Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023 - Αγώνες Εθνικής

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 28, 2022 11:07 pm

Redfly έγραψε:
Κυρ Αύγ 28, 2022 10:17 pm
thory έγραψε:
Κυρ Αύγ 28, 2022 9:06 pm

Λογικά θα χει στο μυαλό του ακόμη σοβιετική Ένωση και Γιουγκοσλαβία :D
Kάτι θα έχει στο μυαλό του ο Hipster, δε το έγραψα για πλάκα το ποστ. Μάλλον θεωρεί 3-4 ομάδες που τις έχω κοντά μας για καλύτερες. Θέλω να καταλάβω πως το σκέφτεται το θέμα, γιατί από μπασκετ ξέρει.
Δεν είπα πως ειναι 8η η Ελλάδα για να σου πω 3-4 καλύτερες.
Αυτό που λέω είναι πως την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα ειναι στην 8 αδα με , κατα την άποψη μου, Γαλλία, Σλοβενία, Ισπανία, Σερβία στις 4 καλύτερες και μετά ένας όμιλος απο 5-6 ομάδες (Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Γερμανία, Λιθουανία και θα μπορούσα να βάλω και Τσεχία ) και λίγο πιο κάτω Λετονία που δεν είναι στους 16 αλλά και Φιλανδία που ανάλογα με τους τραυματισμούς και τα φορμαρίσματα, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους.
Στο συγκεκριμένο τουρνουά, θεωρητικά πάντα , δίνω ένα μικρό πλεονέκτημα σε Σλοβενία, Γαλλία, Σερβία και μετά την Ελλάδα (αν είναι πλήρης) ,Λιθουανία, Ισπανία παρ ολα τα προβλήματα της και Γερμανία να μπορούν κατα συνθήκη να χτυπήσουν μετάλλιο. Αν θες, βλέπω την Ελλάδα λίγο πιο μπροστά απο τους άλλους.
Αυτό που σημειώνω, όπως εγώ βλέπω τα πράγματα, μια θέση στην τετράδα θα είναι σίγουρα επιτυχία, στην οκτάδα (είναι παράξενη φάση τα νοκ άουτ) μια φυσιολογική θέση και όσο πάει μακριά απο την οχτάδα πλέον αποτυχία.
Δεν θεωρώ δηλαδή a priori αποτυχία αν δεν πάρουμε μετάλλιο. Όλα αυτά βέβαια θα κριθούν και απο την γενική απόδοση της ομάδας και όχι σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι.
Αν παίξει κοντά στις δυνατότητες της η ομάδα και να χάσει ενα νοκ άουτ ή και δυο στον πόντο δεν θα την θεωρήσω αποτυχημένη.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Με την ευκαιρία της απάντησης σε σενα λεω εδώ και δεν σε αφορά :) , κατά τ άλλα δεν απαντάω σε οπαδικές κορώνες. Δικαίωμα του καθένα να λέει ότι θέλει, όπως και δικό μου, δικαίωμα τους να κρίνουν όπως και δικό μου να κρίνω.
Προσέχω πάντα να μην χαρακτηρίζω πρόσωπα, αλλά λογικές. Άν υπάρχουν πρόσωπα που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σ αυτές τις λογικές, δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό. :)

3
3 Εικόνα
old boy

junior
Reactions: 200
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Κυρ Αύγ 28, 2022 11:34 pm

Εντάξει, τη βγάλαμε την υποχρέωση με το άμπαλο Βέλγιο.
Πάντως, έχοντας δει Τουρκία Γαλλία Σερβία Λετονία Βοσνία Ερζεγοβίνη Ιταλία Σλοβενία τις τελευταίες ημέρες παρηγορούμαι με την κατάσταση της Εθνικής μας. Όπως πολύ σωστά είπε ο παν24 οι Εθνικές δεν έχουν χρόνο να δέσουν και να παίξουν μπάσκετ συνεργασιών. Οπότε βασίζονται στο ατομικό ταλέντο των μονάδων τους ή στην σκυλίσια άμυνα - για το δεύτερο δείτε στο Βοσνία-Γαλλία 96-90 πως οι Βαλκάνιοι πήραν το σκαλπ των σνομπ Φράγκων.
Εμείς δυστυχώς έχουμε μολις 2-3 ελίτ μονάδες, συνεπώς είναι μονόδρομος να κερδίζουμε απ' την άμυνα.
Το γεμάτο ΟΑΚΑ είναι κορυφαία εικόνα και τεράστιο μπουστ στην ομάδα - ναι, ξέρω, κι ο Πάπας καθολικός. Σόρυ.

