Γενικά για την Α1

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 2139
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Δεκ 29, 2022 12:36 pm

Κάτι πάει (πολύ) στραβά στο θέμα των μεταδόσεων και της αντιμετώπισης του πρωταθλήματος μπάσκετ από ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι όπως συνηθίζουν να κάνουν στη λίγκα.
Όπως αναφέρει σε έρευνά της η εφημερίδα Live Sport βασιζόμενη στα στοιχεία της εταιρείας Nielsen σχετικά με την τηλεθέαση των αγώνων της Basket League από το ξεκίνημα της σεζόν, τα νούμερα είναι όχι απλά απογοητευτικά αλλά θλιβερά. Ήτοι η μέση τηλεθέαση των αγώνων της Α1 επί συνόλου κατοίκων της χώρας είναι 1,15% δηλαδή ουσιαστικά τους αγώνες κάθε αγωνιστική τους βλέπει μόλις ένας στους 100 Έλληνες!

Τέτοιο που είναι και πολύ τους είναι ο 1 στους 100

0
Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions: 533
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant-Kawhi Leonard
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Παρ Δεκ 30, 2022 6:10 pm

Πόσο ασοβαρη μπορεί να είναι αυτή η λίγκα? Για ένα τριλεπτο τουλάχιστον στο ματς Κολοσσός Περιστέρι είχαν προστεθεί 3 έξτρα πόντοι στον ΓΣΠ,που ουδέποτε έβαλε.Επρεπε να πλησιάσει το Περιστέρι στον πόντο για να αντιληφθούν το λάθος. Τραγικά πράγματα....

2
2 Εικόνα
Favorite players: Kobe Bean Bryant
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague
Reactions: 263
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Real-Madrid

Σάβ Δεκ 31, 2022 5:26 am

PeristeriBCfan έγραψε:
Πόσο ασοβαρη μπορεί να είναι αυτή η λίγκα? Για ένα τριλεπτο τουλάχιστον στο ματς Κολοσσός Περιστέρι είχαν προστεθεί 3 έξτρα πόντοι στον ΓΣΠ,που ουδέποτε έβαλε.Επρεπε να πλησιάσει το Περιστέρι στον πόντο για να αντιληφθούν το λάθος. Τραγικά πράγματα....
Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ερασιτεχνική λίγκα για χαβαλέ. Τρομερό...

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1550
Αγαπημένη θέση: Bench

Σάβ Δεκ 31, 2022 10:26 am

PeristeriBCfan έγραψε:
Επειδή δεν είδα το ματς και δεν ξέρω τι εννοείς, αυτό έγινε στον πίνακα του γηπέδου, δηλαδή από την γραμματεία?
Ή απλά στο γραφικό της τηλεόρασης? Γιατί αυτά τα δύο είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Αν έγινε το πρώτο, μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί θα το είχε προσέξει κάποιος από τον πάγκο των "αδικημένων" και θα είχε διορθωθεί πιο γρήγορα.
Αν εννοείς το δεύτερο, επειδή έχω υπάρξει στη θέση των στατιστικών που δίνουν τα γραφικά της τηλεόρασης, λίγο αφηρημένος να είσαι ή λίγο άπειρος με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται, μπορεί να πατήσεις άλλα αντ' άλλων, και μετά το καλύτερο που έχεις να κάνεις (εκτός αν είσαι πολύ έμπειρος και γρήγορος) είναι να περιμένεις κάποιο τάιμ-άουτ για την διόρθωση, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να χάσεις πάλι και τις live φάσεις.

