SteveNashidis έγραψε: ↑Τρί Ιαν 10, 2023 10:33 pm
reignman έγραψε: ↑Τρί Ιαν 10, 2023 6:56 pm
Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι πολλα τα παιχνιδια? Απο το 92 που βλεπω και θυμαμαι παντα 82 ηταν τα παιχνιδια της regular, τωρα ξαφνικα εχουμε πολλους περισσοτερους τραυματιες αλλα και "τραυματιες".
Παει ο κοσμος να δει 4 παιχτες (2 απο την δικη του και 2 απο την αλλη) και πολλες φορες δεν βλεπει κανεναν και απλα βλεπει τους παγκιτες να παιζουν 30λεπτα λες και ειναι g-league game.
Πως γινεται οι Jordan, Ewing, Robinson, Hakeem, Barkley κοκ σε εποχη που το παιχνιδι ηταν ΠΟΛΥ πιο physical , μεχρι λαβες βλεπαμε να γινονται, flying elbows και οτι θες , να μην ηταν permanently injured και τωρα ολοι να εχουν κατι? Σε φαση αν καποιος παιχτης καταφερει να παιξει 65-70 παιχνιδια να λεγεται "iron man" πλεον. και ο μεσος ορος παιχνιδιων που αγωνιζεται ενας star-superstar να ειναι τα 55-60... σε μια εποχη με super advanced medicals, physicians με ειδικα προγραμματα εκγυμνασης, με ειδικες διατροφες, με με με με με με να μην ψηνονται να παιξουν, ειμαστε στο clown & load management era τα τελευταια τουλαχιστον 10 χρονια.
Νομίζω η τελευταία πρόταση σου δικαιολογεί γιατί έχουν τόσα DNP οι παίκτες. Η εξέλιξη στην ιατρική τους επιτρέπει να προλαμβάνουν μικρά προβλήματα οπότε οι συνεχείς και καλύτερες διαγνώσεις βρίσκουν περισσότερα προβλήματα. Εγώ θα έβαζα και το γεγονός ότι η αύξηση του ρυθμού αγώνα και των κατοχών καταπονεί περισσότερους τους παίκτες σε σχέση με το μπάσκετ των 90'ς.
Εγώ θεωρώ ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Είχα διαβάσει πέρσι ή πρόπερσι ένα σχετικό άρθρο, στο οποίο υπήρχαν και δηλώσεις ενός ιατρού, που ανέφερε ότι η ταχύτητα του παιχνιδιού καταπονεί τους παίχτες, κυρίως στους τέντοντες και τους συνδέσμους. Ανέφερε ότι ενώ οι μυς μπορούν να δυναμώσουν, δεν ισχύει το ίδιο για συνδέσμους και τένοντες, με αποτέλεσμα να έχουμε τραυματισμούς από υπερκόπωση. Αν παρατηρήσουμε, οι πιο πολλοί τραυματισμοί είναι χωρίς επαφή. Στα 90's και στις αρχές του 2000 έπεφτε ξύλο αλλά ο ρυθμός ήταν πιο ελεγχόμενος και οι τραυματισμοί διαφορετικοί. Βάλτε και στην εξίσωση την υπερχρήση παυσίπονων που γινόταν τότε και η οποία σταμάτησε όταν διαγνώστηκαν με πρόβλημα στα νεφρά οι Sean Elliot και Alonzo Mourning.
Απ' την άλλη όμως η νοοτροπία των σημερινών παιχτών δεν είναι η πρέπουσα. Πρόκειται για μια γενιά καλοπληρωμένων και κακομαθημένων ως επί το πλείστον, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο διαγωνισμός ντυσίματος πριν τα παιχνίδια και παρουσιάζονται αδιάφοροι σε αρκετά ματς. Αν χαθεί και ένα παιχνίδι δε βαριέσαι, αν πονέσει λίγο το πόδι κάθονται έξω, αν θέλουν να φύγουν από την ομάδα δεν κατεβαίνουν στους αγώνες αλλά πληρώνονται κανονικά κτλ. Δε θα ξεχάσω το 2019, όταν μετά από μια εντός έδρας ήττα των Bulls απ' τους Celtics με περίπου 60 πόντους, οι παίχτες έστειλαν διάβημα διαμαρτυρίας στη λίγκα, γιατί ο Boylen τους ζόρισε στην επόμενη προπόνηση και ανέφεραν ότι ήταν απαιτητικός στις προπονήσεις. Ε, συγγνώμη, αλλά αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Ο Kobe έπαιζε σχεδόν όλη τη σεζόν με σπασμένο δάχτυλο, ο Jordan είχε παίξει κι αυτός με τραυματισμούς, ο Isiah Thomas έπαιξε στον τελικό με πόδι τούμπανο, ο Iverson κατάπινε το αίμα στον 5ο τελικό περιφέρειας του 2001 για να μη βγει έξω, ο Willis Reed είχε μπει κουτσαίνοντας στον τελικό, σε μια εποχή που οι παίχτες έκαναν δεύτερη δουλειά μετά τη σεζόν για να βγάλουν έξτρα χρήματα. Υπάρχουν πολλές ακόμη περιπτώσεις. Δυστυχώς, η τωρινή γενιά είναι πιο μαλακή είτε μας αρέσει είτε όχι. Ο Γιάννης είναι από τους λίγους που έχουν old school νοοτροπία και γι' αυτό έχει φτάσει στο σημείο να κυριαρχεί και δεν τον αναφέρω επειδή γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά επειδή η συμπεριφορά του μου θυμίζει πραγματικό επαγγελματία.