3
3 Εικόνα
Spectator

a1greece
Reactions: 358
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας -Sheffield Hatters

Κυρ Αύγ 28, 2022 11:57 pm

Οπως ειπαμε και στον αγωνα με την Λευκορωσια, αμα δεν εχεις VPN και δεν θες betting channel (sorry Γιωργο :P ) αυτη ειναι η αλλη σου επιλογη απο ελληνα σχολιαστη :twisted:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague
Reactions: 401
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers

Κυρ Αύγ 28, 2022 11:58 pm

Hipster έγραψε:
Κυρ Αύγ 28, 2022 11:07 pm
Redfly έγραψε:
Κυρ Αύγ 28, 2022 10:17 pm

Kάτι θα έχει στο μυαλό του ο Hipster, δε το έγραψα για πλάκα το ποστ. Μάλλον θεωρεί 3-4 ομάδες που τις έχω κοντά μας για καλύτερες. Θέλω να καταλάβω πως το σκέφτεται το θέμα, γιατί από μπασκετ ξέρει.
Δεν είπα πως ειναι 8η η Ελλάδα για να σου πω 3-4 καλύτερες.
Αυτό που λέω είναι πως την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα ειναι στην 8 αδα με , κατα την άποψη μου, Γαλλία, Σλοβενία, Ισπανία, Σερβία στις 4 καλύτερες και μετά ένας όμιλος απο 5-6 ομάδες (Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Γερμανία, Λιθουανία και θα μπορούσα να βάλω και Τσεχία ) και λίγο πιο κάτω Λετονία που δεν είναι στους 16 αλλά και Φιλανδία που ανάλογα με τους τραυματισμούς και τα φορμαρίσματα, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους.
Στο συγκεκριμένο τουρνουά, θεωρητικά πάντα , δίνω ένα μικρό πλεονέκτημα σε Σλοβενία, Γαλλία, Σερβία και μετά την Ελλάδα (αν είναι πλήρης) ,Λιθουανία, Ισπανία παρ ολα τα προβλήματα της και Γερμανία να μπορούν κατα συνθήκη να χτυπήσουν μετάλλιο. Αν θες, βλέπω την Ελλάδα λίγο πιο μπροστά απο τους άλλους.
Αυτό που σημειώνω, όπως εγώ βλέπω τα πράγματα, μια θέση στην τετράδα θα είναι σίγουρα επιτυχία, στην οκτάδα (είναι παράξενη φάση τα νοκ άουτ) μια φυσιολογική θέση και όσο πάει μακριά απο την οχτάδα πλέον αποτυχία.
Δεν θεωρώ δηλαδή a priori αποτυχία αν δεν πάρουμε μετάλλιο. Όλα αυτά βέβαια θα κριθούν και απο την γενική απόδοση της ομάδας και όχι σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι.
Αν παίξει κοντά στις δυνατότητες της η ομάδα και να χάσει ενα νοκ άουτ ή και δυο στον πόντο δεν θα την θεωρήσω αποτυχημένη.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Με την ευκαιρία της απάντησης σε σενα λεω εδώ και δεν σε αφορά :) , κατά τ άλλα δεν απαντάω σε οπαδικές κορώνες. Δικαίωμα του καθένα να λέει ότι θέλει, όπως και δικό μου, δικαίωμα τους να κρίνουν όπως και δικό μου να κρίνω.
Προσέχω πάντα να μην χαρακτηρίζω πρόσωπα, αλλά λογικές. Άν υπάρχουν πρόσωπα που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σ αυτές τις λογικές, δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό. :)
Ok κατάλαβα. Βασικά συμφωνώ με ότι λες, δε νομίζω ότι διαφωνεί κανείς αλλά σίγουρα παρεξηγήθηκες γι αυτό είπα να γράψω για να γίνεις λίγο αναλυτικός. Γενικά τα έχει αυτά το ιντερνετ και παρεξηγούνται καποιοι εύκολα. Οι αγώνες νοκ αουτ όπως και τα φ4 είναι μία γιορτή του αθλήματος. Πολλές φορές δε το παίρνει ο καλύτερος αλλά ο πιο τυχερος. Άπειρα παραδείγματα. Μέχρι και η ομάδα του 87 τυχερή ήταν, όχι η καλύτερη. Το θέμα είναι να μπούμε 8αδα με ωραίο μπασκετ και μετά ο πιο τυχερος ας το πάρει. Κάπως έτσι το βλέπω εγώ. Θα με χαλάσει το όποιο αποτέλεσμα αν δω λάθη διαχείρισης παικτών λάθη τακτικής λάθη διαιτησίας πέρα από τα λογικά όρια, βρώμικο παιχνίδι και άλλα τέτοια αλλά γενικά το βασικό είναι να δούμε ωραίο μπάσκετ. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα παίζει όμορφα, δεν είναι το μπασκετ που μου αρέσει αλλά έτσι είναι οι εθνικές ομάδες. Δεν έχουν χρόνο για πολλά πολλά, πχ ο σλούκας για να αποδόσει θέλει να τρέξει συστήματα που έχουν δουλευτεί από την ομάδα πολύ ενώ ο Καλάθης μπορεί να φτιάξει περισσότερες φάσεις μόνος του . Άντε λίγες μέρες ακόμα απομένουν....

