yorgos έγραψε: ↑Παρ Ιαν 20, 2023 9:46 pm
Μια χαρά χτιζόταν η ομάδα μέχρι τη φυγή Παπαπέτρου, οπότε και άρχισαν τα περίεργα με Μπέικον, Πονίτκα, μη 4ρι, παρκάρισμα Άντριους, όλα έργο του ΛΑτρεμένου.
Η ομάδα δεν χτιζόταν μια χαρά εξαρχής, για δεύτερο τεσσάρι ποιον είχες? Τον Παπαπέτρου που δεν έπαιζε τεσσάρι? Όποιον έχεις ακόμα, τον κανένα. Ποιος από εμάς χάρηκε όταν πήραμε για πρώτο play maker τον Γουόλτερς? Ελάχιστοι μην πω κανένας γιατί το να κάνεις και μια χρονιά που δεν είχες τόσους τραυματισούς (την περσινή) δε σε κάνει παίχτη που μπορείς να χτίσεις πάνω του, όταν τις προηγούμενες ήταν μια από τα ίδια όπως και η φετινή. Και αν μου πεις ότι δεν ξέραμε αν θα βγάλει τραυματισμούς ο συγκεκριμένος σε ρωτάω και πάλι.Θες η επόμενη χρονιά να αρχίσει έχοντας για βασικό play maker τον Γουόλτερς?Για το πεντάρι τα είπες και μόνος σου. Τόσα μα τόσα χρόνια έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας επειδή είμαστε καμμένοι με το συγκεκριμμένο θέμα. Άσσο και πέντε.Άσσο και πέντε. Γουόλτερς και Γκουντάιτις οκ... Και δεν αναφέρω καν τον ότι απαραίτητα χρειαζόμασταν και τρίτο πεντάρι.Που είναι? Αν τραυματιστεί ο Παπαγιάννης θα παίζει 40 λεπτά ο Γκουντάιτις? Πρέσεχε απ'την αρχή ήταν όλα αυτά.Σκόρερ? Ηγέτης ομάδας ο Γκριγκόνις δεν ήταν ποτέ.Ποιος ήταν το σημείο αναφοράς σου? Ο Γουίλιαμς? Ο μέγας γυρολόγος των ευρωπαικών γηπέδων που δε στέριωσε ποτέ δεύτερη χρονιά κάπου? Τα περίεργα του Γιαννακόπουλου άρχισαν πολύ αργότερα.Γιατί μου αναφέρεις τον Μπέικον, πότε ήρθε? Το τεσσάρι που δεν ήρθε γιατί δεν το πήρε απ'την αρχή? Άλλο το να παραδεχτείς ότι πχ ναι έκανα λάθος με τον Γκουντάιτις νόμιζα ότι θα ανταπεξέλθει αλλά δεν οπότε τον αντικαθιστώ με άλλον και άλλο το να ξεκινάς τη χρονιά με τρεις ψηλούς για το τέσσερα και πέντε. Γελάει ο κόσμος.
Εγώ το να με ξεφτιλίζουν δημοσίως ΚΑΙ να μου κλέβουν και τα λεφτά μου δεν το λέω αξιοπρέπεια, μα΄λλον την ορίζουμε αλλιώς.
Αν κάποιος σε κλέβει αυτό δεν κάνει εσένα λιγότερο αξιοπρεπή. Στον Πασκουάλ με το πούλμαν τι έκανε ο ΔΓ? Σε κανενός τα μάτια δεν έπεσε ο Πασκουάλ, το αντίθετο μάλιστα.
Καταρχήν θα πρέπει να εξετάσουμε ΓΙΑΤΙ η ομάδα εμφανίζεται κακή και για μένα όχι, δεν είναι ο Ράντονιτς ο βασικός λόγος. Με οποιονδήποτε κόουτς με τέτοιες παρεμβάσεις και πρακτικές θα είχες ξενερωμένους παίκτες, ανήμπορο κόουτς, ρόστερ αχταρμά. Αν ο ιδιοκτήτης κρίνει ότι φταίει ο Ράντονιτς ας τον διώξει. Νόμιμα, πληρώνοντάς τον δηλαδή, όχι με λαμογιές, λοιδωρίες και χαμένες βαλίτσες, αυτά είναι ξεφτιλίκια επιπέδου Μπέου, δε γίνονται στην Ευρωλίγκα.
