2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μαρ 28, 2020 12:22 pm

Tracy Mac έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2020 11:43 am

ναι θωρακιση μεγαλη με αυτους, ενω και στην επιθεση θα ειναι πολυ καλοι σε ολα τα στοιχεια. και σουτ και slasher και 1vs1.

ο ντιλεινι παντως δεν βλεπω να μενει μπαρτσα με την διακοπη συμβολαιων που τους προτεινουν. ειναι και φραγκοφονιας αυτος. αυτα που κοροιδευε τωρα τα δεχεται. και αν δεν μεινει μπαρτσα τον βλεπω να μην τον θελουν και πολλες ομαδες. δεν θα μου ειναι ακυρο αν μεινει χωρις ομαδα μεχρι αργα καλοκαιρι.

ο ραις 350 παιρνει. μακραν η καλυτερη μεταγραφη φετος. αρτζι-ματι χαχα.
Δεν το ήξερα για τα 350. κάπου στα 500 τον υπολόγιζα. Σίγουρα η καλύτερη κίνηση για φέτος. Ούτε και οι Μπράουν - Μπέντιλ είναι αυτό που έχουν δείξει. Έχει γίνει λάθος εκεί. Αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είχε πάρει καλύτερους κι από αυτούς τους 2 με τα ίδια περίπου λεφτά. Κίνηθηκε στα "σίγουρα" γιατί του είχε στα πόδια του, όταν με πάνω- κάτω αυτά τα λεφτά μπορούσε να κοιτάξει και παραέξω. Τέλος πάντων ούτε αποτυχημένες κινήσεις οι 2 αυτοί, ούτε επιτυχημένες. Η πατάτα (ολκής μάλιστα) ήταν του Πιτίνο που έστειλε άρον - άρον τον Μπράουν για να φέρει τον γιο του φίλου του κι άχρηστο εντελώς στην ομάδα σας, Ράουτινς ή Ραταούτης όπως έλεγε κι ο φίλτατος Johnwick (αλήθεια που είναι κι αυτή η ψυχή; ).

Πάμε στα σενάρια περί Καλάθη τώρα. Μια πιθανή πώλησή του θα έφερνε 1-1.5 συν τα 2.2 που παίρνει μας κάνουν 3.2 στη λιγότερη.
+ 800 του Παππά
500 του Johnson & Johnson( αποτυχία και δεν θέλω μα και μου :D να τα λέμε όλα)
300 του Ράις
1.5 του Φριντέτ
μας κάνουν
6.3 στη λιγότερη. Με αυτά θα ακουμπούσες 1.5 εκ για τύπο Γουοναμέικερ ή Ντιλέινι ή άλλον τέτοιο από Αμέρικα.
1.5 για Γούοκαπ (1 + 500χιλ για το μπάι άουτ)
1.3 για Μπρόκχοφ
μας βγαίνουν 4.3
σου μένουν 2 και χτυπάς Ούντο.
Ξεφορτώνεσαι τον Γουάλι το λαβράκι του Πιτίνου και με τα 500 (για τόσα τον υπολογίζω) παίρνεις αμερικάνο κόμπο στο 1-2 ( από eurocup, π.χ Τζάστιν Κομπς, λέω εγώ τώρα)
Κρατάς Βουγιούκα για τις θέσεις γηγενών και καταπίνεις :smile: και τον Τόμας που με όλους αυτούς κρύβεται μια χαρά πίσω.

κι έχεις:
1) Γουοναμέικερ, Αθηναϊου + ένας μικρός Έλληνας
1-2 Γουόκαπ, Τζάστιν Κομπς (ή άλλος)
2-3 Μπρόκχοφ
3) Παπαπέτρου
4) Τόμας, Μήτογλου
5) Ούντο, Παπαγιάννης, Βουγιούκας .

Edit: Με τόση μπακαλική (ανωτάτη) ξέχασα τον Μπέντιλ. Τον κρατάς αυτόν για 7ο ξένο, ως 4-5ρι και έχεις ρόστερ από τα παλιά.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1598
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Μαρ 28, 2020 1:27 pm

basket72 έγραψε:
Tracy Mac έγραψε:

ναι θωρακιση μεγαλη με αυτους, ενω και στην επιθεση θα ειναι πολυ καλοι σε ολα τα στοιχεια. και σουτ και slasher και 1vs1.