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague

Δευ Αύγ 29, 2022 12:07 am

Spectator έγραψε:
Κυρ Αύγ 28, 2022 11:57 pm
Οπως ειπαμε και στον αγωνα με την Λευκορωσια, αμα δεν εχεις VPN και δεν θες betting channel (sorry Γιωργο :P ) αυτη ειναι η αλλη σου επιλογη απο ελληνα σχολιαστη :twisted:

Ο σχολιαστής είναι όλα τα λεφτά. Ποιος είναι ο τύπος ξέρουμε? Έχει μάθει ελληνικές εκφράσεις και τις πετάει στα σχόλια. Απίθανος, αξίζει να το δείτε με ήχο.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
old boy

junior
Reactions: 200
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Δευ Αύγ 29, 2022 12:14 am

Redfly έγραψε:
.... Μέχρι και η ομάδα του 87 τυχερή ήταν, όχι η καλύτερη. ...
Ωχ! Αυτό τι το 'θελες αδερφέ;! Με τον Θεό στην σύνθεσή της' όχι η καλύτερη'! ; Βλασφημία.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague

Δευ Αύγ 29, 2022 12:25 am

old boy έγραψε:
Δευ Αύγ 29, 2022 12:14 am
Redfly έγραψε:
.... Μέχρι και η ομάδα του 87 τυχερή ήταν, όχι η καλύτερη. ...
Ωχ! Αυτό τι το 'θελες αδερφέ;! Με τον Θεό στην σύνθεσή της' όχι η καλύτερη'! ; Βλασφημία.
Το σκέφτηκα πολύ πριν το γράψω, Είπα να βάλω λίγο αλατοπίπερο στη συζήτηση. Έτσι είμαι εγώ, τα πετάω και φεύγω :imnewhere:

3
3 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2120

Δευ Αύγ 29, 2022 10:23 am

Βλέποντας και τις άλλες ομάδες σε επίσημα παιχνίδια είμαι περισσότερο αισιόδοξος από πριν για την πορεία μας στο ευρωμπάσκετ.
Η σλοβενία είναι χειρότερη από πέρυσι, ο ντράγκιτς μάλλον κακό τους κάνει και ο τσαντσαρ έχει να παίξει μπάσκετ 3 χρόνια, γενικά έχουν θέματα στην άμυνα. Η σερβία με σπρώξιμο μπόρεσε να μας νικήσει και η Γαλλία δεν είναι η ομάδα που περιμέναμε. Η Ισπανία είναι κατώτερη από τη δική μας . Η γερμανία είναι καλύτερη απ ότι την περίμενα. Η Λιθουανία παραλίγο να χάσει από την Ουγγαρία. Πολύ ανοικτό ευρωμπάσκετ.
Το γεγονός ότι Αύγουστο μήνα γέμισε το ΟΑΚΑ 3 φορές για μένα είναι μεγάλη νίκη για το ελληνικό μπάσκετ. :obey:

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Αύγ 29, 2022 3:02 pm

tarp7 έγραψε:
Το γεγονός ότι Αύγουστο μήνα γέμισε το ΟΑΚΑ 3 φορές για μένα είναι μεγάλη νίκη για το ελληνικό μπάσκετ. :obey:
Εγώ, πάλι, νομίζω πως και η Ελένη Φουρέιρα να καθόταν στον πάγκο της ομάδας και να μοίραζε αυτόγραφα, πάλι θα γέμιζε το ΟΑΚΑ.