Επειδή μάλλον εννοείς το δεύτερο, θα πω απλά πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Τα λεφτά που δίνει ο ΕΣΑΚΕ στις εταιρείες που ασχολούνται με αυτά είναι συγκεκριμένα, επομένως με "μισθό" γύρω στο 20άρικο ανά παιχνίδι δεν θα κάτσει κάποιος σε αυτήν την "δουλειά" πάνω από 1-2 χρόνια, μόνο έτσι απλά να κάνει το κέφι του.
Αν εννοείς το πρώτο, είναι φυσικά σημαντικότερο λάθος, γιατί εκεί πρώτον είναι αυτό που έχει σημασία για τον αγώνα (το άλλο είναι απλά ενημερωτικό της τηλεόρασης), δεύτερον ο μισθός της γραμματείας είναι πολύ υψηλότερος από το 20άρικο για την Α1, και τρίτον ακόμα και ο τελευταίος βοηθός προπονητή Δ' ΕΣΚΑ θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί το λάθος στον πίνακα πολύ νωρίτερα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions: 533
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant-Kawhi Leonard
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Δεκ 31, 2022 10:50 am

benchwarmer έγραψε:
PeristeriBCfan έγραψε:
Επειδή δεν είδα το ματς και δεν ξέρω τι εννοείς, αυτό έγινε στον πίνακα του γηπέδου, δηλαδή από την γραμματεία?
Ή απλά στο γραφικό της τηλεόρασης? Γιατί αυτά τα δύο είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Αν έγινε το πρώτο, μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί θα το είχε προσέξει κάποιος από τον πάγκο των "αδικημένων" και θα είχε διορθωθεί πιο γρήγορα.
Αν εννοείς το δεύτερο, επειδή έχω υπάρξει στη θέση των στατιστικών που δίνουν τα γραφικά της τηλεόρασης, λίγο αφηρημένος να είσαι ή λίγο άπειρος με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται, μπορεί να πατήσεις άλλα αντ' άλλων, και μετά το καλύτερο που έχεις να κάνεις (εκτός αν είσαι πολύ έμπειρος και γρήγορος) είναι να περιμένεις κάποιο τάιμ-άουτ για την διόρθωση, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να χάσεις πάλι και τις live φάσεις.

Επειδή μάλλον εννοείς το δεύτερο, θα πω απλά πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Τα λεφτά που δίνει ο ΕΣΑΚΕ στις εταιρείες που ασχολούνται με αυτά είναι συγκεκριμένα, επομένως με "μισθό" γύρω στο 20άρικο ανά παιχνίδι δεν θα κάτσει κάποιος σε αυτήν την "δουλειά" πάνω από 1-2 χρόνια, μόνο έτσι απλά να κάνει το κέφι του.
Αν εννοείς το πρώτο, είναι φυσικά σημαντικότερο λάθος, γιατί εκεί πρώτον είναι αυτό που έχει σημασία για τον αγώνα (το άλλο είναι απλά ενημερωτικό της τηλεόρασης), δεύτερον ο μισθός της γραμματείας είναι πολύ υψηλότερος από το 20άρικο για την Α1, και τρίτον ακόμα και ο τελευταίος βοηθός προπονητή Δ' ΕΣΚΑ θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί το λάθος στον πίνακα πολύ νωρίτερα.
Από το ίντερνετ το έβλεπα το ματς,άρα λογικά έγινε το 2ο που λες. Πάντως, ενδιαφέρουσα η πληροφόρηση που μας έδωσες για το πώς λειτουργεί εκ των έσω η τηλεοπτική κάλυψη των ματς

0
Favorite players: Kobe Bean Bryant
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 784
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Σάβ Δεκ 31, 2022 1:19 pm

benchwarmer έγραψε:
"Να απολυθείτε όλοι και να φτιάξετε εργολαβικές εταιρείες και να διεκδικήσετε τη δουλειά", :D :P όπως έλεγε κάποτε κάποιος σε μια υπάλληλο καθαριότητας.

Και πέρυσι θυμάμαι τον Παππαδάκη να έχει 10 ασίστ σε κάποιο παιχνίδι εν εξελίξει (το έδειξε η τηλεοπτική κάρτα) και τελικά τελειώσε με 7. Θα έπρεπε λοιπόν και αυτός ο συντονισμός (τηλεοπτικό κανάλι-γραμματεία-ΕΣΑΚΕ) να ήταν δεδομένος σε ένα πρωτάθλημα που διαφημίζετε ως καλό (δεν είναι), αλλά...φευ.