ο ντιλεινι παντως δεν βλεπω να μενει μπαρτσα με την διακοπη συμβολαιων που τους προτεινουν. ειναι και φραγκοφονιας αυτος. αυτα που κοροιδευε τωρα τα δεχεται. και αν δεν μεινει μπαρτσα τον βλεπω να μην τον θελουν και πολλες ομαδες. δεν θα μου ειναι ακυρο αν μεινει χωρις ομαδα μεχρι αργα καλοκαιρι.

Δεν το ήξερα για τα 350. κάπου στα 500 τον υπολόγιζα. Σίγουρα η καλύτερη κίνηση για φέτος. Ούτε και οι Μπράουν - Μπέντιλ είναι αυτό που έχουν δείξει. Έχει γίνει λάθος εκεί. Αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είχε πάρει καλύτερους κι από αυτούς τους 2 με τα ίδια περίπου λεφτά. Κίνηθηκε στα "σίγουρα" γιατί του είχε στα πόδια του, όταν με πάνω- κάτω αυτά τα λεφτά μπορούσε να κοιτάξει και παραέξω. Τέλος πάντων ούτε αποτυχημένες κινήσεις οι 2 αυτοί, ούτε επιτυχημένες. Η πατάτα (ολκής μάλιστα) ήταν του Πιτίνο που έστειλε άρον - άρον τον Μπράουν για να φέρει τον γιο του φίλου του κι άχρηστο εντελώς στην ομάδα σας, Ράουτινς ή Ραταούτης όπως έλεγε κι ο φίλτατος Johnwick (αλήθεια που είναι κι αυτή η ψυχή; ).

Πάμε στα σενάρια περί Καλάθη τώρα. Μια πιθανή πώλησή του θα έφερνε 1-1.5 συν τα 2.2 που παίρνει μας κάνουν 3.2 στη λιγότερη.
+ 800 του Παππά
300 του Ράις
1.5 του Φριντέτ
μας κάνουν
6.3 στη λιγότερη. Με αυτά θα ακουμπούσες 1.5 εκ για τύπο Γουοναμέικερ ή Ντιλέινι ή άλλον τέτοιο από Αμέρικα.
1.3 για Μπρόκχοφ
μας βγαίνουν 4.3
Ξεφορτώνεσαι τον Γουάλι το λαβράκι του Πιτίνου και με τα 500 (για τόσα τον υπολογίζω) παίρνεις αμερικάνο κόμπο στο 1-2 ( από eurocup, π.χ Τζάστιν Κομπς, λέω εγώ τώρα)
Κρατάς Βουγιούκα για τις θέσεις γηγενών και καταπίνεις :smile: και τον Τόμας που με όλους αυτούς κρύβεται μια χαρά πίσω.

κι έχεις:
2-3 Μπρόκχοφ
3) Παπαπέτρου
4) Τόμας, Μήτογλου

Edit: Με τόση μπακαλική (ανωτάτη) ξέχασα τον Μπέντιλ. Τον κρατάς αυτόν για 7ο ξένο, ως 4-5ρι και έχεις ρόστερ από τα παλιά.
Αν φτιάξουμε λίγο τα γκαρ, έχουμε ροστεραρα...βγαζοντας τον Κόμπς.
Δηλαδή πχ Αλεξ Χάμιλτον και εναν ακομα κόμπο γκαρντ...

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5702
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Μαρ 28, 2020 2:13 pm

αν ειναι να δωσεις 1,5 για γουοκαπ(καλος παιχτης αλλα οχι για τοσα) γιατι να μην τα δωσεις να χεις διδυμο ντιλεινι γουαναμεικερ?!Η βαζεις αλλα 200 και παιρνεις τον σλουκα που ειναι ελληνας..Αν και κοντα στα 2 πιστευω θα ζητησουν και οι 3 .