Συμφωνούμε στο να τον διώξει νόμιμα και χωρίς όλους αυτούς τους γελείους τρόπους. Σου ξαναλέω όμως ότι δεν φταίνε οι παρεμβάσεις για αυτό που παρουσιάζει ο Ράντονιτς. Ουδέποτε είδαμε ομάδα που παίζει με κάποιο σύστημα και γενικότερα ορθολογικό μπάσκετ.
Εγώ δεν είμαι σίγουρος και δεν τους βλέπω κιόλας. Δεν ξέρω εργαζόμενο που δε διεκδικεί αποζημίωση στην απόλυσή του, ειδικά όταν τον έχει κακοποιήσει ο εργοδότης πολλάκις.
Πιστεύεις ότι ο Ομπράντοβιτς θα καθόταν στο συμβάλαιό του και θα το έπαιζε τρελίτσα? Ο Μπαρτζώκας? Ο Πασκουάλ?
Ούτε εγώ τον λέω πετυχημένο, αλλά πολύ απλά δεν τον άφησαν να δουλέψει. Προφανώς και θα είναι μείον στο βιογραφικό του αυτή η χρονιά, αλλά από τη σκοπιά του ρόστερ δε νομίζω ότι θα κοιτάμε τη φετινή χρονιά μετά από 10 χρόνια και θα λέμε "πωωω, η χρονιά που είχε φτιάξει ομαδάρα ο ΔΓ και τη χάλασε ο Ιβάνοβιτς", μάλλον αντίστροφα θα το θυμόμαστε.
Μα πολύ απλά δεν έφτιαξε την ομάδα ο ΔΓ. Όσο συμπάθεια και να έχεις στον Πεδουλάκη (που του έχω κι εγώ για να πω την αλήθεια) αυτός κι ο Ράντονιτς κάνανε πολύ κακές επιλογές τι να κάνουμε τώρα? Αυτά είναι τα γεγονότα. Οι παρεμβάσεις Γιαννακόπουλου ήρθαν αργότερα.
Εδώ είναι η διαφωνία μας, το ρόστερ φτιαχνόταν μια χαρά μέχρι που επενέβη ο ΔΓ και το έκανε μούτι, ειδικά αν αποδειχθεί ότι έπαιξε ρόλο στη φυγή του Παπαπέτρου.
Πάμε πάλι. Το ρόστερ δεν φτιαχνόταν μια χαρά. Είχε χτυπητές αδυναμίες και απορώ που δε συμφωνούμε αυτό. Τις ανέφερα παραπάνω. ΑΝ αποδειχθεί ότι ο ΔΓ έπαιξε ρόλο στη φυγή Παπαπέτρου εδώ είμαστε (πρώτα ο Θεός) να τον κράξουμε παρέα.
Εξαρχής είχαμε Λι, τους καλύτερους μικρούς που κυκλοφορούσαν, το Γκριγκόνις (ναι, με βοήθεια ΔΓ, τα σωστά να τα λέμε), Γουίλιαμς, Άντριους Ουόλτερς και Γκουντάιτις. Από αυτούς μόνο το Γκουντάιτις βλέπω ως αποτυχία.
Εγώ δεν ξετρελάθηκα ούτε με Γουόλτερς ούτε με Γκουντάιτις, τον Άντριους δεν τον ήξερα και για τον Ντέρικ έχω ανάμεικτα συναισθήμετα για τον εξής λόγο. Μου αρέσει γιατί είναι πολύ θεαματικός και το μπάσκετ είναι θέαμα, οπότε ναι γουστάρω να τον βλέπω. Αν τον θεωρώ καλή μονάδα για ομάδα που έχει στόχο τις νίκες? Όχι ποτέ δεν τον θεωρούσα.
Στα μετά τα εξαρχής έχουμε απόκτηση Μπέικον με άδειασμα προπονητή δημοσίως, Πονίτκα, συνεπακόλουθο παρκάρισμα Άντριους, μη απόκτηση 4ριου είναι παρεμβάσεις ΔΓ και παραμένουμε με το ερωτηματικό του Πάπι.
Στα μετέπειτα συμφωνώ ο ΔΓ έβαλε το χέρι του και ίσως γίναν από δική του παρέμβαση όλα αυτά που λες. Αλλά στα
μετέπειτα.