ολυμπιακό.
Μια χαρά παίκτης είναι ο Παπαγιάννης. Ακόμα και αν ήταν ξένος, μια χαρά θα είχε θέση και στις δύο ομάδες και έχει και ηλικία που μπορείς να περιμένεις βελτίωση. Η διαφορά με τον Φαλ είναι ότι ο Φαλ ξέρει μπασκετ, βλέπει γήπεδο, βγάζει πασες πράγματα που ο παπατζον δε τα έχει. Για όλα τα άλλα χαρακτηριστικά αν δουλέψει θα τον φτάσει τον Φαλ και ίσως τον ξεπεράσει αλλά το μπασκετ που ξέρει ο Φαλ δε θα το μάθει όσο και αν δουλέψει.

0
basket72
Reactions:

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:34 pm

Redfly έγραψε:

Μια χαρά παίκτης είναι ο Παπαγιάννης. Ακόμα και αν ήταν ξένος, μια χαρά θα είχε θέση και στις δύο ομάδες και έχει και ηλικία που μπορείς να περιμένεις βελτίωση. Η διαφορά με τον Φαλ είναι ότι ο Φαλ ξέρει μπασκετ, βλέπει γήπεδο, βγάζει πασες πράγματα που ο παπατζον δε τα έχει. Για όλα τα άλλα χαρακτηριστικά αν δουλέψει θα τον φτάσει τον Φαλ και ίσως τον ξεπεράσει αλλά το μπασκετ που ξέρει ο Φαλ δε θα το μάθει όσο και αν δουλέψει.
Σωστά όλα, αλλά η μεγαλύτερη διαφορά τους έγκειται στη δύναμη.

BillyPao

champion
Reactions: 2558
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

basket72 έγραψε:
"Επαγγελματική¨" νίκη σήμερα. Εμένα η ομάδα μου άρεσε στην άμυνα. Και πολύ μάλιστα.
Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Το ίδιο κι ο Παναθηναϊκός βέβαια. Εμείς μέσα από ομαδικό παιχνίδι (ομάδα προπονητή) κι ο Παναθηναϊκός μέσα από ατομικές ενέργειες και σχετικά δύσκολα σουτ.
Δεν μου άρεσε σήμερα η συμπεριφορά του Ντόρσεϊ. Αν δεν συνετιστεί, ας φύγει. Όχι για αγωνιστικούς λόγους- το κάθε άλλο- αλλά για θέματα πειθαρχίας και σεβασμού στην ομάδα.
Ελπίζω να ηρεμήσει.

Σχετικά με Παπαγιάννη και Φαλ. Ο Φαλ ακόμα κι όταν στα πρώτα 4 λεπτά δεν είχε σκοράρει, ήταν με διαφορά καλύτερος. Ο Παπαγιάννης δεν είναι αυτό που είδαμε απόψε αλλά δεν είναι κι αυτό που λένε τα σταστιστικά του φέτος. Πολλά λεπτά συμμετοχής και σοβαρά προβλήματα στην άμυνα όταν έχει να αντιμετωπίσει δυνατά 5ρια ή εκρηκτικούς/δυνατούς φόργουορντ. Υπολείπεται πολύ σε δύναμη- το λέμε από το καλοκαίρι, όταν ο τσέχος με την αλογοουρά τον είχε βάλει στα καλάθια.
Σε κάθε περίπτωση έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο και με έναν δυναμίτη από το 4, μπορεί να καλύψει το θέμα που έχει.

Μια χαρά διαφορά είναι οι 13 πόντοι, (δεν γίναμε ξαφνικά υπερομάδα) και γενικά οι περίπου 17 που ήταν κι η διαφορά που έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
Σχετικά με τον Παπαγιάννη, στην 1η καραντίνα είχε αλλάξει όλο το σώμα του. Έχασε λίπος και όγκο, ώστε να γίνει πιο ευκίνητος, αλλά ταυτόχρονα έχασε και δύναμη. Πάντως κρίνεται πολύ άδικα, είναι 24 χρονών και βελτιώνεται σταθερά. Δε γίνεται κάποιοι να τον συγκρίνουν με τον Φαλ, που είναι 31 ετών και σε πιο δουλεμένη ομάδα, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να τον βγάλουν άχρηστο (εννοείται ότι δεν αναφέρομαι σε σένα). Καλό σου βράδυ.