0
basket72
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2020 3:24 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2020 2:13 pm
αν ειναι να δωσεις 1,5 για γουοκαπ(καλος παιχτης αλλα οχι για τοσα) γιατι να μην τα δωσεις να χεις διδυμο ντιλεινι γουαναμεικερ?!Η βαζεις αλλα 200 και παιρνεις τον σλουκα που ειναι ελληνας..Αν και κοντα στα 2 πιστευω θα ζητησουν και οι 3 .
Είμαι της άποψης που δίνει κύριο ρόλο στη " χημική" πρόσμιξη κι όχι στην απλή πρόσθεση. Στο πάντρεμα διαφορετικών χαρακτηριστικών και όχι στην προσθήκη πολλών καλών παικτών μαζί (τύπου "Γκαλάκτικος" ας πούμε). Τύπου Αρμάνι και τόσο άλλων.

Φτάνει ένας Γουοναμέικερ. Δεν θες κι άλλον. Ο Γούοκαπ κι ο Μπρόκχοφ είναι παίκτες για ελίτ ρόστερ.
ΔΊνουν μάκρος, δύναμη, μπασκετικό iq, ομαδικότητα, ψυχή και πολύ μπάσκετ και στα 2 μέρη του παρκέ. Με τον Γουοναμέικερ ή τον Ντιλέινι ή άλλον σαν αυτούς έχεις έναν παίκτη που θα βγει μπροστά κλπ. Είσαι κομπλέ.
Η αρμονία θα δώσει το κάτι παραπάνω πόσο μάλλον σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός που ακόμα και με μια ενδεχόμενη πώληση Καλάθη συν την φοροελάφρυνση, θα υπολείπεται και πάλι έναντι ομάδων όπως οι μεγάλες ισπανικές, και 2 ακόμα από Ρωσία και Τουρκία.
Έναν αστέρα σε κοντούς έναν σε ψηλούς και πολλούς "ρολίστες" πολυτελείας.

basket72
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2020 3:37 pm

j-kidd13 έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2020 1:27 pm

Αν φτιάξουμε λίγο τα γκαρ, έχουμε ροστεραρα...βγαζοντας τον Κόμπς.
Δηλαδή πχ Αλεξ Χάμιλτον και εναν ακομα κόμπο γκαρντ...
Ο πρώτος που μου ρθε ήταν ο Κομπς στα πολύ πρόχειρα. Κυρίως λόγω τιμής. Με Γουοναμέικερ και Γουόκαπ είσαι κομπλέ στο 1-2 καθώς κι οι 2 παίζουν αμφότερες τις θέσεις στο ηψηλό επίπεδο.
Ο Μπρόκχοφ επίσης θα ανεβαίνει και στο 2 και θα παίζει στα φτερά δίδυμο με Παπαπέτρου όταν δεν πάει στο 3 να τον αντικαταστήσει.
Με τη δυναμη των Γουοναμέκερ(από τους 2-3 δυνατότερους κοντούς που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα την τελευταία δεκαετία) και Γούοκαπ (είναι και κοντά στο 1.95 πέραν της δύναμης/αθλητικότητάς του) έχεις και την άνεση να παίξεις και με χαμηλά σχήματα με τους 2 τους να μπορούν να μαρκάρουν μέχρι και το απέναντι 3ρι.

Άρα δεν μένει και πολύ χρόνος για ρεζέρβα. Ένας (φετινός) Ράις; Κάτι τέτοιο τέλος πάντων, με μπούκα και προσωπική φάση για τα "ρεπά" των Γουοναμέικερ, Γούκαπ και Μπρόκχοφ. Και για την περίπτωση τραυματισμού κάποιου εκ των 3. Συν 2 έλληνες (Αθηναίου κι ένας μικρός) για το βάθος του πάγκου και για την Α1.
Στην ουσία έχεις 4 ξένους για δυόμιση θέσεις. Για 95-100 λεπτά δηλαδή. Οι 3 τους θα παίρνουν ας πούμε 27-28 λεπτά μέσο όρο. Και θα μένουν και 15'-20'στον άλλον- κόμπο- ξένο.

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Σάβ Μαρ 28, 2020 3:52 pm

Παιδια προσωπικα μου φαινεται τουλάχιστον αστεια η πωληση του καλαθη . Δεν μπορω να πιστεψω πως μπασκετικα παιδια εδώ μεσα θα αντικαθιστούσαν τον νικ με έναν γουαναμεικερ ή ντιλεινι . Τι παραπανω θα εκαναν αυτοι οι 2 από τον νικ ? Ειμαι καθετα αντίθετος σε μια τετοια κινηση . Ο νικ θελει διπλα του έναν σουπερ σκορερ για να περιοριστεί μονο στο πλειμεικιγκ όπως ειπε και ο πεδουλακης και να μεινει σταθερα στους τοπ 5 παικτες της ευρωλίγκας.