0
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Δευ Ιαν 02, 2023 8:52 pm

Υπήρξε κανένας άλλος παθών που είδε ολόκληρο το Προμηθέας-Παναθηναϊκός ή ήμουν ο μόνος? 20 χρόνια μπάσκετ και πιστεύω ότι ήταν μακράν το χειρότερο ποιοτικά ματς που έχω παρακολουθήσει. Όχι δεν είναι πρώτη εθνική κατηγορία αυτό, ούτε καν ανδρικό ΕΣΚΑ. Παιδικό και πολύ λέω.

Καλή Χρονιά σε όλους!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2732
Αγαπημένη θέση: PF

Δευ Ιαν 02, 2023 9:19 pm

taraboura έγραψε:
Υπήρξε κανένας άλλος παθών που είδε ολόκληρο το Προμηθέας-Παναθηναϊκός ή ήμουν ο μόνος? 20 χρόνια μπάσκετ και πιστεύω ότι ήταν μακράν το χειρότερο ποιοτικά ματς που έχω παρακολουθήσει. Όχι δεν είναι πρώτη εθνική κατηγορία αυτό, ούτε καν ανδρικό ΕΣΚΑ. Παιδικό και πολύ λέω.

Καλή Χρονιά σε όλους!
Το τέταρτο δεκάλεπτο που πρόλαβα ολόκληρο, πρέπει να είναι από τα χειρότερα δεκάλεπτα που έχω παρακολουθήσει ανεξαρτήτως διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια. Μόνο και μόνο ότι μπήκαν συνολικά 14 πόντοι εκ των οποίων οι 6 στο τελευταίο δίλεπτο, λέει πολλά...

Για τον Προμηθέα ειδικά φαίνεται ότι άλλη μια χρονιά τείνει να εξελιχθεί σε φούσκα αν δεν κάνει 2-3 διορθωτικές κινήσεις. Και δεν μιλάω μόνο για ξένους, αλλά και στους Έλληνες αν βρεθεί κάτι. Αποκλείεται να καταφέρει να βγάλει την χρονιά με ματς Ελλάδα και Ευρώπη και με τόσο μικρό rotation σχετικά. Ήδη αποκλείστηκε από το Κύπελλο μετά την σημερινή ήττα, και αν συνεχίσει έτσι πολύ δύσκολα θα τερματίσει και εντός τετράδας στην κανονική περίοδο. Ακόμα και το πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης των νέων που υποτίθεται είναι από τα πολυδιαφημισμένα ατού του Προμηθέα, δεν φαίνεται στην πράξη να εφαρμόζεται τόσο.

1
1 Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions: 2644
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Ιαν 02, 2023 9:25 pm

taraboura έγραψε:

Καλή Χρονιά σε όλους!
Οι 75 πόντοι μας είναι μια μέτρια επίδοση, αλλά οι 44 πόντοι του Προμηθέα είναι ντροπή για επαγγελματική ομάδα. Εμείς να παίζαμε, περισσότερους θα βάζαμε.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3532
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Τρί Ιαν 03, 2023 5:29 pm

PeristeriBCfan έγραψε:
benchwarmer έγραψε:

Από το ίντερνετ το έβλεπα το ματς,άρα λογικά έγινε το 2ο που λες. Πάντως, ενδιαφέρουσα η πληροφόρηση που μας έδωσες για το πώς λειτουργεί εκ των έσω η τηλεοπτική κάλυψη των ματς
Εγώ γελάω με το 24αρι και τον γενικό χρόνο που το δείχνουν δύο κάμερες με ζουμ. Είναι οτι πιο ερασιτεχνικό υπάρχει. Κάτι ομάδες β γ ή τοπικό το κάνουν σε live stream του YouTube. Απορώ πως η ΕΡΤ δεν έχει ένα γραφικό συνδεμένο το οποίο δεν χρειάζεται και πατέντα για να μεταφράσεις αριθμούς από ηλεκτρονικό πίνακα σε γραφικό τηλεόρασης.