0
basket72
Reactions:

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:38 pm

BillyPao έγραψε:

Σχετικά με τον Παπαγιάννη, στην 1η καραντίνα είχε αλλάξει όλο το σώμα του. Έχασε λίπος και όγκο, ώστε να γίνει πιο ευκίνητος, αλλά ταυτόχρονα έχασε και δύναμη. Πάντως κρίνεται πολύ άδικα, είναι 24 χρονών και βελτιώνεται σταθερά. Δε γίνεται κάποιοι να τον συγκρίνουν με τον Φαλ, που είναι 31 ετών και σε πιο δουλεμένη ομάδα, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να τον βγάλουν άχρηστο (εννοείται ότι δεν αναφέρομαι σε σένα). Καλό σου βράδυ.
Και μπράβο του που έκανε τόση δουλειά. Εγώ δεν του το είχα και το έχω παραδεχτεί αρκετές φόρες.
222 εκατοστά με καμιά 125- 130 κιλά.. Οκ, είναι πολλά τα κιλά, :) θα σπρώξει και λίγο. Αλλά δύναμη δεν είχε ποτέ- ήταν παντελώς αγύμναστος.

Μπίλι μου, σε κάθε παιχνίδι που είστε " 3 λαλούν και 2 χορεύουν" (κι είναι σχεδόν ο κανόνας, αυτά φέτος) λες ότι ¨"δεν μπορεί να ξαναπαίξουν τόσο χάλια".

tarp7

allstar
Reactions: 2134

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:39 pm

BillyPao έγραψε:
basket72 έγραψε:
Ελπίζω να ηρεμήσει.

ο φαλ είναι 30 το ξαναγράφω και ο αναπληρωματικός σέντερ στην δεύτερη καλύτερη εθνική ομάδα στο κόσμο.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ κακό πάικτη τον παπαγιάννη αλλά προτιμώ τον φαλ.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tarp7 την Σάβ Ιουν 11, 2022 11:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:40 pm

Αυτο το παιχνιδι σημερα δεν ηταν τελικος πρωταθληματος. Ειχε τελειωσει απο το δεκαλεπτο και μετα ο Ολυμπιακος πεταγε αετο γιατι δεν ειχε απολυτως καμια αντισταση.
Δεν νομιζω πως ο Ολυμπιακος μπορει να παιξει χειροτερα αφου ηταν χειροτερος και απο το παιχνιδι που εχασε στην αρχη της σεζον, αλλα ο Παναθηναικος μπορει σιγουρα καλυτερα.
Σε καθε περιπτωση ειναι οι πιο ανισοι τελικοι πρωταθληματος που εχω δει ή εστω που θυμαμαι.
Δεν υπολογιζω αυτους βεβαια που εγιναν με τον Ολυμπιακο στην Α2 , γιατι ετσι κι αλλιως αυτα τα πρωταθληματα ηταν ως μη γενομενα για τους μπασκετικους.
Εγιναν μονο για ρολους δημοσιων σχεσεων. Να λεμε πως υπαρχει και ενα πρωταθλημα δηλαδη.
Οχι οτι τωρα ειναι πιο σοβαρο, αλλα εχει δυο τουλαχιστον "κανονικες" επαγγελματικες ομαδες.
Αν παιξει ετσι ο Ολυμπιακος σε τρεις μερες παντως θα κινδυνεψει μεχρι και να χασει. Δεν πιστευω βεβαια πως θα εμφανιστει τοσο χαλαρος. Το 23-4 της πρωτης περιοδου διαμορφωσε την εικονα του υπολοιπου παιχνιδιου.
Να πω επισης πως ο Ουαιτ ηταν με διαφορα ο καλυτερος παιχτης του Παναθηναικου σημερα και ο Νεντοβιτς ο πιο αρνητικος.
Η εικονα του παγκου του Παναθηναικου ειναι πραγματικα θλιβερη. Οτι και να λενε διαφοροι για τον Πριφτη, αυτη την στιγμη ο Παναθηναικος παιζει με προπονητη οριακα για Α1 και ειναι κριμα για το μεγεθος και την ιστορια της ομαδας.