Ο Γουαναμεικερ δεν ξερω κατά ποσο θα αφηνε το νβα , τα πηγαινε καλα με τους σελτικς φετος παρολα αυτά αν κοστιζει 1,5 μυριο μπορεις να τον φερεις ακομα και χωρις να φυγει ο νικ . Δινοντας του βασικα τα 1,7 του φριντετ + τα 200 κατοστάρικα των μπραουν/ραουτινς => κοντα στα 2 μυρια. Από εκει και περα με τα χρηματα των τζονσον(500)/παππας(800)/ραις(400) εχεις 1,7 μυρια για να φερεις έναν χιλιαρντ πχ για μπακαπ 3αρι που θα παιζει και στο 2 (με 700χιλ φανταζομαι) και σου μενει ένα μυριο να το δωσεις δια 2 σε μαρτιν χερμανσον και ααρον χαρισον. Και τελικα τα χρηματα του αθηναιου στον μποχωριδη και κλεινεις τη περιφέρεια.

Στο 4/5 κρατας εννοείται τους μητογλου , παπαγιαννη και μπεντιλ και θες 2 παικτες ακομα εκει με το 700αρι του ταμας , το 500αρι του γουαιλι και το 200αρι του Ιαν . Υπαρχουν για τις θεσεις αυτές καμποσοι παικτες , ο Γουιτιγκτον , ο Χειζ , ο Χάμιλτον , ο Ννοκο , ο Ρομπινσον κλπ.

Καλαθης , Χερμανσον

Γουαναμεικερ , Χαρισον , Μποχωριδης

Παπαπέτρου , Χιλιαρντ

Γουιτιγκτον , Μητογλου , Μπεντιλ

Ρομπινσον , Παπαγιάννης

+τα συμβολαια νομιζω όπως είναι τα εγραψα τωρα αν εβαλα κατι παραπανω σε καποιον και κατι παρακατω σε καποιον αλλον οκ.. Επισης αν ο δπγ λογω της μειωσης της φορολογιας θελησει να βαλει κατι ακομα στο μπατζετ καλυτερα εννοείται!

0
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG

Σάβ Μαρ 28, 2020 4:07 pm

basket72 έγραψε:
Tracy Mac έγραψε:

+ 800 του Παππά
300 του Ράις
1.5 του Φριντέτ
μας κάνουν
1.3 για Μπρόκχοφ
μας βγαίνουν 4.3

κι έχεις:
2-3 Μπρόκχοφ
3) Παπαπέτρου
4) Τόμας, Μήτογλου

ναι πολυ ωραιο ροστερ, αλλα μου φαινεται ουτοπικο δυστυχως. στην αμυνα θα επιανε αλλα στανταρ αποδοσης και με μητογλου μεσα. γενικα ειναι απο τα ροστερ σε φιλοσοφια που μου αρεσουν. πολυ αθλητικοτητα και δυναμη, αμυνα τρομερη, πιεση στην μπαλα, ξυλο, ριμπαουντ. στυλ φετινης μακαμπις που δαγκωνει.

στη θεση του μπροκχοφ που λογικα θα τον κοιτανε και πολλες ομαδες και με μεγαλυτερο συμβολαιο αν δεν μπορουμε να τον παρουμε, ειναι και ο ναναλυ με ιδιοα στυλ αλλα απο οταν γυρισε λιγο εχει πεσει.

φιλε johnpao εχω γραψει οτι δεν θελω με τιποτα να φυγει ο νικ γιατι αν φυγει δεν υπαρχει περιπτωση να βρουμε καλους παικτες λογο κακου ιστορικου μεταγραφων. στο υποθετικο σεναριο που φυγει, γιατι λενε υπαρχουν φημες και επειδη δεν ξερουμε να τα πηγαινει καλα και με ΔΓ, τοτε προτεινουμε ροστερ σαν και αυτα. που με το ιδιο μπατζετ πανω κατω βγαινουν πολυ καλα θεωρω.