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1239

Τρί Ιαν 03, 2023 5:47 pm

tarp7 έγραψε:
Πέμ Δεκ 29, 2022 12:36 pm
Κάτι πάει (πολύ) στραβά στο θέμα των μεταδόσεων και της αντιμετώπισης του πρωταθλήματος μπάσκετ από ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι όπως συνηθίζουν να κάνουν στη λίγκα.
Όπως αναφέρει σε έρευνά της η εφημερίδα Live Sport βασιζόμενη στα στοιχεία της εταιρείας Nielsen σχετικά με την τηλεθέαση των αγώνων της Basket League από το ξεκίνημα της σεζόν, τα νούμερα είναι όχι απλά απογοητευτικά αλλά θλιβερά. Ήτοι η μέση τηλεθέαση των αγώνων της Α1 επί συνόλου κατοίκων της χώρας είναι 1,15% δηλαδή ουσιαστικά τους αγώνες κάθε αγωνιστική τους βλέπει μόλις ένας στους 100 Έλληνες!

Τέτοιο που είναι και πολύ τους είναι ο 1 στους 100
Αν αντι για αναμεταδοση αγωνα εχεις διαγωνισμου παρατσουκλιου η'η γενικων γνωσεων του στυλ σε ποιο κολλεγιο αποφοιτησε ο ταδε η ο δεινα παικτης και ποιο ειναι το αγαπημενο του φαγητο ετσι γινεται ... ασε που και το επιπεδο των αγωνων ειναι για κλαμματα .

0
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3703
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Ιαν 03, 2023 6:02 pm

Εμένα ακόμα και αυτά τα νούμερα σε κάποιους αγώνες μου φαίνονται υπερβολικά καλά για να είναι αληθινά. Ενώ πλέον ούτε και παραδοσιακά ντέρμπυ όπως το Άρης-ΠΑΟΚ ή το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός συγκινούν. Θέλει χτίσιμο από την αρχή το πρωτάθλημα δυστυχώς σε όλα τα επίπεδα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Τρί Ιαν 03, 2023 7:07 pm

Conan1982 έγραψε:
Τρί Ιαν 03, 2023 6:02 pm
Εμένα ακόμα και αυτά τα νούμερα σε κάποιους αγώνες μου φαίνονται υπερβολικά καλά για να είναι αληθινά. Ενώ πλέον ούτε και παραδοσιακά ντέρμπυ όπως το Άρης-ΠΑΟΚ ή το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός συγκινούν. Θέλει χτίσιμο από την αρχή το πρωτάθλημα δυστυχώς σε όλα τα επίπεδα.
Συμφωνώ μαζί σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να στέκουν αυτά τα νούμερα. Έτσι και αλλιώς προσεγγιστικά και με αναγωγή στο σύνολο του πλυθησμιού είναι με βάση τα ποσοστά μετρήσεων της τηλεθέασης. Εννοείται ότι είναι κατά (πολύ) χαμηλότερα τα πραγματικά.

0
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Τρί Ιαν 03, 2023 7:08 pm

SteveNashidis έγραψε:
Τρί Ιαν 03, 2023 5:29 pm
PeristeriBCfan έγραψε:

Εγώ γελάω με το 24αρι και τον γενικό χρόνο που το δείχνουν δύο κάμερες με ζουμ. Είναι οτι πιο ερασιτεχνικό υπάρχει. Κάτι ομάδες β γ ή τοπικό το κάνουν σε live stream του YouTube. Απορώ πως η ΕΡΤ δεν έχει ένα γραφικό συνδεμένο το οποίο δεν χρειάζεται και πατέντα για να μεταφράσεις αριθμούς από ηλεκτρονικό πίνακα σε γραφικό τηλεόρασης.
Χαχα αυτό το έβλεπα σε μεταδόσεις τη δεκαετία 1990. Απίστευτο ότι παραμένει αναλλοίωτο εν έτει 2023 πλέον

0
BillyPao

champion
Reactions: 2644
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Ιαν 07, 2023 5:54 pm

Τρομερό χάλι και αυτή η αγωνιστική, αστείο θέαμα στους απογευματινούς αγώνες. Θα τα πω πιο αναλυτικά σύντομα, όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Θέματα Α1”