1
1 Εικόνα
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba

Δευ Αύγ 29, 2022 3:34 pm

lefpan έγραψε:
tarp7 έγραψε:
Εγώ, πάλι, νομίζω πως και η Ελένη Φουρέιρα να καθόταν στον πάγκο της ομάδας και να μοίραζε αυτόγραφα, πάλι θα γέμιζε το ΟΑΚΑ.
Για την Φουρέιρα δεν ξέρω, αλλά χωρίς Γιάννη δεν ξέρω αν υπήρχαν πάνω απο 5-6 χιλιάδες. Η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο Celebrities nights τα παιχνίδια, όχι καθαρά μπασκετικά.
Θα προτιμούσα σαφώς γεμάτα γήπεδα σε εθνικές κατηγορίες ή εστω στο 50% της χωρητικότητας, απ το να γεμίζουν μ αυτό τον τρόπο τα παιχνίδια της εθνικής.
Βαρέθηκα να βλέπω φωτο στο facebook από τα παιχνίδα της εθνικής και από αρκετούς που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το άθλημα.
Δεν λέω πως είναι κακό που γέμισαν το γήπεδο, αλλά όχι πως θα αλλάξει ή πως άλλαξε κάτι στο ελληνικό μπάσκετ.
Ίσως κάπου υπάρχει ένας Φιλαθλητικός και ένας καινούργιος Αντετντοκούμπο που θα μπορέσουν να δούν στην γέννεση του, μην περιμένουν το ΝΒΑ για να τον ανακαλύψουν. Και το λέω για τους κανονικούς μπασκετικούς και οχι για τους κυνηγούς των events που έχει γεμίσει η χώρα.
Δεν είμαι απ αυτούς που γκρινιάζουν για τον Γιάννη και την δημοτικότητα του, ειδικά εσυ το ξέρεις καλά, αλλά το να φωνάζει όλο το γήπεδο MVP την ώρα που χάνει βολές ο Γιάννης και να ακούγεται ενα υπόκωφο βουητό απογοήτευσης όταν τις χάνουν οι άλλοι, δεν το λες και φίλαθλη και υποστηρικτική συμπεριφορά. :mad:

3
3 Εικόνα
Kavaliotis

sophomore
Reactions: 32

Δευ Αύγ 29, 2022 4:50 pm

Reaper έγραψε:
Κυρ Αύγ 28, 2022 10:39 pm
Εκτος της 3αδας Σερβια-Γαλλια-Σλοβενια , ποια αλλη ειναι στα χαρτια καλυτερη απ την Εθνικη ;

Ισως η Λιθουανια και η Ισπανια ; Μετα δε μπορω να βρω αλλη.
Πολύ υπερτιμημένη την έχετε τη Σλοβενία όλοι για λόγο που δεν καταλαβαίνω. Φούσκα είναι και θα σκάει

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba

Δευ Αύγ 29, 2022 4:56 pm

Kavaliotis έγραψε:
Δευ Αύγ 29, 2022 4:50 pm
Reaper έγραψε:
Κυρ Αύγ 28, 2022 10:39 pm
Εκτος της 3αδας Σερβια-Γαλλια-Σλοβενια , ποια αλλη ειναι στα χαρτια καλυτερη απ την Εθνικη ;

Ισως η Λιθουανια και η Ισπανια ; Μετα δε μπορω να βρω αλλη.
Πολύ υπερτιμημένη την έχετε τη Σλοβενία όλοι για λόγο που δεν καταλαβαίνω. Φούσκα είναι και θα σκάει
Ντόνσιτς, Ντράγκιτς, σου λενε κάτι τα ονόματα; :lol:
Επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης (αήττητη) το 2017 και τέταρτη στους πρόσφατους Ολυμπιακούς. :)
Τι ακριβώς εννοείς υπερτιμημένη;

2
2 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2120

Δευ Αύγ 29, 2022 5:52 pm

lefpan έγραψε:
tarp7 έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει, δικό σου θέμα

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1550

Δευ Αύγ 29, 2022 6:35 pm

6
5 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Αύγ 29, 2022 11:12 pm

tarp7 έγραψε:
Δευ Αύγ 29, 2022 5:52 pm
lefpan έγραψε:

Δεν με ενδιαφέρει, δικό σου θέμα
Φίλε, συνεχώς μου τη μπαίνεις και με έχεις ταράξει στα dislike.
Θα σε καλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω πως είσαι άοπλος! :hoho: :hoho: :hoho:

0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”