τελος, ειδα απο hoopfellas μια λιστα με παικτες που εφτιαξε που λεει οτι ειναι για το επομενο επιπεδο. αυτος που ξεχωρισα ειναι ενα 2-3αρι με πολυ καλο σουτ και γενικα αθλητικος και καλος αμυντικος ενω εξτρα οτι εχει καλο χειρισμο μπαλας, ειναι ο Malcolm Hill της Astana. σε ροστερ με τον νικ στην ομαδα θεωρω οτι ειναι πολυ καλη λυση για το 2-3 και θα ειναι και φθηνος.

ειναι οι 2 επιλογες μου σε ροστερ με νικ μεσα μαζι Aaron Harrison που τον εγραφα απο το προηγουμενο φορουμ. ενω και ο Austin Hollins μου αρεσει πολυ για αυτην την θεση, που τον ηθελε και ο αρτζι, αλλα για λιγο πιο ακριβα γουστα.

0
basket72
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2020 4:59 pm

Tης Αστάνα τον τύπο που λέτε δεν τον ξέρω. Αλλά ο Α.Χάρισσον είναι όντως ελκυστική περίπτωση.
Εγώ επιμένω σε Μπρόκχοφ και Νάναλι (δεν τον φοβάμαι, ούτε θα κρίνω παίκτες της φετινής Φενέρ με την όλη κατάσταση εκεί. απλώς τον Νάναλι τον τοποθετώ ελάχιστα πιο κάτω από τον Αυστραλό_) γιατί τους έχουμε δει στα δύσκολα. Ξέρουμε ότι έχουν και μια ταυτότητα πια και ότι είναι πολύ δουλεμένοι και στο πνευματικό/ψυχολογικό κομμάτι.

Όσο για τον φίλο Johnnypao, οι Καλάθης και Γουοναμέικερ μαζί δεν κολλάνε τέλεια. Κάτι θα γίνει αλλά θα χαθούν χαρακτηριστικά. Φέρνει ο ένας στον άλλον. Δεν είναι ίδιοι αλλά φέρνουν.
Ούτε μίλησε κανείς για σκέτη αντικατάσταση. Σου φεύγουν 2 huge συμβόλαια, παίρνεις και την αποζημίωση και πας για κοντά 4 παίκτες σε διαφορερικές γραμμές. Νοτ μπαντ ατ ολ. :smile:
Αν τα πάρεις και φέρεις 3 ας πούμε τύπους σαν τον Φριντέ τότε κάτσε εκεί που είσαι. Τρόπο θέλει που λένε και στην πιάτσα.

Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Σάβ Μαρ 28, 2020 5:42 pm

basket72 έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2020 4:59 pm
Tης Αστάνα τον τύπο που λέτε δεν τον ξέρω. Αλλά ο Α.Χάρισσον είναι όντως ελκυστική περίπτωση.
Εγώ επιμένω σε Μπρόκχοφ και Νάναλι (δεν τον φοβάμαι, ούτε θα κρίνω παίκτες της φετινής Φενέρ με την όλη κατάσταση εκεί. απλώς τον Νάναλι τον τοποθετώ ελάχιστα πιο κάτω από τον Αυστραλό_) γιατί τους έχουμε δει στα δύσκολα. Ξέρουμε ότι έχουν και μια ταυτότητα πια και ότι είναι πολύ δουλεμένοι και στο πνευματικό/ψυχολογικό κομμάτι.

Όσο για τον φίλο Johnnypao, οι Καλάθης και Γουοναμέικερ μαζί δεν κολλάνε τέλεια. Κάτι θα γίνει αλλά θα χαθούν χαρακτηριστικά. Φέρνει ο ένας στον άλλον. Δεν είναι ίδιοι αλλά φέρνουν.
Ούτε μίλησε κανείς για σκέτη αντικατάσταση. Σου φεύγουν 2 huge συμβόλαια, παίρνεις και την αποζημίωση και πας για κοντά 4 παίκτες σε διαφορερικές γραμμές. Νοτ μπαντ ατ ολ. :smile:
Αν τα πάρεις και φέρεις 3 ας πούμε τύπους σαν τον Φριντέ τότε κάτσε εκεί που είσαι. Τρόπο θέλει που λένε και στην πιάτσα.
και γω προσφατα τον ειδα απο hoopfellas και εψαξα λιγο. φαινεται πολυ καλη λυση γενικα και φθηνος. εχει σουτ και σκορερ καλος, αθλητικος ειναι μπορει να παιξει πολυ καλη αμυνα, εχει και δυνατο upper body λεει ο fellas και λογικα θα ειναι πιο φθηνος απο ολους.