2
2 Εικόνα
basket72
Reactions:

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:41 pm

Αν η ερώτηση ήταν, αν θέλουμε τον Παπαγιάννη για δεύτερο σέντερ, ναι εννοείται ότι τον θέλουμε. Είναι πολυτέλεια να έχεις τέτοιους παίκτες με ελληνικό διαβατήριο. Τα κακά μας τα χάλια έχουμε στον τομέα αυτόν, εδώ και μερικά χρόνια. Ως χώρα και μπασκετικό αναπτυξιακό κλπ.

AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 686

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:43 pm

Εκτός από το 1ο 10λεπτο που ανεξάρτητα από την διαφορά ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ έξυπνα και ωραίο μπάσκετ στα υπόλοιπα ήταν στην καλύτερη μέτριος.

Με έναν πιο σοβαρό και συγκεντρωμένο αντίπαλο θα είχαμε σασπένς (γιατί η εικόνα του ΠΑΟ είναι αποκαρδιωτική σήμερα).

Ακόμα και έτσι όμως η διαφορά φαίνεται να είναι τέτοια που ο ΠΑΟ για να πάρει παιχνίδι πρέπει να τα κάνει όλα σωστα και ο Ολυμπιακός όλα λάθος.

ΥΓ: Ντόρσει αγόρι μου σοβαρέψου. Με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια συμπεριφορά όχι δεν θα τον περιμένουμε μέχρι τον Αύγουστο , αλλά πρέπει να κλείσουμε και βασικό SG άμεσα.

0
BillyPao

champion
Reactions: 2558
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:43 pm

basket72 έγραψε:
Σάβ Ιουν 11, 2022 11:38 pm
BillyPao έγραψε:

Και μπράβο του που έκανε τόση δουλειά. Εγώ δεν του το είχα και το έχω παραδεχτεί αρκετές φόρες.
222 εκατοστά με καμιά 125- 130 κιλά.. Οκ, είναι πολλά τα κιλά, :) θα σπρώξει και λίγο. Αλλά δύναμη δεν είχε ποτέ- ήταν παντελώς αγύμναστος.

Μπίλι μου, σε κάθε παιχνίδι που είστε " 3 λαλούν και 2 χορεύουν" (κι είναι σχεδόν ο κανόνας, αυτά φέτος) λες ότι ¨"δεν μπορεί να ξαναπαίξουν τόσο χάλια".
Φίλε μου, θέλει προσπάθεια για να βάλεις μόνο 61 πόντους, ακόμα και αν μιλάμε για τον φετινό Παναθηναϊκό, για αυτό το λέω.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6880
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:44 pm

Παικταρας ο παπαγιαννης μακαρι να μας ερθει σε καποια φαση..εδω ψαχνουμε ελληνες με το τουφεκι και μας χαλαει ο παπατζον :lol:

Πολυ κακο ματς σημερα εληξε απο το δεκαλεπτο και μετα ολο λαθη λαθη..Νομιζω οτι ειναι τετοια η διαφορα ποιοτητας που και οι παικτες δεν ξερουν τι να κανουν..Ας ελπισουμε να ειναι καλα ο μακισικ.

Ο ντορσει δεν υπαρχει περιπτωση να βρει συμβολαιο στο ΝΒΑ,τα κοιτανε πολυ αυτα εκει..Εχτες εντωμεταξυ πρεπει να ηταν σε κλαμπακι το βραδυ..Αν δεν ειχε ελληνικο διαβατηριο δεν θα αξιζε το ρισκο να τον κρατησουμε νομιζω αλλα τωρα ειναι απαραιτητος.