γενικα ειναι περιπτωση που αν σου κατσει θα γινει πολυ καλος, αλλιως θα ειναι ρολιστας 10λεπτου, γιατι εχει τα στοιχεια για να το κανει. παντα τον εχω ως λυση σε περιπτωση που δωσουμε αλλου τα μεγαλα συμβολαια μας και θελουμε εναν πιο φθηνο.

θα τον ξερει και ο ιτουδης γιατι του εβαλε 28 ποντους σε ματς με την τσσκα, οποτε μπορουμε να παρουμε καμια συμβουλη.

0
basket72
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2020 6:02 pm

JohnnyPao έγραψε:

Καλαθης , Χερμανσον

Παπαπέτρου , Χιλιαρντ

Ρομπινσον , Παπαγιάννης
Πολύ δυναότ ρόστερ. Ιδίως ο Χίλιαρντ, Γουίτιγκτον, Ρόμπινσον και Χάρισον αλλά Χέρμανσον ταιριάζουν πολύ καλά. Ο Γουόναμεϊκερ όχι και τόσο πολύ γιατί είναι σουτέρ καλούτσικος κάπου στο 35-37 να είναι (εκτός κι αν βελτιώθηκε στη Βοστώνη) και φτιάχνει και παιχνίδι. Θα χαθεί δίπλα στον Νικ.
Έπειτα εγώ στην πρώτη μου πρόταση είπα "τύπου Γουόναμεϊκερ". Κάποιον βαρβάτο κοντά στο 1.5. Μπορείς να φέρεις και από Αμερική είτε από Κίνα έναν τέτοιο.

djibriliant

euroleague
Reactions: 106

Σάβ Μαρ 28, 2020 7:44 pm

Γενικά θεωρώ πως έχουμε καλό κορμό αν πλαισιωθεί με 2-3 τοπ παίκτες. Ούτε τρελές αλλαγές ούτε 6-7 μεταγραφές. Εναν βάνδαλο στο 5 στην θέση το Ουάιλι, έναν τύπου Θαναση στη θέση του Τζόνσον στο 3 και εναν τύπου Σλουκα στη θέση του Φριντετ. Το να φύγει ο Ουαιλι και ο Τζονσον και να έρθουν οι επόμενοι ιδιοι δεν λέει κάτι.

0
basket72
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2020 7:56 pm

djibriliant έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2020 7:44 pm
Εναν βάνδαλο στο 5 στην θέση το Ουάιλι

:D :D :D

BillyPao

allstar
Reactions: 2321
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Μαρ 28, 2020 8:08 pm

Καθότι νέος στο φόρουμ, για αρχή καλησπέρα σε όλους. Θα καταθέσω και εγώ την πρόταση μου για τους ρόστερ που θα ήθελα για την επόμενη χρονιά, με μια εκτίμηση σε παρένθεση για το πιθανά συμβόλαια (σε εκ.) με βάση τους υπολογισμούς που έχω κάνει.

Θέση 1-2: Ν.Καλάθης (2.3), Κ.Πάγκος (1.8), Α.Χάρισον (0.8), Γ.Αθηναίου (0.15)
Θέση 2-3: Μ. Έρικσον (1.0)
Θέση 3: Ι.Παπαπέτρου (0.9)
Θέση 4: Α.Γκίλ (1.3), Ν.Τόμας (0.6), Μ.Μπέντιλ (0.22)
Θέση 4-5: Ν.Μήτογλου (0.6)
Θέση 5: Τ.Χάμιλτον (0.8), Γ.Παπαγιάννης (0.6), Ι.Βουγιούκας (0.25)

Συνολικό κόστος 11.32 εκ. περίπου καθαρά, με την μειωμένη εφορία 16.64 εκ. περίπου, δηλαδή λιγότερο από το φετινό.

ΥΓ. Παππάς και Φριντέτ φεύγουν, και Παπαδάκης και Περσίδης μένουν μόνο για την Α1.

:smile: :smile: :smile:

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Κυρ Μαρ 29, 2020 12:44 am

basket72 έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2020 6:02 pm
JohnnyPao έγραψε:

Καλαθης , Χερμανσον

Παπαπέτρου , Χιλιαρντ

Ρομπινσον , Παπαγιάννης
Πολύ δυναότ ρόστερ. Ιδίως ο Χίλιαρντ, Γουίτιγκτον, Ρόμπινσον και Χάρισον αλλά Χέρμανσον ταιριάζουν πολύ καλά. Ο Γουόναμεϊκερ όχι και τόσο πολύ γιατί είναι σουτέρ καλούτσικος κάπου στο 35-37 να είναι (εκτός κι αν βελτιώθηκε στη Βοστώνη) και φτιάχνει και παιχνίδι. Θα χαθεί δίπλα στον Νικ.
Έπειτα εγώ στην πρώτη μου πρόταση είπα "τύπου Γουόναμεϊκερ". Κάποιον βαρβάτο κοντά στο 1.5. Μπορείς να φέρεις και από Αμερική είτε από Κίνα έναν τέτοιο.
Να σαι καλα! Εγω θεωρω πως το 2ο μεγαλυτερο συμβολαιο της ομαδας θα πρεπει να παει σε έναν σουπερ κομπο γκαρντ και δεν με χαλαει καθολου ο γουαναμεικερ για τη θεση αυτή (και σε έναν ντιλεινι δεν θα λεγα όχι) , παντως και παιχνιδι 1ν1 εχει και δημιουργια και μετριο σουτακι (που καλύπτεται από ολους τους αλλους) και μην ξεχναμε τι απιστευτο αμυντικο ντουο θα ταν ο νικ με τον Μπραντ.. Ο τζιμ στο χουπφελας ειχε προτεινει πριν 3-4 χρονια τον γκρειντζερ αντι του τζεημς και εβλεπε να τους συμπληρωνουν στη μπακορτ οι φελντειν , παππας και μποχωριδης . Ο γουαναμεικερ θυμιζει αρκετα τον γκρειντζερ και είναι και καλυτερος θεωρω οποτε γιατι όχι... Θελουμε καποιον αλλωστε να παιρνει την μπαλα που και που απτα χερια του νικ και να τον αποφωρτιζει

0
basket72
Reactions:

Κυρ Μαρ 29, 2020 1:36 am

JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Μαρ 29, 2020 12:44 am

Να σαι καλα! Εγω θεωρω πως το 2ο μεγαλυτερο συμβολαιο της ομαδας θα πρεπει να παει σε έναν σουπερ κομπο γκαρντ και δεν με χαλαει καθολου ο γουαναμεικερ για τη θεση αυτή (και σε έναν ντιλεινι δεν θα λεγα όχι) , παντως και παιχνιδι 1ν1 εχει και δημιουργια και μετριο σουτακι (που καλύπτεται από ολους τους αλλους) και μην ξεχναμε τι απιστευτο αμυντικο ντουο θα ταν ο νικ με τον Μπραντ.. Ο τζιμ στο χουπφελας ειχε προτεινει πριν 3-4 χρονια τον γκρειντζερ αντι του τζεημς και εβλεπε να τους συμπληρωνουν στη μπακορτ οι φελντειν , παππας και μποχωριδης . Ο γουαναμεικερ θυμιζει αρκετα τον γκρειντζερ και είναι και καλυτερος θεωρω οποτε γιατι όχι... Θελουμε καποιον αλλωστε να παιρνει την μπαλα που και που απτα χερια του νικ και να τον αποφωρτιζει
Πάνε χρόνια που έχω να διαβάσω χουπφέλας, αλλά νομίζω ότι τη θυμάμαι την πρόταση του Κατσιώνη για Γκρέιντζερ.* Πάλι καλά που δεν τον πήρατε. Δεν κόλλαγε νομίζω. Ο Γουοναμέικερ είναι σαφώς καλύτερος του Ουρουγουανού αλλά και πάλι δεν είναι το ιδανικό φιτ. Ο Ντιλέινι σίγουρα πιο ταιριαστός αλλά αυτός δεν θα θέλει Παναθηναϊκό ούτε κι ο Δ.Γ θα τον θέλει με τόσα που έχει σούρει κατά καιρούς στην ομάδα σου. ΆΣε που δεν τον βλέπω να φεύγει από Βαρκελώνη.