0
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:45 pm

basket72 έγραψε:
Σάβ Ιουν 11, 2022 11:41 pm
Αν η ερώτηση ήταν, αν θέλουμε τον Παπαγιάννη για δεύτερο σέντερ, ναι εννοείται ότι τον θέλουμε. Είναι πολυτέλεια να έχεις τέτοιους παίκτες με ελληνικό διαβατήριο. Τα κακά μας τα χάλια έχουμε στον τομέα αυτόν, εδώ και μερικά χρόνια.
Θεωρω πως αν μεινουν οι ομαδες οπως ειναι τωρα διοικητικα, υπαρχει μεγαλη περιπτωση σε δυο χρονια ο Παπαγιαννης να ειναι στον Ολυμπιακο.
Απο μικρος δεν εχει τετοια κολληματα με ομαδες. Θα παει οπου θεωρει πως ειναι καλυτερα γι αυτον.
Αλλωστε δεν θα ειναι η πρωτη φορα που θα φορεσει ασπροκοκκινα και τωρα θα του δινουν και οδοιπορικα :roofl:

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1145

Σάβ Ιουν 11, 2022 11:49 pm

απο τη μια χαιρομαι για την (επαγγελματικη) νικη οπως ηρθε δωρο με αυτο το πρωτο 10 12 λεπτο ... ουσιαστικα ο παναθηναικος ειχε εναν νεντοβιτς αρνητικοτατο να κανει μηδεν στα 8 νομιζω και εκανε να σκοραρει ...εναμιση αιωνα τη στιγμη που ο ολυμπιακος εβγαζε ομορφες φασεις με λομπες (ασχετο που τις εβγαζε airball ο Ιωαννου ) φοβερες ασιστ και βεζενκοφ να κανει δυο καρφωματα σε ενα δεκαλεπτο και αλλα 3-4 ο φαλλ ... και μετα? μετα ερχεται το αναμενομενο "κι απο την αλλη" ειδα να χανουμε στα επομενα 3 δεκαλεπτα απο 1 εως 4 ποντους διαφορα στα επιμερους σκορ χωρις ο Παναθηναικος να κανει καμια σουπερ εμφανισαρα . ΟΚ δεχομαι την οποιαδηποτε κουβεντα περι συντηρησης δυναμεων , εκνευρισμου λογω πρεμιερας τελικων καθως και το οτι αν η αρχικη διαφορα ηταν μικροτερη θα μαπιναμε πιο σοβαρα κτλ κτλ κτλ .αλλα ειδα πολλα αχρειαστα νευρα ,βιασυνη να τελειωνει το παιχνιδι και τσαπατσουλιες στην επιθεση απο αρκετους παικτες κατι που θα πρεπει να προσεξουμε ιδιαιτερα στα επομενα παιχνιδια που ο νεντο και ο μεηκον δεν θα ειναι τοσο αρνητικοι και τα επιθετικα ριμπς δεν μας πανε τοσο καλα δωσαμε δυο αντιαθλητικα φαουλ εντελως αχρειαστα , αν ειχαν γινει σε πιο κλειστα παιχνιδια θα ειχαν στοιχισει πολυ περισσοτερο ...κλεινοντας θα ηθελα να επισημανω το γεγονος οτι ο Ντορσευ μας κανει τρομερη χαρη με τις Λαλακειες που κανει ...καμια ομαδα ΝΒΑ δεν νομιζω να ασχοληθει σοβαρα με παιχτη που μολις δεν του σφυριχτει φαουλ απλωνει το χερι του να χτυπησει το ποδι του παικτη που τον μαρκαρε ( ο Ιωαννου ειπε οτι τεντωσε το ποδι ο ντορσευ αλλα τι αν κανουμε Ιωαννου ειναι αυτος οτι θελει λεει ) και θα τον ανανεωσουμε χωρις πολλα πολλα .ας ελπισουμε ο Σακιλαρος να ειναι καλα γιατι με τα μυαλα που κουβαλαει ο ντορσευ σιγουρα θελουμε εναν καλο μακ κισσικ.

0
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχείο Τελικών Α1 και Yποβιβασμένων Ομάδων Α1”