Τέλος πάντων. Εγώ με τόσα χρόνια που έχετε τον Νικ, έχω καταλήξει ότι το καλύτερο είναι αν παίξει πρόταση πάνω από 1κ. να τον δώκετε. Αν τώρα πρέπει να βγάλουμε ρόστερ με Καλάθη, θα έλεγα το βάρος να μην πάει στον παίκτη δίπλα του αλλά στους ψηλούς. Να πάρετε έναν τοπ ψηλό είτε στο 4 είτε στο 5 που να παίζει καλά και στα 2 μέρη του παρκέ ώστε να παίξετε πιο πολύ τρανζίσιον που είναι το παιχνίδι του ΚΑλάθη, έχοντας στην πεντάδα και τον Πάπι, που επίσης μπορεί να βοηθήσει στο τρανζίσιον, τόσο με την πίεση σε άμυνα και με το καλό του ριμπάουντ όσο και στην επίθεση αξιοποιώντας το τρέξιμο και τις πάσες -πάρε βάλε του Νικ.

Οπότε να ξεκολλήσετε λίγο από τον 2αρι που θα έχει δίπλα του (έναν καλό σουτέρ ας έχει) και προσανατολιστείτε στο πως είστε καλύτεροι στην άμυνα χαμηλά και ψηλά. Η άμυνα πέρα από το παθητικό που διασφαλίζει, δίνει ψυχολογία στην επίθεση (ιδίως στον Νικ) και χαρίζει τρανζίσιον που όπως προείπα σας πάει ως παιχνίδι με Νικ και Πάπι ήδη στην πεντάδα.
Πάρτε 2 ξένους σουτέρ στο 2 και στο 2μιση κι έναν αμερικάνο στο 1 ως αλλαγή του Νικ. Όχι με πάνω από 800χιλ. ο πιο ακριβός από τους 3 αυτούς.
Και χωθείτε είτε για Ούντο στο 5 (κι κρατήσετε Τόμας στην περίπτωση αυτή) είτε Γκιλ στο 4 (αμυνάρες μπορεί να παίξει κι έχει και πολύ καλό 3π για PF) μαζί με Τζ. Χάμιλτον στο 5.

Π.χ :
1)ΚΑλάθης, Γουέμπερ, Αθηναίου
2 Μπομπουά ( δεν τον κόβω για πάνω από 800-900) Κόπονεν
2-3 Τζάνινγκ
3) Παπαπέτρου
4) Γκιλ, Μήτογλου,
4-5) Μπέντιλ (7ος ξένος)
5) Τζόνι Χάμιλτον, Παπαγιάννης,Βουγιούκας
Άμυνα από το 1 όποιος και να μπει, το ίδιο και στο 4. Στο 3 όταν παίζει ο Πάπι και στο 5 όταν παίζει ο Χάμιλτον ή κι ο Γκιλ σε χαμηλά/γρήγορα.
Το θεωρώ πολύ πιο λειτουργικό. Ξεχάστε τον παικταρά από το 2. Δεν παίζει αυτό. Την μπάλα θα την κουβαλάει ο Νικ στον Παναθηναϊκό, το θέμα είναι να έχει 2 καλούς σουτέρ ακροβολισμένους, έναν καλύτερο πικ εν ρόλερ από όσους είχε τα 3-4 τελευταία χρόνια από το 5 και για την άμυνα τα είπαμε.

* Θυμάμαι τον Κατσίωνη να σκίζει τότε τα διπλώματά του για τον Νέλσον και μετά για 1-2 ακόμη ξένους που πήρατε και δεν βγήκαν καθόλο. Αλλά δεν θυμάμαι ποιους. Αν επιμείνεις θα το ψάξω και θα το βρω. Γενικά έχει πέσει έξω αρκετές φορές, αλλά θυμάται μόνο τα εύστοχά του. :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”